Verdidebatt

Så muslimsk gudstjeneste på tv

Tror faktisk det var NRK eller svensk tv - som sendte dette. Men det som slo meg var det veldige og tunge alvoret som preget denne gudstjenesten. For meg var dette både fremmed og litt vondt

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg skal ikke si det er mye fest-stemning i den norske Kirke heller, men iallefall får vi gjennom kristen-tv både innenlandske og utenlandske forkynnelses-møter - et virkelig møte med gleden.

Bare hør og se møter fra gospel-kirker i mange afrikanske land og ikke minst har de etterhvert kommet her til Europa. Det er FULL JUBEL og virkelig glede og for en musikalitet.

Jeg har også gleden av å høre både norske og svenske artister og her er det dype tekster men med både rock-musikk, blues, balader, sør-amerikanske rytmer og jeg vet ikke hva.

Det er jo rene fest-stemningen og selvfølgelig med Jesus som hovedfokuset. Jeg må jo som kristen være glad for at gleden står så høyt i kristne forsamlinger - når jeg kan SAMMENLIGNE med andre trosretningers møter. Vel kan det selvfølgelig gå stille for seg med dype samtaler fra det norske bedehus/ og kristen-miljø generelt som vi kan se på tv, men så er det musikk-innslag og da svinger det virkelig. Det er SÅ mange nydelige lovsanger - at hvis jeg har radioen "på øret" når jeg går på gaten - så er det rene saligheten. Så det takker jeg for. Nå kan det hende jeg ikke har sett fra andre tros-retninger sine møter og guds-tjenester, men hvis det er gjengs for muslimske gudstjenester som jeg så på tv - så må jeg jo si at jeg ikke akkurat følte glede og at min ånd ble oppløftet. Men selvfølgelig - muslimene kan ha andre forutsetninger som ikke jeg kjenner. JEG har jo bare sett forskjellene.

Men at det jeg så som virket tungt og alvorlig - mot det jeg sammenligner med og kjenner innen forskjellige tv-menigheter her - så er det faktisk en verden av forskjell. Og det er klart at JEG føler gleden med det jeg er vant med, uten forkleinelse for muslimske gudstjenester og samlinger.
Bare se på alle lov-sangene som alle er om Jesus Kristus. Det må da nærme seg milllionen. Tilog med Beatles hadde jo i sin tid en hit som het "My sweet Lord". Og den lå på hit-listene i flere måneder. Nydelig: MY SWEET LORD. Gud velsigne dere i Jesu navn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt