Sølvi Sveen

32

"Fremmed" kultur overta Norge

Publisert: 1. jan 2010

Abort-tråden har sporet litt av, så jeg lager en egen tråd her til de andre tingene :)

Er du redd for at "fremmede" fra andre kulturer vil overta Norge på sikt?

Hva er dine tanker rundt det at nordmenn får færre barn, og at innvandrere ofte får mange barn? Er det noen fare for at Norge en vakker dag ikke lenger er styrt av "nordmenn"?

Hva vil i så fall dette føre med seg? Vil det ha noen innvirkning på det daglige livet til folk flest?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Turid Holta

0 innlegg  1341 kommentarer

Fremmed kultur

Publisert nesten 10 år siden

Kommer jo an på hvilken fremmed kultur da. Norge har jo rett og slett fått en ukultur når det gjelder sex og abort.

Kommentar #2

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Mange tanker...

Publisert nesten 10 år siden

Framskrittspartiet er vel det partiet, som oftest og med god grunn ,har advart mot å få for  mange innvandrere inn i landet.   Derfor har det vært et parti som jeg ofte har stemt på.  Etter hvert har andre partier nærmet seg deres innvandringspolitikk, ikke minst Arbeiderpartiet i senere år. 

Om 40 år er allerede flertallet i Norge muslimsk, og grunnene er åpenbare.  Prevensjon og aborter, ca. 15000 hvert år, og en del ektepar som velger ikke å ha barn, er mye av grunnen til dette.  Dessuten så er fødseltallet meget lavt, i gjennomsnitt 2,1 barn pr. ektepar. 

Samboerskap er vanlig ii Norge idag, men slike skap er en utrygg ting og det blir lite med barn av det.

Når det gjelder muslimer, så velger de å få mange barn.  5 barn pr. framilie er helt vanlig.  Det kan de trygt gjøre, da økonomien i disse familiene er svært bra, takket være gode støtteordninger i Norge.  Dessuten er mor til barna hjemme hos dem og har derfor ikke de samme problemene som norske par har, hvor mor også arbeider.  Det er derfor et enkelt regnestykke, dette med 40 år. 

Så er det mange som ikke ser på dette som noen stor fare.  Men det er det, da muslimene og andre etniske grupper aldri ønsker å leve under norsk kultur, dersom de kan slippe.  Og det kan de slippe, bare de blir mange nok.

Kommentar #3

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

Re. Mange tanker

Publisert nesten 10 år siden

Her var det mange påstander, broder Myhren.  Og i den forbindelse er jeg svært interessert i dokumentasjon på at Norge er muslimsk om 40 år.  Slike spådommer dukker opp med jevne mellomrom i mer eller mindre paranoide miljøer.  Nå anser jeg meg selv verken som godtroende eller blind, og jeg er mer enn skeptisk til den muslimske ideologien.  Men det betyr ikke at jeg skriker "ulv, ulv" i tide og utide.

Kommentar #4

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Les om Hege Storhaug

Publisert nesten 10 år siden

og hva hun sier, Pedersen.   Hun er jo en kjent kvinne.  Les også: SSBs fremskrivning av Norges befolkning

BLIR DET SØNDAG PÅ FREDAG FRAMOVER? Forsvinner den norske forhuden?

Må vi faste på ordentlig igjen, får vi polygami, id istedenfor jul og 354 dager i året? Er det mer passende navnet på Storbritannia i 2060 Nord-Pakistan? Blir Frankrike Den islamske republikken Nye Algerie og Tyskland Nye Tyrkia?

Denne uka kom SSB med nye fremskrivninger som beregner folketallet i Norge til å være på 6,9 millioner i 2060. Innvandring er den viktigste årsaken til veksten. SSB opererer imidlertid ikke med fremskrivninger etter etnisitet eller religiøs gruppe.

Flere debattanter i islamdebatten frykter at muslimer vil komme i flertall i ulike byer i Norge innen få tiår.

Det er høyere fødselstall blant minoritetene og fortsatt høy innvandring som kan føre til det. Noen snakker om «Eurabia» og viser til innvandrertette byer som Rotterdam og Marseille med sine problemer. Blir Belgistan det neste, eller kanskje Det mauriske emiratet Iberia?

Motstanderne kaller dette for en konspirasjonsteori, et utslag av «islamofobi». Muslimer er så mangt, hevder de, langt fra alle er fundamentalister, de vi snakker om er ikke en gang født ennå, og vi kan ikke anta at de blir ortodokst religiøse når de vokser opp.

I fremtiden ser denne leiren for seg at folk vil kalle seg «personlig muslim», integreringen vil fortsette og kanskje vil julefeiringen i Norge anno 2060 få en spennende kreolsk feel?

FÅR NORGE MUSLIMSK FLERTALL
? Vi har spurt en rekke sentrale debattanter om å svare på spørsmålet, og avstanden mellom dem er stor.

Spaltist Mohammad Usman Rana mener diskusjonen om muslimsk flertall er basert på myter og fordommer, og legger til at Norge i 2060 vil ha mellom fire og elleve prosent muslimer. Han får støtte av islamforsker Anne Sofie Roald, som peker på at muslimer er en liten minoritet i Norge, og slik vil det fortsette å bli. Også Aslak Nore tviler på noe muslimsk flertall.

Informasjonsleder Hege Storhaug i tenketanken HRS forteller at de har foretatt beregninger for Oslo. Hun mener hovdstaden vil få et muslimsk flertall om 40-50 år. Forfatteren Bruce Bawer er enig med henne i at det vil skje, men vet ikke når. Document.no-debattant Hans Rustad er også mest bekymret for Oslo.

Yousuf Gilani, politiker for Venstre, tror det kan bli muslimsk flertall i norske byer, akkurat som Abid Q. Raja, men det bekymrer dem ikke. Høyskolelektor Nazneen Khan Østrem avviser hele problemstillingen som latterlig. Førsteamanuensis Berit S. Thorbjørnsrud mener det dreier seg om science fiction, og Shoaib Sultan, generalsekretæren i Islamsk råd, er enig.

HVA SKJER I NORGE om vi får muslimsk flertall? Her er det våre debattanter svarte om det:

- Islam er i konstant utvikling, om 50 år vil islam og norsk-muslimer være like mye muslimer som dagens kristne er i Norge, sier Yousuf Gilani, som tror nordmenn flest bare vil merke ting som mer halalmat i butikken og mer variasjon i hudfarger.

Kommentar #5

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

Re. les om Hege Storehaug

Publisert nesten 10 år siden

Greit.  Hege har regnet ut at det i oslo vil være muslimsk flertall om 40-50 år.  Hun sier imidlertid ikke noe om hvordan situasjonen vil være på landsbasis.  Når det gjelder Oslo så er det også interessant å se at etniske nordmenn flytter fra bydeler med høy andel av av ikke-etniske nordmenn.  Samtidig så er det mange som også velger å flytte ut av kommunen, spesielt barnefamilier.  Dette har også sammenheng med boligprisene i kommunen. 

Men det er forsåvidt stort sprik i de ulike ekspertenes oppfatninger om hvordan vår befolkning vil utvikle seg i fremtiden. 

Kommentar #6

Nelly Bjerketvedt

60 innlegg  676 kommentarer

RE: Les om Hege Storhaug

Publisert nesten 10 år siden
01.01.10 kl. 20:06 skrev Anders Helge Myhren:

BLIR DET SØNDAG PÅ FREDAG FRAMOVER? Forsvinner den norske forhuden?

Søndagen forsvinner ikke, i kristen betydning, selv om det en gang i framtida skulle bli en majoritet av muslimer i Norge. Vi feirer Kristus i hjertet og tilber vår himmelske Far i "ånd og sannhet", gjør vi ikke?

Når det gjelder forhuden, er det vel bare en fordel om den forsvant.. ;)

Fra spøk til alvor; jeg frykter like mye det materielle menneskesynet og "toleranse-regimet" til vår politiske venstreside, som en (evt) muslimsk majoritet i landet vårt.  

Kommentar #7

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

RE: RE: Les om Hege Storhaug

Publisert nesten 10 år siden

 Nelly Bjerketvedt skriver:  Fra spøk til alvor; jeg frykter like mye det materielle menneskesynet og "toleranse-regimet" til vår politiske venstreside, som en (evt) muslimsk majoritet i landet vårt.  

Tja, når det er gått så langt så at man liksom skal være flau over våre skikker og tradisjoner, vår historie og kultur i møte med det "fremmedkulturelle", ja da er det grunn til å rope at nok er nok!  Men det kan virke som mange på venstresiden ser på den autoritære idelogien islam som en erstatning for deres egne ideologier som har fått den plass de fortjener:  på historiens skraphaug.  Jeg observerer hvordan venstresiden - som har vært de fremste forkjermpere for likestilling og kvinnefrigjøring - nå også forsvarer retten til å bl.a. bære den kulturelt betingede hijaben.  Og hvor er protestene mot de stadige krav om særbehandling på områder som å skille gutter og jenter fra hverandre i undervisning, gymtimer o.l.?  Og hvorfor skal vi finne oss i å spise halal-slaktet mat mens muslimene ikke vil røre vår? 

Ja, som tidligere sagt så har jeg en sunn skepsis til ideologien islam, men uten å male fanden på veggen og uten å tro at vi om noen få tiår har en befolkning hvor flertallet er muslimer. 

Kommentar #8

Nelly Bjerketvedt

60 innlegg  676 kommentarer

RE: RE: RE: Les om Hege Storhaug

Publisert nesten 10 år siden
01.01.10 kl. 20:43 skrev Rolf Egil Pedersen:

  Jeg observerer hvordan venstresiden - som har vært de fremste forkjermpere for likestilling og kvinnefrigjøring - nå også forsvarer retten til å bl.a. bære den kulturelt betingede hijaben.  Og hvor er protestene mot de stadige krav om særbehandling på områder som å skille gutter og jenter fra hverandre i undervisning, gymtimer o.l.?  Og hvorfor skal vi finne oss i å spise halal-slaktet mat mens muslimene ikke vil røre vår? 

Ja, som tidligere sagt så har jeg en sunn skepsis til ideologien islam, men uten å male fanden på veggen og uten å tro at vi om noen få tiår har en befolkning hvor flertallet er muslimer. 

 Ja, det er et paradoks at mange av venstresidens toleranse-prester, i praksis sluker rått det i islam som er kvinneundertrykkende, ja ikke bare kvinneundertrykkende men en trussel mot menneskerettigheter generelt.  Slik sett klarer venstresida både å svekke kristendommens inflytelse i vår kultur og å slippe til anti-demokratiske strømninger under dekke av sin form for toleranse.. Derfor frykter jeg for at v.s. "kultur" er en større trussel mot vår fortsatt kristne og demokratiske kultur enn "fremmed kultur" i form av f.eks muslimske innvandrere..

Kommentar #9

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Kulturer

Publisert nesten 10 år siden

3000 etnske nordmenn flyttet fra Groruddalen og Oslo sør bare i fjor. På enkelte skoler på østkanten har over 95 prosent elever minoritetsbakgrunn. 26,4 prosent av befolkningen i Oslo har nå innvandrerbakgrunn. I Stovner, Alna og Søndre Nordstrand er innvandrerandelen over 40 prosent. Så joda, det akselrere ganske fort i dette landet med fremmede kulturer. Har heller ingenting imot det. Det jeg har imot er de som kommer hit og er frekke nok til å forlange at vi skal tilpasse oss deres religion og kultur. De som kommer hit og forlanger både ditt og datt. Jeg tror de fleste i Norge vil leve som frie mennesker ikke under press og på en knivsegg under ett presteregime.

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} h1 {margin-right:0cm; mso-margin-top-alt:auto; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:1; font-size:24.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-font-kerning:18.0pt; font-weight:bold;} h2 {margin-right:0cm; mso-margin-top-alt:auto; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:2; font-size:18.0pt; font-family:"Times New Roman"; font-weight:bold;} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; font-weight:bold;} p {margin-right:0cm; mso-margin-top-alt:auto; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} span.teaser {mso-style-name:teaser;} span.title {mso-style-name:title;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} h1 {margin-right:0cm; mso-margin-top-alt:auto; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:1; font-size:24.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-font-kerning:18.0pt; font-weight:bold;} h2 {margin-right:0cm; mso-margin-top-alt:auto; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:2; font-size:18.0pt; font-family:"Times New Roman"; font-weight:bold;} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; font-weight:bold;} p {margin-right:0cm; mso-margin-top-alt:auto; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} span.teaser {mso-style-name:teaser;} span.title {mso-style-name:title;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Kommentar #10

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

I møte med det fremmede

Publisert nesten 10 år siden

Jeg synes kongens nyttårstale ga uttrykk for en meget fin holdning:

Et samfunn som ikke utvikler seg, vil stagnere. Den utviklingen og det mangfoldet som vi ser vokse frem i dag, er utvilsomt en berikelse for landet vårt. Det betyr ikke at vi ukritisk skal ta imot alt nytt. Det kan føre til at vi mister fotfestet og blir rotløse. Samtidig må vi ikke avvise det nye som fremmed og fiendtlig. Så lenge vi er trygge på vårt eget fundament og vet hva vi står for, kan vi også være åpne for det som er ukjent og annerledes.

Kommentar #11

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

RE: Les om Hege Storhaug

Publisert nesten 10 år siden

Rolf Egil, selv om jeg noen ganger får deg til å se rødt (Kommentar #51), må jeg berømme deg for å ha skrevet en meget presis og god analyse om forholdet mellom venstresiden og islamister.

01.01.10 kl. 20:43 skrev Rolf Egil Pedersen:

 Nelly Bjerketvedt skriver:  Fra spøk til alvor; jeg frykter like mye det materielle menneskesynet og "toleranse-regimet" til vår politiske venstreside, som en (evt) muslimsk majoritet i landet vårt.  

Tja, når det er gått så langt så at man liksom skal være flau over våre skikker og tradisjoner, vår historie og kultur i møte med det "fremmedkulturelle", ja da er det grunn til å rope at nok er nok!  Men det kan virke som mange på venstresiden ser på den autoritære idelogien islam som en erstatning for deres egne ideologier som har fått den plass de fortjener:  på historiens skraphaug.  Jeg observerer hvordan venstresiden - som har vært de fremste forkjermpere for likestilling og kvinnefrigjøring - nå også forsvarer retten til å bl.a. bære den kulturelt betingede hijaben.  Og hvor er protestene mot de stadige krav om særbehandling på områder som å skille gutter og jenter fra hverandre i undervisning, gymtimer o.l.?  Og hvorfor skal vi finne oss i å spise halal-slaktet mat mens muslimene ikke vil røre vår?

Ja, som tidligere sagt så har jeg en sunn skepsis til ideologien islam, men uten å male fanden på veggen og uten å tro at vi om noen få tiår har en befolkning hvor flertallet er muslimer.

Kommentar #12

Lars Hausken

40 innlegg  666 kommentarer

Vestlandet blir sjølstendig stat

Publisert nesten 10 år siden

Stemningen for et selvstendig vestland er stigende.

Østlendingene gjør sin greie (som i dag) og vi i vest regulerer innvandringen til et nivå vi klarer å trives med.

I lengden vil ikke vi i vest være med på dagens gallei.

Kommentar #13

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

varige endringer

Publisert nesten 10 år siden

Innvandringen til Norge burde nok begrenses ganske kraftig, slik det er i dag er jo helt vilt. Det er vel ganske logisk at når det kommer såpass mange innvandrere til Norge så vil dette gi varige endringer i det norske samfunnet innenfor kultur, religion og verdinormer. De fleste politikerne ser ikke dette, men det norske folk ser det. Den naive, snillisme og Disneyland-politikk som Stoltenberg og co driver på med, er ikke å styre et land, det er å kjøre i grøfta med lukkede øyne. Politikerne har fokus på vårt renome i utlandet og prøver å fremstå som best i klassen "Norge skal bli verdens mest inkluderende samfunn" sa Stoltenberg, og "Norge for alle". Dette er vel holdningene vår flyktninge og innvandrerspolitikk er basert på.

Kommentar #14

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

innvandring

Publisert nesten 10 år siden

Jeg har ikke noe imot innvandring (vil bare nevne det så det ikke blir noen misforståelser), det er antallet som jeg setter spørsmålstegn ved.

Kommentar #15

Mai-Liss Hauger

69 innlegg  1261 kommentarer

Tro =kultur

Publisert nesten 10 år siden

Norge er ikke "i ferd med å bli fremmed kulturell", vi ER allerede fremmed kulturell.

Det er faktisk FOR SENT å spørre om vi vil det eller ikke.

Nå er det snakk om hvem som HAR Norsk statsborgerskap og hvem som IKKE har det.

Har man Norsk statsborgerskap så ER man Norsk.

Da får Norge godta forskjellig kultur og TRO.

Akkurat det med TROSFRIHET må nok Ola og Kari Nordmann øve seg på.Heldigvis får det ordet en annen betydning for de barn som vokser opp nå i år 2000 enn det hadde før.

Den som er REDD for at det kommer muslimer hit kan jo bare takke Gud for at det OGSÅ kommer katolikker .Katolikkene i fra bl.a. øst Europa er flere enn muslimene i fra Asiatiske land.

I mangel av en egen sterk Norsk identitet i en TRO, så kan det hende at Katolikkenes inntog i Norge kan bli Norges "redning" i fra å bli muslimsk.

Dette er lønnen for at man har drevet med avkristning av Norge helt siden krigen.

Å fjerne TRO er også å fjerne KULTUR og identitet.

Kommentar #16

Turid Holta

0 innlegg  1341 kommentarer

Kultur

Publisert nesten 10 år siden

Mai skriver som sant er at det har vært avkristning av Norge siden krigen.  Om kristne vil beholde kristen kultur må de da kjempe mere for det. Kristne  har vært utrolig sløve med det. De bare finner seg i alt mulig viss vås som skoler etc annet finner på til våre barn.

Så blir det slik at alle må følge det, når ikke det engang finnes kristne alternativ til barn mere. Kristne sier jo ikke fra at de ikke vil være med på all galskapen de godtar å skal være så snilde så....Er det ikke noe som heter dumsnild?

Kristne får ta selvkritikk for avkristning av Norge. De kristne kan jo leve som kristne , men nej de gjør ikke det. De følger med strømmen og lever som alle andre.

Kommentar #17

Turid Holta

0 innlegg  1341 kommentarer

Fremmed kultur

Publisert nesten 10 år siden

Det blir nok ikke et muslims flertall i Norge om 40-50 år slik Hege Storhaug hevder. Norge vil faktisk lenge før den tid gå tom for oljen sin. Så de vil ikke ha økonomi til å ta i mot flere muslimer. 

Muslimsk er ikke bra da det forteller hvordan du skal leve og må det. Katolismen er ikke slik og et evt flertall av katolikker vil ikke påvirke oss i noe grad. Da nytestamente ikke forteller hvordan du må leve og tvinges til. Katolikkene er mindre tvangsprega etter lover og dommer enn selv mange kristne statskirker osv. Men selfølgelig finnes overalt unntak.

Kommentar #18

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Nye generasjoner, ny kultur

Publisert nesten 10 år siden

Jeg tror ikke man trenger å bekymre seg så mye for fremtiden, selv om det skulle bli et flertall av "muslimer" i Norge. Barn og barnebarn av dagens innvandrere vil ikke være som sine foreldre.

Som de aller fleste andre land har også Norge endret sin kultur mye bare på bakgrunn av at det kommer nye generasjoner (nordmenn). Hver generasjon har sine ting de bringer på banen, og "gamle" ting som de rydder bort fordi de ønsker noe bedre og annerledes enn generasjonen før dem. Dette er det alltid en del av de "eldre" som ikke synes så mye om, fordi "alt var mye bedre før", osv.

Men verden har aldri stagnert. Ungdommen har alltid fått klager i alle generasjoner fordi de gjør og mener ting som er for vilt og meningsløst for dem som tydelig selv har glemt at de var ungdommer en gang de også ;)

Nye generasjoner med muslimer (og andre innvandrere) vil lage sine egne kulturer, og sannsynligvis med et mer medmenneskelig og moderne demokratisk syn enn det kanskje en del av deres besteforeldre hadde.

Det vil selvfølgelig alltid finnes ekstremister, men dem finner man i alle grupper i samfunnet, og de er alle like "farlige" for sine omgivelser. Men den jevne mann i gata, enten han er muslim, kristen, ateist eller noe annet, ønsker ikke noe annet enn å få være seg selv og leve sitt liv lykkelig i et så fritt og fint land som Norge faktisk er :)

Kommentar #19

Turid Holta

0 innlegg  1341 kommentarer

Kultur

Publisert nesten 10 år siden

Det er sant som Sølvi sier at barn og barnebarn av muslimer ikke vil være som sine foreldre. (Med unntak). På den andre siden så gjør ikke en muslims dame noe som helst som kan være til skade for oss. De er veldig så moralske og orntlige. De er ikke dominerende og styrende.

Vet om barn av muslimer som ikke tar mere på det en at på skoleturer med barn så spiser de pølser laget av svin. Mulig de fikk smake av andre, men da stikker ikke religionen deres dypt i barna og de er ikke som sine foreldre.

Har og møtt på barn av muslimer som kjøper pølser laget av svin inne på plasser de har pølsebod. Kan hende de ikke har lov av foreldrene , men foreldre vet ikke alt.

Disse vil vokse til det vil ikke stikke dypt i den foreldrenes religion.

Men vil og si at jeg har møtt barn av muslimer som går inn i pølseboder og spør hva kjøtt pølsene er laget av og kjøper ikke om de er av svin. Generelt sett så er jo muslimer ikke noe å si på som sammfunn person. Men man vil jo ikke ha et muslimsk land og styre her fordet. Jeg vil ikke tvinges til å bli muslim eks vis. Noe som det ville blitt om Norge ble muslimsk.

Det er godt å ha den friheten til å velge. Men du all verden Norske kvinner som er så blottete av seg, kunne godt  tatt lit lære av de muslimske damer. Slik at de havnet på midveis i allefall. For ingen skal behøve dekke seg til helt.

Kommentar #20

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

RE: Kultur

Publisert nesten 10 år siden
02.01.10 kl. 19:00 skrev Turid Holta:

Det er godt å ha den friheten til å velge. Men du all verden Norske kvinner som er så blottete av seg, kunne godt  tatt lit lære av de muslimske damer. Slik at de havnet på midveis i allefall. For ingen skal behøve dekke seg til helt.

 Frihet til å velge er det viktigste uansett :)

Og om folk kler seg helt igjen eller løper rundt i bikini, så gjør ingen av dem noen andre noe vond. Det er andre menneskers fordømmelse som er farlig og negativt.

"Huff, se på henne, hun kan jo ikke kle seg ordentlig"  eller  "Se på han som går hånd i hånd med den andre mannen"  Hva som er riktig for meg eller deg eller noen andre gir oss ingen rett til å tenke eller snakke nedsettende om dem som velger andre ting enn oss. Vi er alle like mye verdt uansett :) Fordømmelse er alltid bare ødeleggende.

Kommentar #21

Turid Holta

0 innlegg  1341 kommentarer

Kultur

Publisert nesten 10 år siden

Bikini er jo et plagg,men det er jo de som soler seg naken i tett bebyggelse.Det er vell ikke alltid fordømmelse som er grunn for at blotting kan være sjenerende for andre mennesker. Det kan være til sjenanse  og plagsomt for andre og da handler det ikke om fordømmelse.

Mennesker har naturlige reaksjoner på at andre blotter seg uten at det har noe som helst med fordømmesle å gjøre.

Leste om ei dame de hadde kjøpt drømmehuset,det var en plagsom hake ved det hele. Naboene viste seg å være naturister. Den idylliske husdrømmen ble strax ødelagt. Det tar jo sin tid før en hekk vil vokse seg til.

Kommentar #22

Turid Holta

0 innlegg  1341 kommentarer

Kultur

Publisert nesten 10 år siden

I et hjem så blir foreldre beskyldt for blotting av barnevern for langt mindre ting enn å springe rundt naken. Imidlertid kan nabomannen og kvinnen godt blotte seg naken for barna til naboene under navnet naturister. (Moteblotternavn)i sine hager.

Ingenting tolerer et barnevern om det er foreldrene som gjør det. Men lærere kan dusje naken med elevene osv. Det henger de seg ikke oppi. Så vi har en skadet familie ødelegger kultur.

Kommentar #23

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

RE: Kultur

Publisert nesten 10 år siden
02.01.10 kl. 21:56 skrev Turid Holta:

Bikini er jo et plagg,men det er jo de som soler seg naken i tett bebyggelse.Det er vell ikke alltid fordømmelse som er grunn for at blotting kan være sjenerende for andre mennesker. Det kan være til sjenanse  og plagsomt for andre og da handler det ikke om fordømmelse.

Mennesker har naturlige reaksjoner på at andre blotter seg uten at det har noe som helst med fordømmesle å gjøre.

Leste om ei dame de hadde kjøpt drømmehuset,det var en plagsom hake ved det hele. Naboene viste seg å være naturister. Den idylliske husdrømmen ble strax ødelagt. Det tar jo sin tid før en hekk vil vokse seg til.

 Jeg ser poenget ditt :)

Men for de aller fleste av oss vil aldri et så "ekstremt" problem dukke opp.

Slik mitt liv har forløpt så lant, så har det vært mye større fare for at naboen slår kona si enn at de er naturister eller løper rundt i bikine halve året. Jeg ville foretrukket det siste. For selv om jeg ikke liker å få nakne mennesker midti gangsynet, så er det tross alt noe jeg ikke trenger å ligge halve natta å bekymre meg for, noe mishandling vil gjøre.

Heldigvis har jeg vært forskånet for det meste når det kommer til naboer, men jeg vet om mange som bruker halve livet sitt til å krangle om en hekk med naboen.....kanskje meg som er naiv, men jeg har aldri sett poenget med slike ting når det er barn som sulter her i verden.  

Kommentar #24

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

RE: Kultur

Publisert nesten 10 år siden
02.01.10 kl. 22:03 skrev Turid Holta:

I et hjem så blir foreldre beskyldt for blotting av barnevern for langt mindre ting enn å springe rundt naken. Imidlertid kan nabomannen og kvinnen godt blotte seg naken for barna til naboene under navnet naturister. (Moteblotternavn)i sine hager.

Ingenting tolerer et barnevern om det er foreldrene som gjør det. Men lærere kan dusje naken med elevene osv. Det henger de seg ikke oppi. Så vi har en skadet familie ødelegger kultur.

 Nakenhet er vanskelig når det kommer til grenser. For det kan bli for ekstremt begge veier. Ungene min er vant med at jeg er naken når jeg kommer ut av dusjen. Jeg låser ikke døra til badet før guttungen blir så gammel at han selv begynner å låse døra. Oss jenter imellom går jo i svømmehallen sammen uansett. Og der skal man vaske seg med såpe før man tar på seg badetøyet....heldigvis :)

Kommentar #25

Turid Holta

0 innlegg  1341 kommentarer

Kultur

Publisert nesten 10 år siden

Norge har verdens rekord i antall unge menneskeer som blotter seg på nettet. Så vi har en ukultur som ingen andre land i verden slår.

Vi har en blotter kultur.

Om noen velger å gå naken rundt i gatene og kaller det for deres frihet. Så er det ikke frihet for andre mennesker å bli påprakket andres nakenhet. Da påtvinger de andre sin nakne kropp og de får ikke frihet til å velge seg vekk fra det. Annet enn å flytte på en øde øy. Det er noe som heter hensyn og. Som menneske tar en normalt sett litt hensyn til andre.

Det er ikke gøy om en naken nabo skulle stå med rompa til vårt gjerde  og plantet blomster mens våre barn leker i hagen. Hans frihet er da til blott og plage for foreldre og barn. Hensyn er jo og et ord.

Dette er som nevnt ikke store problemer i kalde Norge. Derimot har en blotter kultur på nettet som slår verdens rekord.  Man kan jo godt ta på seg en bikini. Men kulturen er naken slik er det her, og det er ukultur.

Sultenøden i værden er fæl, men har ingenting med en hekk i Norge å gjøre. Det er to vidt forskjelige saker.

synd om naboer krangler om hekk da,tror vi var skapt til å ha et mere privat liv jeg. Tror mennesker trives best med å få ha sitt eget liv litt i fred for andres. Så kan de nakne gå rundt naken (Om de bodd for seg selv) og var ikke til plage sjenanse og forlegenhet og forstyrrelse for andre.

Kommentar #26

Turid Holta

0 innlegg  1341 kommentarer

Kultur

Publisert nesten 10 år siden

 Sølvi   du skriver at misshandling bekymrer deg. Ser du noen som blir mishandlet eller var det tatt fra ditt liv det og?

Eller tenkte du på en Normann det sto om i Bodø avisa som misshandlet sin Russiske kone? Jeg vet ikke hva du tenkte på, da du nesten nevnte at det gav deg søvn problemer.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere