Morten Gabrielsen

7    121

Å ta avgjørelsen om å bli en kristen

Å bli en kristen er det viktigste for deg som menneske og sjel. Men hva er det å bli en kristen, og hvordan er Guds vesen?

Publisert: 22. jun 2012 / 976 visninger.

Den som har kjent hvem Gud er, vet at han er god (Tit 3;4). Hvordan kan man komme nær Gud og kjenne ham? Du må vite at Guds tanker ikke er som menneskers tanker (Jes 55;9) og at ondskap står Gud imot. Derfor, vil du komme nærmere Herren eller bli en kristen og en etterfølger av Jesus, må du erkjenne dine egne synder, hva du har gjort av urett og angre det og være villig til å vende deg fra det. Be Gud om kraft og hjelp til å velge det gode, som er av hans vesen. Dette er krevende men mulig fordi Jesus har gått i forveien for oss og ved sin død og oppstandelse gjort det mulig for mennesker å bli løst fra døden og få evig liv. Amen.

Hvorfor skal man sette sin lit til Gud? Fordi han er den allmektige skaper og han kan beskytte den som søker ham. Men den som søker ham, må søke rett. Han hører ikke på syndere og stolte, men på den som søker ham av et oppriktig hjerte. Bank på og let, så skal du finne, og be, så skal du få.

Gud er tilgivende til den som tilgir, men hard mot den som selv er hard og ubarmhjertig. Når tiden er inne, vil Herren kalle sine til seg, og han vil gi dem evig liv.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4108 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Allmektig og god?

Forklar da dette: http://www.youtube.com/watch?v=hvlEr3P6zzM

Svar
Kommentar #2

robert ommundsen

80 innlegg  4869 kommentarer

du mener sikkert bra

Publisert over 5 år siden
Morten Gabrielsen. Gå til den siterte teksten.

Hvorfor skal man sette sin lit til Gud? Fordi han er den allmektige skaper og han kan beskytte den som søker ham. Men den som søker ham, må søke rett. Han hører ikke på syndere og stolte, men på den som søker ham av et oppriktig hjerte. Bank på og let, så skal du finne, og be, så skal du få.

men dette høres ut som utygde klisjeer,ikke noe eget.papp

Svar
Kommentar #3

Morten Gabrielsen

7 innlegg  121 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Synd er i verden, etter at mennesket falt fra Gud. Dette tror jeg er mye av årsaken til det vonde vi ser og opplever gjennom livet. På tross av det vanskelige som skjer, er noe av det viktigste å tenke over om man selv er årsak til noe av det. For eksempel, er jeg grådig og deler ikke noen av mine rikdommer til hjelp for andre? Eller er jeg en dårlig forelder som vanskeliggjør mitt barns oppvekst?

Tenk også på at Gud skal gi den som lider igjen for det etter livet, så fremt han ikke selv da forkaster Gud og velger ondt.

Lukas 16; 19-31.

Svar
Kommentar #4

Morten Gabrielsen

7 innlegg  121 kommentarer

Publisert over 5 år siden
robert ommundsen. Gå til den siterte teksten.

men dette høres ut som utygde klisjeer,ikke noe eget.papp

Det er i grunn noe jeg har tenkt på dette. Og for mange år siden fikk jeg erfare at det å vende seg til Gud gir den sanne glede. Nå er det ikke bestandig lett å forbli nær Gud, så jeg har ikke alltid vært nær Gud. Men det ser jeg på som min egen feil.

Det med å lete går litt på hva man vil. Den som vil, og leter oppriktig, mener jeg vil finne.

Svar
Kommentar #5

Torill Born

295 innlegg  1323 kommentarer

TILTREDES FULLT OG HELT

Publisert over 5 år siden

ALT GODT for deg - og Gud velsigne deg i Jesu navn. Takk og takk for innlegget. Stå på.

Svar
Kommentar #6

Mette Solveig Müller

53 innlegg  4830 kommentarer

en forklaring

Publisert over 5 år siden

Den Gud du ikke tror på, tror ikke jeg heller på. - En Gud som er der bare for at jeg skal få min egen vilje igjennom, er vel i sannhet ikke så mye å tro på? Det var vel lidelsens vei, som Jesus ba oss om å utholde på hans vei?

Men de grusomheter som skjer rundt omkring oss, selv om en del av oss faller på kne i bønn, har nok mer sammenheng med vårt eget frafall fra Gud, tenker jeg? Et frafall hvor vi ophøyer våre egne fysiske lyster og materielle begjær? - For om Gud er det "ALTET" vi alle bare er celler og støv i, så vil nok dette univers vise seg fra sine mørke sider overfor oss, i et forsøk på å gjenopprette en ballanse? Vi trenger "å bli vekket", som det heter.

Jeg tror det er viktigere å se hele menneskeheten på vår klode ("Jesu legeme"? )som en helhet i dag! Slik må det jo se ut for "en Skaper" (billedlig uttrykk) som befinner seg "en etasje høyere opp" en oss, og kan se på våre innbyrdes anliggender i et fugleperspektiv?

Så lenge et land kan følge sine interesser i strid med et annet, vil utvikling være begrenset. De etiske retningslinjer kan ikke ha landegrenser. I tillegg må ekstrem fattigdom og rikdom avskaffes. Dette vil være "Guds vilje", slik jeg tenker om dette. - Det er vi som er gitt "skaperkraften", og må utvise et større forvalteransvar overfor den rikdom og gave denne jorda er for oss. Det er et uttrykk som godt viser til forholdene på jorda: "Its enough for everyones need, but not for everyones greed"

Flott avgjørelse Morten G. :-) Det vil nok være en avgjørelse til din egen beskyttelse

vennlig hilsen mette

Svar
Kommentar #7

robert ommundsen

80 innlegg  4869 kommentarer

tja

Publisert over 5 år siden
Morten Gabrielsen. Gå til den siterte teksten.

Det er i grunn noe jeg har tenkt på dette. Og for mange år siden fikk jeg erfare at det å vende seg til Gud gir den sanne glede. Nå er det ikke bestandig lett å forbli nær Gud, så jeg har ikke alltid vært nær Gud. Men det ser jeg på som min egen feil

jeg ser ikke feil hos deg.og du er ærlig.noe jeg setter enormt pris på

Svar
Kommentar #8

Morten Gabrielsen

7 innlegg  121 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Takker for fine tilbakemeldinger fra flere!

Svar
Kommentar #9

Stian Modin

1 innlegg  119 kommentarer

En forutsetning at Gud finnes

Publisert over 5 år siden

Morten hele ditt innlegg om avgjørelsen å bli en kristen står og faller på hvorvidt Gud finnes eller ikke. Jeg tror nok de aller aller fleste av oss som ikke er kristne først og fremst er det, fordi vi finner svært lite sansynlig at den Guddomen som er beskrevet i Bibelen eksisterer, og da faller hele argumentet ditt sammen. Slik Bibelens Gud er beskrevet kommer det tydelig frem at dette er en stammereligion utviklet av mennesker, og tilpasset det som var viktig i de samfunnene disse menneskene levde. Det er altså menneskene som har skapt Jahve og ikke Jahve som har skapt menneskene, de tingene som var viktig i midtøstens stammesamfunn er merkelig nok de samme tingene som er viktig for Jahve.

I tillegg er det en masse selvmotsigelser i Bibelen og en rekke steder det kommer frem at menneskene som skapte Guddomen og ikke tenkte nok igjenom at en Gud slik den er beskrevet i Bibelen ikke henger sammen rent logisk når de gjorde det. Hvordan kan Gud feks. være både almektig og allvitende, er han allvitende vet han allerede hva han vil velge og da er han ikke allmektig. Hvorfor skulle en allmektig Gud utfordre Job i et veddemål med Djevelen, Gud som sies å vite alt viste da at Job ville velge å være trofast til ham. Den eneste tenkelige grunnen må ha vært fordi en selvgod Gud ville ha gleden av å vinne et veddemål med djevelen, og jeg klarer ikke å se en Gud som leker med Jobs liv bare for å vinne et veddemål som god.

Selvsagt kan det argumenteres med religiøse opplevelser og frelsesfølse, men enhver voksen person bør da være bevist på at hjernen vår og bevistheten vår er fullt i stand til å skape følser og opplevelser som spiller oss et puss uten at det nødvendigvis er snakk om en Guddom som påvirker den. Såpass kritisk bør man vel være til sin egne tanker, særlig med tanke på at kjemisk påvirkning, konserter, kunst osv. kan skape tilsvarende følse av at noe er opphevet og hellig. Dette er fine følser og slike følser av å smelte i et med noe veldig vakkert og utvisking av selvet er opplevelser vi alle har godt av å søke, men det kan man også gjøre uten å tro at det er en Gud. Trenden med å søke "åndelige" opplevelser har faktisk blitt ganske utbredt i ateistiske miljøer i de senere år, blant annet fokuserer Sam Harris på meditasjon som et virkemidel til bedre å forstå egen eksistens og forsone seg med egen død.

Kort sagt inntill noen argumenter godt for at det finnes en Gud, og at denne guddomen er Bibelens Gud er det ingen mulighet for meg å ta avgjørelsen å bli en kristen. I det øyeblikk jeg får presentert gode nok argumenter for at det må eksistere en Gud, kan jeg være villig til å akseptere at mine "hellige" opplevelser kan være av en åndelig art, men ikke nødvendigvis. De kan også være at bevistheten min spiller meg et puss (og at Gud bare er en deistiske Gud). Jeg ser ikke det som veldig usansynlig at slike beviser skal komme, det kommer mye ann på utviklingen innenfor moderne kvantefysikk og kosmologi. Kosmologen Lawrence Krauss mener at verden har oppstått med at disonans mellom positiv og negativ energi en gang oppstod i inntett, for de fleste av er dette veldig uforstålig, og det er meget mulig man er avhengig av en guddommelig kraft for å få dette til.

Men dette er veldig langt unna Bibelens Gud, og selv om jeg på et eller annent punkt skulle blitt overbevist om at gud finnes, så vil jeg ikke under noen omstendigheter kunne bli overbevist om at Bibelens Gud finnes. Det er ingen grunn til å tro at gud er Bibelens Gud, til det bærer boken bærer preg av å ha vært skrevet av mennesker. Selv om guds eksistens er et spørsmål som kan diskuteres, vil det være helt umulig å komme med et saklig vitenskaplig argument for at kristendommen og GUD finnes. Siden både tekststudier av bibelen og naturvitenskaplige beviser sterkt peker mot det motsatte.

PS. Jeg har selv vært kristen og hatt sterke "frelsesfølsen", men med litt kritisk tankegang er det ingen grunn til å tro at denne følsen har oppstått i min egen hjerne. Den samme konklusjonen har også mennesker som Levi Fragell og Dan Barker kommet meg, og begge hadde da lange karier som evangelister bak seg.

Svar
Kommentar #10

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12637 kommentarer

Noen argumenter...

Publisert over 5 år siden
Stian Modin. Gå til den siterte teksten.

Kort sagt inntill noen argumenter godt for at det finnes en Gud, og at denne guddomen er Bibelens Gud er det ingen mulighet for meg å ta avgjørelsen å bli en kristen.

Heisann!

God argumentasjon for at Gud ikke finnes. - Så du mener at hele Bibelen og fortellingene der er oppspinn? Nå skal det sies at Gud ikke er av denne verden, og at hans vesen er av usynlig karakter. (Rom.1.20) Hans allvitenhet stammer fra eldgamle dager, som det står om hos Pred.1.9-11, så er Gud så allmektig at han lar fordums dager komme igjen - han lar fortiden komme som fremtid for oss, slik at ingenting av det som kommer til å skje i morgen eller i fremtiden er nytt for ham, men for oss som ikke husker fortiden, er alt som gjentar seg hele tiden nyheter, for Gud tar frem igjen de eldgamle dager. (Pred.3.15) Det kan skje gjennom det som står hos 2.Kong.20.9-11 at Herren vil holde hva han har lovet, nemlig å la skyggen gå tilbake 10 streker på Akas solur. Han kan enten flytte tiden fremover eller bakover - å flytte tiden forover er lettere enn å flytte den bakover, derfor velger Herren å flytte tiden bakover. En masseforflytning av tid er basert på vitenskap, og det setter menneskene tilbake til tider som for lengst har passert. Han er Herre over tiden som vi befinner oss i - det får vi ikke gjort noe med…

Gud er allmektig som kan styre menneskenes tid og la dem få prøve å takle de problemer som livet byr på, på nytt, han er derfor også allvitende om livet som før var da han er i stand til å sette det tilbake, vet han også hva som kommer til å skje på nytt igjen, og kan justere livene våre slik at vi gjør ting på en noe annen måte enn i tidligere liv.

Men Guds eget opphav er jo fra menneskeheten som han var en del av, og det står jo i Heb.7.14 at det er en kjent sak at vår Herre stammer fra Juda. Og han selv skal med tiden komme å sette sin bolig blant menneskene, for det er der han hører til (Åp.21.3) - Det hele handler om tidligere tiders utvikling som ennå ikke er brakt i skikkelig forvaring, vi er ennå inne i skapelsesøyeblikket, og tar del i denne skapelsesprosessen for hver dag som går… men vi ser det ikke. Skal vi si at det beror på menneskenes utvikling i seg selv?

Nå skal det også sies at Gud ikke er noen Gud for de som er av kjøtt og blod, altså vår jordiske verden, Gud snakker om den verden hvor han befinner seg i, den usynlige som er ved siden av den fysiske verden, som er en åndelig verden som er opphavet til alt i den synlige verden. (Heb.11.3) Vi er sikkert da over i atomenes og kvarkenes verdensbilde, og det er en stund til ennå. For Gud er ikke Gud for det han kaller døde (forgjengelige) mennesker, men for levende (uforgjengelige/ evige, usynlige, 2.Kor.4.18), det betyr at kristendommen først oppstår etter det skriften kaller oppstandelsen, hvor synden er en saga blott forteller 1.Kor.15.54-57.

Svar
Kommentar #11

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4108 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Morten Gabrielsen. Gå til den siterte teksten.

Synd er i verden, etter at mennesket falt fra Gud. Dette tror jeg er mye av årsaken til det vonde vi ser og opplever gjennom livet. På tross av det vanskelige som skjer, er noe av det viktigste å tenke over om man selv er årsak til noe av det. For eksempel, er jeg grådig og deler ikke noen av mine rikdommer til hjelp for andre? Eller er jeg en dårlig forelder som vanskeliggjør mitt barns oppvekst?

Tenk også på at Gud skal gi den som lider igjen for det etter livet, så fremt han ikke selv da forkaster Gud og velger ondt.

Lukas 16; 19-31.

17 barn under 5 år dør hvert minutt. Mange på grusomt vis. 

På hvilket vis er disse barna selv ansvarlige for sin lidelse?

Svar
Kommentar #12

Morten Gabrielsen

7 innlegg  121 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Stian Modin. Gå til den siterte teksten.

Morten hele ditt innlegg om avgjørelsen å bli en kristen står og faller på hvorvidt Gud finnes eller ikke.

Guds eksistens er noe jeg tror på ja. Innlegget mitt er vel først og fremst ment for de som vurderer å ta en avgjørelse om å bli en kristen, eller å få inspirasjon som kristen, samtidig kan det gi nye tanker til de som i utgangspunktet ikke ønsker å være en kristen.

Svar
Kommentar #13

Stian Modin

1 innlegg  119 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Morten Gabrielsen. Gå til den siterte teksten.

Guds eksistens er noe jeg tror på ja. Innlegget mitt er vel først og fremst ment for de som vurderer å ta en avgjørelse om å bli en kristen, eller å få inspirasjon som kristen, samtidig kan det gi nye tanker til de som i utgangspunktet ikke ønsker å være en kristen.

Kan ikke helt se for meg at det finnes mennesker som tror på de bibelske Gudene (tre) og alikevel ikke velger å bli kristen. Hvis man har lest bibelen og virkelig tror dens budskap stemmer og er historisk korrekt så er det neppe behov for å overbevise noen om at de trenger frelse. Bibelen er jo klar på at de som ikke velger å ta i mot Jesus ender opp med evig pine, det finnes neppe noe oppegående menneske som ønsker en slik tilværelse. Vi som ikke er kristne er det selvsagt ikke fordi vi tror Bibelen er sann, men vil til Helvette.

Svar
Kommentar #14

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.

17 barn under 5 år dør hvert minutt. Mange på grusomt vis.

Arild, har du barn selv? I så fall, lar du dem få lov til å utvikle seg til selvstendige mennesker? Anbefaler du dine barn hva de bør gjøre eller forlanger du at de skal gjør som du sier?

Jeg var på den andre siden for ikke mange årene siden, og trodde heller ikke at Gud fantes. Men, og det er jo alltid et men, og i denne saken må jeg si heldigvis, så fortsatte Gud ikke bare å kalle på meg men han tok tak i meg snudde livet mitt opp ned uten at jeg selv ønsket og ville det, og i dag har jeg den erfaringen at Gud er kjærlighetens Gud, tålmodighetens Gud, nådens Gud og ikke minst tilgivelsens Gud og Gud er en god Gud til tross for at verden ser ut slik den gjør. Hadde alle levd etter Bibelen slik det er ment fra Guds hånd å gjøre; først å elske Gud av hele sitt hjerte og å elske sin neste som seg selv så hadde verden vært et bra sted å leve for alle. Da hadde det ikke vært krig, sult, eller andre ødeleggende hendelser som tar livet av barn og voksne slik vi ser i dag. Fordi Gud er allmektig og god så lar han oss ha fri vilje, og den frie viljen lar han oss bruke slik vi vil, det være seg om vi ønsker å lage helvete for andre eller søke Gud og hans godhet. Dessverre så bruker mesteparten av verdens befolkning den frie viljen sin til alt annet enn å søke Gud noe vi ser rundt oss på gater og torg, aviser ov TV. Til og med kirken har opp gjennom årene misbrukt sin posisjon og misforstått sin misjon, noe som har vært sterkt medvirkende til den holdning som bl.a. du er i besittelse av. Gud sier selv at han ikke ønsker at noen skal gå fortapt, men han tvinger ingen for han ønsker at alle skal elske ham av fri vilje. Om du tvinger dine barn til å gjøre som du sier, tror du de da vil elske deg som sin far av hele sitt hjerte?

Jeg antar at dersom du har barn så lar du dem vokse opp i et miljø hvor de kan bestemme sin egen utvikling og hvor du som en kjærlig far kommer med gode råd om hva de bør gjøre og hva de bør la være å gjøre... Eller er du en tyrann som tvinger dine barn til å gjøre som du sier?

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Åge Kvangarsnes kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
6 minutter siden / 54 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
35 minutter siden / 675 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 1 time siden / 675 visninger
Øyvind Holmstad kommenterte på
Plast, et miljøproblem
rundt 1 time siden / 4832 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 1072 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 675 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 675 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 675 visninger
Ingebjørg Kesseboom kommenterte på
Jeg vokste opp med «Død over Israel!»
rundt 10 timer siden / 10229 visninger
Pål Georg Nyhagen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 10 timer siden / 1072 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 11 timer siden / 1292 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Drømmen om evig liv forsurer tilværelsen
rundt 11 timer siden / 611 visninger
Les flere