Torill Born

295    1290

Hvorfor så mye indre lidelse og angst

Vi som har tatt imot Jesus Kristus går jo rundt med en trygghet og harmoni i vårt indre liv - som gjør at vi kan se hverdagen trygt inn i øynene og føler vi er i følge med Jesus Kristus på livsveien. Dette GJØR noe med mennesker.

Publisert: 13. jun 2012 / 562 visninger.

Vi hører jo om så mye vondt av  mennesker som lider - og mye er i det indre liv. Mange går rundt med selvmordstanker og andre vonde tanker og forestillinger. Både vrangforestillinger og dype nevroser.

Jeg husker en gang hvor en kjær tante av min mann og meg - fra den ene dag som frisk og oppegående og neste dag lå på sykehus med slanger rundt om i kroppen og var bevisstløs. På natten fikk jeg plutselig en følelse av at NÅ - nå blir jeg gal. Dette blir for mye. Jeg husker det øyeblikket i hjernen min. Det var som en black out.

Det var jo da selvfølgelig for meg å be til Jesus i min fortvilelse. Da fikk jeg salmen og ordene: "Velt alle dine veie, og all din hjertesorg på Ham som har i eie den hele himlens borg." Jeg overga min angst til Jesus Kristus og jeg falt til ro og søvnen ble god. TENK om mennesker som sliter kunne finne den veien. Det er DET som plager meg - at de IKKE har NOEN å vende seg til. Kjære menneske. Det ER ikke godt å vite at andre lider. Hva hjelper det om man selv har det materielt godt, når man føler andre går rundt med angst og smerte. Den eneste trøsten er å be for menneskene. For det står at bønnen kommer ALDRI tomhendt tilbake. Som Jesus selv sier og som vi også kan kjenne på vår egen kropp. Når ETT lem på kroppen lider - så lider HELE legemet.

Jesus Kristus sier jo selv: Jeg er kilden med det LEVENDE vann. Det er som om harmoni og trygghet strømmer gjennom legemet og gjør at du nærmest føler Jesu nærhet. Bibelen snakker jo også om at Himmelen er inne i eder - for å bruke det gamle språket. Ja, det kan JEG bekrefte. Det er som å gå med en himmel inne i sitt hjerte.

Jeg hadde selv store sjelekvaler da jeg var ung og i omvendelses-fasen og nytt liv i Jesus Kristus. Jeg skalv og svettet og ba hele natten, før jeg kom til ro. Jeg tenker på de som er alvorlig syke der ikke bare kroppen lider - men de må også slite psykisk med angst - slik jeg selv gjorde, selvom jeg fysisk ikke var syk. Jeg ber for hele menneskeheten at de må ta imot Jesus Kristus som sin himmelske Far og få denne himmelske fred i sitt indre. Jeg ber for folk når jeg er på både på trikk og buss. Jeg har så vondt av mange som lider, nettopp fordi jeg har kjent på dette selv og jeg ville ikke unne det verste menneske den sjele-nøden og sjele-angsten jeg opplevet. Det er godt å sitte og be for mennesker og så ser jeg for meg at Jesu armer er rundt dem og at de skal få det godt hos Jesus. JEG - som menneske kan jo gjøre null og niks, og de jeg ber for vet jo ikke dette, men Gud vet og ser. Slik trøster jeg meg selv, og håper og tror at andre også får smake den herlige glede det er å kjenne sin himmelske Far Jesus Kristus. Jeg TROR på den store lykken. Den ENESTE lykken. Det indre harmoni og trygghet forteller meg og viser meg jo det HVER DAG. Jeg ønsker hver eneste en av dere å få smake denne lykken. Av hele mitt hjerte. Smak - og kjenn at Herren er GOD. Gud velsigne dere alle i Jesu navn. Amen.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

trond fossum

72 innlegg  48 kommentarer

evigheten

Publisert rundt 5 år siden

det er da mye godt i detta innlegget da
å overgi alt til jesus og gud

jeg gjorde dette selv jeg i den vanskeligste tida
ja flere ganger

men

så møter jeg på veggen her også
hva når denne gud og jesus begynner å rasle med sabelen
hva når disse to kommer med sine byrder og utidig og vil ha sin terapi som den øvrige røver

hvor skal du da henvende deg

det var da jeg fann evigheten
livet
ro
fred
god

Svar
Kommentar #2

Morten Christiansen

17 innlegg  10265 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.

Vi som har tatt imot Jesus Kristus går jo rundt med en trygghet og harmoni i vårt indre liv

Really?

Svar
Kommentar #3

robert ommundsen

80 innlegg  4869 kommentarer

neppe

Publisert rundt 5 år siden

de er like redde eller ikke som alle andre

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Daniel Krussand kommenterte på
Nå har vi det gående...
8 minutter siden / 37 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Polariseringens pris
9 minutter siden / 395 visninger
Hermod Herstad kommenterte på
Polariseringens pris
10 minutter siden / 395 visninger
Sigmund Voll Ådnøy kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
15 minutter siden / 1061 visninger
Øivind Bergh kommenterte på
Å praktisere egne formaninger
16 minutter siden / 508 visninger
Johan Velten kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
38 minutter siden / 1061 visninger
Oddvar Moi kommenterte på
Hvetekornets lov
rundt 1 time siden / 477 visninger
Arne Kristiansen kommenterte på
Hvetekornets lov
rundt 1 time siden / 477 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 1 time siden / 395 visninger
Knut Nygaard kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 2 timer siden / 395 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Enslige asylbarn må ikke sendes ut av Norge
rundt 3 timer siden / 670 visninger
Les flere