Sjefredaktør Åshild Mathisen

Antisemittisme og medienes rolle

Jonas Gahr Støre peker på mediene og nettdebattene når norske fordommer mot jøder avdekkes. Hva mener du?

Publisert: 26. jul 2012 / 1932 visninger.

I dagens Vårt Land forklarer utenriksministeren bakgrunnen for at han skrev et innlegg i den israelske avisa Haaretz. Der fastslår han at «Norge har nulltoleranse overfor intoleranse». Videre skriver Støre at den norske regjeringen mener én antisemitt er én for mye.

Til Vårt Land sier Støre at dette er en viktig sak for ham, og at antisemittisme er et fenomen som må bekjempes. Han ville skrive om hvordan Norge nærmer seg dette samfunnsproblemet. 

Rapporten «Antisemittisme i Norge?», som ble publisert i vår, avdekker at 12,5 prosent av de spurte i en undersøkelse har utpregede fordommer mot jøder. Støre skriver at han ble særlig bekymret da han så at 38 prosent av de spurte mener Israels behandling av palestinere kan sammenlignes med holocaust.

Støre mener mediene spiller en betydelig rolle i å påvirke folk, og utfordrer redaktørene til å ta debatten om hvorvidt det er greit å publisere hatefullt språk anonymt.

Hva mener du om Støres utspill?

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Sten André Fagermo

59 innlegg  1339 kommentarer

Jeg mener Gahr Støre

Publisert over 5 år siden

har tatt ett riktig steg med sitt innlegg i Haaretz....det viser at han på en måte kanskje har innsett at demoniseringen av jødene i Norge den siste tiden, er ett ansvar hans parti også må bære.

Selv om jeg er så langt ifra AP som man kan komme, så har jeg litt sans av og til for Jonas Gahr Støre....han glimter til noen ganger.

Men avisene har som nevnes, også ett stort ansvar, kanskje hovedansvaret.

Svar
Kommentar #2

Rune Holt

8 innlegg  10559 kommentarer

Egentlig er det merkelig

Publisert over 5 år siden

At ikke en så oppegående mann som Støre ser sammenhengen i at media og store deler av regjeringen driver med dobbeltspill når det som kommer fram i media i stor grad er Israelkritikk...og Sv som driver med boikott og oppfordringer til boikott av staten Israel...

Å drive på med snakk om hvor ille det er med antisemittisme og SAMTIDIG drive en politikk som favoriserer palestineres "frigjøringskamp"(terror) mot Israel MÅ få følger for folks holdninger til Israel..

Dette kalles hykleri på godt norsk. 

Svar
Kommentar #3

Gunnar Søyland

18 innlegg  2443 kommentarer

Politisk spagat

Publisert over 5 år siden

"There is a widespread consensus in Norway that Holocaust education is important. The report demonstrates, however, that this education needs to be intensified, and we need to be clearer about the limits to the utility of using historical examples in the current political debate."

skriver Støre.

http://www.haaretz.com/opinion/norway-has-zero-tolerance-for-intolerance.premium-1.451077 

Da er det nesten bemerkelsesverdig at de inviterer holocaustfornekteren Hanan Ashrawi (dette kan dokumenteres fra arabiske kilder) til å holde hovedforedraget på Stiklestad på
selveste olsok-kvelden, uten at noen som kan korrigere henne kommer til orde.

Jonas Gahr Støre og regjeringen har ingen troverdighet igjen i denne saken når de prøver å føre
Ha´aretz´ lesere bak lyset på denne måten. Å snakke ett budskap gjennom ene munnviken og et annet gjennom den andre peker mer i retning av en slags spaltet personlighet enn evne til dialog. 

Arbeiderpartiet er i ferd med å gå ut i total politisk spagat både i Midtøsten og på Stiklestad...

Svar
Kommentar #4

Erling Rimehaug

550 innlegg  599 kommentarer

Falsk vitnesbyrd

Publisert over 5 år siden
Gunnar Søyland. Gå til den siterte teksten.

Da er det nesten bemerkelsesverdig at de inviterer holocaustfornekteren Hanan Ashrawi (dette kan dokumenteres fra arabiske kilder) til å holde hovedforedraget på Stiklestad på
selveste olsok-kvelden, uten at noen som kan korrigere henne kommer til orde.

Siden disse påstandene framsettes gang etter gang, la det være sagt nok en gang:

Det er ikke lagt fram noen dokumentasjon verken i arabiske eller andre kilder for at Hanan Ashrawi er holocaustfornekter. Selv har hun sagt akkurat det motsatte.

Og det er ikke Arbeiderpartiet eller Jonas Gahr Støre som har invitert henne til Stiklestad. Stiklestad-debatten har gått nok på andre tråder, la oss her få lov til å debattere det trådstarter legger opp til.

Svar
Kommentar #5

Knut Nygaard

488 innlegg  6956 kommentarer

Mediene og politisk agenda

Publisert over 5 år siden

En ting er antisemittisme - noe annet er det som Søyland er innom - politisk agenda og Stiklestad.

Tar med en fersk - dog ikke norsk - mediastyrt politisk agenda nå i forbindelse med OL.  Den er BBC som står bak dette forsøket på å klusse med fakta der Israel ble stående uten hovedstad, men Palestina ( som ikke er noen stat hverken nå eller tidligere) står oppført med Øst-Jerusalem som hovedstad (i en stat som altså ikke ekstisterer .... ihvertfall ikke ennå).  Legger inn en fersk snutt som omhandler denne situsjonen - hvordan BBC forklarer blunderen og hva BBC endte opp med ...

http://www.youtube.com/watch?v=JBm6ZYetdfQ 

38% - skulle vel være bortimot identisk med Rødt, SV, deler av Ap og en og annen slenger fra øvrige partier....

En ting er anonyme innlegg i aviser - det er dessuten rimelig vanskelig,skulle jeg mene - værre er det med det som orkestreres gjennom NRK ....

Svar
Kommentar #6

Gunnar Søyland

18 innlegg  2443 kommentarer

Falsk vitnesbyrd?

Publisert over 5 år siden

http://www.discoverthenetworks.org/individualProfile.asp?indid=1093 


"Ashrawi has long been a Holocaust denier. In the July 2, 1998 edition of the official Palestinian Authority newspaper Al-Hayat Al-Jadeeda, she published an article calling the Holocaust “a deceitful myth which the Jews have … exploited to get sympathy.” "

Svar
Kommentar #7

Erling Rimehaug

550 innlegg  599 kommentarer

Ja, forfalskning

Publisert over 5 år siden

Du har ikke dokumentert noe bare ved å vise til at noen har påstått det på nettet.

Som det allerede er påvist i en annen debatt-tråd, var den nevnte artikkelen ikke skrevet av Ashrawi. Det er ikke vanskelig for den som vil å finne intervjuer med Ashrawi der hun omtaler holocaust som en realitet.

I stedet for stadig å repetere argumenter som er tilbakevist, foreslår jeg at man lar Stiklestad ligge i denne tråden. Det er som sagt diskutert på flere andre tråder.

Svar
Kommentar #8

Elisabeth Hoen

48 innlegg  2947 kommentarer

Publisert over 5 år siden

`Det er noe mindre forekomst av jødefiendtlige holdninger hos kvinner, unge og dem med høyere utdannelse enn hos menn, eldre og dem med lav utdanning.` http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Begrenset_-men-klar-antisemittisme-i-Norge-6838770.html 

Jeg kan ikke helt forstå at det er mediene (alene) som påvirker folk. Rapporten sa vel ingenting om det, men nevnte det jeg har sitert ovenfor. Eller kanskje er det journalistene som ikke har etterutdannet seg (hvilken utdanning får en journalist? er det mer `markedsføringsutdannelse` - jeg spekulerer her, men), er menn og eldre??

Hatefullt språk blir vel moderert, ja? Eller er det ikke ressurser nok til å moderere? Det er jo nesten forståelig ihvertfall...eller legger noen aviser opp til korte og tabloide beskrivelser og så `inspirerer` andre til å gjøre det samme?

Men noen mennesker ER ytringsfrihetfundamentalister og da er jo som kjent alt (nesten) lov. Alle mennesker må uansett få lov til å ytre seg - litt dumt å stenge ute `eldre, menn og de med lav utdanning` - ikke sant?

Ellers synes jeg Støre gjør rett i å ta opp dette emnet.

 

Svar
Kommentar #9

Knut Nygaard

488 innlegg  6956 kommentarer

Ad BBC vs Israel

Publisert over 5 år siden

Må bare ta med denne - for helhetens skyld - denne viser websidene mer en for en .....

http://www.youtube.com/watch?v=WbNcDjis9zY

Svar
Kommentar #10

Øystein Hansen

1 innlegg  569 kommentarer

Støres double-speak

Publisert over 5 år siden

Støre har etter min mening forlengst mistet enhver troverdighet i Midtøsten-spørsmålet.

Når han snakker om å ta en debatt om hvorvidt det er greit å "publisere hatefullt språk anonymt", er det som et ekko av Partiets generalsekretær Raymond Johansen og andre PK-eres mer eller mindre dårlig skjulte begeistring for et forbud mot hate-speech mot muslimer.

Om vi ser oss litt rundt, ser vi tydelig at det er to hovedkilder til den omseggripende antisemittismen i dag: Muslimer, også de som flytter til Europa, som vi skulle tro ønsket å flytte til land med demokrati og like rettigheter for alle, men som i stedet tar med seg deler av sin religion hit, - og det er de venstreradikale. De ytterliggående av disse, som Tjen Folket, AFA osv, går heller ikke av veien for fysiske angrep, bl.a. på vevre tenåringsjenter som ikke gjør noe annet galt enn lovlig å selge israelske hudpleieprodukter fra Dødehavsområdet. Det er mange av de som selv liker å fremstå som anti-rasister som ofte står i fremste rekke og sprer jødehets.

På denne bakgrunn å prøve å koble dette til det media har vært opptatt av etter 22.07, er ikke bare misvisende. Det er rent frekt.

Trøsten er at store deler av folket gjennomskuer dette.

Støre burde kanskje først og fremst se på sin egen politikk, og sin egen administrasjon… Hele tiden har han omgitt seg med de mest ekstreme SV-radisser, knapt tørre bak ørene, som rådgivere. En av disse "rådgivere" presterte å si noe som at hun drømte om at Israel ble bombet, og en annen jentunge stiller seg opp på Vestbredden, sammen med en bunch bevæpnede og stenkastende aktivister/terroristsympatisører?, og med veivende knyttneve roper at de nå snart skal få komme tilbake til Israel, - underforstått da når lsrael ikke kan yte nødvendig militær motstand lenger. Dette som eksempel på en liksom mer direkte og frisk måte å utøve politikk i et annet land på. Ytterst selsomt og patetisk.

Her snakker vi om Støres krokodilletårer. Vi får håpe og ha tro på at mannen om ca. ett års tid må finne seg noe annet å gjøre.

Ellers: Takk igjen til Knut:

 

Denne snutten viser oss hvor skittent BBC er blitt. Den er stygg, og viser nettopp det som nå høstes etter hva vi i mange år har sådd av løgner og hat mot jøder.

Apropos Itamar-drapene: Om ikke jeg tar aldeles feil ligger Itamar i sektor C, dvs. på et område der Israel etter Oslo-avtalen har lov til å bygge og bo.

Men - det avtegner sg nok mer og mer tydelig et mønster her:

Jødene skal, ikke få bo noen steder.

 

Svar
Kommentar #11

Arne D. Danielsen

295 innlegg  5446 kommentarer

Om statistikk og import

Publisert over 5 år siden

Vi har en innvandrerandel i Norge på 12,5 %. Andelen muslimer i Norge er 3,5 %. Det er ikke usannsynlig å anta at de aller fleste muslimer ikke typisk er vennlig innstilt overfor Israel / jøder. Videre kommer en stor del av de øvrige 8 % av innvandrerbefolkningen fra land og kulturer i Øst-Europa og enkelte ikke-muslimske land i Asia som tradisjonelt har vært og er negative til jøder. Disse kan muligens anslås til halvparten av de åtte gjenværende prosentene.

Dette er ingen lunde statistisk vitenskap, men jeg velger å bruke det som en hypotese. Da får vi en importert andel av de 12,5 % antisemitter i Norge på anslagsvis 7,5 %. Dersom denne teorien skulle stemme, så er den norsketniske andelen antisemitter ca. 5 % av den totale befolkningen.

Her og nå ber jeg de som måtte lese dette om å glemme tallene – som er antakelser og derfor heller ikke er avgjørende. Men ut fra antakelsene er det naturlig å spørre om 5 % antisemittisme er mye eller lite sammenlignet med andre vestlige land? En viss andel, en minoritet av antisemitter finnes jo i alle land.

Det som imidlertid med sikkerhet kan fastslå, er at vi har en betydelig andel importert antisemittisme, og videre at det i hovedsak er denne importerte andelen som aktivt gir uttrykk for sine antipatier ved å trakassere jødiske klassekamerater på skolene og ellers driver trakassering av jøder. Dette er en skam for Norge, en importert skam, om man vil.

Tallene er altså spekulasjoner. Dog, med utgangspunkt i forannevnte er det mulig å anta at kanskje nordmenn likevel ikke er så ille – relativt sett? Eg berre undrast.

Når det gjelder den høye andelen av de som er negative til Israel, så er det for så vidt en helt annen historie. Norsk venstreside har fra syttitallet av greid å dreie opinionen fra israelvennlig til israelfiendtlig. Det er muligens en av venstresidens største og mest håndfaste triumfer siden Menstadslaget. Disse holdningene er etter hvert så innarbeidet og akseptert at norske medier aldeles på autopilot fremstiller konflikten mellom Israel og naboene på en annen måte enn andre konflikter på kloden – og en god del annerledes enn medier i landene omkring oss. Og det er ikke i favør av Israel.

Slik kan en derfor muligens la seg overraske av at hele 62 % av befolkningen ikke sammenligner Israels behandling av palestinerne med Holocaust. Det er åpenbart mange som fortsatt gjør seg opp egne tanker og trekker egne konklusjoner.

De på autopilot har åpenbart fortsatt en jobb å gjøre. Og det er ingen grunn til å tro at de vil svikte sin oppgave.

Svar
Kommentar #12

Elisabeth Hoen

48 innlegg  2947 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Angående # 11 - så vidt jeg husker så var undersøkelsen som jeg viste til blant etniske nordmenn - så Danielsens #11 er således `frekk` og usaklig i denne sammenhengen. Mange muslimer i nettdebatter?

Hansen; dobbeltkommunikasjon er `de` eksperter på, det er deres jobb, heheh. Ser man på utenrikssidene - regjeringen.no - så sier man EN ting her og gjør en helt annen ting i praksis. Generelt sett, jeg føler meg kvalm og dårlig av det..men på den andre siden...man må vel alltid begynne med å formulere seg i teorien deretter får man håpe at praksis kommer etter... men som (du og jeg) vet Hansen, noen ganger blir det KULTUR med både dobbeltkommunikasjon og dobbeltmoral....så man vet aldri. Gitt.

Svar
Kommentar #13

Per Winsnes

12 innlegg  388 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Åshild Mathisen. Gå til den siterte teksten.

Jonas Gahr Støre peker på mediene og nettdebattene når norske fordommer mot jøder avdekkes.

Det er ikke bare mediene og nettdebattenter som bidrar til fordommer mot jøder. Universitetsforlaget AS er også blant dem som i årevis har bidratt til dette ved å ha trykket opp en bok i nye opplag der det bl.a. står dette om jødene:

”Du vil sikkert finne at jøder og hedninger
er de mest fiendtligsinnede av alle overfor de troende.
Og du vil finne at de som sier, ’Vi er kristne’,
er nærmest til å like de troende.
Dette fordi der er prester og munker i blant dem,
og fordi de ikke er hovmodige.

Sitatet er hentet fra Sura 5, vers 85 i 4.opplag (år 2000), av den norsk-arabisk utgave av Koranen, tilrettelagt i oversettelse av Einar Berg, og som ble utgitt på Universitetsforlaget AS første gang i 1989.

"De troende" som det her refereres til er de norske muslimene. Og før noen såkalte "kristne" skulle bli fristet til å glede seg over den rosende omtalen i den siste delen av verset:

"Og du vil finne at de som sier, ’Vi er kristne’,
er nærmest til å like de troende.
Dette fordi der er prester og munker i blant dem,
og fordi de ikke er hovmodige,"

så legg merke til ordlyden i et annet vers (51), i den samme Sura 5:

Dere som tror, slutt dere ikke til jøder og kristne!
De henger sammen.
Den som slutter seg til dem,
blir en av dem.

Gud leder ikke urettferdige! 

Litt lengre ned, i vers 123, kan vi lese dette:

”Dere som tror,
bekjemp de vantro som bor i nærheten!
La dem finne hardhet i dere!
Vit at Gud er med de gudfryktige.”

”Dere som tror" i denne sammenheng er muslimene, og "de vantro som bor i nærheten" er alle dem som ikke tror på muslimenes gud, Allah, og på profeten Muhammed, dvs. ateister, buddhister, hinduer, jøder og kristne.

La meg her legge til at jeg fullt og helt tror på at i utgangspunktet er alle muslimer både gode og snille mennesker, (akkurat som deg og meg), men hva med alle de nedsettende og fordømmende påbudene i Koranen, Hadith, Sunnah og Sharia-lovene som muslimene må og skal forholde seg til?

Det er derfor nærliggende å undres på hvordan Støre og hans regjeringskollegaer, (slik som f. eks. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen), vil kunne tenke seg å sette en stopper for publiseringen av slike nedsettende og inflammatoriske oppfordringer mot jøder (og andre ikke-muslimer), spesielt når man tar i betraktningen at den norske versjonen av Koranen ikke bare er utgitt på Universitetsforlaget, men også er å finne på de muslimske nettstedene www.koranen.no og www.islam.no  

 

Svar
Kommentar #14

Tom Eivind Koveland

5 innlegg  314 kommentarer

Hva skal man kalle Støre?

Publisert over 5 år siden

Støre har null-toleranse for intoleranse. På papiret. Han kritiserer Israel hver gang anledningen byr seg. Om Hamas og palestinerne lyder det at de foretar seg uakseptable ting av og til, men ...... Og pengene flommer til de såkallte selvstyremyndighetene i strie strømmer. Ingen har til dags dato sett noe regnskap over hva disse pengene ble brukt til. Vi vet bare at Arrafat døde som en meget velstående person. Disse var neppe tjent med ærlig arbeid.

Støre er uroet over at 38% hører til den omtalte gruppen intolerante. Det tilsvarer omtrent til SV og AP pluss noen til som det ble nevnt overfor her.

Mediene er de verste til å skeivrapportere om Midt-Østen. Med NRK i spissen. Hører aldri et kritisk ord fra Støre om dette. Når det gjelder andre arrangementer som ikke skal nevnes ved navn, kommer det om disse heller ikke et kritisk pip. Heller ikke når Høgskolen i Oslo inviterer Israelhatere til konferanser. Utenriksdep. støtter sågar slike arrangementer.

Mediene har en helt avgjørende rolle når det gjelder antisemmitisme. Støre er veldig godt fornøyd med disse mediene. For de har alltid den rette avslutningen. Til sjuende og sist er det alltid Israel som har skylda. For øvrig er Lars Gule nå kommet ut av skapet (hvis han noen gang har vært inne i det da?). Opprettelsen av Israel skulle aldri funnet sted sier han i klar tekst. Nei, det var vel det han ønsket å bidra til i 1978 på flyplassen i Beirut. Nå brukes han flittig av NRK som objektiv Midt-Østenekspert.

Så hva skal man kalle Støre som alltid har en unnskyldning klar når islamistene dummer seg ut? Det mest dekkende uttrykket har vært nevnt før: En hykler med stor H!

 

Svar
Kommentar #15

Knut Nygaard

488 innlegg  6956 kommentarer

Støre selv som påvirker?

Publisert over 5 år siden

En politiker med et format og den posisjon som Støre har er selvsagt en balansejobb av dimensjoner - på den ene sida - og det skulle en tro var den viktigste som utenriksminister: å være kommuniserende på hva Norge tenker, vil bidra til og hva som ønskes av endring/kurs - altså med Norge i hovedoverskriften - og i mindre grad, men med ismett der det passer seg: å lede an pådriv og føringer som er i samsvar med regjeringsmakten alene - altså med de RØDgrønne i hovedoverskriften.

Støre er en etter boken god diplomat, skulle jeg mene - men - når det gjelder Midt-Østen så skinner det RøDgrønne for tydelig igjennom sett i forhold til det å lede an en utenrikspolitikk som Norge som sådan kan stille seg bak.  Det har selvsagt med mer enn Støre å gjøre - det har med alle pådrivere og meningsdannere rundt ham i hverdagen som forventer at det skal bli sagt og gjort noe - eller når det gjelder overgrep mot Israel - "du sier ikke noe denne gangen heller."

Derfor er taushet og en pådriverkraft i kampen for å nå og medvirke til en politikk som fører "sine" til raskest mulig måloppnåelse.

Jeg har i mange år undret meg over hvorfor Støre ledet Norge som nasjon til aksept av terrororganisasjonen Hamas.

Jeg har i mange år undret meg over hvorfor Støre samler inn og blar opp "våre" penger til krefter som bruker de til å vedlikeholde og fyre opp under et hat mot jødene og staten Israel som mer eller mindre hele den muslimske verden er indoktrinert inn i.  

Jeg hadde forventet at Støre hadde i klartekst hjulpet kreftene til å skjønne at bistand kan ytes i form av penger hvis hatet og det åpenbart urimelige - at staten Israel skal fjernes fra kartet - og blir fjernet fra charter og politiske føringer.

Derfor har Støre etter min mening mye pådrivermakt - overfor vår befolkning som helhet; det han sier logrer gjerne mediene mer etter enn å stille spørsmål; han har stor innflytelse overfor politisk interessert ungdom a la Utøya 21.07.11 og han har mulighet til å bidra til å skape fred/eller sementere fred i et konfliktfylt område.

Noen ferske eksempler på hva Støre gjør - og ikke gjør:

Den 10.07.12 skriver Senter for antisemittisme om "Fredens fjerne håp" der vi først leser om en pro-israelsk avis i Kurdistan der redaktøren har forsvunnet og trolig er tatt av dage.  Videre leser vi at eieren av avisen fikk sin 6 år gamle sønn myrdet som straff for farens ytringer.  

Videre:  "Disse sakene har vakt internasjonal oppsikt og debatt, men ikke i Norge.  Det er stadig vekk like påfallende hvordan norsk presse overser enhver nyhet som ikke er ”politisk korrekt,” mens en hvilken som helst pressemelding fra Hamas som ”israelske angrep,”formidles av NTB med hele garnityret av anti-sionistisk raseri.

Palestinske terrororganisasjoner har i juli avfyrt en rekke raketter mot Israel - hva dette utløser i Norge er som følger:  "Israel har klaget Hamas inn for FN, men til tross for at rakettangrepene har pågått en hel uke, har hverken FNs Sikkerhetsråd eller FNs generalsekretær kommet med noen form for fordømmelse av denne terroren.  Utenriksminister Jonas Gahr Støre, som alltid er meget klar til å fordømme Israel, har vi heller ikke hørt noe fra.

Mens Hamas feiret Yusefs besøk i Israel med sitt hjemmelagde fyrverkeri, utga de palestinske selvstyremyndighetene et offisielt oppslagsverk med terminologi og begreper som det fra nå av er obligatorisk å bruke i kampen mot Israel.  I stedet for ”terror” er det nå påbudt å si “motstand.”  I stedet for “selvmordsbombing” skal man si “martyrium-søkende operasjon.”  I stedet for ”Davidsstjerne” skal man si ”sekskantet stjerne” osv.  

Hensikten med dette tiltaket er å sementere jødehatet hos Palestina-araberne og gjøre det ufravikelig.  Vi gjenkjenner denne formen for hjernevask og ”nytale” fra romanene til George Orwell og fra folk som henfaller til neologismer.  Fremfor alt vitner denne palestinske atferden om at PLO aldri noen gang vil komme til å anerkjenne Israel som en jødisk stat.  Det vi er usikre på er hvor lang tid det vil ta før den palestinske nytalen glir inn i terminologien til Israel-fiendtlige organer som NRK, Norsk folkehjelp, Kirkens nødhjelp, Mellomkirkelig råd, Kirkens Verdensråd og Utenriksdepartementet.  Den som lever får se." 

Som vi ser:  Det er mange pådrivere - langt flere enn Støre og media, men de har alle en agenda - noen gjerne mer naiv enn den åpenbare - noe gjerne mer tildekket enn andre, men - noen har mer makt og pådriverkraft til å balansere dette bedre for menneskeheten sett under ett - og en av disse er i den posisjon han nå har for nasjonen Norge - Støre.

Eller kan det være slik at det er USA som har hvisket Støre noen ord i øret i undring over all den hatfulle taggingen i hovedstaden av en president Obama med jødiske kjennetegn?

Iallefall er det troverdig at Støre er bekymret over sammenligningen med holocaust - det kan gjerne han og de RØDgrønne synliggjøre og markere mer - særlig ovenfor den oppvoksende generasjonen og når de har muligheten i media (men - så var det dette med vurdering om dette vil medføre stemmetap, da...)

Svar
Kommentar #16

Gunnar Søyland

18 innlegg  2443 kommentarer

Å møte seg selv i døren

Publisert over 5 år siden
Erling Rimehaug. Gå til den siterte teksten.

Det er ikke vanskelig for den som vil å finne intervjuer med Ashrawi der hun omtaler holocaust som en realitet.

"Du har ikke dokumentert noe bare ved å vise til at noen har påstått det på nettet."

Her er det altså påstand mot påstand. Det finnes eksempler på at hun har sagt noe i en sammenheng, og noe stikk motsatt i en annen sammenheng. Akkurat det samme fenomenet har man flere eksempler på når det gjelder Arafat: Han hadde alltid noen moderate gloser og sukkersøte smil når han snakket med vestlige media og pengesekkfolk fra den såkalte giverlandsgruppen.

Når han snakket med sine egne på arabisk, var tonen en helt annen. Da var det sukkersøte smilet borte, og krigsropet: "Jihad, jihad, jjihad" gjallet mellom veggene.

Hva skal man tro når folk snakker med to tunger? Nå virker det jo også som om Støre har lagt seg til samme uvanen: Han sier at han går inn for nulltoleranse mot intoleranse når han skriver innlegg i Ha'aretz, men har tilsynelatende ubegrenset med toleranse på lager når han møter holocaustfornektende arabere ansikt til ansikt.

Dette må bare ende med politisk spagat...

 

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
3 minutter siden / 1827 visninger
Tove S. J Magnussen kommenterte på
Familiære bånd og politisk makt
10 minutter siden / 1712 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
18 minutter siden / 1827 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
28 minutter siden / 1261 visninger
Trond Bollerud kommenterte på
Giske Rev vs Grandis - "Shetoo"
rundt 1 time siden / 68 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1827 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 1261 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 1261 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 1261 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 1261 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 2 timer siden / 1334 visninger
Les flere