Jan Hårstad

1125    2300

Største Midtøsten-manøvre

Prisen for hybris

Publisert: 19. jun 2012 / 948 visninger.

                 

                                    Verden er ikke slik den var.

       Jeg har ikke oppdaget noen blogger i Norge som har påpekt i over ti år at de krigene som USA/NATO startet med Afghanistan og Irak,ville ende med militære nederlag og sammenbrudd for Vestens posisjon i verdenspolitikken. I Ahmed Rashids siste bok,Pakistan on the brink,framlegges det mye tall om krigens økonomi og det er så en svimler. En skal huske på at i forhold til sitt folketall er det ikke noe land i verden som har nedlagt så mye penger i den ny-koloniale krigen der som Norway. Høyst sannsynlig vil nordmenn aldri vite de korrekte tallene.

     I 2008 hadde USA et sammenbrudd i økonomien sin som sendte giganten Lehman Brothers ned for telling. Arbeidsløshet og husløshet eksploderte. Ikke dessto mindre brukte USA i 2010 109 milliarder dollar og i 2011 120 milliarder dollar på krigføring i Afghanistan.

   Her snakker media mye om Hellas og Spania, men USAs økonomi er da på samme utviklingslinje - her kan også alt skje.

   Jeg holdt allikvel på å ramle av stolen nettopp da jeg gikk inn på dagens Debka hvor overskriften er "Russia,China,Iran plan to stage in Syria "biggest Mid East maneuver". I slutten av juni har Kina bedt Egypt om å få sende 12 skip gjennom Suez-kanalen og Russland ankrer nå opp ved Tartus og det er å anta at iranerne kommer luftveien. Ifølge Debkas kilder blir dette tilsammen 90 000 personell,400 fly og 900 tanks!!!!

   Hvis nå dette finner sted,betyr det at den Eurasiatiske blokken ledet av Kina/Russland med forsvarsalliansen Shanghai Cooperation Organization (SCO) bygger seg opp for å ta det militære hegemoniet i verden. Land i LatinAmerika,Afrika,Asia vil også være med i denne blokken fordi de betrakter den som den vinnende hesten i nær framtid.

  En oppstigende supermakt som India er kandidatmedlem og Tyskland forsøker å opprettholde en balansert nøytral posisjon i øyeblikket mellom SCO og NATO.  

  Skulle Nato/USA velge å svare på denne planlagte militærmanøvren med militære midler har den tredje verdenskrig startet. I motsetning til tyske Frankfurter Allgemeine Zeitung som driver med undersøkende journalistikk rundt vold og massakre i Syria,fortsetter Aftenposten sitt propagandatog for militær intervensjon av Syria. Her slipper de da til en av de store "humanitarian wars" ideologer i Norge,AP-medlem Jan Egeland som sier til Aftenposten 18 juni:

  "Men alt tyder på at regimet er ledende i å begå nye overgrep. Det er klart at dette regimet må bort."

   Det var altså ikke det som sto i Annas sekspunktsplan som ellers AP-folk har støttet.

   Det er naturligvis umulig å skille utviklingen i Syria/Libanon fra utviklingen i Egypt hvor norske "eksperter" holder verdensrekord i det rene pølsevev. Egypt har innført et militærdiktatur med krasse dekret om det meste. Muslim Brotherhoods kandidat Muhammed Mursi ligger an til å vinne når sluttresultatet foreligger på torsdag. Militærjuntaens kandidat,Ahmed Shafiq, ligger etter, men ikke langt i opptellingen.

   Dette er en oppskrift for borgerkrig. Og nå vil vi se at Jihadistene i Muslim Brotherhood har bataljoner med godt væpnete soldater,klare til å føre bygerilja og terrorkrig. Ifølge våre hjemlige eksperter hadde MB blitt vestlige demokratiske parlamentarikere.

   Problemet som det norske folk har hatt gjennom mange år nå,er at vår intellektuelle/politiske elite,fra Universitetsprofessorene til Jan Egeland-typene,altså det norske nomenklaturet, betrakter seg som et ideologisk propagandaunderbruk under EU og USA.

   Tanker som avviker fra det som disses globale media presser på befolkningen,er å betrakte som samfunnsskadelige og skal bekjempes. I likhet med våre naboland Sverige og Danmark pågår det derfor en form av ideologisk-politisk krigføring i våre nasjoner som på senere stadier kan få andre utrivelige former.

    http://www.debka.com/

  

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Per Traasdahl

67 innlegg  1534 kommentarer

Og

Publisert over 5 år siden

midt inne i dette området ligger lilleputtlandet Israel med fiender i alle himmelretninger???

Unnskyld,,,,. I retning alle verdenshjørner

.

Svar
Kommentar #2

Torill Born

295 innlegg  1322 kommentarer

Israels Gud har kontrollen. Les Bibelen

Publisert over 5 år siden
Per Traasdahl. Gå til den siterte teksten.

midt inne i dette området ligger lilleputtlandet Israel med fiender i alle himmelretninger???

Det står om Jacobs nød - det er trengsels-tidene som skal komme over Israel. Jacob - sønnesønnen til Abraham fikk jo nettop navnet etter sin kamp med Gud. Det er flere profeter i det gamle Testamentet som har profetert det som har hendt oppigjennom historien - med NØYAKTIGHET. Også det siste store slaget - der Israel skal bli trengt på alle kanter. Men Bibelens Gud har kontrollen og vi som tror på Jesus Kristus hviler oss i den troen. Det er som det heter - såre godt....

Svar
Kommentar #3

Per Traasdahl

67 innlegg  1534 kommentarer

Torill, Hvis du leser og forstår hva jeg har skrevet

Publisert over 5 år siden

så ser du at jeg "sier" omtrent nøyaktig det samme...

Svar
Kommentar #4

Terje Johs. Johansen

25 innlegg  1905 kommentarer

Gog krigen?

Publisert over 5 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.

Det står om Jacobs nød - det er trengsels-tidene som skal komme over Israel. Jacob - sønnesønnen til Abraham fikk jo nettop navnet etter sin kamp med Gud.

Det du siterer i fra er "den store trengsel" som skal gå over hele jorden de 7 siste årene før Jesus kommer synlig igjen. Men dette her er nok forløperen til Gog krigen som kommer noe før, i samme periode som Jesus skal rykke bruden, de frelste hjem som vi kan lese om i 1.tess.4,16-18.

I Esekiel 39 står det: Så sier Herren, Israels Gud; Se, jeg kommer over deg, Gog,fyrste over Ros, Mesek og Tubal. Dette vil si en allianse mellom Russland og Asia. Videre står det: Og jeg vil vende deg om og drive deg frem og føre deg opp fra det ytterste Norden og la deg komme over Israels fjell. Og jeg vil slå din bue ut av din venster hånd og la dine piler falle ut av din høyre hånd. På Israels fjell skal du falle, du og alle dine skarer og de folkeslag som er med deg; jeg gir deg til føde for allehånde rovfugler, og for markens ville dyr.  Og i v.11: På den dag vil jeg gi Gog et gravsted i Israel, de veifarendes dal østenfor havet, og den skal stenge veien for de veifarende, for der skal de begrave Gog og hele hans hop, og de skal kalle den Gog hopens dal.

Hvis Russland og Kina kommer med militært utstyr inn i syria, vil ikke Israel bare sitte å se på. Da smeller det. Men legg merke til at bibelen sier at det er Gud som skal gå til rette med dem på sin måte. Esek.38.22-23. Jeg tror bestemt at vi er nærmere denne dagen, ja den er langt nærmere enn vi tror. I Kapt. 38, 16, sier bibelen at dette skjer i de siste dager...

Svar
Kommentar #5

Per Traasdahl

67 innlegg  1534 kommentarer

Det er nok

Publisert over 5 år siden

Gog ( Russland) vi snakker om denne gangen ja Terje, og Gog er ikke ikke George Bush som Torstein hevder.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Tore Olsen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
1 minutt siden / 392 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
3 minutter siden / 392 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
21 minutter siden / 345 visninger
Christian Jebsen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 345 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 345 visninger
Rune Holt kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1618 visninger
Ragnhild Kimo kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 345 visninger
Robin Tande kommenterte på
Straff som fortjent
rundt 2 timer siden / 988 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 2 timer siden / 392 visninger
Per Søetorp kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 345 visninger
Torgeir H. Persett kommenterte på
Ernas lukkede kultur
rundt 3 timer siden / 2066 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 3 timer siden / 345 visninger
Les flere