Torill Born

295    1322

Ektepar fra Israel om Erstatnings-teologi

Hørte dette ekteparet på den kristne tv-stasjonen Visjonnorge.com og de talte iallefall HELT etter MITT skjønn og forståelsen av jødenes betydning for frelse for menneskene.

Publisert: 7. jul 2012 / 1123 visninger.

Kanskje det er flere av dere der ute som så programmet på Visjonnorge.com. JEG hadde iallefall stor glede av dem - klipp fra kristen-avisen Idag.

____________________________________________________

Erstatningsteologien har fått dype røtter i Norge. Norge satt seg opp mot Gud, men det fins ennå håp.

I midten av juni hadde Visjon Norge besøk av det messianske paret Dominiquae og Baruch Bierman på Gjestegården, utenfor Drammen.

- Vi har en tjeneste som når ut i hele verden. Den bringer budskapet om omvendelse, forsoning og gjenopprettelse, forteller Dominiquae. Hun og mannen er ledere for den internasjonale tjenesten Kadesh Map, der førstnevnte betyr ildkaret, og de siste står for messiansk apostolsk og profetisk.

Vært i Norge før

- Vår oppgave er å få til en omvendelse fra erstatningsteologien og befrielse fra den forbannelsen det medfører å støtte seg til denne teologien, sier Dominiquae. Paret fra Eilat i Israel er ikke i Norge for første gang.

- Vi ble invitert til Hamar i fjor av en gruppe mennesker som ville høre dette budskapet, forteller Dominiquae. Hun forklarer at på grunn av at Norge de seneste årene har blitt mer kritisk mot Israel og mer Palestinavennlig, så har dette satt Norge i «fordømmelsens dal».

Humanistisk nasjon

Dominiquae understreker at de er her for å gjøre folk oppmerksomme på dette, og stiller samtidig spørsmålet: Hvordan kunne Norge sette seg opp mot den allmektige Gud? Svaret har hun selv.

- Jo fordi de tror på erstatningsteologien. På grunn av Grunnlovsendringen i mai kan ikke Norge lenger regnes for en kristen nasjon, men som en humanistisk, sier biskopen. Hun mener at det har gått ille med hver nasjon som har valgt å bli sekulær, og peker på hvordan det går i Frankrike.

- Hvor kommer denne erstatningsteologien fra? Spør Dominiquae og svarer at den kom med den romerske herskeren Constantin. Hun har også skrevet bok om erstatningsteologien.

Abrahams nøkkel

Dominiquae har faktisk skrevet hele 10 bøker, og kan trygt kalles forfatter.

- Jeg skrev min første bok i 1994, den første av en serie bøker som jeg kaller MAPrevolusjonen. Et kall til hele Kristi kropp, verden over, om å komme tilbake til evangeliet på Sion, forteller hun. Hun legger til at de vil prøve å fjerne den dødelige erstatningsteologien som har fremmet hatet mot jødene.

Forfatteren og biskopen viser til 1. Mos 12:3 og det hun vil kalle Abrahams nøkkel.

- Jeg vil velsigne dem som velsigner deg, men den som forbanner deg, skal jeg forbanne. I deg skal alle slekter på jorden velsignes.

- En nøkkel var gitt til Abraham, sier Dominiquae, som mener at når dette forkynnes vil det bli omvendelse og normalt vil det også følge forsoning.

Fordømmelsesdalen

Hun oppfordrer lederne i kirkene til å identifisere seg med Israel og kjempe for at Israel skal forsones.

- Salme 105 snakker om pakten med Israel som varer i 1000 generasjoner. Gud har gitt Israel landet, men i følge «humanistene» er ikke dette rettferdig, sier Dominiquae og forklarer at dette handler om en pakt.

Hun leser opp flere skriftsteder og gjentar at de som kommer imot Israel vil bli satt i fordømmelsens dal. - Jeg har skrevet en bok kalt «Stormfullt vær». Den viser at hver gang USA gjør noe imot Israel, så hender det en eller annen katastrofe innen 24 timer.

Bra respons

- Vi håper på velsignelse fordi vi har en visjon for Norge om å være en «sau-nasjon» og ikke en «geit- nasjon», sier Dominiquae og referer til Matteus 25: 32, der Jesus snakker om at når alle folkeslag skal samles framfor han, så skal han skille dem fra hverandre akkurat som en gjeter skiller sauene fra geitene.

Kreative mirakler

Dominiquae forteller om flere kreative mirakler som skjedde i løpet av helgen.

- En mann som hadde hatt kneskade i over 20 år ble momentant helbredet og det samme ble en dame med gikt i håndleddet. Det kom også en dame og fortalte meg at hun var blitt helbredet i skulderen, der hun hadde hatt smerter i 40 år.

Forrige gang paret var i Norge snakket de med en dame på telefonen, som hadde vært funksjonshemmet i åtte år og ikke en gang kunne dusje seg selv. Innen 24 timer var hun helbredet.

- Det har også vært mange her som sliter med depresjon og som er blitt satt fri, forteller Dominiquae. Paret er veldig glade for at Gud har svart med mirakler, tegn og under.

Døpt med ild

Også ekteparets egen omvendelseshistorie er av det mirakuløse slaget.

- Jeg tror aldri du har hørt et lignende vitnesbyrd, begynner biskopen og røper at ingen hadde forkynt evangeliet for henne. Likevel viste Jesus seg for Dominiquae ved sjøen til Galilea. Og det førte henne på kne framfor korset.

- Korset betyr egentlig noe forferdelig for oss i og med at Hitler drepte jødene både i Jesu navn og med korset som merke. Men Den Hellige Ånd kom så sterkt over meg at jeg måtte knele. Så bad han meg om løpe av gårde og bli døpt med en gang, forteller Dominiquae. Hun legger til at Den Hellige Ånd kalte henne til en apostolisk tjeneste helt fra begynnelsen.

Hun trodde på den tiden at hun var den eneste jøden i Israel som var kristen.

- Det er veldig interessant at jeg følte det slik, men det er faktisk slik de fleste jøder tenker når de har blitt frelst, forteller Dominiquae.

Jeshua elsker Norge

Jeshua, som helst kaller Jesus, viste seg ikke bare for henne, men også for hennes mann.

- Han hadde skjegg og kappe, så Baruch trodde først det var Moses han såg. Men så så han tornekronen, og forsto at det ikke kunne være Moses likevel, men Jesus. Hun stopper der, men forteller om sin mann at han utdanner seg til pilot, og at han tidligere kjørte racerbiler.

Litt norsk har paret også fått med seg.

- Åja, jeg har lært masse, svarer Dominiquae og ramser opp: La oss be. Halleluja! Kom Hellige Ånd, gi oss kraft og salvelse. Hellige Ånds kraft, sterk salvelse. Jeg elsker deg. Jeshua elsker deg, Jeshua elsker Norge. Dominiquae ler litt før hun fortsetter.

- Jeg tror jeg vil bli bedre med tiden. Vi kommer til å lære Norge litt hebraisk og så skal vi lære oss mer norsk også, håper Dominiquae og oppfordre lesere av avisen til å komme til Israel og til å be for Israel.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Per Einar Sønnesyn

352 innlegg  1671 kommentarer

Israel idag er ikkje Guds lydige folk!

Publisert over 5 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.

Gud har gitt Israel landet

Eg repeterer: Det sokalla demokratiske Israel er

ikkje identisk med det lydige Guds folk Moses og profetane forkynner!

Her er det ein ubibelsk, forfalskande "erstatnigsteologi"!

Eg spør oppatt: Kva vilde Jeremia og Amos forkynt for folket idag??

Svar
Kommentar #2

Leif GuIIberg

72 innlegg  6329 kommentarer

Vrang lære

Publisert over 5 år siden

Biskop Dominiquae Bierman sa i sin første tale under konferansen at det var erstatningsteologien som var årsaken til Holocaust.

Slikt tøv overflødiggjør kanskje ytterligere kommentarer?

Svar
Kommentar #3

Knut Nygaard

487 innlegg  6956 kommentarer

Norge i dommens dal

Publisert over 5 år siden

Legger inn en snutt fra et lunchmøte DB avholdt i  - ifølge henne - vår religiøse hovedstad - Trondheim - i aug. 2011.

Nå er det jo minst to perspektiver oppe i det hun formidler - Norge og dens gjøren og laden med konsekvenser for staten Israel - og  - deg og meg som enkeltindivider der jeg - ihvertfall - personlig kjenner at jeg har fått nedlagt i mitt indre en spesiell forkjærlighet for det jødiske folk og staten Israel - uten dermed å være ukristisk til alle politiske aspekter.

Jeg har, som DB, aldri kjent noe godt ved det norske engasjement som førte fram til Oslo-avtalen og kjenner at noe har skjedd i den åndelige atmosfæren knyttet til denne.  Oslo-avtalen som sådan er død og vi er som nasjon mer perifer og historisk på det tema.

Det neste tema er finansiering - og der har jo Norge en sentral rolle.

Så kommer noen referanser til politiske konsekvenser og katastofer som jeg er lite mottakelig for, men at vi som nasjon er naive og har trodd at vi har gjort det rette er gjenkjennende.

Vi, som nasjon, fører en anti-norsk politikk.  Hvis du kommer hit som gjest fra et annet land, så blir du respektert og elsket på en annen måte enn de opprinnelig norske.  

Islam er en giftig slange og vi i Norge har liten erfaring med giftige slanger i vårt dyrerike.  Vi er naive og godhjerte og vet knapt at vi politisk kysser en giftig slange.

Så langt har Gud av disse grunner hatt nåde over oss, men nå er den tid ... over.

Vi, må som nasjon "humble, pray and seek" - jo, Stiklestad og det som skal skje der er ikke akkurat i den gata o.s.v. - vi, er ifølge DB i dommens dal og det er ikke alle ord og budskap som klør folk i øret ... som er sannheten ..her er snutten

http://www.youtube.com/watch?v=HtSINRqOGEc

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Erlend Torp kommenterte på
Moralisme er ikke løsningen
rundt 4 timer siden / 371 visninger
Marianne Solli kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 4 timer siden / 481 visninger
Anne Jensen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 4 timer siden / 239 visninger
Anne Jensen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 5 timer siden / 239 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 5 timer siden / 239 visninger
Anne Jensen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 6 timer siden / 239 visninger
Christian Lomsdalen kommenterte på
Moralisme er ikke løsningen
rundt 6 timer siden / 371 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Moralisme er ikke løsningen
rundt 6 timer siden / 371 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 6 timer siden / 239 visninger
Svein Berntsen kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 6 timer siden / 481 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 7 timer siden / 481 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 7 timer siden / 239 visninger
Les flere