Verdidebatt

Et forsøk på å provosere frem noe av interesse

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg leser meg opp på siste aktivitet etter å ha vært borte en god stund. Flere syntes det er lite aktivitet fra ateistenes side. Det blir også nevnt at forumet er overfylt av kristne av ulike varianter, som diskuterer det de ser som viktige ting i en bok ateister ikke en gang mener det er noe grunnlag for å betrakte som noe annet enn en eller annen form for litteratur; for enkelte mer skjønn enn andre. Diskusjoner av den arten blir absurde å delta i hvis man ikke har fått det for seg at akkurat denne boken er en beskjed fra en gud. Man kan selvfølgelig alltids gå inn og kommentere akkurat det, men det meningsløse i det åpenbarer seg fort hvis man forsøker. Tross alt er det ikke OM det finnes en overnaturlig entitet som diskuteres, men faktisk mener de som diskuterer her å ha erfart en slik entitet, og videre at de vet noe særdeles detaljert om hvordan denne entiteten vil at de skal føre seg her i livet. Mange innrømmer åpent at de uten troen på denne entitetens regler ville falt i den aller groveste amoral.

En stund var det artig å se hvor lang tid det tok før man kunne få forklart evolusjon for kreasjonister på en så klar måte at de til slutt forstod hva det handlet om. Da det viste seg at «gud lagde alt» var den foretrukne vitenskapelige modellen, må det innrømmes at det etter hvert ble mindre og mindre interessant å finne ut akkurat det, gjerne etter 250 poster hvor motparten hele tiden ga et skinn av å være vitenskapelig anlagt, eller i hvert fall interessert. Jeg bevitnet i de ulike diskusjonene en fantastisk utholdenhet fra enkelte ateisters side i å forklare og forklare, ned til det regelrett banale, hvordan det hele holdt sammen. Kort fortalt ble det særdeles lite spennende i lengden å være på den eneste siden av bordet som hadde brakt noe med seg av forkunnskaper.

Hva ender jeg på? Jo, det er ikke det at ateistene ikke kan, klarer eller ønsker å delta lenger; det er heller det at det mangler på seriøs motstand. I beste fall forsøker motstanderen å drukne deg i lengden på innlegget sitt eller pompøse kvasifilosofiske språkvendinger, gjerne med ett eller annet påstått «klassisk» logisk oppsett av typen hvis A=B og B=C så er A=C. Så ender vi opp med så mange varianter av «mor nille er en sten» at vi faktisk nærmest blir lettet når en eller annen fanatiker plutselig bryter inn med en totalt løsrevet svovelpreken av en post.

Gjør oss nå for pokker den tjenesten at dere skriver «kritisk tankegang og vitenskap, nei takk!» i signaturen deres, så vet vi ihvertfall at her har toget gått for lengst!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt