Verdidebatt

Mette Marit og Buddah

Hvor liten er det mulig å gjøre Guds kirke på jorden? Hvem skal dømme takhøyden i Guds rom?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kjære Mette Marit og alle andre stifinnere!

Tusen takk til dere som er gode og modige forbilder og døråpnere for alle mennesker som synes det er ensomt og lavt under taket i mangt et trossamfunn!

Hvorfor i all verden er det dere, som mener dere "sanne frelste", som alltid først skal kritisere frie, modige sjeler, som f.eks. kronprinsessen vår,( og mange av oss andre) som har behov for å utvide sin troshorisont i en smule utradisjonelle sammenhenger?

Virker det så truende at dere må gjøre dere til dommere over hva som er farlig sammenblandinger innenfor de troendes univers?

Om dere heter Ottesen eller Appeltun Sæle, Hansen eller Svensen,er deres eget ståsted så vaklevorent at redselen for å titte andre sannhetssøkere litt nærmere i sømmene får dere til å frykte for at deres selvrettferdige glassboble skal slå sprekker og føre til innkjøp av nye briller og andre anstrengelser for å holde uroen på avstand?

Det er både på tide og meget sunt at vi alle som ønsker et flerkulturelt fellesskap, tør å utforde oss selv, spesielt på religionenes sprengkraftige univers.

Skal vi være fredsarbeidere, må vi det!

Trossamfunnene må ikke være en koseklubb bare for de med godkjent adgangskort, utstedt av autoritetspersoner som først og fremst er redd for å miste kontroll over det som menneskehoder har tolket som retttroenhet.

Jeg er så stolt over å lese at medlemmer i et kongehus tør, der andre feiger ut!

Å være modig, kan være ensomt.

Men DU burde ikke være en av de som stenger veien for ærlige,søkende mennesker, som med all tydelighet viser at de ønsker at det er plass for oss alle i Guds uendelige univers!

Med vennlig hilsen Elise.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt