Verdidebatt

Uten evne til å bygge ut landet.

I nyhetene i dag kommer den meldingen at konsernsjef Geir Isaksen i NSB vil prioritere utbygging av jernbanenettet nærmest Oslo. Dette har fått bl.a. fylkesordføreren i Telemark til å protestere. Men det er helt forståelig at NSB i sitt innspill til Nasjonal Transportplan vil prioritere landets mest befolkningstette område.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det som er mindre forståelig er at regjeringen ikke evner å se framover i tid og hvordan landet vårt kan utbygges og utvikles fra nord til sør, fra øst til vest. Her mangler det stort på politisk evne til å se framover. Selvfølgelig burde jernbanenettet utbygges helt opp til Kirkenes med direkte forbindelse, foruten til Sverige, også til Finland og Russland. Med internasjonal samhandel og samferdsel burde dette være en selvfølge. Men det er det ikke – i et land som økonomisk er på topp på grunn av oljeinntektene.

I stedet satses det milliarder på milliarder i pengespekulasjoner i utlandet. En større del av dette kunne med fordel ha vært brukt til utbygging av eget land. Entreprenører og arbeidskraft til ei slik framtidsrettet utbygging finnes i flere europeiske land. Det er bare evnen til å se framover og viljen til å handle som mangler.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt