Verdidebatt

De rike kristne som har samlet seg skatter, skal ta fyr

Jakob 5:1 (Les hele kapittelet!) Disse svært alvorlige ord i Skriften er skrevet av apostelen Jakob til Menigheten i de siste dager. Disse ord er skrevet til oss rike kristne. Vi som lever nå.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jakob var en profet av rang. Han så med sylskarp nøyaktighet den virkeligheten vi ser blant de kristne i våre dager. La oss nå ikke være gjenstridige og ulydige mot Skriften, slik at vi ikke skal rammes av den ild og ulykke som kommer over de som arbeider for å gjøre seg enda bedre dager, med enda flottere fasiliteter og rikdommer her i denne verden. Det kommer nemlig ikke til å ende godt. 

La oss lese hva Skriften lærer oss!

Og nu, dere rike: Gråt og jamre over deres ulykker, som kommer over dere! Deres rikdom er råtnet, og deres klær er blitt møllett; deres gull og sølv er rustet bort, og rusten på det skal være til vidnesbyrd mot dere og ete eders kjød som en ild; dere har samlet skatter i de siste dager! 

Se, den lønn dere har forholdt arbeiderne som har skåret eders akrer, den skriker, og høstfolkenes rop er kommet inn for den Herre Sebaots ører. Dere har levd i vellevnet på jorden og etter deres lyster; dere har gjødd eders hjerter på slaktedagen! Dere har domfelt og drept den rettferdige; ingen gjør motstand mot dere. 

Vær da tålmodige, brødre, til Herren kommer! Se, bonden venter på jordens kostelige grøde og bier tålmodig på den, til den får høstregn og vårregn; vær og I tålmodige, styrk eders hjerter! for Herrens komme er nær.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt