Rune Staven

401    12014

Er jeg min brors vokter?

Publisert: 6. aug 2012 / 1052 visninger.

Hei

 

 

I mose 4,9Da sa Herren til Kain: «Hvor er din bror Abel?» Han svarte: «Jeg vet ikke. Er jeg min brors vokter?»

 

Tar utgangs punktet er jeg min brors vokter,skal jeg ta vare på min bror. heller skal jeg være fårhyrde for min bror. Ja vi skal være hyrde for verandre. Vi skal ta oss av verandre, Dette kommer tydeligvis fram i Guds ord. Troskap mot Guds ord kjærlighet mot vår neste. Synden begynner først når man tviler på Guds ord. i Dag er det fullstendigt ansvar for Guds ord og nestekjærlighet. Dette handler om en sann og en levende Gudsfrykt. slik får vi visdom til hva nestekjærlighet til vår neste virkelig betyr. Kjærlighet til ordet og til verandre som søsken. hvordan kan man bry seg om sine søsken i troen jo ved å bry seg. om de ikke følger Guds ord så kan man formane og irette sette verandre. uten at man dømmer verandre.man hennviser alltid til Guds sanne ord slik den visdom er blitt åpenbart i kristi lære som er den ene sanne og sunne lære som gir oss liv og fred.

matteus 24,12

Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste.13Men den som holder ut til enden, skal bli frelst.

 Det går ingen motorvei til Himmelen ingen snarveier heller,Porten er trang og veien er smal, slik var det på Jesu sin tid og slik vil det alltid bli.En sann og en levende kristendom kommer aldri til å bli akseptert av verden og ikke av de falske kristne heller som liker seg i syndens binge. slik som den fortapte sønnen lå lenge i og veltet seg til han til slutt omsider kom til seg selv, derfor er det vår plikt å være hyrder for verandre passe på verandre for satan går rundt som en brølende løve. og som en ulv i fåreklær og klarer å lure veldig mange med sine ord, står det virkelig skrevet, han har forvrengt evangeliet til det ugjenkjennligt. og menneskene har latt seg lure gang på gang. hvis man følger tiden i fra begynnelsen og på Nohas tid skjedde dette gradevis slik det skjer no også. Jesus sier når jeg kommer skal jeg da finne troen på jorden. disse ord sier Han ikke uten grunn skal jeg si deg kjære venn. ta dette innover deg.

Jesus sier som de forfulgte meg skal de forfølge deg. lever man i en sann kristendom vil du merke forfølgelsen på mange områder i ditt liv. hvis du ikke gjør det, så er det på høytid å ta Åndens lys innover seg og la den granske dybdene i hjertet slik at mørket blir jaget ut av ditt hus. For står du for Herren vil du oppleve at du vil få verden i mot deg. men hvis du går på den brede religiøse veien så blir du populær av verden. og da kan du bli elsket av alle. Da skinner ditt liv igjennom DINE HANDLINGER OG DITT HUS SOM ER BYGD PÅ SAND VIL IKKE HOLDE DEN DAGEN HERREN VIL PRØVE DET. og du er på fortapelsens vei i synd, SOM FØRER TIL DØD. MEN VEIEN TIL HIMMELEN ER VELDIG SMAL SLIK SOM FOTSPORENE TIL JESU VAR OG PORTEN ER TRANG.

Du kan prøve hvor mye du vil men det går ingen motorvei til Himmelen uansett hva du tror . for det er Guds ord man må leve i tråd med .

 

Vi som er søsken skal ta vaRe på verandre, men taler vi Guds ord så får man høre det av våre søsken at vi er falske profeter, vi er løgnere vi fordømmer  våre søsken i troen. er det virklig det vi gjør, Står det ikke skrevet i Guds ord at vi er vår brors vokter. Hvis vi ikke sier fra så sier jeg dette så sterkt da eier vi ikke kjærlighet til vår neste. Da lever vi ikke slik Guds ord fortleler oss at vi skal leve.  Men det skal komme en tid og den tid er no den lovløse har forblindet veldig mange søsken for de mota ikke den sunne lære lengere . De vil straffes med evig pine. HVIS DE IKKE VENDER OM.

 

Er du blant disse som ikke vil høre på formaning og irettesettelse når man ikke lever etter Kristi lære. men godtar og støtter synden . ? og lever slik som ugresset, for litt surdeig surner hele deigen, og alt blir løgn. Er du den som lukker øret for sannheten til din egen fordel for der jeg går har jeg min comford sone og den får ingen røre, men da sier jeg deg om jeg virker streng så er jeg ingen ting til Hva Pottemakeren er Når man skal avlegge regnskap. for dør man i synden er det ingen vei tilbake . Derfor er vi hyrder for verandre passe på verandre i oppmuntring i sannheten er du villig til å ta de steg som kreves av deg, for det koster å omvende seg å bli en sann kristen.   Det hører sikkert ut som jeg fordømmer men må nok skuffe deg. det er ingen fodømmelse men en advarsel til den av oss søsken som lever i synden.

For de fem uforstandige var også sikre på evigt liv og fri vei til Himmelen. de tok motorveien, men den ført til en lukket dør.

 

MVH

Rune

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Hei

 

 

Bare for å legge litt ekstra vekt på det med å være sin brors hyrde, virke som det blir viktigerer og viktigere. For man ser at veldig ,mange tar for lett på synden, og mange støtter synden. i form av vranglære, oppsøkende lære som ikke er i forhold til Guds ord. ugresset lever sammen med veten og det blir ikke noe mindre ugress på veien. for litt surdeig forsurner hele deigen. så hva er det som surner deigen jo gradevis glir man bort fra sannheten fra Guds ord. Som satan sa da han fritet Jesus Gud har sagt heller i edens hage står det virkelig skrevet. så å være en bror betyr så ,mangt. det handler om sin nesteskjærlighet. hvem er det som advare mot stupet. ja de som bryr seg. men hvorfor ser de ikke det ? de ser bare fordømmende ord hvorfor det er det som er så merkeligt?

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #2

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12632 kommentarer

Vokter du din bror?

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

I mose 4,9Da sa Herren til Kain: «Hvor er din bror Abel?»

2.Sam.20.18:Da sa kvinnen: «I gamle dager pleide folk å si: Gå og spør deg for i Abel – og så var saken avgjort.19 Jeg er blant de trofaste og fredsommelige i Israel. Men du prøver å ødelegge en by som er en mor i Israel. Hvorfor vil du ødelegge Herrens eiendom?»

Svar
Kommentar #3

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

2.Sam.20.18:Da sa kvinnen: «I gamle dager pleide folk å si: Gå og spør deg for i Abel – og så var saken avgjort.19

Hei Kjell

 

 

 

Vi er verandres hyrder på veien. røstene roper ut advarende om løgnens vifarelse, omvendelse fra synden. Vil man høre ? nei få hører røsten det blir som på Nohas dager som Jesu talte om slik skal enden komme. Da vil mange mange kristne få seg en overaskelse, for de hørte ikke hyrdens røst Jesu som kaller sine barn. de hørte i stedenfor denne verdens røst, som klinger alt for godt i øret. ja derfor er vi små hyrder som løper i tjeneste for Herren for vi er på slutten av oppløpet kJELL.  OG SPØRSMÅLET ER HVEM STÅR DISTANSEN UT. DE FEM UFORSTANDIGE GJORDE IKKE DET.

 

 

mvh

Rune

Svar
Kommentar #4

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12632 kommentarer

Lampolje

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

OG SPØRSMÅLET ER HVEM STÅR DISTANSEN UT. DE FEM UFORSTANDIGE GJORDE IKKE DET.

Da bør du jo prise deg lykkelig over at det også fantes 5 kloke som hadde nok olje på lampene sine. Slik du holder på, ligner du de 5 ukloke som ikke hadde nok olje på lampene, siden du sier at vi er i slutten på oppløpet. Dersom oppløpet er lengre unna enn hva du tror, vil du ha for lite olje på lampen din... hvis du ikke ringer etter en tankbil og ber om etterfylling? Det trakk vel ut før brudgommen kom, var det ikke så?

Svar
Kommentar #5

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

Da bør du jo prise deg lykkelig over at det også fantes 5 kloke som hadde nok olje på lampene sine. Slik

Hei Kjell

 

 

Det som er hemmeligheten Kjell er om du har med deg en ekstra kanne med olje. ekstra påfyll på veien, mat til hjertet slik at man motstår villfarelse og løgn. MAN SKAL STRIDE MEN SKAL ARBEIDE PÅ SIN FRELSES VEI.

 

 

mvh

Rune

Svar
Kommentar #6

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12632 kommentarer

Hvem farer med villfarelse?

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

om du har med deg en ekstra kanne med olje. ekstra påfyll på veien, mat til hjertet slik at man motstår villfarelse og løgn. MAN SKAL STRIDE MEN SKAL ARBEIDE PÅ SIN FRELSES VEI

Er det ikke alle de som sier at Kistus allerede er kommet, eller har vært? Matt.24.23-27

Svar
Kommentar #7

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

Er det ikke alle de som sier at Kistus allerede er kommet, eller har vært? Matt.24.23-27

Hei Kjell

 

Kristus annet komme er lke om hjørnet

Hvordan vil Jesu annet komme være? Det står i Bibelen, Lukas 21,27. ”Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med stor makt og herlighet.”

Hvor mange vil kunne se ham når han kommer? Det står i Bibelen, Åpenbaringen 1,7. ”Se, han kommer i skyene! Hvert øye skal se ham, også de som har gjennomboret ham, og alle jordens folk skal bryte ut i klagerop over ham. Ja, sannelig, amen!”

Hva kommer vi til å se og høre når han kommer? Det står i Bibelen, 1. Tessaloniker 4,16-17. ”For når befalingen lyder, og det høres et rop fra overengelen og støt i Guds basun, da skal Herren selv stige ned fra himmelen. Og de som døde i troen på Kristus, skal først stå opp. Deretter skal vi som er blitt tilbake og fremdeles lever, sammen med dem bli rykket opp i skyene, i luften, for å møte Herren. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid.”

Hvor synlig vil hans komme bli? Det står i Bibelen, Matteus 24,27. ”For som lynet begynner i øst og lyser like til vest, slik skal det være når Menneskesønnen kommer.”

Hvilken advarsel har Kristus gitt oss slik at vi ikke skal la oss lure når det gjelder hans annet komme? Det står i Bibelen, Matteus 24,23-26. ”Om noen da sier til dere: ”Se her er Messias,” eller: ”Der er han,” så tro det ikke! For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for om mulig å føre vill selv de utvalgte. Hør, jeg har sagt dere det på forhånd! Om de altså sier til dere: ”Han er ute i ødemarken,” så gå ikke dit ut, eller: ”Han er inne i huset,” så tro det ikke.”

Vet noen nøyaktig når Kristus vil komme tilbake til jord? Det står i Bibelen, Matteus 24,36. ”Men den dag og time kjenner ingen, ikke englene i himmelen og heller ikke Sønnen, men bare Faderen.”

Noen ganger kan vi mennesker være litt late. Hva ber Jesus oss gjøre for å motvirke dette? Det står i Bibelen, Matteus 24,42. ”Så våk da! For dere vet ikke hva dag deres Herre kommer.”

Hvilken advarsel har Kristus gitt oss slik at vi ikke skal bli overrasket når Jesus kommer? Det står i Bibelen, Lukas 21,34-36. ”Vær på vakt, og la dere ikke sløve av svir og drikk eller av livets bekymringer, så den dagen plutselig kommer over dere som en snare. For den skal komme over alle dem som bor over hele jorden. Våk hver tid og stund, og be om å få kraft til å komme velberget fra alt dette som skal hende, og bli stående for Menneskesønnen.”

 

Derfor Kjell er det viktig å ære våkne for Jesu skal komme som en tyv om natten slik som d levde på nohas tid

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #8

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12632 kommentarer

Like om hva?

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Kristus annet komme er lke om hjørnet

Skulle han ikke nedkjempe Satan først, den lovløse? Han som skulle sette seg inn i Guds tempel og utgi seg selv for Gud, han som Herren Jesus skal utrydde med pusten fra sin munn og tilintetgjøre, tror det står noe om dette i 2.Tess.2.1-8 og om Herrens dag? I Åp.20.7-10 var det visst etter det tusenårige rike? Har det også vært? Hans 2 komme skulle visst ikke dreie seg om satan, eller synden, den handler bare om når Kristus kommer for å hente sine, de som venter på ham i Heb.9.28?

Svar
Kommentar #9

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

Skulle han ikke nedkjempe Satan først, den lovløse? Han som skulle sette seg inn i Guds tempel og utgi seg selv for Gud, han som Herren Jesus skal utrydde med pusten fra sin munn og tilintetgjøre, tror det står noe om dette i 2.Tess.2.1-8 og om Herrens dag? I Åp.20.7-10 var det visst etter det tusenårige rike? Har det også vært? Hans 2 komme skulle visst ikke dreie seg om satan, eller synden, den handler bare om når Kristus kommer for å hente sine, de som venter på ham i Heb.9.28?

Hei Kjell

 

 

Dette tror jeg kommer etter opprykkelsen kjell når det gjelder den siste kampen. Men før dette skjer så vil basunen lyde og de som har olje på lampen rykkes opp i skyen med Jesus. i Hans andre komme. den første har allerede vert her. frelsen kom da med Jesus. Han kom med nåde og sannhet

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #10

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12632 kommentarer

Når er den?

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Dette tror jeg kommer etter opprykkelsen

Og hvor står det om opprykkelsen? Jeg har ikke slike fine ord i min Bibel, der står det bare om oppstandelsen fra de døde ved den siste basun i 1.Kor.15.52, det samme som vi leser i Matt.24.31, men på en litt annen måte. Den enste som blir rykket opp er mennskesønnen i Åp.12.5 da dragen kom og ville ha tak i barnet - det ble rykket opp til Gud og hans trone for senere å komme og styre hedningene med jernstav. Men nå later det til at dette er en avsluttet sak for kristenheten siden de mener denne gutten allerede ble født for 2000 år siden, så jeg skjønner ikke helt denne bortforklaringen?

Svar
Kommentar #11

Njål Kristiansen

142 innlegg  19020 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Vet noen nøyaktig når Kristus vil komme tilbake til jord? Det står i Bibelen, Matteus 24,36. ”Men den dag og time kjenner ingen, ikke englene i himmelen og heller ikke Sønnen, men bare Faderen.”

Jeg saker bare denne snutten for å vise deg at du farer med tull. Spørsmålet er altså om Jesu nøyaktige ankomst. Du svarer at fordi det står sånn i Bibelen står det sånn i Bibelen. Dette er ikke noe svar på spørsmålet.

Jeg sakset dette som et eksempel for du har tre-fire andre passasjer i samme "svar" hvor du later som at du vet noe vi andre ikke vet, men så ender det opp med det samme. Konklusjonen blir altså at du ikke vet du heller. Du kan derfor ikke påberope deg å besitte noen større sannhet enn noen av oss andre. Ikke i dette konkrete spørsmål - hvilket er bevist - eller andre som blir enda mer metafysiske i forhold til vårt liv. Sannhet er en subjektiv størrelse. Den er ikke endelig. Som her ser vi at selv ikke fordi den står i Bibelen er den presis. Det som er sant for en er ikke nødvendigvis sant for en annen. Hvilket også må ansees bevist utallige ganger.

Sannheter bør omgåes med stor forsiktighet. Brukt rett er sannheten fantastisk. Brukt feil kan den til og med gjøre skade.

Da er spørsmålet om du besitter Sannheten avklart en gang for alle.

Svar
Kommentar #12

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

Jeg saker bare denne snutten for å vise deg at du farer med tull. Spørsmålet er altså om Jesu nøyaktige ankomst. Du svarer at fordi det står sånn i Bibelen står det sånn i Bibelen. Dette er ikke noe svar på spørsmålet.

Jeg sakset dette som et eksempel for du har tre-fire andre passasjer i samme "svar" hvor du later som at du vet noe vi andre ikke vet, men så ender det opp med det samme. Konklusjonen blir altså at du ikke vet du heller. Du kan derfor ikke påberope deg å besitte noen større sannhet enn noen av oss andre. Ikke i dette konkrete spørsmål - hvilket er bevist - eller andre som blir enda mer metafysiske i forhold til vårt liv. Sannhet er en subjektiv størrelse. Den er ikke endelig. Som her ser vi at selv ikke fordi den står i Bibelen er den presis. Det som er sant for en er ikke nødvendigvis sant for en annen. Hvilket også må ansees bevist utallige ganger.

Sannheter bør omgåes med stor forsiktighet. Brukt rett er sannheten fantastisk. Brukt feil kan den til og med gjøre skade.

Da er spørsmålet om du besitter Sannheten avklart en gang for alle.

Hei Njål

 

mmm merkelig hvordan du kommer  fram til den konklusksjonen, atjeg ikke vet mer en andre. at jeg ikke besitter sannheten. Hvor i dette innlegget farer jeg med løgn ? Kan du påpeke noen vers heller plasser, og begrunne dette så vi kan gå igjennom det som ikke er sant? For hva er sanhet for deg Njål, det er det store spørsmålet her. følger du kristi sunne lære ? Jeg svarer på det eg vet og du tilegger meg ting som ikke er tilfelle, at jeg later som om jeg vet noe mer enn andre. Kansjejeg gjør det. og kansje ikke alle har vi fått våre nådegaver, og vi bruker dem ulikt, Når Den Hellige Ånd hjelper meg med å lyse i skriftene så ser jeg dette klart og ser hva som er Ånd ogsannhet, og utifra det kan jeg skrive det som ligger på mitt hjerte. men du er hjertelig velkommen til å finne feil i mine inlegg, men hitil så er er det et svært begrenset antal som har forsøkt seg på dette, og hvorfor?

 

i matteus beskriver jesu dette til disiplene, hvorfor Jesu taler i lignelser

10Da kom disiplene til ham og spurte: «Hvorfor taler du til dem i lignelser?»11 Han svarte: «Dere er det gitt å kjenne himmelrikets hemmeligheter, men dem er det ikke gitt.12 For den som har, skal få, og det i overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har.13 Derfor taler jeg til dem i lignelser, fordi de ser uten å se, de hører uten å høre eller forstå.14 På dem blir dette profetordet av Jesaja oppfylt:
Dere skal høre og høre, men ikke forstå,
se og se, men ikke skjelne!

15 For dette folkets hjerte er blitt fett,
tungt hører de med ørene,
og øynene har de lukket til,
så de ikke kan se med øynene,
ikke høre med ørene,
ikke forstå med hjertet
og ikke vende om,
så jeg får helbrede dem.
16 Men salige er deres øyne, for de ser, og deres ører, for de hører.17 Sannelig, jeg sier dere: Mange profeter og rettferdige ønsket å få se det som dere ser, men fikk ikke se det, og høre det som dere hører, men fikk ikke høre det.

Hvorfo ha mange i dag både mistet hørsel og syn på sannheten ? i da glr sannhet forbi de fleste de er ikke intrisert i sannheten for den blir for kravstor blir for iriterende, den avslører ting i liet som ikke er så godt for menneske. Derfor er man ikke villig til å la Åndens lys lyse i et mørkt hjerte. der de tror er lyst fordi man tror på jesus. Nei sier jesus man kan ikke både elske Gud og mamon.

 

Men jeg setter pris på hvis det er noe jeg skriver som ikke samstemmer med Guds ord at du kan gi meg tilbake mld på dette. men så lenge man ikke gjør det så står du igjen med sannhet.

 

 

Ha en fin dag Njål:)

 

 

MVH

Rune

 

 

 

Svar
Kommentar #13

Njål Kristiansen

142 innlegg  19020 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Yepp. Det er slik du roter det til. Vi er mange som har lest Bibelen. Det betyr ikke at vi besitter noen sannhet som ingen andre vet. Det er mange som har lest samme sannhet. Det er også mange som har lest andre teologiske skrifter.

Ingen er løgnere. Ikke du. Ikke jeg. Vi ser på sannheten som en erkjennelse på veien, men aldri den endelige sannhet. Livet er å være på vandring. En evig diaspora frem til vi kommer frem til himmelen. Vi vil komme fra forskjellig kant søkende etter frelsen. Flere enn du aner vil bli frelst. Det er ikke du som bestemmer det. Selv om du skulle ønske det.

Sånn. Nå trenger du ikke rote mer. Gud, Jesus og Bibelen hører oss alle til. På hvert vårt vis. Etter hver enkelts forståelse.

Svar
Kommentar #14

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

Yepp. Det er slik du roter det til. Vi er mange som har lest Bibelen. Det betyr ikke at vi besitter noen sannhet som ingen andre vet. Det er mange som har lest samme sannhet. Det er også mange som har lest andre teologiske skrifter.

Ingen er løgnere. Ikke du. Ikke jeg. Vi ser på sannheten som en erkjennelse på veien, men aldri den endelige sannhet. Livet er å være på vandring. En evig diaspora frem til vi kommer frem til himmelen. Vi vil komme fra forskjellig kant søkende etter frelsen. Flere enn du aner vil bli frelst. Det er ikke du som bestemmer det. Selv om du skulle ønske det.

Sånn. Nå trenger du ikke rote mer. Gud, Jesus og Bibelen hører oss alle til. På hvert vårt vis. Etter hver enkelts forståelse.

Hei Njål

 

 

Hva er du redd for ? Er du redd for at du vil få deg en overaskelse på den dagen Jesu kommer igjen ? For den sannhet du besitter er ikke min i allefall. For hvem roter til og tilegger Guds ord noe som ikke stemmer med det som står skrevet, gjør ikke du det Njål ? og i hvilken rett har du rett til å gjør dette, har du noe fullmakt som vi andre ikke kjenner til. at man kan gjøre som man vil støtte hvem man vil, støtter man synden så lever man i synd. synder man og lever i synden så går man på en bred motorvei der det er svært behageligt og man blir faktisk elsket av verden, og det ser man her inne på Vd. men går man på den veldig smale sti. for der er det ikke enkelt å gå for mange, for da bryter man med sin egen comford sone som man selv har laget seg, Tror du Gud tar hensyn til vår comford sone. i synden Nei Han tar ikke hensyn for ingen slipper inn uten å ha vendt om i fra synden. Det er sannhet. man kan ikke synde på nåden bevist. 

Jeg er glad for at jeg ikke bestemmer njål. for det er allerede ferdigt lagt. gud lytter til hver en av oss men Det er en ting Han hater og det er synd. og det er en ting Han ikke godtar det er synd. Hvorfor jo det er renhet i Himmelen. og der vil ikke mange slippe inn fordi de ikke er villig til å gi slipp på sine kjødelige gjerninger, slik som lots hustru som ble til saltstøtt.

 

 

MVH

Rune 

Svar
Kommentar #15

Njål Kristiansen

142 innlegg  19020 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Jeg frykter Gud. Bud bedes gå kjøkkenveien.

 

Svar
Kommentar #16

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

Jeg frykter Gud. Bud bedes gå kjøkkenveien

Hei njål

 

 

Hve betyr Gudsfrykt for deg ? Tar du Guds ord på alvår heller lever du slik du vil i din comfordsone, som ingen skal røre ved ? Nåde den som rører ved min comfordsone. for i den boblen som man kan befinne seg i når et gjelder å leve trygt inni boblen. så er man ikke trygg i det hele tatt det å leve i denne sone er et bedrag som løgneren har stelt i stand slik skal man tro at man lever riktig i forhold til Kristi Lære.  men sanheten stikker dypere en dette Njål. tar man for lett på Guds ord slik som slangen narret eva har Gud virkelig sagt. slik slangen visker i øret vårt i dag gradevis så har man falt bort i fra den sannhet Jesus kom med . Jesus refset menighetene til gangs, for de vendte seg bort i fra Hans lære etter at de hadde sett tegn og under, og Jesus var ikke nådige mot disse menighetene, HAN SA  PÅ DOMMENS DAG SKAL DET GÅ DERE VERRE EN MED SODOMA OG GOMORA så det å begynne å forstå det som kreves av oss da begynner man å forstå betydningen av den smale vei, for den koster, kjøkkenveien kan være fristende for deg njål, for på den veien ligger masse fristelser for ditt tempel. men det er en felle med kjøkkenveien også du går deg vill inn i fritelsene og nyter dens smak på verdens frukt OG DET FØRER TIL FORTAPELSE.

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #17

Njål Kristiansen

142 innlegg  19020 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Jeg skjønner at jeg ikke kan få sagt dette klart nok og skal vel snart gi meg; Denne hersketeknikken din med å liksom vite noe vi andre ikke vet, det å forvalte Skriften slik du forsøker på, er forfeilet, for du viser gang på gang at du ikke vet noe mer enn andre, og du forsto ikke det forrige innlegget mitt hvor jeg påpekte at du SIER at du svarer på spørsmål, men egentlig glir du unna, fordi dette er evige spørsmål som ingen mennesker besitter svarene på. Ikke en gang om du og de andre fantastene la hodene i bløt i samme væske ville dere kunne fortelle når dommedag kommer. Det er bare hersketeknikk å tro at dere kan vite slikt. Det er bare hersketeknikk å snakke om det du skriver som Sannheten. Den finnes ikke i menneskellg skikkelse. Du må vente til du møter Gud selv før du får vite sannheten.

I mellomtiden gjør vi alle så godt vi kan. Det får holde.

Svar
Kommentar #18

Asbjörn Alma@s

1 innlegg  1939 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

I mellomtiden gjør vi alle så godt vi kan. Det får holde.

Hei, må få si at jeg har stor sans for mye av det du skriver, selv om jeg ikke deler din overbevisning. I likhet med det Randi skriver evner du å se ting fra flere vinkler.

Svar
Kommentar #19

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Hei Njål Du har rett i en ting ingen vet når KriStus kommer. Men sannheten er åpenbart for den som vil se og høre.Er du slik verden er vis i egne øyne.Da vil du verken se heller høre Mvh Rune

Publisert over 5 år siden
DEN VISDOM DU BESITTER NJÅL så ER DET IKKE I KRISTI LÆRE.
Svar
Kommentar #20

Hans-Petter Halvorsen

43 innlegg  11644 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

Ikke en gang om du og de andre fantastene la hodene i bløt i samme væske ville dere kunne fortelle når dommedag kommer.

Men dere vet alle AT den kommer....? ;)

Er ikke det også det samme som å si at man vet noe man ikke kan vite, og samtidig innrømme at man vet langt mindre enn man burde vite...?

Svar
Kommentar #21

Randi TunIi

10 innlegg  3756 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Hans-Petter Halvorsen. Gå til den siterte teksten.

Men dere vet alle AT den kommer....? ;)

Er ikke det også det samme som å si at man vet noe man ikke kan vite, og samtidig innrømme at man vet langt mindre enn man burde vite...?

Når det gjelder dommedag, da jorda går under så er vel også ateister enige om at det en dag vil skje? Det tror jeg ihvertfall vitenskapen er enige om. Men jeg så Ødegård her om dagen på TV som fortalte om framtidsplanene. At de skal søke om liv på andre planterer i andre solsystem og at man måtte kjøre i romraketter i flere generasjoner for å komme dit. At det kunne bli en mulighet å dra til en annen planet utenfor vårt solsystem når tiden er inne for at jorda går under.

Så da får man vel begynne å spare til en romrakett da for hele familen! Slik Noah gjorde.. :-)

Svar
Kommentar #22

Njål Kristiansen

142 innlegg  19020 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Asbjörn Alma@s. Gå til den siterte teksten.

Hei, må få si at jeg har stor sans for mye av det du skriver, selv om jeg ikke deler din overbevisning. I likhet med det Randi skriver evner du å se ting fra flere vinkler.

Takk for det, Almås.

Til Hans-Petter; vet og vet. Det står så skrevet. Da følger en hypotese av at det er en kjerne av sannhet i det. Jeg kan ikke si at det blir en ny big-bang som knapt etterlater støvet eller at vi langsomt sulter ut og desimeres. Ei heller når dette kan tenkes å skje. Kanskje er det i morgen, kanskje er det om millioner av år. Alle forsøk på å spå er feilslåtte så langt.

Svar

Siste innlegg

På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 11 timer siden / 1085 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 11 timer siden / 162 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 22 timer siden / 135 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 22 timer siden / 137 visninger
3 kommentarer
Frans blant ulvene
av
Njål Kristiansen
rundt 24 timer siden / 177 visninger
1 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 11 timer siden / 1085 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 11 timer siden / 162 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 22 timer siden / 135 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 22 timer siden / 137 visninger
3 kommentarer
Frans blant ulvene
av
Njål Kristiansen
rundt 24 timer siden / 177 visninger
1 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
5 minutter siden / 179 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
12 minutter siden / 1368 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Moralisme er ikke løsningen
18 minutter siden / 207 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
35 minutter siden / 1368 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
43 minutter siden / 179 visninger
Anne Jensen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 1 time siden / 179 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1368 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 1 time siden / 179 visninger
Svein Berntsen kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 1 time siden / 411 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1368 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 2 timer siden / 179 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1368 visninger
Les flere