Helge Evjen

241    1913

Skyld ikke på en filmsnutt !

De siste dagers hendelser beviser at raseriet og drapsinstinktet mot de som fornærmer profeten er på plass innenfor islam. Skylden for dette legges denne gang på en dårlig filmsnutt. I 2006 var det tegning av profeten som utløste raseri og drap. Og da ble skylda bl.a. lagt på en stakkars norsk redaktør i en liten kristen avis. Hva er det egentlig som skjer? Ja, det er det god grunn til å spørre.

Publisert: 14. sep 2012 / 3318 visninger.

Joda, mediene hadde syndebukkene klare også denne gang.  Det var «koptiske kristne» og «kristenkonservative» som stod bak denne filmen.  Og det er tydelig at NRK var spesielt interessert i å utpeke disse som syndebukker.    http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/865408/

Det er mye som skjer.  Og ikke alt er norske medier interessert i å formidle heller.  For eksempel er det temmelig taust om de mange henrettelsene i Irak som pågår i islams navn.   Islamistene er nå i ferd med å «rense» dette samfunnet.  Om lag 1000 homofile menn og kvinner er nå henrettet av islamister.   Her er det ikke bare jøder og kristne som er utsatt, men også homofile.  Samfunnet skal renses.  Og da benyttes vold og drap.   Dette er også kjent fra andre islamske samfunn.   BBC har formidlet ugjerningene i Irak.  Men ikke norske medier.    http://www.amnesty.no/aksjon/flere-aksjoner/irak-stopp-drap-pa-homofile

Det er lett å skylde på andre. Og mange gjør det sikkert i redsel og i bevisst forsøk på å hindre ytterligere mer raseri og vold. Men er en slik taktikk riktig – hvis en tenker på sikt?  

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Helge Evjen. Gå til den siterte teksten.

Joda, mediene hadde syndebukkene klare også denne gang.

Sissel Vold og Unni Vikan hvem er de? Hvorfor blir aldri disse personer stillt til veggs om Muhammeds liv. Hvorfor holder NRK seg langt unna kritiske spørsmål?

Svar
Kommentar #2

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Til Georg Bye-Pedersen.

At NRK kjører ei temmelig ensidig og politisert linje i midtøstenspørsmålet har lenge vært kjent. Her er bl.a. Sidsel Wold en av aktørene.  Og det er klart at slikt er med på å skape holdninger i folket i ei helt spesiell retning. Dette er åpenbart uheldig.

Når det gjelder å skylde på filmen, og personene som står bak, så er dette internasjonalt. Ja helt opp til de som styrer USA i dag. Og jeg forstår taktikken. Men hvor heldig er det på sikt? Det er et annet spørsmål. Skal de som i dag raser og utgyter dødsdommer over folk i bredt omfang – og som i enkelte islamske samfunn faktisk praktiserer denne onde tanken – skal disse unnskyldes?  For det er da vitterlig dette som gjøres.  Ei slik unnfallen holdning mot en ideologi, som i høyeste grad også inviterer til vold og undertrykkelse, vil i lengda ødelegge for framtidas generasjoner.

Det å skylde på en filmsnutt er å ta fokuset vekk fra selve hovedproblemet: en ideologi som kan egge til voldsbruk. Og når grupperinger innenfor islam mobiliserer etter en fredagsbønn, så forteller det i grunnen mye om denne ideologien som kan hisse til raseri og vold i stedet for til fred og kjærlighet.

Svar
Kommentar #3

Knut Nygaard

487 innlegg  6956 kommentarer

Postkronologisk islamforståelse

Publisert over 5 år siden

Satirikerne i israelske Latmatv har et herlig innslag i denne snutten der bl.a. en mer nasjonal utgave av Unni Vikan setter inn et nytt historisk begrep slik at vi ender opp med en forståelse av at det var denne filmen som kom først - som er utløseren - Muhammed - 11/9 - de islamistiske "vinterblodbadene" og alt må forstås i lys av ..... filmsnutten ...

Denne snutten inneholder og en sang hyllest til det jødiske nyttår - og det er lov å synge med - et av versene er som følger:  

"He who believes is not afraid.  To lose this country to the others full of hate - and even when the whole world joins along - a higher power guards and keeps us strong"

Og noe senere i teksten:  "Remember this when it all seems bleak:  God does not slumber, he never sleeps! - The Lord is riding with us, at our side and making sure our safety to provide.  Frykt ikke!"

http://www.youtube.com/watch?v=CeFuL4RImNY

Svar
Kommentar #4

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

tja

Publisert over 5 år siden

Kanskje debatten om inteligense og hudfarve har noe for seg? ..makan til lavpannede reaksjoner .ambasadebrenning, folk blir drept for en filmsnutt av en ukjent amatør på you tube?...Og jeg konstaterer at de fleste er farvet som utfører disse skjendselshandlingene, primitivt  !

Svar
Kommentar #5

Leif GuIIberg

72 innlegg  6329 kommentarer

Hva har dette med Irak å gjøre?

Publisert over 5 år siden

Foreløpig peker alle piler mot at det er filmsnutten som provoserte mobben ut i gatene da den ble lastet opp på arabisk. Den uskolerte mobben vet heller ikke at det er en forskjell på den amerikanske, tyske og britiske ambassaden.

Og foreløpig tyder også alt på at det var noen fra den nominelle kristne leir som står bak prosjektet, selv om navnene som er nevnt om bakmennene er jødiske navn.

Så jo, foreløpig og inntil vi sitter med fasiten, så er det "filmsnutten" som har skylda. På tross av at det angivelig uetterretterlige NRK også har kommet i skade for å referere det samme.

Svar
Kommentar #6

Rune Tveit

40 innlegg  4039 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

foreløpig og inntil vi sitter med fasiten, så er det "filmsnutten" som har skylda

filmen har provosert, men selv om de som utfører disse forferdelige handlingene er uskolerte mennesker og lever i en middelaldersk forståelse av verden, er de likevel ansvarlig for vold og drap. Alle mennesker forstår at vold og drap ikke kan legitimeres av at man er blitt provosert. 

Jeg slutter aldri å undre meg over hvorfor dette bare skjer i den muslimske verden. 

Svar
Kommentar #7

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Til Leif Gullberg.

Selvfølgelig kan dette også ha noe med de overgrep som skjer bl.a. fra islamske grupperineringer i Irak. Mye kan tyde på at det er denne ideologien som gjør at folk i dette tilfellet blir truende, rasende, terroriserende – som må under lupen. Derfor blir det helt feil å skylde på en filmsnutt. Fokuset må i stedet rettes mot islam for å finne ut om det er noe der som inspirerer til bruk av vold.

 

Svar
Kommentar #8

Leif GuIIberg

72 innlegg  6329 kommentarer

Det gjør det ikke..

Publisert over 5 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Jeg slutter aldri å undre meg over hvorfor dette bare skjer i den muslimske verden.

Voldelige handlinger med bakgrunn i religion skjer ikke bare i den muslimske verden. Som tidl. statsminister Kjell Magne Bondevik sa i Dagsnytt 18 fredag kveld, så er ikke religioner av natur voldelige. Det er istedet mennesker som utnytter religionen til å skape vold.

For vi har vel ikke glemt den nylige krigen i Nord-Irland mellom protestanter og katolikker? Eller krigen i Jugoslavia mellom ortodokse og muslimske bosniere? Og det var ikke muslimene som var verstingene.

Ingen av disse to konfliktene hadde religionskonflikt eller religion som den egentlige årsak.

Svar
Kommentar #9

Olav Nerland Sæbø

16 innlegg  242 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Jeg har aldri hørt om folk som må rømme fra sitt kristne hjemland, til muslimske land. Men det motsatte kjenner vi jo godt til.

Svar
Kommentar #10

Per Traasdahl

67 innlegg  1534 kommentarer

Bondevik leser nok ikke

Publisert over 5 år siden

koranen tydeligvis...

Svar
Kommentar #11

Oddbjørn Johannessen

155 innlegg  12805 kommentarer

Koptisk kristen med kriminelt rulleblad

Publisert over 5 år siden

Filmens opphavsmann er nå identifisert:  En kristen kopter med kriminelt rulleblad.  Opprinnelig egypter, men nå bosatt i USA.

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.8323406 

Svar
Kommentar #12

Per Traasdahl

67 innlegg  1534 kommentarer

det var dette jeg har vært redd for hele tiden Oddbjørn

Publisert over 5 år siden

Nå er det vel bare å vente på hevnen overfor koptere som måtte befinne seg på feil sted til feil tid

Svar
Kommentar #13

Olav Nisi

145 innlegg  4830 kommentarer

Rasisme og mindreverdighetskompleks

Publisert over 5 år siden

I dagens Aftenposte ser vi et bilde der demonstranter viser Obama som en hårete ape. Noe å tenke på for dem som mener at rasisme er en "hvit" greie.  Saken er vel den at folk som har levd i elendighet og undertrykkelse i hundrevis av år har et oppdemmet mindreverdighetskompleks som nå slår ut i vold.  Så lenge denne religionen har et slikt tak på menneskene må vi ikke få for mye av den eller rasismen (hold rasen ren) som følger.  Bildet var forøvrig fra India, menneskene var sannsynligvis av same kategori som angrep hotellet i Mumbay for et par år siden.

Svar
Kommentar #14

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Utviklingen kan leses som en åpen bok !

Publisert over 5 år siden
Per Traasdahl. Gå til den siterte teksten.

Nå er det vel bare å vente på hevnen overfor koptere som måtte befinne seg på feil sted til feil tid

Det er hva jeg har sagt i lang tid, etter den såkalte "våren" så kommer nå forfølgelsen av minoritetene, hetrofobien får utspille seg fritt, siden de hetrofobe nå har fått makten med fellahenes konsensus. Denne utviklingen er som å lese en åpen bok. Hva vi ser er religionenes ( i fletrall for dette er universellt) innebygde fanatisme, deres totale mangel på genuin toleranse. For dette gjelder ikke bare islam, man har nok av kandidater innenfor kristendommen også som mener seg å besitte den eneste sannhet og dermed inneha retten til å agere gud, dommer og bøddel( herregud hvor fredlige var ikke tilstandene under den gresk- romerske polyteismen sammenlignet med denne galskapen). Men i den vestlige verden har vi hatt noe som heter opplysningstiden som sørget for å "vingeklippe" religionene og dermed danne basisen for demokratiske, pluralistiske og liberale samfunn. Men på den annen side ser vi stadige forsøk fra konservativt kristent hold på å angripe opplysningstidens verdier og dens fremste tenkere, der går vel fremdeles en tråd her på VD om akkurat det temaet. Hva angår situasjonen i Midtøsten så trengs det ikke pr. nå demokratiske reformer, det ser vi jo alle tydelig, hva som trengs er radikal kemalisme! Og så får vi håpe at våre hjemlige "utopiske stuter" lar den syriske regjeringen være i fred slik at det landet unngår en lignende utvikling som i Egypt og Tunisia.

Svar
Kommentar #15

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Det er ikke så enkelt, Oddbjørn.

Publisert over 5 år siden

Du holder fram at personen bak denne filmen hadde kriminelt rulleblad. Ja, jeg ser at NRK gjør poeng av det også. Men dette er jo ikke det eneste tilfellet at islamske grupperinger bruker diverse «årsaker» for å grunngi bråk, sinne og terror. Hvis en går til hendelser i vårt nærmiljø, så kan en spørre:  Hvilket kriminelt rulleblad hadde Vebjørn Selbekk da han ble truet på livet etter at hans blad, Magazinet, hadde tegning av Muhammed?  Og hvilket kriminelt rulleblad hadde redaktøren av Jyllandsposten, som også ble truet med døden av samme grunn? Og stakkars tegneren og pensjonisten Kurt Westergaard som stadig må være på vakt for ikke å bli drept av islamske fanatikere. Drapsforsøk på Kurt har vær gjort. Er det et slikt samfunn du vil ha, Oddbjørn?

Det er på tide at en snart erkjenner at denne ideologien det her gjelder har elementer i seg som kan gi utslag i vold og terror.

Svar
Kommentar #16

Oddbjørn Johannessen

155 innlegg  12805 kommentarer

?

Publisert over 5 år siden
Helge Evjen. Gå til den siterte teksten.

Er det et slikt samfunn du vil ha, Oddbjørn?

Det har jeg da ikke sagt?  Jeg kom med en ren saksopplysning, siden det i flere av kommentarene hadde versert ulike hypoteser om filmens opphavsmann.

Jeg har ellers tidligere i tråden vært opptatt av at noen av skuespillerne i filmen har følt seg lurt, siden de ikke visste hva slags agenda filmskaperen hadde.  Når hans identitet nå er kjent, er det jo naturlig å føye til noen andre kritiske merknader (som ikke går på filmens innhold i og for seg):  har filmskaperen tenkt på hvilken fare han nå har satt sine koptiske trosfeller i - som befinner seg i Egypt, mens han selv lever relativt trygt i USA?

Svar
Kommentar #17

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Helge Evjen. Gå til den siterte teksten.

At NRK kjører ei temmelig ensidig og politisert linje i midtøstenspørsmålet har lenge vært kjent.

Her er vi inne på noe vesentlig. Vil jo sterkt tro at statuttene til NRK peker på at all informasjon skal være et ballansert bilde av nyheter og at all informasjon skal være så objektiv så langt det lar seg gjøre.

Dessverre har Kokkvold gitt uttrykk for at media har ingen informasjonsplikt bare informasjonsansvar. Det betyr at de kan skrive og vise på tv det de ønsker vi som seere skal bli informert om.

Undertegnede fikk hakeslepp her i går om at VL sin kommentarredaktør Jon Magne Lund ga et fullstendig skjevt  bilde av Muhammed. Han hadde tydeligvis ikke fått med seg at Muhammed hadde latt drepe 700 jøder. Det viser med tydelighet at media ikke har gjort jobben sin med å informere om Islam og om Muhammed sitt liv.

Dette er tragisk når en ternker på hvor viktig det er å informere om farene ved islam. Det vi ser nå er en farlig trend i verden hvor muslimer går bananas for noe de ferreste av dem har sett men som suggererer til voldshandlinger.

Det er til og med blitt voldshandlinger i Australia. Et så opplyst land som Australia er blitt utsatt for voldelig oppførsel fra muslimer. Det murres også blant muslimer i Norge som de sa på nyhetene. Vel de som stemmer på det fargerike samfunn skal vite at det kan blåse opp her hjemmme også.

Vil vi ha det slik?. Nei ingen må ta fra oss ytringsfriheten selv om det er snakk om religion.

Svar
Kommentar #18

Robin Haug

127 innlegg  11018 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Jeg fatter heller ikke hvilken relevanse filmskaperens rulleblad har for denne saken.

Langt viktigere er det å virkelig fokusere på bildet av en drept ambassadør som slepes rundt i gatene. Langt viktigere er det å lage mange, mange slike satiriske filmer og tekster. De som ikke har ytringsfrihet skal lære av de som har ytringsfrihet. Og langt viktigere er det å fokusere på de handlinger som universelt er dypt kriminelle.

Svar
Kommentar #19

Robin Haug

127 innlegg  11018 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Georg Bye-Pedersen. Gå til den siterte teksten.

Dessverre har Kokkvold gitt uttrykk for at media har ingen informasjonsplikt bare informasjonsansvar.

Hvorfor skal borgerne egentlig betale for slikt? Skal de virkelig betale for egen indoktrinering? 

Svar
Kommentar #20

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.

Skal de virkelig betale for egen indoktrinering?

Ja en kan riste på hodet av mindre

Svar
Kommentar #21

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Kjell Aarsund. Gå til den siterte teksten.

Og så får vi håpe at våre hjemlige "utopiske stuter" lar den syriske regjeringen være i fred slik at det landet unngår en lignende utvikling som i Egypt og Tunisia.

Så enig!

Svar
Kommentar #22

Gunnar Søyland

18 innlegg  2442 kommentarer

De burde straks lese noen av historiene

Publisert over 5 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.

dem som mener at rasisme er en "hvit" greie.

i den arabiske eventyrboken "1001 natt".

Måten svarte afrikanere omtales på i den boken kan få en gjennomsnittlig norsk hverdagsrasist til å rødme.

Svar
Kommentar #23

Rune Tveit

40 innlegg  4039 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

For vi har vel ikke glemt den nylige krigen i Nord-Irland mellom protestanter og katolikker? Eller krigen i Jugoslavia mellom ortodokse og muslimske bosniere? Og det var ikke muslimene som var verstingene.

Jeg innrømmer at ordene bare og alltid ikke er dekkende, og jeg har ikke glemt disse konfliktene. Men jeg undrer meg likevel over muslimenes reaksjoner på kritikk av Muhammed. Jeg opplever det som en forskjell fra disse konfliktene. Når de blir rasende på at noen i vesten har tråkket på Mohammed, får vi se et hysteri jeg aldri har sett i andre land. De angriper alt de opplever som vestlig, om det har noen som helst sammenheng med hvem som har gjort det "blasfemiske" er fullstendig uinteressant. Bare de kan få ødelagt noe eller noen som er vestlig syntes målet å være nådd. 

Når har vi sett at kristne har gått til masseangrep på andre mennesker fordi noen har spottet Jesus? 

Jo, jeg syntes det er en forskjell, og jeg kan ikke annet enn å undre meg over at muslimer i vestlige land har full trosfrihet, mens tilsvarende prinsipp er fullstendig fraværende i muslimske land. 

Svar
Kommentar #24

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Eller krigen i Jugoslavia mellom ortodokse og muslimske bosniere? Og det var ikke muslimene som var verstingene.

Et lite sidesprang:

For å si det slik så var Norge i krig med Yugoslavia. Derfor var all informasjon sensurert av forsvaret og media. At muslimene var verstingene tror jeg helt sikkert du kan være enig med dersom du ser klipp på You tube om deres herjinger. Her var det mye Allah akbar for å si det på den måten. 6000 Muhjahedeenere eller som en sier i dag Al-Quaida frontsoldater ble sluppet inn i krigen fra Midtøsten og Afghanistan. Al-Quaida sjefen selv Bin Laden var også i Bosnia i en periode.

Det du kanskje ikke visste og som nå amerikanerne er kommet til er at det var Izetbegovic som startet krigen med å sende en bombe inn i en matkø full av muslimer. Du kan lese mer her: http://rpc.senate.gov/releases/1997/iran.htm

Et utdrag fra teksten; The 1992 "Breadline Massacre": "United Nations officials and senior Western military officers believe some of the worst killings in Sarajevo, including the massacre of at least 16 people in a bread queue, were carried out by the city's mainly Muslim defenders -- not Serb besiegers -- as a propaganda ploy to win world sympathy and military intervention. . . .

Svar
Kommentar #25

Leif GuIIberg

72 innlegg  6329 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Georg Bye-Pedersen. Gå til den siterte teksten.

Det du kanskje ikke visste og som nå amerikanerne er kommet til er at det var Izetbegovic som startet krigen med å sende en bombe inn i en matkø full av muslimer.

Din påstand stemmer ikke med sitatet og linken du refererer til, for her står det bare FN-folk og Vestlige militære TROR aksjonen var iscenesatt av MUSLIMSKE PATRIOTER, og at BOSNISKE STYRKER lojale mot Izetbegovic KAN ha utløst bomben.

At media skulle sensurere sin egen informasjon under NATO-operasjonene kan jeg ikke huske, men det er kanskje mulig, men vel heller ikke særlig dramatisk?

Svar
Kommentar #26

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Din påstand stemmer ikke med sitatet og linken du refererer til, for her står det bare FN-folk og Vestlige militære TROR aksjonen var iscenesatt av MUSLIMSKE PATRIOTER, og at BOSNISKE STYRKER lojale mot Izetbegovic KAN ha utløst bomben.

Undertegnede er i hverfall sikker. Islamic Deklaration av Izetbegovic sier alt om den fyren.

http://manifique.free.fr/allhere/ezat1.pdf 

Svar
Kommentar #27

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Da redaktøren av en liten kristen avis ble likestilt med islamske ekstremister.

Publisert over 5 år siden

Det var stygt, meget stygt, av ledende norske Ap-politikere, å uttale seg slik de gjorde i 2006 – bl.a. på tv-kanalen al-Jazeera.   Redaktøren av det vesle norske «Magazinet» ble av vår utenriksminister nærmest likestilt med den type islamske ekstremister som har vold og drap i sin plan.  Men Støre var da heller ikke alene om det.  Dette ble nærmest Ap-politikk en periode.  Statsminister Stoltenberg la også skyld på Magazinet.  Det samme synet ivret også den norske arbeiderpartipolitikeren Aslam Ashan for.   Ashan mente at redaktør Selbekk måtte «ta konsekvensen av» det han hadde gjort.  Og han fortsatte med at «redaktøren og den som kommer med drapstrusler har like mye skyld».  http://www.dagbladet.no/kultur/2006/02/10/457372.html

Dette er en viss parallell til det som skjer i dag. Og vi hører de samme tonene. I dagens tilfelle er det de som står bak filmen som har skyld. Prøv nå å tenke litt. Hva slags samfunn er det vi ønsker oss? Skal redsel for terrorister ødelegge ytringsfriheten? For det er jo nettopp det som skjer. Med ei slik linje lar vi oss diktere av de som driver med vold og terror. Er det det vi ønsker? Jeg bare spør.

 

 

 

Svar
Kommentar #28

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Helge Evjen. Gå til den siterte teksten.

Skal redsel for terrorister ødelegge ytringsfriheten?

Vil tro at det vi har sett av opptøyer og vold mot ambassader i Midt-Østen er terror for ytterlig å gi beskjed at informasjon og fakta om Muhammed og Koranen ikke er ønskelig for å si det på den måten. Med andre ord Islam ønsker ikke å bli utfordret på dens innhold. 

Hvorfor det? Har de noe å skjule? Ja i aller høyeste grad.

En farlig religion som vi alle må ta avstand fra. De som ikke gjør det håper jeg kan stå frem å si hvorfor?

 

Svar
Kommentar #29

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Opplysning må være det grunnleggende. Også opplysning om islams mørke side. Det er her det svikter stort i dag.  Og når denne mørke siden hele tida skal dekkes over, så skyves problemet foran til neste og neste og neste generasjoner.   Dette er ansvarsløst.

Svar
Kommentar #30

Knut Nygaard

487 innlegg  6956 kommentarer

Valg av overskrift?

Publisert over 5 år siden

Den trolige bakmann for en trailer - som trolig - og heldigvis - ikke er noen film - er avbildet pakket inn som "den usynlige mannen" på vei til avhør.  Vi er nå i etterdønningene etter "noe" som startet 11.09 - det drepes fortsatt noen - og vi har fått en situasjon der avstanden og forundringen til islam har blitt ytterligere forsterket.

Vi er vel alle klar over at hadde dette skjedd først....

så kunne vi - kristne - troende - verden over fint tåle det - legger inn link - snutten må ha litt hjelp av deg...

http://www.aina.org/news/20120913204249.htm

Vi kunne og fint gjøre det hvis han gjorde alvor av urineringen - heldigvis for oss seere så gjorde han ikke det her!

Men- tilbake til "den usynlige mannen" - et nettsted har lagt ut et hopehav av ulike overskriftforslag og personlig er jeg svak for:  "If he'd pissed on a cross he'd still be in bed"  - et annet forslag som gir gjenklang er:  "Sorry pal!  It's only safe to mock christians (they don't riot and kill)".

Med referanse til ytringsfriheten:  "Terrorists attack US embassies.  Free speech arrested."

En annen med alvorlig referanse:  "This is not what democracy looks like."

En med humorsnert:  "Obama got Bin Laden and all I got was this lousy t-shirt wrapped around my head."  og "Makes bad movies requires 5 deputees to corral and take him to custody."

Her er link til overskiftalternativene - de var utrolig mange - og kanskje kun lesbare av de angstbiterske?

http://www.quickmeme.com/Defend-the-Constitution/popular/79/?upcoming

Og- vi som har vært på vd en stund vet hvor viktig overskriften er for å fange oppmerksomheten...

Svar
Kommentar #31

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Religiøst motivert ondskap. Og dette er helt OK for europeiske ledere.

Publisert over 5 år siden

Magasinet «Stefanus» lå i postkassa i dag. Det er nr.5 - 2012. Generalsekretær Bjørn A. Wegge skriver her en leder under overskrifta «Pakistans terroriserende blasfemilover». Her skriver han bl.a.:

«Pakistanske muslimers håndheving av de såkalte blasfemilovene er en skamplett både for landet og majoritetsreligionen.  I de siste dagene har vi på nytt blitt minnet om hvordan blasfemilovene gir seg utslag i politisk galskap og religiøst motivert ondsskap.  Den 18.august i år ble en elleve år gammel pike, Rimsha Masih, med Downs syndrom, fengslet fordi hun skulle ha vanhelliget Koranen.  - - - - -

En drøy uke etter at Rimsha ble arrestert har man funnet en annen elleveåring, en kristen gutt, lemlestet og drept.  Samuel Yaqoob ble funnet brent til døde.  Leppene, nesen og magen var skåret vekk, og politiet undersøker om han er maltraktert og drept for å ha krenket Koranen, ifølge avisen Indian Express.

Disse to eksemplene er bare noen få av en avgrunnsdyp praksis som setter Pakistan i front når det gjelder religiøs diskriminering, religiøst motivert vold og religiøs ekstremisme.  I 2010 gikk over tusen mennesker til  angrep på det «kristne kvarteret» i Gojra, Punjab.  Ti kristne ble brutalt drept.  Dette beskriver bare toppen av isfjellet.  - - - - -

Et stort antall imamer, religiøse ledere, koranskoler og tekstbøker i de offentlige skoler, men også svært mange politikere, er med på å fremme bruk av vold og terror som en del av strategien for å beholde Pakistan som et «rent islamsk samfunn».

Så langt Bjørn A. Wegge.

Det som virkelig er betenkelig, er at europeiske politiske ledere ikke tar slikt opp med arabiske og islamske samfunn. Hvorfor er FN taus om denne groteske ondskap? Hvorfor er EU taus? Her må vi huske at arabiske og islamske samfunn sitter inne med store oljeressursen, og vestlige land er helt avhengig av denne ressursen. Dette har helt klart betydning for hvorfor ikke denne organiserte ondskapen påpekes i sterkere grad fra bl.a. FN og EU. Slik sett er det å håpe at en finner store oljeforekomster i nord – slik at avhengigheten av arabisk / islamsk olje blir mindre eller helt vekk. 

Svar
Kommentar #32

Leif GuIIberg

72 innlegg  6329 kommentarer

Ukorrekt

Publisert over 5 år siden
Helge Evjen. Gå til den siterte teksten.

«Pakistanske muslimers håndheving av de såkalte blasfemilovene er en skamplett både for landet og majoritetsreligionen.

Bjørn Wegge vrir litt på fakta. Rimsha Masih ble ikke fengslet fordi hun skulle ha vanhelliget Koranen, men for å beskytte henne mot en rasende folkemengde som hadde beskyldt henne for det samme. Hun er hittil ikke blitt siktet for noe som helst.

Så litt letthåndterlig informasjon som kan være grei å ha i bakhodet når vi hoderystende leser om Pakistan:

Blasfemilovene i Pakistan er ikke av muslimsk opprinnelse, men av kristen-britisk opprinnelse, og tar sitt utgangspunkt i den britiske straffeloven som gjaldt under kolonistyret. Tanken til britene var enkel: Å hindre at religiøse følelser ble såret eller krenket. Lovene er inntil nyere tid heller ikke blitt mye benyttet - i løpet av knapt 60 år ble det kun fremmet ni saker Pakistan fra 1927.

Etter 1982 kom det lovtillegg under president Zia ul-Haq som medførte langt strengere straffer for blasfemi. Resultatet ble at fundamentalister med loven i hånd kunne forfølge de som ikke delte deres syn, såvel som at de ble benyttet til å avgjøre personlige tvister.

Det pakistanske Nasjonalrådet for Rettferd og Fred hevder at fra 1986 til 2009 ble nærmere 1000 mennesker siktet i henhold til loven, hvorav ca 50% var muslimer, og 12-13% kristne.

Selv om loven åpner for dødsstraff, er det ingen som hittil er blitt henrettet, og pakistansk Høyesterett vil vanligvis heller ikke behandle saker hvor dødsstraff er gitt. Vanlig oppholdstid i fengsel er syv år for dødsdømte, hvoretter de slippes ut etter anke.

Mye negativt kan sies om blasfemilovene i Pakistan, men som alltid kan det være greitt å holde seg til fakta også her.

Svar
Kommentar #33

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Fanatiske muslimer kan drepe barn.

Publisert over 5 år siden

Til Leif Gullberg.

Den jenta det er snakk om tilhører en kristen minoritet. Hun ble arrestert 23.august etter demonstrasjoner fra sinte muslimer som krevde at hun skulle straffes. Politiets forklaring er at hun ble arrestert på grunn av jentas sikkerhet. Faren sier at en rasende folkemengde truet med å brenne datteren min levende.   Med andre ord: De som av fanatiske muslimer blir oppfattet som at de håner Allah, kan med stor sannsynlighet bli drept – også når det gjelder troskyldige barn.

http://www.dagbladet.no/2012/08/31/nyheter/utenriks/pakistan/blasfemi/23197203/

97 prosent av befolkningen i Pakistan tilhører den islamske lære.

Svar
Kommentar #34

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Salman Taseer måtte dø fordi han kjempet for ei kristen kvinnes rett til å leve

Publisert over 5 år siden

En av de modigste kritikerne av de kontroversielle blasfemilovene i Pakistan, guvernør av Punjab, Salman Taseer, ble drept av en av sine livvakter.  Livvaktens forklaring var at han drepte Taseer på grunn av hans åpne motstand mot blasfemilovene.  Taseer var selv muslim og han hadde engasjert seg i saken til den kristne Asia Bibi, som var blitt dødsdømt for blasfemi.

Svar
Kommentar #35

Rune Holt

8 innlegg  10555 kommentarer

Hva hjelper det

Publisert over 5 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Selv om loven åpner for dødsstraff, er det ingen som hittil er blitt henrettet,

Når den islamske mobben tar seg til rette og utfører sine straffer uavhengig av dom og rett....

Jeg fatter ikke at du kan være en av de som stadig går i forsvar for denne bestialske ideologien.!!For det er det du gjør ved å stadig bagatellisere alt som er kritisk til islam her på VD. 

Svar
Kommentar #36

Leif GuIIberg

72 innlegg  6329 kommentarer

Uriktig

Publisert over 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.

Jeg fatter ikke at du kan være en av de som stadig går i forsvar for denne bestialske ideologien.!!For det er det du gjør ved å stadig bagatellisere alt som er kritisk til islam her på VD.

Jeg mener dette er en uriktig beskyldning. Jeg har overhodet ingen sans for islam, da jeg mener det er en falsk religion med en falsk profet som hovedskikkelse.

Men når jeg ser at kristne hele tiden må ta massiv løgn i bruk for å kritisere både islam og religionens tilhengere, må det være lov å kunne komme med korrigerende opplysninger. Til min store overraskelse, tåles ikke det. Faktaopplysninger tar likesom brodden av ammunisjonen, og man går over til en debattform som du akkurat nå har eksponert: Ideologien er ikke bare gal - den er nå bestialsk, dvs. dyrisk.

For med slik ordbruk er det like vanskelig å vinne sympati for kristendommen hos en muslim som det er å vinne en palestiners hjerte for Kristus i en møtesanmenheng hvor israelflagget samtidig vaier på plattformen.

Det store spørsmålet gjenstår: Hvorfor er så mange kristne så redd for sannhet? En ting er sikkert - det er ikke mulig å representere sann kristendom og samtidig fare med løgn om andre religioner.

Svar
Kommentar #37

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Hva mener du egentlig, Gullberg ?

Publisert over 5 år siden

Vil du være snill å konkretisere hva du mener når du skriver i kommentar 36:    «Men når jeg ser at kristne hele tiden må ta massiv løgn i bruk for å kritisere både islam og religionens tilhengere»

Her trengs en spesifisering fra din side. Påstand er ikke nok.

Svar
Kommentar #38

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Men når jeg ser at kristne hele tiden må ta massiv løgn

Her var sterke ord.Hva mener du her?

Svar
Kommentar #39

Rune Holt

8 innlegg  10555 kommentarer

Du mener altså at

Publisert over 5 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

For med slik ordbruk er det like vanskelig å vinne sympati for kristendommen hos en muslim

En kristen ikke kan kritisere islam FORDI vi som kristne ikke er fullkomne mennesker..?

Dette handler om politikk også,og da vil det si at en politiker heller ikke kan være kristen,for da kommer han i konflikt med et glasshuskompleks...?

Ved å opptre på en sånn ullen måte,er det klin umulig å i det hele tatt få sagt noe uten å støte en eller annen. 

Svar
Kommentar #40

Leif GuIIberg

72 innlegg  6329 kommentarer

Kritiser islam!

Publisert over 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.

En kristen ikke kan kritisere islam FORDI vi som kristne ikke er fullkomne mennesker..?

Kritiser islam opp og ned og i mente om nødvendig - det er en religion som fører til fortapelse.

Men ikke lyv. Da er det bedre å ikke si noe som helst.

Svar
Kommentar #41

Rune Tveit

40 innlegg  4039 kommentarer

Sannhet

Publisert over 5 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Det store spørsmålet gjenstår: Hvorfor er så mange kristne så redd for sannhet? En ting er sikkert - det er ikke mulig å representere sann kristendom og samtidig fare med løgn om andre religioner.

Har stusset over dette selv også mange ganger. Man kan kritisere falskhet, men det gjøres best med fakta og rett dokumentasjon. Islam er slik jeg ser det, ingen sann religion, men en farlig ide`som leder folk med liten kunnskap til å gjøre ekstreme handlinger, som oftest står det islamske ledere bak. 

Men som kristne har vi et bedre utgangspunkt, og sannheten tåler kritikk og spott, derfor trenger ikke kristne å bruke samme metode som muslimer. Så vidt jeg har fostått kan en muslim lyve dersom han mener at det fremmer Islams sak. 

Den som har funnet sannheten har intet frykte. Det er denne prøven Islam ikke tåler, derfor tyr de til vold og opprør når de blir konfrontert, og klarer ikke å heve seg over dårlig propaganda.

Dersom progandaen mot dem løgn, hvorfor blir da så provosert?

Svar
Kommentar #42

Rune Holt

8 innlegg  10555 kommentarer

Hvis du mener

Publisert over 5 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Men ikke lyv. Da er det bedre å ikke si noe som helst.

At noe av kritikken mot islam er løgn bør du heller fortelle HVA som er løgn,enn å bare slenge ut at noen lyver.

Svar
Kommentar #43

Rune Tveit

40 innlegg  4039 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.

At noe av kritikken mot islam er løgn bør du heller fortelle HVA som er løgn,enn å bare slenge ut at noen lyver.

Men med all respekt, det er jo nettopp det LG har gjort.

Svar
Kommentar #44

Leif GuIIberg

72 innlegg  6329 kommentarer

Et eksempel

Publisert over 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.

At noe av kritikken mot islam er løgn bør du heller fortelle HVA som er løgn,enn å bare slenge ut at noen lyver.

Jeg er rimelig sikker på at samtlige på denne tråden har hørt om påstanden at Muhammed var en pedofil. Forkynneren Runar Søgaard er en av dem som har påstått det. Hege Storhaug påstår han var gift med et "jentebarn". Den siste skandalefilmen som får muslimer over hele verden til å reagere framstiller Muhammed som en pedofil.

Men var Muhammed pedofil slik som mange kristne påstår?

Muhammeds liv er ganske godt dokumentert av flere, og man kan såvisst diskutere hvorvidt disse hadde vikarierende motiver for å framstille Muhammed i et feilaktig lys. Men det er det eneste vi har, og må inntil videre forholde oss til det som rimelig pålitelig.

Vi vet heller ikke når Muhammed flyttet sammen med og senere giftet seg med Aisha. Alderen som er nevnt i beretningene varierer, og det har en enkel forklaring. Aisha visste neppe heller selv hvor gammel hun var da hun senere i livet beskrev sitt samliv med Muhammed. Hun hadde selvsagt ikke noen fødselsattest, ei heller noen kalender. Hvor mange år hun var må antas å ha vært uten interesse, for hun skulle hverken i barnehage eller på skole. Eller vaksineres.

Hun skulle i likhet med sine medsøstre i ørkenen i det syvende hundreåret leve sitt liv som total analfabet, og visste formodentlig ikke forskjell på tallene 6 og 16. Hennes angivelige eget utsagn om at hun var 6 år da hun flyttet inn til Muhammed er derfor uten interesse. Hun hadde ingen anelse.

Det vi imidlertid vet om tradisjonene på den tiden var at en jente ansås som gifteklar når hun var kjønnsmoden. Hadde så Muhammed seksuelt samkvem med Aisha før hun hadde hatt sin første menstruasjon? Det er dette som kristne islamofober påstår indirekte når de hevder Mohammed var pedofil. I alle fall forteller Aisha angivelig at Muhammed bare hadde behandlet henne godt.

Det er tilsynelatende enighet om at piker i disse varme himmelstrøk var gifteklare i 12-14 års alderen. En del teologer mener f.eks. at Maria ble trolovet med Josef i denne alderen. En tradisjon som eksisterer den dag i dag, f.eks. i Afghanistan. I Alabama i USA er den nedre grense 14 år. For 200 år siden var den 12 år i Delaware.

At Muhammed skulle gifte seg med en kvinne som ikke var kjønnsmoden fortoner seg som absurd. Det er ingen dokumentasjon på dette. Men myter viser seg å være vanskelig å komme til livs.

Svar
Kommentar #45

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Løgneksemplene er svært mange, Gullberg.

Publisert over 5 år siden

At islam også dessverre er en ideologi som gir rot til ondskap, finnes det mange, mange eksempler på. Å dekke over dette, er i virkeligheten også en måte å spre løgn på. I går kveld (18/9) var det et program på NRK om drapsforsøket på vår egen William Nygaard. Der var indisiene på at islamske Iran stod bak ugjerningen / ondskapen – nokså klare.

Å dekke over Medina-Muhammed, Muhammed som krigsherre, gjøres i stor stil i Europa i dag. Dette er også en måte å spre løgn på. Det som skjer er at islam framstilles som en fredens religion, og bare det. Helt inn i vår regjering forsøkes det å gi inntrykk av nettopp det.

Når så tilhengere av denne ideologien bokstavelig talt raser – og dreper – etter å ha sett eller hørt om en liten amatørmessig filmsnutt, så forteller det mye.

Skal vi få en bedre verden, så må vi også vite om hverandre, og vi må bygge på opplysning og skape et klima som gir minst mulig vekstmuligheter for ekstreme grupperinger.

Svar
Kommentar #46

Rune Holt

8 innlegg  10555 kommentarer

Dette blir tullball

Publisert over 5 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Hun skulle i likhet med sine medsøstre i ørkenen i det syvende hundreåret leve sitt liv som total analfabet, og visste formodentlig ikke forskjell på tallene 6 og 16. Hennes angivelige eget utsagn om at hun var 6 år da hun flyttet inn til Muhammed er derfor uten interesse. Hun hadde ingen anelse.

Du tror kanskje ikke folk på den tiden hadde tidsregning..? Hvor gamle folk var regnet de ut så langt tilbake som vi har nedskrevet historie.

Det er absolutt av stor interesse hvor gammel hun var da muhammed begynte å leve sammen med henne.Og det var selvfølgelig ikke bare hun sjøl som visste hvor gammel hun var.Og det var vel ikke bare hun som skrev historien om det som skjedde.

Du gjør her en stor brøler ved å bagatellisere muhammeds holdninger,og det går igjen i alt du kommenterer om islam.
Kom ikke og snakk om at kristne lyver når du sjøl antar og tipper om dette i høy grad. 

Det er faktisk komisk at du antyder at hun ikke visste om hun var 6 eller 16 år.....

 

Svar
Kommentar #47

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Egypt har sendt ut arrestordre. Kan bli dødsstraff. Hvor er biskopene våre?

Publisert over 5 år siden

Utklipp fra Aftenposten:

«Syv koptiske kristne og den amerikanske pastoren Terry Jones risikerer dødsstraff, sier egyptiske myndigheter.

Statsadvokaten i Egypt har utstedt arrestordre på syv koptiske kristne og den amerikanske pastoren Terry Jones. Bakgrunnen er at de skal ha hatt noe å gjøre med den anti-Islamske filmen Muslimenes uskyld, som har ført til voldelige opptøyer i mange muslimske land, blant annet i Egypt, den siste uken.» 

Mer på:

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Egypt-vil-arrestere-folk-bak-antimuslimsk-film-6994786.html

Svar
Kommentar #48

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Helge Evjen. Gå til den siterte teksten.

Syv koptiske kristne og den amerikanske pastoren Terry Jones risikerer dødsstraff, sier egyptiske myndigheter.

Først tenkte jeg. Nei jeg gidder ikke kommentere dette, så tenkte jeg hvorfor bryr jeg meg ikke om dette. Skal vi bare overse slikt og ikke bry oss. Skal vi la mobben få rett og bare la ting skure. Nei det vil jeg ikke være med på. Til siste gnist av meg vil jeg stå for ytringsfrihet og ærlighet.

Ingen skal få ta fra meg dette. Derfor blir det viktig for oss alle å gi beskjed om at dette finner vi oss ikke i. Dette blir helt feil overfor denne religionen som viser det svarteste av det svarte om mennesker seg i mellom. 345 vers i Koranen peker på fordrivelse av de vantroe. Dette er en avskyelig tanke og adferd til de millioner av muslimer som leser Koranen og går på fredagsbønnen. At disse menneskene kan vise så avskyelig holdning til oss kristne, kan også ta med ateister, må aldri bli forbigått i stillhet eller taes med likegyldighet.

Det biskopen i Rogaland serverte om denne filmen viser at Norge er et analfabetisk land når det gjelder forståelsen av Islam. Når selv biskopen ikke klarer å se at Allah ikke er den treenige Gud blir det vanskelig å få et omforent syn om islam.

Svar
Kommentar #49

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Vi vet heller ikke når Muhammed flyttet sammen med og senere giftet seg med Aisha. Alderen som er nevnt i beretningene varierer, og det har en enkel forklaring. Aisha visste neppe heller selv hvor gammel hun var da hun senere i livet beskrev sitt samliv med Muhammed.

Om her er noe usikkerhet om alderen får vi nesten stole på leksikon og Wikipedia. Om det ikke skulle være riktig er det så mange andre forhold som er så graverende med islam at det har svært liten betydning akkurat denne sak.

Undertegnede ba om en positiv side ved islam her tidligere. Kanskje du har glemt det?

Svar
Kommentar #50

Rune Holt

8 innlegg  10555 kommentarer

Dette

Publisert over 5 år siden
Helge Evjen. Gå til den siterte teksten.

Statsadvokaten i Egypt har utstedt arrestordre på syv koptiske kristne

Er nok et eksempel på at islamister tror de kan regjere og handle i hele verden på vegne av islam.

Mener de norske bispene at dette også er en naturlig reaksjon på krenkelse av muhammed..? 

Svar

Siste innlegg

#metoo og RID-modellen
av
Øyvind Holmstad
5 minutter siden / 13 visninger
0 kommentarer
På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 12 timer siden / 1103 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 12 timer siden / 162 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 22 timer siden / 135 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 22 timer siden / 138 visninger
3 kommentarer
Frans blant ulvene
av
Njål Kristiansen
rundt 24 timer siden / 177 visninger
1 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

#metoo og RID-modellen
av
Øyvind Holmstad
5 minutter siden / 13 visninger
0 kommentarer
På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 12 timer siden / 1103 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 12 timer siden / 162 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 22 timer siden / 135 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 22 timer siden / 138 visninger
3 kommentarer
Frans blant ulvene
av
Njål Kristiansen
rundt 24 timer siden / 177 visninger
1 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
4 minutter siden / 186 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
10 minutter siden / 186 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
18 minutter siden / 1373 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Moralisme er ikke løsningen
24 minutter siden / 211 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
41 minutter siden / 1373 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 1 time siden / 186 visninger
Anne Jensen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 1 time siden / 186 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1373 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 1 time siden / 186 visninger
Svein Berntsen kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 1 time siden / 411 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1373 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 2 timer siden / 186 visninger
Les flere