Torill Born

295    1322

Mange lengter etter Jesu komme

Jeg husker et program fra Israel der et musiker-par som sang lovsanger - på slutten av sangen så opp mot himmelen og nærmest trampet med benene og åpnet armene og fortvilet og nærmest sint ba Jesus komme til jorden. De lengtet inderlig

Publisert: 5. jul 2012 / 1045 visninger.

Mange kristne går med en forventning i seg om Jesu snarlige komme. Israel - står det i Bibelen  - er det første Endetids-tegnet. Selv lengter jeg etter den trygge Fars favn og for evig å være sammen med min himmelske Far - Jesus Kristus. Det er en slik salighet i det ønsket, full av kjærlighet som til en god Far. Det er den samme følelse jeg har som da jeg som barn lå i min mors favn da jeg hadde vært på ferie-leir i flere uker borte fra henne da hun måtte arbeide. Den følelsen av å nærmest løses opp av kjærlighet og lengsel i hennes favn - den glemmer jeg aldri. Slik kjærlighet og lengsel føler også min ånd for min himmelske Far, Jesus Kristus. "Salig er den..." osv står det i Bibelen. Jeg sammenfatter salighet med en overnaturlig lykke-følelse. Mange ånds-kristne vet hva jeg mener. Ønsker ethvert levende menneske på jorden denne salighet.

Jeg har det materielt trygt og godt og en god mann, gode venner og jeg passer tante-barn som gir meg stor glede. Sparepenger skal mye brukes i misjonens tjeneste. Selv hadde ikke trengt bekymre meg om noe.

MEN - det er et indre rom hos ALLE mennesker som må bli fylt. Hos meg er det fylt med Jesus Kristus. Jeg tror alle som ikke har Kristus har dette NOE som de lengter etter - dette siste - innerste pustet som du lengter etter å puste inn -  noe som kan fylle deg FULLT OG HELT. Det er som det deilige pustet du puster dypt inn med frisk luft når du har vært lenge inne og kommer ut. Eller når du har kommet ut av bilen på fjellet og puster inn den dype og herlige fjell-luften. Bare at ånds-kraften i hjertet er mye større enn disse eksemplene om frisk luft. For meg finnes ikke øyeblikk av lykke. Denne lykken eller saligheten må fylle ditt indre fullt og helt og gjøre deg til et fullbragt menneske. Som surdeigen som gjærer HELE brødet.  Det er det Jesus Kristus ønsker å fylle deg med-  også jeg som et vanlig menneske. Det er også derfor de kristne preker og preker og prøver å få deg overbevist.

Det er som et menneske vil vise deg noe fantastisk - noe du bare MÅ se.

 

Så går tiden og jeg går med denne forventningen om Jesu komme inne i meg. Jeg kan ikke si jeg har hatt det så sterkt som i de senere årene. Ønsker dere alle ALT GODT av hjertet og sier Gud velsigne dere alle i Jesu Kristi navn.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

robert ommundsen

80 innlegg  4869 kommentarer

misjonering

Publisert over 5 år siden

ikke debatt

Svar
Kommentar #2

Ragnhild Kimo

8 innlegg  1936 kommentarer

Robert Ommundsen

Publisert over 5 år siden
Du ser vel at dette er publisert under misjon&evangelisering...... Og hva er debatt? Det behøver ikke være krangel :-)
Svar
Kommentar #3

Ragnhild Kimo

8 innlegg  1936 kommentarer

Torill.

Publisert over 5 år siden
Takk for at du deler dine tanker og lengsler med flere! Jeg kom fra en liten tur på fjellet i dag, og har frydet meg over den storslåtte naturen. Vi har mye å glede oss over, men tenk, vi har noe bedre i vente!
Svar
Kommentar #4

robert ommundsen

80 innlegg  4869 kommentarer

debatt

Publisert over 5 år siden

trådstarter har så vidt jeg vet nesten aldri deltatt i debatt,men kun skrevet monologer

Svar
Kommentar #5

Rune Holt

8 innlegg  10555 kommentarer

Debatt Robert

Publisert over 5 år siden
robert ommundsen. Gå til den siterte teksten.

nesten aldri deltatt i debatt,

Det er å komme med motargumenter til det som sies,hvis du mener det er feil det som sies.....

Ta for deg det du mener er feil i det Torill skriver..da er det debatt med en gang....

Svar
Kommentar #6

Mette Solveig Müller

53 innlegg  4830 kommentarer

Publisert over 5 år siden
robert ommundsen. Gå til den siterte teksten.

trådstarter har så vidt jeg vet nesten aldri deltatt i debatt,men kun skrevet monologer

Men gjør det så mye? Om det er et tema og flere kommer med sine innspill overfor temaet, så gir det meg mer, enn en tråd der to mennesker krangler? For jeg vil jo uansett trekke min egen slutning ;-)

Paulus skapte menigheten, der han vektla "Enheten i Kristus". Fra den tid skulle det ikke lenger være inndelinger etter jøde eller greker (tidligere trosforståelser)

Betyr ikke dette, at det er vi mennesker selv som må skape dette "Kristi legeme" her på jord? Vil ikke dette måtte medføre, at vi virkelig leter etter den læra som har i seg et potensiale kraft til å samle oss i vår egen tid? -

GT og evangeliene består med full kraft. Men Paulus har ikke lenger en samlende kraft på mennesker i vår tid. Det var vel egentlig han som brakte evangeliene ned på jorda for snart 2000 år siden? (Jesu rike var jo ikke av denne verden?)

med vennlig hilsen mette

Svar
Kommentar #7

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Hei Torill

 

 

Takk for at du delte dette med meg (oss) Lengeselen må alltid være der i vårt hjerte, Den må aldri opphøre, å lengte etter Hans komme, vårt håp til det fullkommende liv. vårt håp til det evige liv. vårt håp til en ny tid i vår tilværelse, Denne plass jorden er kun en oppholdplass en vente plass, Til en dag vi blir rykket opp i skyen og møter Jesus. en jubelens dag en gledens dag vil det bli- hold faSt på denne tanken SØSTER

 

 

 

Gud velsigne deg og dine:)

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #8

Torill Born

295 innlegg  1322 kommentarer

Jo, enig med deg Ommundsen

Publisert over 5 år siden
robert ommundsen. Gå til den siterte teksten.

har så vidt jeg vet nesten

Det har nok noe med det at tiden ved PC-en er knapp. Det er jo ALLTID noe som skal gjøres. Hadde jeg - som er SÅ nysgjerrig på tingenes tilstand og Gud, verden og menneskene - virkelig fordypet meg - så er jeg sikker på at flere timer hadde gått med. Det er jo et HAV der ute av mye god kunnskap og visdom, så man kan jo sitte til øyet både blir tørt og stort og jeg vet ikke hva. Og jeg skulle også gjerne svart på mange av innleggene, but the time....you see.
Jeg får jo knapt tid til å skrive selve innlegget fra meg - og jeg har SCRIPTUS VULGARIS (det er oppfunnet av meg selv det uttrykket og betyr rett og slett skrive-kløe).

Men kan du ikke ta opp noen tråder og svare mer utfyllende. Det blir nærmest bare oppstøt fra deg - og det er jo ikke videre grunnlag det heller - for den debatten du evt ønsker deg. Ellers Gud velsigne deg i Jesu navn.

Svar
Kommentar #9

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12632 kommentarer

Forventningen er oppskrytt

Publisert over 5 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.

Mange kristne går med en forventning i seg om Jesu snarlige komme

Det kan jo bli en debatt ut av dette? 2.Pet.3. skriver nettopp om Herrens komme - kan sitere litt - v3:

Først og fremst må dere vite at det i de siste dager skal komme folk som farer med spott og følger sine egne lyster. 4 Hånlig sier de: «Hva med løftet om hans gjenkomst? Fedrene våre er døde, men alt er som det har vært fra skapelsen av.» 5 De som sier slikt, glemmer at det fra eldgammel tid var himler og en jord som steg fram av vann og består ved vann, i kraft av Guds ord. 6 Og ved det gikk verden den gang under da den ble oversvømt av vann. 7 Men de himler og den jord som nå er, er i kraft av det samme ordet spart til ilden. De holdes oppe helt til dommens dag, da ugudelige mennesker skal gå fortapt.

Som regel er vi mennesker utålmodige og forstår ikke at alt handler om menneskenes egen utvikling, og at menneskene bruker massevis av tid for å utvikle oss - det er ikke lenge siden menneskene lærte seg å fly, og har siden besøkt månen. Derfor skriver 2.Pet.3.8 videre: Men én ting, mine kjære, må dere ikke glemme: For Herren er én dag som tusen år og tusen år som én dag. 9 Herren er ikke sen med å oppfylle sitt løfte, som noen mener. Nei, han er tålmodig med dere, for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal nå fram til omvendelse.

Når Gud sier at han kommer snart, kan det allikevel drøye lenge for oss, ettersom en dag for Gud er tusen år for oss, og 2.Pet.3.12 fortsetter: mens dere venter på at Guds dag skal komme, og fremskynder den. Da skal himlene bli fortært av ild, og elementene skal brenne og smelte. 13 Men etter hans løfte venter vi på en ny himmel og en ny jord, hvor rettferdighet bor.
Med tålmodighet etter disse hendelser skal en vente på en mulighet til frelse (fordi jorden er blitt ødelagt): Mens dere venter på dette, mine kjære, skal dere legge vinn på å bli stående for ham med fred, uten flekk og lyte. 15 Og Herrens tålmod skal dere se som en mulighet til frelse. Det samme har jo også vår kjære bror Paulus skrevet til dere, ut fra den visdom som er gitt ham. 16 Om dette taler han i alle de brevene hvor han kommer inn på disse spørsmålene. Det er noe der som er vanskelig å forstå, og de ukyndige og svake forvrenger dette, slik de også gjør med de andre skriftene, og det fører til fortapelse for dem selv.

17 Nå vet dere dette på forhånd, mine kjære. Vær derfor på vakt, så dere ikke lar dere rive med og blir ført vill av mennesker uten holdepunkt, og mister fotfestet. 18 Dere skal vokse i nåden og i kjennskap til vår Herre og frelser Jesus Kristus. Ham være ære, nå og til evighetens dag! Amen.

Disse ordene er skrevet til de eneste gjenlevende etter at jorden er ødelagt, Matt.24.13: Den som holder ut inntil enden skal bli frelst. - Åp.20. forklarer dette nærmere - en engel kommer med en nøkkel til avgrunnen (ødeleggelsen) og det kommer et tusenårsrike på jorden hvor det kun er noen få som holder livet oppe i et håp om å overvinne døden. Det oppnås etter de tusen år er gått (v5) - først da kan en stifte bekjentskap med frelseren, som ordene Jesus Kristus betyr - de som gjenreiser livet på jorden i en ny form etter en total ødeleggende krig for menneskeheten. - Åp.11.18: Og hedningene er blitt vrede, og din vrede er kommet, og den tid da de døde skal dømmes, og da du skal lønne dine tjenere profetene og de hellige og dem som frykter ditt navn, de små og de store, og da du skal ødelegge dem som ødelegger jorden.

Svar

Siste innlegg

#metoo og RID-modellen
av
Øyvind Holmstad
14 minutter siden / 26 visninger
0 kommentarer
På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 12 timer siden / 1111 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 12 timer siden / 163 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 22 timer siden / 135 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 22 timer siden / 138 visninger
3 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

#metoo og RID-modellen
av
Øyvind Holmstad
14 minutter siden / 26 visninger
0 kommentarer
På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 12 timer siden / 1111 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 12 timer siden / 163 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 22 timer siden / 135 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 22 timer siden / 138 visninger
3 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
7 minutter siden / 191 visninger
Lars-Arne Høgetveit kommenterte på
Kirken, menneskerettigheter og dogmer
9 minutter siden / 1803 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
13 minutter siden / 191 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
20 minutter siden / 191 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
27 minutter siden / 1378 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Moralisme er ikke løsningen
33 minutter siden / 213 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1378 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 1 time siden / 191 visninger
Anne Jensen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 1 time siden / 191 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1378 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
rundt 1 time siden / 191 visninger
Svein Berntsen kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 1 time siden / 412 visninger
Les flere