Arild Holta

104

Barnefjerning bygd på sirkelargumentasjon

Sirkelargumentasjon handler om at konklusjonen ER argumentet som ikke etterprøves. Siden konklusjonen tilsynelatende bygger på noe, gir det illusjonen av å være solid. Hvilket gjerne tilfredstiller de med samme overbevisning eller likegyldige.

Publisert: 5. aug 2012

Sirkelargumentasjonen som pr i dag ofte brukes er:

  • Barnevernsøkningen "beviser" flere lidende barn.
  • Derfor må vi ha mer barnevern.

Så får vi mer barnefjerning og kan bruke argumentet igjen:

  • Barnevernsøkningen "beviser" flere lidende barn.
  • Derfor må vi ha mer barnevern.

Så får vi mer barnefjerning og kan bruke argumentet igjen:

  • (...)

Osv.

Det er en tankefeil eller logisk fallgruve.

I årevis har man ropt opp om at det er så mye mer barnelidelse og at man derfor må øke barnevernet. Så har man økt og økt og økt i år etter år etter år.

Er det imidlertid dette det beviser, eller beviser det at det finnes krefter som har en familiefientlig ideologi eller som meler sin egen kake og som derfor "hyper" barnevern?

Fra sosialistisk side har vi hatt mye negativ tenkning overfor familien. Moralister fra alskens ideologier vil gjerne støtte slikt med egen begrunnelse i intolleranse og fordommer.

Den største gruppen som støtter slikt er imidlertid alle disse tusener som har gjort dette til mer eller mindre til sitt levebrød. Hvilket vi også ser på Verdidebatt. Det er både pengemakt og pengenes makt. I takt med at disse øker så får media stadig flere argumenter tilgjengelig for mer barnefjerning. Og så baller barnefjerningen og familiesprengningen på seg som en stadig voksende kreftsvulst i samfunnet. Det finansieres bl.a av at folk må betale skatt, barnetrygd og noen ganger tvungne barnebidrag for å finansiere skadelig fjerning av sine egne barn.

Media har selvsagt et ansvar, men de bryr seg verken om sin egen etikk om å forsvare individene som opplever overgrep, eller om kvalitetsforskningen som feier tomme argumenter, dårlig forskning og rasjonalisering i søppelet, hvor det hører hjemme.

Grunnet medias likegyldighet anbefaler jeg folk å ikke abonnere på respektive aviser og heller ikke bruke reklamelenkene deres på nett (unntak: Samfunnsmagasinet). Internett er full av gratis informasjon og gratisnyheter.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Ronny Johansen

72 innlegg  235 kommentarer

Jeg ser det samme som deg

Publisert rundt 8 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.

Og så baller barnefjerningen og familiesprengningen på seg som en stadig voksende kreftsvulst i samfunnet.

Ja, slik er det Arild Holta! 

Sosialistenes fientlighet til den tradisjonelle stabile og trygge familien, åpenbarer seg ofte på den måten du skisserer her. 

Det kan virke som det viktigste for mange av disse familiefiendene, er å få bekreftet sine ideologiske påstander om hvordan familie og samfunnet skal utvikles videre.

Derfor tar de opp i seg, alt som kan virke støttende til deres ideologi. Da får vi slik skjebnesvanger sirkelargumentasjon, som virker direkte ødeleggende og diametralt motsatt det som makthaverne påstår er hensikten.

Kommentar #2

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Publisert rundt 8 år siden
Ronny Johansen. Gå til den siterte teksten.

Derfor tar de opp i seg, alt som kan virke støttende til deres ideologi.

Det handler vel om menneskets dogmatiske tendenser. Ideelt sett skulle samfunnet beskyttet enkelindividene og familiene mot andres fastlåste ideologi.

Ellers takk for støtte.

Kommentar #3

trond fossum

72 innlegg  48 kommentarer

det gode meneske

Publisert rundt 8 år siden

nå er ikke jeg noen spesialist på alle disse fine og fremmedord
men har opplevd barnevernet gjennom tiår

trusselen for disse og for stort sett den jevne røver idag
er att barnet skal bli ett godt menneske
noe det som oftest blir med det biologiske opphav

ikke all verdens aktiviteter og stimulering
men at barnet skal bli ett godt menneske
og bli et meneske  med de gode verdier i samfunnet
og som da vil true den jevne røver
som har makta og styrer og bestemmer med sitt utidig
Dette er sakens kjerne

også mine barn er gjennom tiår i disse røveres fordervende vold
og vil aldri bli gode menesker
som meg selv

Kommentar #4

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Klokt

Publisert rundt 8 år siden

Jeg liker uttrykksformen din. For en del år siden skrev jeg av og til lignende selv i anonyme debatter på nett.

Når det gjelder uttrykksformen min, så er den bevisst gjort slik at barnefjernere skal kunne oppdage at de som gruppe kun har middelmådige hjerner. De er den mest oppblåste gruppe i samfunnet, som følge av at de er ekstremt oppskrytte og har alt for mye makt. Slikt gjør noe med menneskesinnet. Det er imidlertid veldig vanskelig å opplyse oppblåste mennesker, fordi de med største selvfølge opplever seg opplyste, og ser på seg selv som andres veiledere, uten å ha kompetansen til det.

I tillegg tiltrekker slike posisjoner seg maktmennesker og narsissister mer enn annet levebrø. Det finnes ikke en enklere måte å få makt for middelmådige, enn å få seg en desentralisert sosionomutdanning og bli ansatt for å forvalte makt og ressurser for barnefjerning. (Det er det som er den aller dyreste delen: Over 10 milliarder i året.) Har det noen ganger i historien vert enklere å få makt?

Hva barn blir, er ikke godt å forutse for den enkelte, selv om man finner visse trekk i en stor gruppe - barnevernsbarna. De som har opplevet barnefjerningen, kan bare håpe. Ikke alle får brikkene i tanke og sinn skikkelig på plass før i 40-50 års alder. Så mye kan endre seg.

Det ligger naturlig for middelmådige å forsvare- eller legitimere det de selv er en del av. For å gi seg selv en følelse av anerkjennelse og for å unngå skyldfølelse. Dette i seg selv fører til at barna regelrett hjernevaskes til å tro både det ene og det andre om foreldrene, om fosterforeldre, om barnevernet og samfunnet. Det er ikke foreldrene som naturlig farger sine barn etisk, hos disse. Det er noen andre som muligens lykkes gjøre det - unaturlig.

Siden barn ikke er "konstruert" til å motta "fremmedes" normer, så vokser mange opp og blir mer normløse enn andre. Mange får også et livslangt syndrom med utagerende væremåte, noe som sannsynligvis skyldes stressnivået foreldreløse barn må leve med. Stress skader.

I barnefjernernes virklighetsforståelse så er det imidlertid bare foreldrestress som skader. Det mener de det er så fryktelig mye av. Dokumentere det kan de ikke. Men hva skal dogmatikere og maktmennesker med dokumentasjon. De klarer seg med at overbevisningen (troen) sier "Vi vet!".

Kommentar #5

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 8 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.

I barnefjernernes virklighetsforståelse så er det imidlertid bare foreldrestress som skader. Det mener de det er så fryktelig mye av. Dokumentere det kan de ikke. Men hva skal dogmatikere og maktmennesker med dokumentasjon. De klarer seg med at overbevisningen (troen) sier "Vi vet!".

Barnevernet er temmelig forskrudd i sin virkelighetsforståelse da når de babler i vei om udokumentert foreldre stress. Og så stikker dem av med barna deres og planter dem hos vilt fremmende folk langt borte vekke. Som om ikke dette skulle gi barna MEGA stress. Dette dem holder på med er sannelig virkelig stress dem påfører barn. 

At barnevernet (det påståtte bv) skader barn er det jammen ingen tvil om. Ingen ting bryter så med det natulige som å fjerne barna vekk fra foreldrene og så skadelig som det er. 

Man er veldig så nøje med å ikke ta valper og kattunger vekk fra mammaen før dem er gamle nok og kjempebra er det, hadde barn kunne fått samme rettigheter, så må de være minst 17 år før de er modne for å forlate sitt rede. 

Kommentar #6

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 8 år siden

Det er merkelig at de kan kalle seg for et barnevern og ikke bry seg om hvordan det går med barna videre når dem kommer i fosterhjem og barnevernsinstitusjon. Og på tross av at folk flest er godt oplyst om at institusjonslivet til bv ikke er bra for barn, så fortsetter det påståtte barnevern og plassere barn der. 

Ikke bryr det påståtte barnevern seg det minste om barns hverdag i skolen. Og hvilken stress skolen kan være for barn SFO og en barnehage. Det er KUN foreldrene disse skal lage til være skadelig for barn.

Dette ( barnevernet) er selfølgelig ikke folk som virkelig bryr seg om barn, det ser en dåre.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere