Arild Holta

104

Barnevernskritiske artikler fra norske i Pravasi Today

I kjølvannet av India-saken hvor tusenvis av indere demonstrerte mot norsk barneverns konfiskering av to indiske barn, har flere norske barnevernskritikere ytret seg i indisk media.

Publisert: 8. jul 2012

To av de aller mest faglig kompetente kritikerne av ikke-fungerende barnevern har fått inn artikler i engelskspråklige Pravasi Today i India. Artiklene har det beste faglige nivået og handler om "systemfeil" og de faglige svakhetene. En del av dette er typiske for mye mer enn Norge eller Norden og mer eller mindre felles for den vestlige verden. Selv om Norden er versting.

Dr Åge Simonsen skriver om manglene i metode og viser at barnevernet med sine metoder ikke har nubbesjans til å avsløre barns prognoser. De agerer imidlertid som om de kan det, og DET går selvsagt galt. De faglige manglene er i hovedsak internasjonale. Han skriver også om hvorfor dette er diskriminerende og har - det jeg kaller - en rasistisk slagside og rammer flere utlendinger sammen med norske som er anderledes.

http://www.pravasitoday.com/norwegian-child-protection-hits-immigrants-hard-aage-simonsen

Psykolog og kriminonolog Joar Tranøy skriver om svakheter i det juridiske systemet, den manglende bevisføringen mm og setter noe i et internasjonalt perspektiv.

http://www.pravasitoday.com/child-protection-law-joar-tranoy

I sammenhang med Joar Tranøys artikkel kan det nevnes at juristen Marius Reikerås har klaget ordningen med Fylkesnemnden inn for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Nå har jo denne domstolen blitt stadig mer autoritetstro og myndighetstro. Den er altså ikke like beskyttende for individet som den en gang var.

http://www.sakkyndig.com/lov/DF/20120528-fylkesn-emd.pdf

Hvorfor bryr ikke norsk media seg om disse problemstillingene? Jeg har også fått inn en artikkel i Pravasi Today, hvor jeg forsøker å belyse dette. Det går på økonomisk avhengighet av staten og sammenslutningene bak norsk media. Samt på en del av den generelle politiseringen i media som går i favør av de styrende, og minst i favør av det partiet som tidligere klart markerte seg mot at borgerne ble overfalt av statsmakten grunnet misforstått barnevern og det som verre er.

http://www.pravasitoday.com/the-media-gives-victims-social-services-the-silent-treatment-arild-holta

Bruk av utenlandsk media er vel hva man må kunne forvente seg. I norsk media er det i hovedprinsipp ikke plass til kunnskaps- og forskningsbasert fordømmelse av barnevern. Man agerer som om et inkompetent barnevern sitter med alle sannhetene. Deres tro og overbevisning er eneste gyldige "sannhet". De har monopol på "sannheten". I utlandet, Russland, India, Polen, Singapoor, etc etc, fordømmer man gjerne det norske barnevernet på det sterkeste.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere