Verdidebatt

Havet stiger

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Havet stiger

En ny skremselsrapport er nå under klimaforhandlingene lagt frem av Hr. Jonas Gahr Støre og Mr. Al Gore. Havet vil i verste fall kunne komme til å stige med 1,5 - 2 meter i løpet av de neste 100 år hevder de!

Pr. i dag finnes der ikke måleinstrumenter som kan fange opp en slik påstand, og målinger som har vært gjort er alt for kortvarig til å kunne slå fast en konstant og vedvarende utvikling.

At det gjøres et krafttiltak for å få ned Co2 og andre forurensende faktorer er vel og bra, men å blande inn skremselspropaganda for å hevde at forurensningen alene er skyld i den globale oppvarmingen, og at det er fra menneskene dette kommer fra, og at dette er den eneste faktoren som spiller inn, er å slå seg selv i hodet med en tom bokperm! Det er bare en tom påstand!?

Jeg sitter med en bok skrevet om en kjent profet som ble kalt den sovende profet, den amerikanske Edgar Cayce, han så mange av de bibelske profetier, men han så også naturfenomener og naturkatastrofer som han beskriver som en utvikling av de geologiske prosesser i jordens indre, og hvem klarer å stoppe disse?

Han så at det man kaller ildringen, eller det som tilhører den undersjøiske atlanterhavsrygg som Island er en del av begynner å røre på seg - den består av bl.a. undersjøiske vulkaner, og som en kuriositet kan nevnes øyen “Surtsøy” som den 14. Nov.1963 steg opp fra havet i området mellom Island og Norge.

Slike ting gjør havet varmere, andre faktorer er også vulkaner i Stillehavet i traktene ved Hawaii så vel over, som under havnivået, og bidrar til den global oppvarming av havet som igjen får ismassene i polområdene til å smelte fra undersiden.

Edgar Cayce beskriver ikke menneskene direkte i dag for den tilstand jorden vil komme i, men et resultat av geologiske prosesser, og hans beskrivelse av om jordens klima vil forandre seg eller ikke, en av Cayces første profetier handler nettopp om dette spørsmålet hvorvidt jordens klima ville forandre seg:

“Med hensyn til de fysiske endringer på dette: Jorden vil slå sprekker i seg, revner vil åpne seg i den vestlige del av Amerika, størstedelen av Japan forsvinner i havet. Nord - Europa vil bli utsatt for store omveltninger på et øyeblikk. Nytt land vil komme til syne utenfor Amerikas østkyst.”

Cayce talte også om omveltningene i de arktiske og antarktiske egner og om vulkanutbrudd i den tropiske sone som en forløper for en pol forskyvning med en altomfattende klimaendring til følge.

Cayce beretter også om problemer med havbunnen i Middelhavsområdet, området rundt vulkanen Etna, med landehevninger og landesenkninger, han nevner et tilfelle hvor havbunnen var på 1400 meters dyp, som etter en landehevning bare vil bli på 14 meter.

Cayce begrunner forandringene med jordens stigende temperatur med en “aktivering av de indre prosesser i jordskorpen langs forkastningslinjene” som årsak. Og nevner tsunamier, jordskjelv og stormflodbølger som frembringes av undersjøiske jordskjelv.

Endringer i jordens akselhelling som først vil begynne langsomt i jordens kappe, for deretter å intensiveres, inntil de til slutt når frem til polene som så forårsaker en pol forskyvning, og han forklarer at der er en treghet i selve mekanismen i jordens kjerne som gir ettervirkninger.

Han bekrefter at vannstanden vil stige, og at kystbyer nær havet vil oversvømmes, samt de lavereliggende områder. Han sier at det vil oppstå åpne havområder nord for Grønnland og at klimaet vil bli tropisk der det før har vært subtropisk.

Grunn til bekymring over vår moder jords nykker? Får vi stanset dette?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt