Verdidebatt

Gavmild kjærlighet

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Noen har sikkert lagt merke til at jeg skriver navnet mitt med bindestrek i de tilfellene jeg avslutter et innlegg eller en kommentar med en hilsen fra meg. Med rød skrift står navnet under mitt profilbilde uten bindestrek. Kanskje er det noen som har undret seg over om jeg skriver innlegg og kommentarer om bibelske emner uten å bry meg om å skrive mitt eget navn riktig. Vel, dette er den korte historien om hvordan dette forholder seg.
For mange, mange år siden bar en stolt mor sin lille sønn frem til dåpen i statskirkelig regi. Barnets navn hadde hun gjort kjent for presten og dåpen ble gjennomført som forventet på seremonielt vis. Da min mor fikk dåpsattesten så hun til sin skuffelse at bindestreken i hennes barns navn var utelatt. Min mor forandret aldri offisielt på noe som kom fra kirkelig hold – ikke så mye som en utelatt bindestrek i hennes barns navn på dåpsattesten gikk hun tilbake og fikk tilføyd. Dette ble kjent for meg da jeg en jul kom til å spørre henne hvorfor hun skrev navnet mitt med bindestrek etter å ha lest gavelappen festet på en gave fra henne. Med dette ville hun gi uttrykk for at gaven som kom fra henne av kjærlighet til sitt barn skulle være påført barnets navn slik hun opprinnelig hadde ment om enn dette ikke ble attestert fra kirkelig hold. Til dette bør det vel tilføyes at det hennes (minste) sønn nå for tiden skriver om Jesu evangelium kun oppfyller min mors mål for gavmild kjærlighet i relativ grad med hensyn til slik evangeliet opprinnelig var ment.
Mange år senere - og for mange år siden nå - i min mors siste leveår ble juletiden i vår familie forsøkt innledet på tradisjonelt vis den tjueførste desember (min fødselsdato) ved at treet ble pyntet. Også den siste julaften min mor hadde samens med oss fikk jeg en gave fra henne. Med en svært skjelvende hånd hadde hun skrevet på gavelappen: til Svein-Ole fra Mor. Andre juledag døde min mor, men hennes selvoppofrende kjærlighet lever fortsatt i mine hjerteslag.
Med vennlig hilsen Svein-Ole

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt