Rune Staven

401    12014

Guds ord kan ikke gjøres ugyldig av mennesker som har en annen tolkning en det som er innblåst av Ånden.

Publisert: 18. jul 2012 / 679 visninger.

Guds ord kan ikke gjøres ugyldig fordi noen har et annet svar heller en annen tolkning på det som er innblåst av Ånden. Hvordan skal man lese det som står skrevet. hvordan skal man tolke det som er innblåst av Ånden. Når vi har fått den Hellige ånd i vårt liv så åpenbarer Han det innskrevne ord i sannhetens lys, er vi lydøre så forstår vi hva guds ord vil fortelle oss. er vi en Dåre så vil man forstå det som står rett ut.

Fant noe på nettet jeg syntes var en grei forståelse på hvorfor hele evangeliet er viktig.

Bli med på et lite tankeekspriment. Forestill deg at du skriver et brev til en person, -la oss si en ny venn du har invitert på besøk-, hvor du gir en detaljert beskrivelse av veien til ditt hjem, og forteller ham om når han skal komme, hva han skal ta med seg og hva som skal foregå. Du putter brevet i en konvolutt, klistrer på et frimerke og legger det i postkassen. Sannsyligvis regner du med at alt vil gå problemfritt og at brevet vil komme frem i rette tid. Men nå viser det seg at den lokale postmannen, som forøvrig er en høyt ansett person, plutselig får en merkelig idé. Tilsynelatende uten grunn finner han frem en saks og klipper over brevet på midten. Den ene halvdelen kaster han i søppelkassen, mens den andre legger han i din venns postkasse. Hvordan ville du reagere når du fikk høre om postmannens handling? Ville du synes det var i orden ettersom det jo var han som skulle overrekke beskjeden og følgelig burde få lov til å bestemme hvor mye mottakeren skulle få? Eller ville du bli fortvilet over at han hadde ødelagt din melding?

La oss trekke det enda litt lenger. Hvordan ville du reagert på å et slikt brev? Sannsynligvis ville du blitt ganske forvirret. Halve brevet var jo borte, og selv om du anstrengte deg kraftig for å forstå innholdet, ville sjansene være store for at du skulle ta feil, enten det nå gjaldt veivalg, tidspunkt eller hva det måtte være. Kanskje ville du skylde på avsenderen for å ha skrevet et uforklarlig brev. Eller kanskje ville du hørt på postmannen når han forklarte at dette faktisk var den eneste delen som var skrevet for deg (resten var til “han i søppelkassen”), og nå var det opp til deg å finne ut hvordan “brevet” skulle leses. Det var med andre ord din egen subjektive fortolkning som var rett, for det var jo med tanke på denne at det ble skrevet. Eller kanskje du ville overse postmannens lokale autoritet og popularitet, og i stedet gi deg til å lete etter den andre delen av brevet for å finne helheten og få en sikker mening. Det er kun dette siste alternativet som garanterer at du vil komme frem til rett sted.

 

Jeg syntes denne historien forteller oss litt om hvordan hvor viktig hele innholdet i bibelen er, fra det moses til Åpenbaringen hvordan bibelen går som en rød tråd, til endens slutt og forhåpentligvis til det evige liv, heller fortapelsen. for det er to endestasjoner ved enden den ene går til fortapelsen og den andre til det evige liv. man kan ikke stenge ut noe av delene. for da legger man bare halve sannheten. Hvem er tjent med det, jo satan er tjent med dette,

Jesus sa Dere gransker Skriftene, for dere mener at dere har evig liv i dem, nettopp de vitner om Meg.Joh.5,39 Skulle vi forkaste noe som vitner om Jesus? Eller kan vi si at deler av Bibelen er gått over datoen? Nei, Skriften kan ikke gjøres ugyldig! -sa Jesus (Joh.10,35).

 Hele Skriften er innåndet av Gud, og den er nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettleding og til opplæring i rettferdighet, for at Guds menneske skal bli satt i stand og godt utrustet til all god gjerning.2.Tim.3,16-17 Hele Skriften er inspirert av Gud,- tror du Gud ville tillate Paulus å skrive noe slikt om det ikke var sant? Det er ikke opp til oss selv å finne ut hva som er Guds ord idag og hva som er det i morgen. Det er Gud som står bak HELE SKRIFTEN, og Han har ikke til hensikt å endre det. For å unngå noen misforståelse har Han også sagt: Jeg skal ikke bryte Min pakt, og DET SOM HAR GÅTT UT OVER MINE LEPPER, SKAL JEG IKKE FORANDRE.Sal.89,35Da burde heller ikke vi prøve å forandre på det.

 

Så hva kan vi gjøre vi som er kristne som er uenige om hva som er sant heller hva som er utgått på dato. hvordan kan man finne ut om hva som er rett og galt. Vil man tolke Bibelen utifra det som står som en dåre ? heller bruker man sin egen fantasi og visdom, heller tilært visdom fra andre kilder enn Bibelen. tenk litt hvorfor skal en 2000 år gammel bok vere like gyldig i dag og like intrisant i dag, som da den ble skrevet. hvorfor er ikke Bibelen blitt ødelagt, selv om det mang en gang har blitt forsøkt.

Hva er vi kristne hovedsakelige uenige om ?

Jo det er å definere hva synd er, Det er læren om forskjellige emner. Men synden er den som er mest ødleggendes for oss mennesker, den adskille oss fra Gud. men vi har løsningen på det som en fellesforståelse nåde og Jesus.

men alikavel mener mange Kristne at det er greit med Homofili, Det er greit med å leve som kristne samboere. Det er greit å bægjere annen manns eiendom, ja syndens grep tar over i mange Kristne hjerter. men det finnes en sannhet og en vei ut av syndens grep og det er Jesus. Er man villige til å se sannheten i Guds ord.

i 1 KORINT 5 står det noe som er forvirrende for mange.

Hva har jeg med å dømme dem som står utenfor? Er det ikke dem som er innenfor, dere skal dømme?13 Dem som står utenfor, skal Gud dømme. Få da den onde bort fra dere!

Her står det at vi skal gjerne formane heller irette sette de troende slik at de kan komme til seg selv. hvis de ikke gjør dette skal vi støte dem bort fra oss, er dette riktig ? kan vi irettesette andre troende og formane til å vende om hvis de synder.  Det står i Korintene at det er greit. og da er det ikke for å dømme, men for å hjelpe. det er å bry seg om våre søsken dette handler om. vise vei.

 

Dette var noen tanker om det sanne og gode ord.

 

 

MVH

Rune

 

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Mons Henrik Slagsvold

159 innlegg  2386 kommentarer

Favoritter.

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

annen tolkning på det som er innblåst av Ånden. Hvordan skal man lese det som står skrevet.

Her er jeg hjertens enig med deg. En nyttig påminnelse at hele bibelen danner grunnlaget for vår tro. Jeg tenker at det gjør noe med et menneske å lese bibelen. Og for at Herren skal gjøre det han ønsker å gjøre med en er det nødvendig å lese alt han har å si. Men jeg må tilstå at jeg har mine favoritter. Johannesevangeliet, Samuelsbøkene og Høysangen. Hvordan ser du på det?

Liker at du bruker uttrykket "innblåst av den Hellige Ånd" I middelalderen var noe man kalte pneumatisk bibellesning nokså vanlig. Det innebar at den forståelse den enkelte fikk var rett for ham fordi den var innblåst av den Hellige Ånd i samme stund. Men man måtte ikke havne utenfor kirkens dogmer. Da var man i kjetteriets verden. Hvordan ser du på dette?

Svar
Kommentar #2

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Mons Henrik Slagsvold. Gå til den siterte teksten.

Her er jeg hjertens enig med deg. En nyttig påminnelse at hele bibelen danner grunnlaget for vår tro. Jeg tenker at det gjør noe med et menneske å lese bibelen. Og for at Herren skal gjøre det han ønsker å gjøre med en er det nødvendig å lese alt han har å si. Men jeg må tilstå at jeg har mine favoritter. Johannesevangeliet, Samuelsbøkene og Høysangen. Hvordan ser du på det?

Liker at du bruker uttrykket "innblåst av den Hellige Ånd" I middelalderen var noe man kalte pneumatisk bibellesning nokså vanlig. Det innebar at den forståelse den enkelte fikk var rett for ham fordi den var innblåst av den Hellige Ånd i samme stund. Men man måtte ikke havne utenfor kirkens dogmer. Da var man i kjetteriets verden. Hvordan ser du på dette?

Hei Mons

 

 

Takk for ditt svar, fint at du likte innlegget, viktig å få en helhet i Guds ord, Det er viktigere en noensinne. For i endetiden så vil man ikke tåle den sunne lære. For VERDEN beveger seg hurtig mot slutten. Jeg er enig med deg når det gjelder johannes evangeliet Det har blitt så levende for meg. men matteus og markus og lukas liker jeg også veldig godt. Der jesus kommer med mange lignelser. på endetid og hvordan vi skal passe vi skal holde oss våkne. Men romerbrevet er vel min favoritt der åpenbarte Den hellge Ånd skriftene for meg på en enkel og lettleseligt måte, etter at jeg ble omvendt fra mine avhenigheter. Det å bli en nyskapning det å vandre i Ånden det å leve i friheten i blodets kraft Det ble så klart for meg . Samuelsbøkene og høysangen er godt å lese for hjerte.god mat for sjelen.

 

Min forståelse av dette Mons, er at hver den som har den Hellige Ånd i sitt liv. For I Han er det Ånd og sannhet. vi er i samme legeme som Jesus og jeg tror på en en Ånd en sannhet som blir åpenbart for de troende. Så  slipper DET og bli uenigheter, men når man motar åpenbaringen i skriftsedene i Bibelen så må man være lydør. for menneske kan fort forandre det ånden kommer med, derfor så er det en utvanning av sannheten man tar til seg av sin egen visdom. mAN KJENNER FORT OM MAN ER I SAMME ÅNDEN NÅR MAN TALER MED VERANDRE.

Tror det står i Johannes evangeliet at Guds ord er innblåst av den Hellige Ånd igjennom menneske.

 

Guds fred

 

 

mvh

Rune

Svar
Kommentar #3

Mons Henrik Slagsvold

159 innlegg  2386 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

når man motar åpenbaringen i skriftsedene i Bibelen så må man være lydør. for menneske kan fort forandre det ånden kommer med,

Takk for kjapp respons og greit og instruktivt svar. Det du sier i sitatet er et tema det er svært viktig å interessere seg for ikke minst i egen bibellesning.

Takk det samme!

Svar
Kommentar #4

Terje Bertelsen

0 innlegg  32 kommentarer

Skriften kan ikke gjøres ugyldig

Publisert over 5 år siden

De ugjenfødte, som liker å diskutere religion og gjerne vil ha makt til å forandre på Guds ord, bør tenke litt over følgende:

"Men dere tror ikke, fordi dere ikke er av mine får. Mine får hører min røst, jeg kjenner dem og de følger meg. Og jeg gir dem evig liv, de skal aldri i evighet gå fortapt, og ingen skal rive dem ut av min hånd. Min Far, som har gitt meg dem, er større enn alle, og ingen kan rive dem ut av min Fars hånd. Jeg og Faderen er ett."

Svar
Kommentar #5

robert ommundsen

80 innlegg  4869 kommentarer

fårikåltid

Publisert over 5 år siden
Terje Bertelsen. Gå til den siterte teksten.

Men dere tror ikke, fordi dere ikke er av mine får. Mine får hører min røst, jeg kjenner dem og de følger meg. Og jeg gir dem evig liv, de skal aldri i evighet gå fortapt, og ingen skal rive dem ut av min hånd. Min Far, som har gitt meg dem, er større enn alle, og ingen kan rive dem ut av min Fars hånd. Jeg og Faderen er ett.

eller bare den sorte gryte?

Svar
Kommentar #6

Mons Henrik Slagsvold

159 innlegg  2386 kommentarer

I siste liten.

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

men når man motar åpenbaringen i skriftsedene i Bibelen så må man være lydør. for menneske kan fort forandre det ånden kommer med,

Hei igjen! 

Det berører kanskje ikke hovedponget ditt, men jeg fattet særlig interesse for det du sier her. I min bibellesning og indre samtale med Gud finner jeg det ofte vanskelig å sortere hva som er mitt eget, hva som tilhører noe jeg i min tenkning kaller «Den lure reven i mitt indre» som vel er Satan, og hva tilhører Gud og kommer fra han?

Vil du si at den forståelsen som kommer spontant og umiddelbart, den skal man holde fast i? At videre refleksjon og ettertanke lett vil skape de vasene og flokene jeg antyder og lede en på villstrå?

Åpen for at det kan være vanskelig å si noe generellt, men interessant å høre hva du sier.

Svar
Kommentar #7

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Hei Mons

 

 

 

Når jeg hører Guds ord så kommer det naturligt inn i mitt hjerte, og det som jeg får blir åpnbart med en gang, slik blir den sannhet som samstemmer med Guds ord i mitt hjerte åpenbart, jeg tolker ikke Guds ord men jeg kan grunde på det. så Når jeg skriver et innlegg så kommer det fra hjertet. ord som ånden planter slik at jeg kan formidle slik det står. ingen hokus pokus. kjenn ditt hjerte slik så vil Han åpenbare det i lys av sannhet for deg Mons. Jeg kan ikke forklare dette anderledes at jeg bruker hjertet istede for hodet:) For mange bruker hodet istede for hjerte i dag. og det blir menneskelig visdom.og ikke Guds sannhet.

 

 

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #8

Helene Ommundsen

13 innlegg  624 kommentarer

Hvorfor

Publisert over 5 år siden

skal dere kristne påta dere og definere hva som er synd for andre mennesker?

Dere får snakke og krangle for dere selv, og et halvt brev inneholder sannsynligvis såpass mye informasjon at man kan spore opp innsenderen og snakke med vedkommende personlig.

Svar
Kommentar #9

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Helene Ommundsen. Gå til den siterte teksten.

skal dere kristne påta dere og definere hva som er synd for andre mennesker?

Dere får snakke og krangle for dere selv, og et halvt brev inneholder sannsynligvis såpass mye informasjon at man kan spore opp innsenderen og snakke med vedkommende personlig.

Hei Helene

 

Du har helt rett vi kristne kan ikke definere synden for andre, Man må selv finne ut hva som er rett og galt, for hva har vi med hva andre å gjøre? ingen ting, vi kan ikke fordømme noen samme hva de andre gjør, det er den Hellige Ånd som må overbevise om synden i menneskers liv, om de er kristne heller ikke . Ja jeg kan prøve og sende deg et halvt brev med halv info på kansje du finner fram til rengnbuens gryte :) det hadde vert noe det helene.

 

 

MVH

Rune

Svar

Siste innlegg

På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 11 timer siden / 1085 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 11 timer siden / 162 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 22 timer siden / 135 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 22 timer siden / 137 visninger
3 kommentarer
Frans blant ulvene
av
Njål Kristiansen
rundt 24 timer siden / 177 visninger
1 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 11 timer siden / 1085 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 11 timer siden / 162 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 22 timer siden / 135 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 22 timer siden / 137 visninger
3 kommentarer
Frans blant ulvene
av
Njål Kristiansen
rundt 24 timer siden / 177 visninger
1 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
5 minutter siden / 180 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
13 minutter siden / 1368 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Moralisme er ikke løsningen
18 minutter siden / 208 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
36 minutter siden / 1368 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
43 minutter siden / 180 visninger
Anne Jensen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 1 time siden / 180 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1368 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 1 time siden / 180 visninger
Svein Berntsen kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 1 time siden / 411 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1368 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 2 timer siden / 180 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1368 visninger
Les flere