Lars Randby

159

Jeg ble krenket

Publisert: 16. des 2009

Det dukker opp over alt. Det du sa der krenket mine føleser, det bilde krenker meg, det menneskesynet er krenkende, den oppførselen krenker og så videre. Hva er det egentlig man mener og sier med dette? Hva er konsekvensen av å bli krenket? Er det en sykdom, noe man kan få piller mot? Er krenkelser objektive eller må man se det i lys av individets subjektivitet?

Hva vil det si å krenke og hva vil det si å bli krenket. Når en kristen sier at gud bryr seg om oss alle, er det da krenkelse av en som ikke tror på noen gud? Noen vil sikkert trekke på skulderne og si "religiøse tullinger" inne i seg. Andre vil ta det som en krenkelse av deres syn om at det ikke finnes guder. De kristne vil si at det er deres syn og det er krenkende om de ikke får lov til å si det. Vi ender da opp med en situasjon hvor alle er krenket men hvor alle også vil hevde at det er galt å krenke noens følelser eller livssyn. Med andre ord en helt håpløs tilstand.

Blir man krenket så bør man stille seg noen spørsmål. Er den som krenket meg værd å bli krenket av? Hvorfor bryr jeg meg og blir krenket at andres syn mer enn jeg bryr meg om tryggheten for eget syn? Er det å bli krenket farlig for meg eller er det jeg som råder over om det er en krenkelse eller ikke.

Har vi ikke noen valg selv? Er vi kommet så langt at vi går rundt som krenkede idioter hele gjengen. Vil vi ende med at vi ikke lenger kan si noe som helst i redsel for å krenke noen. Mennesket sies å ha intelligens men noen ganger kan man lurer. Ved å si dette krenket jeg sikker noen, jeg beklager det ikke.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Tor Fagerhaug

48 innlegg  1778 kommentarer

re JEG BLE KRENKET

Publisert nesten 11 år siden

Hei Lars!

Ingen livssyn kan kreve respekt. Hvis jeg ytrer kritiske meninger om et livssyn og en føler seg krenket er det ikke mitt problem. Det viser kun at vedkommende ikke evner å forsvare sitt livssyn.

Jeg respekterer mennesker ikke trosretninger. Det forutsetter selvsagt at min kritikk er velfundert. Usakeligheter bør vel forbigåes i stillhet.

mvh Tor

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere