Verdidebatt

Danser med ulver

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Felix sit annus novus!

Ser at man i den norske kirke planlegger å starte året med felles bønnegudstjeneste for Grand Prix-deltakerne. Ja, du hørte rett: for Grand Prix.

Nå er vel ikke denne typen pinligheter noe nytt fra Den norske kirke. Vi har friskt i minne biskopenes opptreden med Hank fra Turbo, til ære for klimaet. Det ville vært interessant å vite om nye sjeler kom til tro etter å ha vært vitne til opptrinnet.

Noterer meg at pateren fra Den katolske kirke i Trondheim også skal delta ved forbønnen for Lene Alexandra og co. Jeg velger å tro at dette er et resultat av gode (men misforståtte?) økumeniske hensikter fra paterens side.

For vi katolikker har også våre svin på skogen. Ta for eksempel disse dansende franske prester, rammet av den beryktede "Annet Vatikankonsils ånd".

Men akk, tilstanden kan heldigvis ikke sammenlignes med Den norske kirkes, som minner mer og mer om "den kule" konfirmantlederen med capsen bak frem, som desperat prøver å være på lag med kidsa.

Når skal statens kirke forstå at mennesket søker mystikk, klarhet og evighet, ikke en caffe-latte-kirke som speiler de til enhver tid gjeldende kulturelle fenomener, i et krampeaktig forsøk på å være relevant?

Det er vel ikke lenge til vi kan lese følgende:

Velkommen til familiegudstjeneste med Jan Thomas og partner.

Etter gudstjenesten inviterer vi til:

Hellig pedikyr
- en samtale over vokssettet med den folkekjære makeup-artisten Jan Thomas.
’Hva er hellig for deg?’, spør Biskop … (fyll inn).

Musikkinnslag ved Hank & Bettan.

Kollekt til FNs klimafond

Vel møtt

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt