Verdidebatt

Noen ord om latterliggjøring

La meg illustrere med noen ord, om hva jeg mener med latterliggjøring.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har ikke hatt en spesielt kristen oppvekst, men en god oppvekst for det. Faktisk var jeg 25-26 år før jeg fant ut hva Treenigheten egentlig går ut på, nemlig blant annet at Jesus er Gud!

Guds Sønn ok, det visste jeg....men Gud selv? La meg si at jeg fikk ett ganske så stort sjokk.

Men det enda rarere er at familien min trodde det samme, nemlig at Jesus ikke var Gud, bare Guds Sønn. Og senest denne sommeren, hørte jeg fra en tidligere arbeidskollega som trodde akkurat det samme. Han er godt voksen, og har i tillegg vært innom kristenlivet (?).

Så hvor mange flere Statskirke-medlemmer går rundt omkring, med det samme feilaktige synet på Treenigheten? Man kan bare gjette, jeg tipper det er ganske mange.

Nå noen år senere, så vil jeg si at jeg forstår Treenigheten. Om jeg tror på den, vil jeg ikke avsløre enda, siden mitt hjerte trenger nok mer tid på å fordøye den. Men jeg er døpt i den, og kan ihvertfall si at jeg nå tror Jesus er Gud. Så får resten komme senere, eller?

Men til selve poenget med innlegget:

Det er nemlig, hvorfor er noen opptatt av å latterliggjøre andre debattanter her inne på VD? Og nå tenker jeg ikke spesielt på meg selv, jeg tåler det meste. Jeg tenker på alle oss.

Noen konservative kristne bruker en hard tone, og det samme gjør noen ateister.

Det er ikke sånn at alle har gått på universitet i mange år, eller studert Bibelen i like mange år. Noen har bare gått Livets skole.

Hvis man for eksempel skal nå ut med Evangeliet, så kanskje man skal bruke en mykere tone, uten å samtidig nedtone hva det vil si, å avvise det?

Der vil jeg faktisk sende en liten takk til Rune Staven med flere, som faktisk gjør nettopp dette.

Ok, dette er en debatt, men hvor mange tør å innrømme at de har tatt feil?

La meg si at ihvertfall jeg har nok tatt ganske så feil, i en ganske vesentlig ting. Og hva kommer det av? Jo, for lite kunnskap om selve kristendommen. Og kanskje at man tenker med bare hodet ofte.

Dette innlegget er først og fremst skrevet som ett forsvar for oss enkle sjeler, som kanskje ikke har forstått alt og alle her i verden. Men en ting er sikkert, Verdidebatt er bare ett lite speilglans av samfunnet, selv om for meg, så virker det ganske elitistisk.

Så for all del, la oss fortsette å debattere, men jeg har enda til gode såvidt jeg husker, å se at noen har innrømmet at de tar feil....dette kan bli ett lite bidrag fra meg.

Til slutt vil jeg bare si ,at jeg heller ikke enda vet alt... Det gjør vel bare Gud?

MVH

SAF

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt