Verdidebatt

Frelst og syndfri!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Å være frelst betyr at vi reddet ifra det å bryte loven, det betyr at vi er rettferdige og at vi da aldri i evigheten skal dø.

En liten orientering.

Enok vandret med Gud (altså syndfri) og ble tatt med opp uten å se døden, Elia ble også tatt med opp mens Moses døde men ble reist opp igjen. Det står også om at noen ble reist opp ved Kristi død på korset og vi kan lese om de 24 eldste i Åpenbaringen. Ellers har vi skriftens ord på at ingen andre vil bli reist opp frå de døde i Kristus før ved Jesu andre komme og de vil sammen med de som lever i Kristus på denne tid bli tatt med opp til himmelen. Jesus sier jo døden er en søvn og et betyr at de som døde i troen for 3000 år siden vil stå opp fra graven som om de bare har sovet en god natts søvn, selv om det har gått 3000 år. Forøvrig vet vi at Job var rettferdig og uten synd i sin ferd i henhold til pakten med Gud.

Så hvordan er det mulig i henhold til troen å bli syndfri? Skriften sier følgene:

Kontrollere tankene, se og hør.

2 Kor 10,3-6 For om vi enn vandrer i kjødet, så strider vi dog ikke på kjødelig vis; for våre stridsvåben er ikke kjødelige, men mektige for Gud til å omstyrte festnings-verker, idet vi omstyrter tankebygninger og enhver høide som reiser sig mot kunnskapen om Gud, og tar enhver tanke til fange under lydigheten mot Kristus, og er rede til å straffe all ulydighet, når først eders lydighet er blitt fullkommen.

Vi ser at i kjødet så vandrer vi i ånden og i dette kjød så er vi kraftfulle i stand til motstå alt, ja alt i Kristus.

David sang salig fra hjertet dette:

Sal 84,12 For Gud Herren er sol og skjold, Herren gir nåde og ære; han nekter ikke dem noget godt som vandrer i uskyld.

Å vandre i uskyld betyr å vandre integrert i Ham, altså aktivt med Ham i tro, og han spiste av skuebrødet.

Det betyr ikke at vi spør etter 5 kg sukker fordi om det er godt, det betyr at vi vandrer integrert i ett med Ham og avstår naturlig fra det som ikke tjener noe og bare ødelegger Guds skaperverk.

Sal 119,11 I mitt hjerte har jeg gjemt ditt ord forat jeg ikke skal synde imot dig.

De som er frelst har sitt håp i Ham, de elsker Ham.

Om vi lett faller for fristelser og tjener oss selv i stedet for hva som er rett kommer ofte slike situasjoner:

Matt 5,22 Men jeg sier eder at hver den som blir vred på sin bror uten grunn, skal være skyldig for dommen; men den som sier til sin bror: Raka! skal være skyldig for rådet; men den som sier: Du dåre! skal være skyldig til helvedes ild.

Det kan også her over handle om trosspørmål.

Syng en sang, les bibelord imot fristelser. Tål at noen forteller og formaner om sannheten, eler en tro til deg, tillat deg å salig tro Ham, ikke mennesket.

Kol 3,16 La Kristi ord bo rikelig hos eder, så I lærer og formaner hverandre i all visdom med salmer og lovsanger og åndelige viser og synger yndig i eders hjerter for Gud,

Ingen ser om du synder i ditt hjerte eller ikke men Gud vet. Jesus fortalte at om du så med begjær på en annen kvinne syndet du. Vi må ta avstand fra omstendigheter som leder oss lettere inn i fristelse.

Rom 13,13-14 La oss vandre sømmelig, som om dagen, ikke i svir og drikk, ikke i løsaktighet og skamløshet, ikke i kiv og avind, men iklæ eder den Herre Jesus Kristus, og bær ikke således omsorg for kjødet at det vekkes begjærligheter!

Ef 4,25-27 Derfor, avlegg løgnen og tal sannhet, enhver med sin næste, fordi vi er hverandres lemmer! Om I vredes, da synd ikke; la ikke solen gå ned over eders vrede, og gi ikke djevelen rum!

Med andre ord må vi kle oss aktivt i den tro som vi har fått i Guds ord.

Ef 6,11 Iklæ eder Guds fulle rustning, så I kan stå eder mot djevelens listige angrep;

Tro, håp og kjærlighet, Guds kraft. Vær ikke slave av deg selv, kontroller deg ikke selv, la Han gjøre det på Hans vei.

Ef 6,18 idet I til enhver tid beder i Ånden med all bønn og påkallelse, og er årvåkne deri med all vedholdenhet og bønn for alle de hellige,

Vi behøver Guds hjelp. Be før, be etter men be for alt under fristelser. Er Han ikke er da? Unngår vi Ham vår tro?

Hva vil du? Tilhøre Ham eller verden og dennes standarder og forståelser? Gud finnes, prøv Ham når du fristes og lær av Ham underveis. Hva skrev da Jakob?

Jak 4,7 Vær derfor Gud undergitt! Men stå djevelen imot, og han skal fly fra eder;

Forstå hva vi tror på og tro Ham.

1 Kor 10,13 Eder har ingen fristelse møtt som mennesker ikke kan bære; og Gud er trofast, som ikke skal la eder fristes over evne, men gjøre både fristelsen og dens utgang, så I kan tåle den.

Gud har alltid en vei for deg under trengsler og eller, alltid.

Fil 4,13 jeg formår alt i ham som gjør mig sterk.

Med andre ord om du tror så er du syndfri fordi du vandrer i henhold til hva Gud lover deg, og Gud gir det Han lover. Dette er altså de gode nyheter, evangeliet. Du kan frelses fra synd og at da engang er dette over ved en dom.

Tror du at du kan frelses av Frelseren?

Dette innlegget bygger på Lifestyletv under programmet "Tro" av Dan Millare.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt