Arnhild Gjendem

27    188

Gjenopprettelsen av staten Israel i 1948 var en katastofe, mener biskop Munib Younan som kommer til Stiklestad sammen med Hanan Ashrawi fra terrororganisasjonen PLO.

Dette blir massiv skyts mot Israel og jøder!

Publisert: 18. jul 2012 / 16061 visninger.

Johannes Morken skriver nedlatende i Vårt Land i dag om oss som advarer mot årets Olsok inntog på Stiklestad. Skjønner vi da ikke at dette er kun snille, kristne folk som vil knytte oss nærmere Betehem, vårt opphav?

Biskop Munib Younan støtter Kairosdokumentet, hans navn er nevnt i dukumentet som en som støtter det.Kairosdukumentet ligger på den norske kirkes hjemmeside og omtaler igjenopprettelsen av staten Israel som en KATASTROFE!

Sammen med representanten fra PLO blir dette massivt mot Israel og jøder!

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #251

Hans Edvard Tyve

4 innlegg  651 kommentarer

VD er åpent for alle

Publisert over 5 år siden
Robin Tande. Gå til den siterte teksten.

Hva kan for eksempel sies om jøden Rosenberg? Hvor meningsberettiget er vi her på Vd, i forhold til ham?

Meningsberettiget er vi alle som velger å publisere noe her. Så må enhver leser selv vurdere hvorvidt det som publiseres er noe verdt å tenke på, skrive et tilsvar til, eller om det går i glemmeboka som mindre interessant.

Når det gjelder Rosenberg, er jeg ikke helt enig i analysen hans. Han drar konklusjonene litt for langt på litt sviktende grunnlag. Samtidig er det ingen tvil om at det finnes enkelte miljøer innenfor israelslobbyen hvor den sunne refleksjonen om hva de driver med er fraværende, men i hvor stor grad den faktisk har innflytelse på israelsk politikk i praksis er jeg usikker på. De seneste analysene viser vel at den harde amerikanske israellobbyen det refereres til stadig blir mindre både i antall og i innflytelse.

Det som derimot er kjennetegnende for israelsk politikk slik jeg ser det, og som forøvrig ble presentert i foreign affairs tidligere i år, er at Israel har gått inn i en form for politisk apati, der de tar utgangspunkt i den ikke helt feilaktige slutning, at uansett hva de gjør, blir de kritisert av verdenssamfunnet, så da bryr de seg rett og slett ikke lenger, og glir inn i en form for bunkermentalitet. Handlingene er derfor ikke styrt av ytre krefters påvirkning men av en visshet om at de, uavhengig av hvilke tiltak de iverksetter eller ikke, møter kritikk, og vi ender gjerne med en relativt fastlåst politisk situasjon som i dag.

Ellers kjøper jeg ikke helt premisset i resten av innlegget, og det er kanskje derfor det ikke blir kommentert i den grad du ønsker, fordi de du forsøker å anklage, ikke ser hvordan det er relevant for deres engasjement i konflikten?

Svar
Kommentar #252

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12637 kommentarer

Publisert over 5 år siden

"Guds plan og utvelgelse skulle stå fast og den er ikke avhenghig av menneskers gjerninger, men bare av ham som kaller." Paulus brev til Romerne 9, 11b og 12.

____________________________________

Ja, det står jo mer om dette i 1.Mos.25.23 ff og Fil.2.5-7, for førstefødelsesretten ble vel solgt? Det er vel derfor at Abraham ikke skulle få dette landet før han ble barnløs? (Apg.7.5)

Svar
Kommentar #253

Per Winsnes

12 innlegg  388 kommentarer

Når ble PLO charteret endret?

Publisert over 5 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.

Det er nok nå! Charteret er både irrelevant OG endret. PLO har tydelig - faktisk fra lenge før den dagen Johan Jørgen Holst fly med brev til Rabin fra Arafat om at PLO anerkjenner Israel i 1993 - arbeidet for en tostatsløsning. Hvis man ikke vet dette, eller benekter dette, har man intet - absolutt intet - i en seriøs debatt om Palestina-konflikten å gjøre.

Det må da være grenser for vissvass og løgn som fortsatt skal spres.

Winsnes bør eller lese det som også som står om charteret på PLOs FN-sider.

Jeg har senest i dag, 26/7, sjekket PLOs FN-sider, men kan fortsatt ikke se at PLO Charteret er "irrelevant OG endret," slik Gule skriver.

Jeg har heller aldri prøvd å underslå at Arafat, og andre representanter for PLO, har sagt og skrevet at de er for en 2-statsløsning med Israel, men pr. dags dato har jeg ikke sett at ordlyden i Palestine National Charter of 1968 har blitt endret, og det er dette som jeg forholder meg til når jeg siterer fra det nevnte charter.

La meg derfor nevne at alle og enhver vil kunne lese på PLOs eget nettsted, under PLO, og i avsnittet Decisions and Actions Related to the Palestine National Charter

ref.: http://www.un.int/wcm/content/site/palestine/pid/12361 at den 26.april 1996, ble det bestemt at PLOs juridiske komité skulle få i oppdrag å utrede og presentere en ny tekst til Palestine National Charter, (se pkt. 1 B), og at denne teksten skulle være i samsvar med brevene som Arafat og Rabin skrev den 9 og 10. september 1993.

Videre står det at 2 år senere, i 1998, så forsikret Arafat gjentatte ganger at brevvekslingen av 1993 fortsatt sto ved lag. Men bortsette fra dette kan jeg ikke se ett ord der som skulle tilsi at charteret har blitt endret.

PLOs nettsted er ellers ganske informativt når det gjelder uttalelser om PLO charteret og 2-statsløsningen.

Som eksempel kan jeg nevne et memorandum datert September 2011, hvor De palestinske selvstyremyndigheter ikke bare nevner dette med en 2-statsløsning, men også at PLO charteret skal inngå som en integrert del av den nasjonale lovgivningen i staten Palestina, ref. pkt. 6, der det står: "The national legislation in this regard includes, inter alia, the PLO charter…"

Dette memorandum er på 7 sider, og det kan leses i sin helhet her
http://www.un.int/wcm/webdav/site/palestine/users/YousefZ/public/%28September%202011%29%20Permanent%20Observer%20Mission%20of%20Palestine%20Memo%20Refuting%20Arguments%20regarding%20PLO%20Status%20and%20Refugee%20Rights.pdf

Spørsmålet som jeg nå sitter igjen med er dette: Hvilket PLO charter er det som De palestinske selvstyremyndigheter refererer til i dette memorandum? Er det 1968-utgaven (som erstatter 1964-utgaven) eller hva?

Jeg nevner dette fordi Gule skrev i sin kommentar at "Charteret er både irrelevant OG endret," uten at han tok seg bryderiet med å fortelle hvor det fremgår av PLOs nettsted at en slik endring skal ha funnet sted.

Det skulle derfor være fint om Gule nå kunne fortelle meg, rent konkret, hvor PLO har publisert at PLO charteret ikke bare har blitt endret, men at det også har blitt "irrelevant" for De palestinske selvstyremyndigheter å bruke PLO charteret som en del av den palestinske lovgivningen. 

Svar
Kommentar #254

robert ommundsen

80 innlegg  4869 kommentarer

han er fæl

Publisert over 5 år siden
Arnhild Gjendem. Gå til den siterte teksten.

Jødene er Guds utvalgte folk i pakt av at Bibelens Gud har gjort en utvelgelse.Han valgte ut dette lille folket for at han skulle bruke dem som en demonstrasjon i verden for hvem han er og hvordan han er.

det er nok derfor folk ikke vil ha ham

Svar
Kommentar #255

Øystein Hansen

1 innlegg  569 kommentarer

Takk til Winsnes

Publisert over 5 år siden

Meget bra at du fortsatt orker med Gule. Jeg synes nok han noen ganger har en lei tendens til å stikke av når det blir for hett rundt ørene hans.

PLO-charteret er egentlig ikke endret. Verken dets bokstav eller ånd.

Jeg husker dessverre ikke linken, men jeg leste for flere år siden en grundig analyse av hva som skjedde rundt de (antagelig motvillige) løfter Arafat ga Oslo-prosessens forhandlere og verdenssamfunnet om endring av charteret, og at Israel slik kunne anerkjennes.

Poenget og konklusjonen var at dette fra Arafats side bare var et nytt utslag av hans "differensierte" tungetaler. Det ble sagt at det skulle utredes med sikte på å kunne endres. Jeg tror til og med en konferanse ble sammenkalt. Men noe definitivt vedtak ble visstnok aldri gjort. Og uansett - hvis Arafat ville ha fred og rydde all tvil om det av veien, skulle man tro det enkleste hadde vært å få også charterets bokstav og tekst endret.

Det er - selvsagt - slik det pleier å gjøres.

Men Arafat ønsket å spre forvirring. Og man kan jo spørre de tre som arbeidet nærmest ham i en årrekke, Bill Clinton, Dennis Ross og Terje Rød-Larsen, om hva de synes om løgnene hans. Den unnskyldning de kunne hatt, i økonomiske krisetider, var at de verken hadde blekk, kulepenn, skrive- eller datamaskin. Men den hadde vel blitt noe tynn, selv for Arafat.

Nei, realiteten er nok at verken Arafat, PLO, PA eller Abbas ønsker noen endring. De vil fortsatt ikke anerkjenne Israel som en jødisk stat. Og det er dette siste setningsleddet, - "som en jødisk stat" som her er hele poenget. Det vet også Gule.

 

http://www.haaretz.com/news/report-abbas-reiterates-refusal-to-recognize-israel-as-jewish-state-1.234351

 

 

Svar
Kommentar #256

Svein Ole Hansen

94 innlegg  1572 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Kommentaren er slettet av meg fordi kommentaren ikke kom ut i publisert utgave slik den fremsto like før jeg publiserte den.

Med vennlig hilsen Svein-Ole

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Åge Kvangarsnes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
21 minutter siden / 665 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 1 time siden / 665 visninger
Øyvind Holmstad kommenterte på
Plast, et miljøproblem
rundt 1 time siden / 4832 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 1061 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 9 timer siden / 665 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 665 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 665 visninger
Ingebjørg Kesseboom kommenterte på
Jeg vokste opp med «Død over Israel!»
rundt 10 timer siden / 10229 visninger
Pål Georg Nyhagen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 10 timer siden / 1061 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 10 timer siden / 1290 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Drømmen om evig liv forsurer tilværelsen
rundt 10 timer siden / 611 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 11 timer siden / 665 visninger
Les flere