Jan Hårstad

1125    2300

Norge og Egypt

Trekkes det lærdommer?

Publisert: 15. jun 2012 / 545 visninger.

   

                             Militærkupp i Egypt

       Sist jeg skrev om Egypt og den gamle etterretningssjefen Suleiman,dro jeg opp det perspektiv av det ville bli et militærkupp i Egypt snart. Det kom langt tidligere enn hva jeg hadde ventet.

       Parlamentet,basert på første valg,er oppløst fordi det skulle være ukonstitusjonelt. Militærjuntaen har en Mubarak-politiker som sin kandidat; Ahmed Sahfiq,og truer med dratiske tiltak mot alle som nå protesterer og streiker. Dette er da første trinn i fasen militærkupp.

      Det som  i særdeleshet angår oss norske forbundet med Egypt-hendelsene,er at absolutt alt hva våre "eksperter" har skrevet og sagt har vist seg å være det aller vanvittigste tullball. Det er ikke en prognose/analyse som har gått inn. Hva kan dette komme av?

      Etter mitt skjønn skyldes det to saker som er forbundet. Akademikerklassen og  den intellektuell elite har vært opphengt både i EUs prosjekt med samforstand med den islamske verden,å lage et semi-islamisert Europa. Eliten har også funnet opprykksmuligheter ved ideen om "global governance" som ledes av USA-EU.

     Her gjelder det da ikke å si noe sant om noe som helst, men å konstruere et verdensbilde som fremmer disse prosjektene i den globaliserte verden. Den nye verdensorden vil ha enorme behov for teknokrater,administratorer og ikke minst IDEOLOGER som kan markedsføre the new world order. (tale av gammel Bush 6 mars 1991)

      Dette fenomen,at intelligensiaen selger seg for gode penger til maktens ulike prosjekt,skrev Julien Benda om i 1928: "Klerkenes forræderi". Den intellektuelle klasse ikke som erkjennere og sannhetssøkere, men som maktens ideologer.

     I et lite provinsland som Norge er nå dette fått helt groteske dimensjoner. Når jeg var ung var også jeg svært opptatt av å forandre verden,når jeg nå nærmer meg pensjonsalderen syns jeg det å kunne beholde vettet i Norge er en bedrift. Det er et land som ikke eksisterer i politisk-ideologisk forstand, det er en koloni under Brussel og Washington. Den yngre generasjon får et kjempejobb med å gjenoppbygge Norge som en selvstendig stat,om det noen gang kan skje?

     Hva vil så skje i Egypt? Som Suleiman var inne på: MBbrotherhood er smarte og har forberedt seg på det verste. Har brukt tida til å utdanne paramilitære styrker som holdes i beredskap. Det samme har selvfølgelig Salafi-Jihadene gjort slik at det idag også er væpnete Jihadister i Egypt som selvfølgelig vil komme på banen i løpet av nær framtid.

    Disse kreftene er jo nære allierte av de nye Qaida/MB makthaverne i Libya og både Egypt,Syria og Gaza er oversvømmet av kvalitetsvåpen fra Nato-krigen mot Gadaffi. Ja, det som skjer av Qaida-overtagelse av Mali, kunne ikke ha skjedd uten våpen fra Libya.

    Verst er det nå kanskje for USA som i sin ufattelige naivitet har trodd at det lot seg gjøre å koke sammen et amerikansk lydrike i Egypt hvor Militærjuntaen og MB delte makten. De har allerede rukket å bruke milliarder av dollar på dette prosjektet og nå går det mot borgerkrigslignende tilstander i Egypt.

   En italiensk filosof,Costanze Preve,uttrykte det briljant:

"Media har laget en paralell univers for å guide det virkelige universet i den retning som er ønsket av oligarkene."

   I Aftenposten idag står det i en mininotis at Tyskland har hatt razziaer mot Salafist-Jihader i hele landet; en rekke skal utvises. Forfatter Thorsten Hinz bemerker:

  "Wir befinden uns in der Früphase eines stillen Bürgerkriegs" (17.5.2012)

    Dette kunne han ha sagt om det øvrige Europa også. Men dette er synspunkter som det ikke blir betalt for.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Jarl Henning Ulrichsen kommenterte på
Enslige asylbarn må ikke sendes ut av Norge
2 minutter siden / 633 visninger
Torry Unsgaard kommenterte på
Kampen om de kristne velgerne
9 minutter siden / 202 visninger
Siv Engebråten Bonde kommenterte på
Berøringens vendepunkt - oppstandelse og sårbarhet
10 minutter siden / 107 visninger
Kjetil Mæhle kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
39 minutter siden / 1027 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 1 time siden / 251 visninger
Roger Christensen kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 1 time siden / 2878 visninger
Kjersti Aspheim kommenterte på
Kampen om de kristne velgerne
rundt 1 time siden / 202 visninger
Kjersti Aspheim kommenterte på
Enslige asylbarn må ikke sendes ut av Norge
rundt 1 time siden / 633 visninger
Arild Kvangarsnes kommenterte på
Evolusjonslære, kreasjonisme og vitenskap
rundt 3 timer siden / 1707 visninger
Johan Velten kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
rundt 3 timer siden / 1027 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 3 timer siden / 2878 visninger
Roald Øye kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 3 timer siden / 2878 visninger
Les flere