Verdidebatt

Den som har øre hør

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Mange røster taler ut i dag. Hvilken røst låner vi vårt øre til ? Dette er viktig å fortså for mange røster føre vill. Hører vi Jesus røst idag ?

.Sitat evangelisten

Mange har radioen ”stående på” uten rettelig å høre. ”Summingen” fra radioen har nærmest en funksjon for å bryte stillheten. Budskapet går da også ”inn det ene øret og ut det andre”.

Men Jesus legger oss om igjen og om igjen på hjertet at vi må bruke våre ører til å høre med. I sendebrevene i Åp kommer den sterke formaningen hele 7 ganger: - Den som har øre, han høre hva Ånden sier til menigheten!

Dette er Jesu egen tale. Å lytte etter Guds røst, etter Åndens tale, er ikke å sette seg for å lytte etter stemmer i sitt eget indre eller vente på "gode" følelser og tanker. Nei, det er å gi det på Guds Ord! – å legge nøye merke til alt det som Jesus sier. Enten Guds Ord taler om oss og vår synd – eller Jesus og hans frelse, så er det avgjørende å høre, slik at vi registrerer og forstår det som blir sagt – og derved går inn i vårt hjerte.

Frelsen ligger nemlig i å høre – og ikke gjøre! Alt selvstrev og alle forsøk på å få det til å tro, duger ikke. Evangeliet har en utrolig makt, ja, den samme kraft som Gud brukte da Jesus stod opp fra de døde! Når Guds Ord blir hørt og tatt imot, trenger det helt ned til det ubevisste i vårt vesen, og det skaper og opprettholder nytt liv. Så selv om det er ganger at du også får lite med deg når du hører Guds Ord lest eller forkynt, handler Gud med deg i ditt innerste vesen. – Det avgjørende er at du hører (og leser) for å ta Ordet til deg, for å gi akt på det Gud sier. Resultatet skal vise seg i Guds time. Men vokt deg for å høre (eller lese) uten å legge merke til hva du hører (og leser)! Det er åndelig livsfarlig!

Noen slutt ord

Hva lengeter man etter ? er det opplevelser med Gud ? Heller må man føle noe for å kjenne at Gud er God? for mange lever etter sine føleser i troen da blir det evig jag etter opplevelser og man lar følesene ta over for troen. Det holder å vite om nåden korset og blodet, i dette er det frelse og frihet. ingen føleser og oplevelser vil få deg frelst. Hva hungrer man etter opplevelsene heller Guds ord ? For alt ligger åpent slik det står i Guds ord man trenger ikke å kjenne Gud etter våre føleser, og er det en som nyter av dette så er det satan . Det holder å tro på Guds ord uten at man skal føle Han hele tiden. Ha tilit til Guds ord der Han sier jeg skal være med dere hver dag inntil verdens ende. og om man skulle vandre i dødskyggens dal skal jeg være med deg. Det handler om å stole på Guds ord og ikke sine føleser. stoler man på Guds ord HELLER MÅ MAN FØLE AT Gud er til stede i oss.

HVOR ER VÅRT FOKUS?

mvh

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt