Verdidebatt

1 Peter, kapittel 1, vers 1 til 25

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

er et fantastisk kapittel som vokser i enhver sjel som leser og søker Ham. Det renser oss fra vantro (mangel på tro) og det gir enhver individuell kraft (fra Gud) til å stå imot vranglære som fører til, eller holder oss i trelldom.  

Jeg oppfordrer enhver til å lese kapitlet med Gudsfrykt/ respekt/ stadig bønn, undring og i det grunne på hva som egentlig står. Her ett eksempel fra vers tre til syv, deretter i dette vers ti til og med tolv.

Peter sier at man er gjenfødt til ett håp som lever altså virkelig eksisterer og håpet ligger i vår Herre og Guds reelle oppstandelse i Jesus Kristus, vår bror. Håpet er altså i dette at Jesus, vår bror oppstod fra de døde og det for oss til en usmittet og uforgjengelig arv som nå er foreløpig gjemt bort i himmelen. Vi i troen holdes oppe av Guds kraft til en ferdiggjort endelig redning fra synden, og den er klar til å åpenbares. Det som nå skjer før åpenbaringen er om vår tro holder stand eller ikke. Tror man så gjør man etter troen, mangler man tro gjør man etter sin mangel på tro, altså kjødets gjerninger. Jeg vil her minne om at frelsen er nå og før Hans andre komme men uforgjengeligheten og den nye kropp som gis først i og under Jesu andre komme. Guds ord sier jo at vi får hjerte og sinn, så vi gjør før Han kommer og leser vi mer ser vi også at de som da lever i troen når Han kommer er blitt uten synd men trenger også uforgjengelighet og omskapelse til en usmittet herlighetskropp. Poenget med at jeg nevner dette siste er at om vi tror er ikke troen noe uten gjerninger i henhold til troen på Jesus vår bror, Mellommann og Yppersteprest. Skjønner vi ikke hva Han Er, har gjort, gjør nå og vil snart gjøre, vet vi ikke hva vi tror på. Man kan spørre seg selv om hvem prester vet noe om dette uten å prate det konkrete frigjørende bort med fine ord, det så presteskapet opprettholdes? En sann prest gjør deg fri så du selv blir en Guds prest.

Profetene i det gamle testamentet visste om denne nåde og av den grunn var ikke de populære for ved en slik tro ble de vantro prester utelukket ved sine gjerninger i troen de hadde. I dag ser vi det samme, svært mange troende tror ikke profetene i det gamle testamentet trodde evangeliet, de gode nyheter som står i det nye testamente. Disse troende som da mangler tro, tror som de vantro i den gamle pakt men i dag forkaster de loven og opphøyer Jesus. De vantro i den gale pakt gjorde det motsatte, forkastet Jesus men opphøyde loven. Begge bommer på målet. Det er interessant å se at om man virkelig tror så vet man hvilken tid man lever i fordi Guds ord forteller oss nøyaktig hvor vi er. Jeg miner om 1844, sabbatshøytidene som påske, pinse, etc.., og Daniels bok sammen med Åpenbaringens bok etterkant. Da følger de andre profetene på og utfyller tidene.

Ja, tror man så vet man.J

Hilser med dette:

Am 3,7 For Herren, Israels Gud, gjør ikke noget uten at han har åpenbaret sitt lønnlige råd for sine tjenere profetene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt