Verdidebatt

Hva er et menneske?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Krig og annen krangel (alt med årsak i egoistiske behov), har krevd millioner av liv, men er det liv som er av virkelig verdi som har gått tapt, kanskje krigene bare er å sammenligne med høststormer som avdekker om våre ideologiske påfunn har verdi, de skaper rom for en ettertenksomhet som kan resultere i en funksjonell framtid? Kanskje krigene er en god ting, de kan lære oss å tenke, tenke langsiktig og produktivt ved å klatre over de murer vårt hat mot andre skaper mellom oss. Å ty til krig (og annen diskusjon) er en laverestående ubevisst reflekshandling hos udyr, et handlingsmønster hos skapninger som enda ikke har lært at en verden i balanse er betingelsen for skapningens overlevelse, de ser ikke sitt eget beste, kortsiktig vinning står i veien for utviklingen av mennesket.

Et udyr er en intelligent og vakker skapning på to bein som kun lever for å mette sitt eget behov, det har behov for mat, sex, søvn, klær, hus, penger, kunnskap, makt og frelse -og attrår dette av hele sitt steinhjerte. Det tenker ikke, er ikke bevisst hva evig liv består ved, håper og tror men har ikke kjærlighet til sin neste, el. respekt for naturen slik som andre dyr har. De ofrer glatt andre (og hele kloden) for egen vinnings skyld, ja gjør anders offer og undergang til en nødvendig soning for egen frelses skyld, hva angår det dem om hele verden forgår bare de selv har det bra.
Deres hjerte tviholder på sin oppfatning, om det så er løgn, det har som oppgave å holde oss i gang og kan ikke overlate til andre organer å vurdere hva som er godt og ondt, derfor lytter det ikke til hverken magefølelse el visdom.

Et menneske er en skapning som skaper, det gir livet for at livet skal overføres til neste generasjon, det forstår å tenke på framtiden, drar den ned ved å forme den i sine tanker med tidligere dysfunksjonelle handlinger som bakteppe. Mennesker evner og ydmykt lære av hverandre og historien. Et menneske er en skapning som er bevisst skaperen (det Er Skaperens fysiske speilbilde), det er i stand til å «gå på vannet».

«Vannet» er vår tenkeevne, de fleste av oss mottar tanker som jord mottar dråper når det regner, de kommer styrt av lavtrykk og temperatur utenfor vår kontroll, vi forsøker å holde hodet over «vannet», men drukner som regel grunnet manglende diker, demninger og styring på den mentale flodbølgen. Mennesket derimot vet å skvise tankene inn i fast form, skape seg en framtid de kan gå på, «vannet» bærer dem inn i morgendagen mens vi egoister drukner som onde syndere utenfor Noas ark.

Vi er ikke mennesker før vi har utviklet oss til et helhetlig vesen med altruistiske egenskaper der vi lever en for alle, alle for en, da først vil vi klart se hvem vi er -Skaperen, da først har vi en verdi som er verdt å overleve.

Religioner står i veien for utviklingen av mennesket, hvor står du?
Ser du deg tilbake og spises opp av gamle tankebaner, eller lytter du til profeten i ditt hjerte, hun som forsøker å lokke deg ut av sarkofagen din og bli et menneske som lever av å spise informasjon om framtiden.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt