Verdidebatt

Vold lønner seg!

Ved å legge seg flate for voldelige muslimer gjør Vesten seg selv en bjørnetjeneste. Det ekstremistene lærer av dette er at vold lønner seg. Jo mer de ødelegger og dreper, jo flere unnskyldninger får de. Dette går ikke an!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nå ser vi det igjen. Vestlige lederes unnskyldninger øker i takt med volden. Er det ingen som har integritet? Er vi tilhengere av ytringsfrihet, eller er vi det ikke? Som i tidligere tilfeller av muslimsk vold kan vi også denne gangen merke at kritikken mot en idiot av en "filmskaper" er større enn kritikken som blir rettet mot de som dreper og driver med hærverk. Hver gang noe slikt skjer, velger man å knele for voldelige ekstremister i stedet for å kjempe for ytringsfriheten. Dette er feigt.

Jeg er ingen tilhenger av å såre andre folk, eller å håne det de tror på. Faktisk har de liberale her til lands kjempet i mange år for retten til å kunne gjøre narr av kristne. Den retten har de fått, men det var rett før de trakk den tilbake på grunn av islams inntog i landet. De reagerte nemlig på en annen måte enn kristne på at man gjorde narr av religionen deres. Plutselig ble det farlig å tulle med andre, og plutselig ble man interessert i å begrense ytringsfriheten igjen. Dette opplever jeg som temmelig feigt. Enten får man stå for det man mener uansett om det er farlig eller ikke, eller så kan man holde kjeft.

Når kommer fordømmelsene av "Life of Brian", brenning av Bibler osv.? Er det greit å såre kristne siden de ikke dreper noen? Må kristne ut på gatene og sette fyr på andres eiendom for å bli tatt seriøst? Det fungerer jo for muslimene... Jeg må si at jeg blir litt kvalm av at alle ledere, journalister og forståsegpåere i flokk fordømmer han som laget denne filmen. Ikke fordi filmen var bra, eller at den var nødvendig. Den burde aldri vært laget. Men fordi de kun kritiserer når det er islam det harseleres med. Hvor var disse feigingene da Jesus ble gjort narr av i f.eks. filmen "Life of Brian"? Jo de stod på barrikadene for friheten til å gjøre narr av andres religion! Hvor blir det av kampen for ytringsfriheten når man møter litt motbør?

Jeg savner statsledere med mot, integritet og prinsippfasthet. Hvis man mener at ytringsfrihet er et gode, fordømmer man all muslimsk vold, og ikke en idiot som har laget et makkverk av en film. Det er de muslimske pøblene som er de kriminelle her, ikke filmskaperen. La meg få en statsleder som kaller disse lavpannede bøllene det de er - nemlig lavpannede bøller. I stedet står de i kø for å beklage at vi har ytringsfrihet. Det er feigt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt