Verdidebatt

Mennesket altså...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

 

Mennesket nå til dags tror de kan ordne opp i alt. Jeg tenker da spesielt på den menneskeskapte klimakrisen. Som om det for første gang i historien var en klimakrise. Neandertalerne var dessverre ikke obs på at all fyringen med ved terget mor natur så sterkt at hun ble iskald. Homo erektus og de andre homoene var heller ikke klar over følgene deres uforsiktighet og skjødesløshet fikk. Nei ikke før homo sapiens sapiens kom på banen var mennesket smart nok til å skjønne at det var vi selv som stod bak naturens hyperaktivitet.

Krisen er visst antent av oss og kan derfor slukkes av oss. Ja, og så kan vi flytte solen litt nærmere hvis det blir veldig kaldt. Hullene i ozonlaget får vi de beste tannlegene til å tette. Det er ikke måte på hva vi kan!! VI ER GUDER!! Hyll mennesket! Vi ser oss selv i speilet og ser en supermann. Menneskets mangel på selvinnsikt er som big bang teoriens mangel på bevis og komiske-Alis beskrivelse av invasjonen av Irak.

Vi er så smart! Vi vet hvor vi kommer fra og vi vet hvor vi ender opp.

Klimakrise er det kanskje, det går rett inn i bibelsk eskatologi, men det har jammen santen også blitt en menneskeskapt klimakrise – det er den som foregår i København nå om dagen. Det er den som drar fokuset vekk fra de resterende problemer i verden. Den tiltaler menneskets behov for apokalypse og noe å klage over. Den menneskeskapte klimakrisen kan sammenlignes med ødeleggelsen av pepperkakebyen.

Hva skal til for at bergenserne reagerer? Flere tusen sedelighetssaker, tusenvis av voldssaker, herværk, hodeværk, lang sykehuskø, ødelagte familier og hjem, skoler som styres av elevene og ikke lærerne, osv.? None of the above. Det som får bergensere til å reagere er ødeleggelsen av den hellige pepperkakebyen! Den var mye verre enn folkemordet i Sudan sies det.

”Den menneskeskapte klimakrisen” bevegelsen er så opptatt av fremtiden og våre avkom at den er villig til å kutte ned på arbeidsplasser og riste hele grunnvollen for utvinning av ressurser. For en oppofrelse og kjærlighet! Eller, for en ansvarsfraskyvelse og unnskyldning! Hva er vitsen med å redde fremtidige generasjoner hvis vi ikke klarer å oppdra vår egen til å ha et akseptabelt menneskeverd? Diktatorer og despoter dukker opp i København, har de begynt å frykte for sin egen sikkerhet?

Vi lager oss teknologi så vi får kreft fra hode til tå. Vi har et kosthold som gjør oss så stor at jordskorpen holder på å briste (derav alle vulkanene). Vi setter oss foran pc-en og lever fiktive liv som egentlig ikke er noe liv - og når det endelig går opp for oss gir kroppen en reaksjon av alzheimers så vi kan glemme, evt. parkinson hvis det må ristes litt vett i vedkommede.

”We want SEX!” skrek menneskeheten og var for sjenert til å gjøre det. Da kom alkoholen som en reddende engel. (De som satt foran PCen slapp unna HIV) Abort er egoistisk og beleilig! Hvem har overbevist verden om at et foster ikke er et liv? Og er det ikke et liv vet alle at det kommer til å bli det i løpet av x-antall dager (der x < 300). Hvem kan si hvilken dag et foster har menneskeverd eller ei? Jeg kan (på Guds side), fra den dagen det begynner å vokse i nihilistens mage. For et mesterstykke som ble utført av de som har lurt verden til å tro at fosteret ikke har et liv! Vel egentlig er det ikke et mesterstykke for hvis en har en sak som tiltaler menneskets beleilighet og ego så trenger en ikke argumenter og logikk. Ingredienser for suksess: noe som tiltaler menneskets ego og som er beleilig - den onde menneskenaturen ordner det.

Vi lever livet nå! Hadde vi vært så opptatt av fremtiden vår hadde vi kanskje for eksempel stumpet røyken. Fare som ligger litt frem i tid som angår oss blir ikke sett på som en fare. Røykingen, det sakte sadistiske selvmord, er et eksempel på det.

Menneskets voldelige protester mot en eller annen krig oppsummerer menneskets hykleri. De norske fredsaktivistene er ikke noe bedre enn en kriger fra Somalia, selv om de gjerne vil opphøye seg selv til det.

Den hvite mann trodde han var på toppen av tilværelsen da han lot det sosial-darwinistiske synet ødelegge Afrika, så fikk den hvite mann plutselig et slag i ansiktet (og ble farget) da 1. verdenskrig brøt ut. Snart får vi vel ennå et slag, denne gangen kanskje i hjerte. Den eneste grunnen til at verden ikke er i fullstendig kaos nå er at enkelte nasjoner står mye sterkere enn andre og kan utnytte de svakere nasjonene. Hadde vi hatt en likestilling av makt mellom nasjoner ville vi kjempet oss tilbake til steinalderen og forbi.

I dag er vi så utviklet og så smarte at vi nesten vet hvordan de gamle sivilisasjonene bygde sine mesterverk.

Vi er ikke noe bedre enn Adam da han sa ”det var kvinnen du gav meg…”

Vår største fiende og avgud er oss selv!

"We have found the enemy and he are us" - POGO

I affekt og overtrøtthetens navn blåser jeg ut mine tanker!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt