Verdidebatt

Hva besto den enfoldige troskapen til Eva i?

Slangen vil aldri fortelle den enfoldige troende at han skal være ulydig mot Jesus. Nei, langt i fra. Det slangen arbeider med blant de troende i dag, er å få dem til å vende seg bort fra den enfoldige troskapen mot Jesu Ord og befalinger. ��

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette gjør han ved å forklare den enfoldige troende at Jesus i alle fall ikke var slik og slik som Skriften vitner, men slik og slik.

Vi kan spørre: Hva besto den enfoldige troskapen til Eva i?

Så lenge slangen ikke hadde fått innpass i Evas tankeliv, hadde hun ikke vært opptatt av å vurdere treet med frukt som ga kunnskap og forstand til å skille mellom godt og ondt. Hvorfor var ikke Eva opptatt med dette treet? Ganske enkelt fordi hun hadde fått klar beskjed av sin Gud, at hun ikke skulle spise av dette treet. Hennes enfoldige troskap lærte henne da, at hun ikke skulle være opptatt med dette treet. 

Det måtte en slange til for å få henne til å rette sin oppmerksomhet mot det hun ikke skulle være opptatt av. "Har Gud virkelig sagt...?", spurte slangen.

Evas enfoldighet forsvant ettersom hun lot seg dåre og dra inn i dialogen om hva Gud virkelig hadde sagt. Slik ser vi også slangen dåre de enfoldige troende i dag. Slangen er en ekspert på å vekke opp og starte diskusjoner, om det Gud helt tindrende klart sier i sitt Ord, og som derfor ikke trenger diskusjon og forklaring utover det han selv sier.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt