Verdidebatt

Paradoksenes Gud

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det meste av det som skjedde rundt personen Jesus er svakt fundamentert rent historisk.

Jeg tror,  at dette er Guds måte å gjøre det på. Det er jo et paradoks at når Gud selv stiger ned til jorden og blir mennesket, så velger han å gjøre det blant dem som ikke ble regnet som troverdige. Jesus åpenbarte seg ikke for de "vise og forstandige". Paulus som jo av en lærd mann, ironiserte jo over dette faktum flere ganger.

Paradokset blir jo fullendt ved barnet som ble født i Betlehem blir korsfestet etter en rettergang som juridisk sett er en parodi på en rettsak. For samtidens historieskriver måtte jo denne hendelsen fortone seg som fullstendig uinteressant. En fattig mann, trolig opplært til å være tømmermann, reiser rundt og forteller om seg selv at han er Guds sønn! Det komplette idioti for de lærde. Når denne gale mannen tilslutt blir korsfestet fordi han fastholder denne påstanden, ja så er det ikke verd en papyrusrull. Logisk nok for lærde.

Så sørger Gud for at noen ulærde disipler bringer fortellingen videre, og mange velger av en eller annen grunn å tro på dette. Historien har levd gjennom 2000 år, mange mennesker har opplevd at denne mannens død, og troen på at det er sant, har gitt dem nytt perspektiv på livet og døden. Noen har endog gått i døden for denne troen.

For vitenskapen og historikere umulig å feste lit til fordi det ikke kan dokumenteres,

For den troende en indre hemmelighet, som gir kraft til liv og død

For Gud en fullføring av hans prosjekt men mennesket.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt