Petter Kvinlaug

190

Vi er alle Kristne, Muslimer ,eller Mennesker

Er vi ikke alle samme, Vi tror på noe, Enten det er Gud ,Allah eller Mennesker.

Publisert: 19. jun 2012.

Vi tror på noe alle sammen.

De som tror på Gud forventer et liv etter døden. Det gjelder kristne og muslimer. De som tror på noe annet, forventer ikke noe annet.

De som er kristne, eller, muslimer forventer noe etter døden, også de som tilhører andre religioner.

Hva forventer du?

Er det bare slutt etter dette?

Når du ser hvor vakkert naturen er innrettet. Er det ingen som står bak? Hvorfor er du her?

Er alt bare en tilfeldighet?

Hva tror du på?

Mvh Petter

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Th0rm0d N0rd&hl

17 innlegg  776 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.

De som tror på Gud forventer et liv etter døden. Det gjelder kristne og muslimer. De som tror på noe annet, forventer ikke noe annet.

Mulig at jeg misforstår, men som ateist forventer jeg ingenting etter døden. Da er det slutt på lik linje med dyr, planter etc.

Jeg innbiller meg at de som tror på en eller annen mytologi, gjør det fordi det loves evig liv. Relgiøse tror derfor av frykt og ikke av kjærlighet.

Kommentar #2

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Jo vi er alle samme(n) et potensielt menneske.

Publisert over 6 år siden

Slik som vi nå er er vi dyr med høy intelligens, vi har fem fysiske sanser som hjernen benytter når den danner et bilde foran ansiktet på oss, slik at vi tror det vi oppfatter er virkeligheten. Vi er empatiske men ikke mer enn at vi aldri gjør noe for andre uten at vi selv har fordel av det, i det minste en godfølelse som lønn for det vi gjør, vi gjør ingenting uten å få noe for det.

Vi har en fri vilje til å utvikle oss til et høyerestående individ -bli Menneske med evner til å skape en ny virkelighet, men hittil har vi blitt styrt av våre ønsker uten å ta i bruk denne frie viljen.

Vi er ved veis ende av hvor langt vi kan komme uten egen deltagelse, hittil har vi erstattet videre evolusjon med diverse religioner der ansvaret for oppnåelse av den neste øvre verden er overlatt til fantasifigurer el. deres mer el. mindre vellykkede gudesønner.
Vi kom hit vi er i dag, fra mineraler, via organisk materie og animalske skapninger til et intelligent kommuniserende nivå der vi selv må bli bevisst vårt potensial som skaperen -og utvikle det i fellesskap.

Om vi ikke tar i bruk den frie viljen til å evolve videre er det selvsagt slutt etter dette, opp som en vakker blomst og ned som gjødsel til en annen. Jeg er her for å utvikle meg i hht det forbilde jeg til enhver tid ser.

Hva jeg tror på?? Ikke noe før jeg har oppnådd det, ellers blir det bare en uvirksom (religiøs) tro

 :-)

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere