Verdidebatt

Hvis hr Anfindsen mener jøder er bedre, har han rett

Det har jo vært det store strids-spørsmålet. Om noen folkeslag - (kristne bør ikke si raser - Bibelen skriver folkeslag) - ligger foran andre folkeslag i kunnskap på ALLE områder i verden - så er det jødene og da har han rett

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er jo ikke den ting i verden de ikke har handa på rattet i. Alt ifra data-teknologi, olje, økonomi, kunst, kultur - ja, ju neim it.

MEN for oss som har hjerte for jødene og Israel så er jo dette bare til glede for verdens øvrige befolkning. Som "nyfødt" kristen fikk jeg øynene opp for hvor mye de betyr for verden. Jeg må si jeg er glad for at noen går foran og viser vei og er kreative, flinke og ikke minst banebrytende. Fra over tusen år siden - da fader Abraham fikk Guds velsignelse, gikk den videre både til sønnen Isak og sønnesønnen Jacob (sistnevnte som senere fikk navnet Israel). Det står i Bibelen at ALLE folkeslag skal velsignes i Abraham. Hva betyr velsignelse. Det betyr å nyte godt av de goder som verden gir oss. Jeg ser det slik at det betyr både at man er ved god helse, har trygg økonomi, gode boligforhold og ikke minst er i harmoni med kropp, sjel og legeme.

Det er jo kjent at misunnelsen er en sterk drivkraft hos mange, ikke minst jeg selv har lidet av den, selvfølgelig, men iallefall ALDRI når det gjelder at jeg skulle være misunnelig på et folkeslag. Men vi ser jo tydelig at noen er sinte på nettopp dette at noen "raser" påstås å skulle være bedre enn andre "raser" (her bruker jeg den profane benevnelse - ikke den bibelske).

Jeg setter pris på ALLE innovative og kreative mennesker som viser vei for oss andre, men som kristen har jeg også hjerte for jødene, som er Guds utvalgte folk. Det er det minste folkeslag i verden, men se hva de oppnår. Da de fikk landet sitt tilbake i 1948 gikk det bare fremover med det land som årene før ble betegnet som en tørr ørken. Nå BLOMSTRER ørkenen.

ALT ved både Jesus Kristus, Israel og de nyfødte (dvs vekkelses-kristne) er av OVERNATURLIG art. Norge har jo utviklet landet sitt og bygd det opp via kristne grunnprinsipper. Fra Olav den Helliges tid har Norge vært kristnet og vi har hatt det godt - selvom vi også har opplevet trange tider, men en kristen nasjon har vi alltid ansett oss for å være. OG når vi tenker over det - dette er jo også av OVERNATURLIG art. Vi har altså bygget opp landet vårt til et bærekraftig land via OVERNATURLIGHET. Jesu fødsel, hans virke på jorden og hans død - alt var av overnaturlig art. Landet Israel ble profetert for flere tusen år siden skulle oppstå og bli proklamert på EN DAG. Det skjedde på en bestemt dato i 1948 (les mer på nettet), akkurat som Bibelen skriver. Den som ikke ser et mønster i det hele må jo være ganske desorientert. Idag flykter de fleste til kristne land. Land i Europa som i store deler er bygd på Jesu Kristi læresetninger. Bare reis rundt og se på kultur, arkitektur, oa. Det er MASSEVIS av kristen kultur-arv til glede for oss alle. Ikke minst - nå kan du også bli vis av å lese og studere på nettet.

Som kristen ønsker jeg også å velsigne Israel og jødene. Dette blir vi oppfordret til av Bibelen, for da blir vi SELV velsignet, og det har iallefall jeg merket gjennom vekkelsen for over førti år siden. Ellers: Gud velsigne også deg i Jesu navn, eller Jeshua, som er navnet på Jesus som jødene bruker.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt