Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12    788

Fortsatt ledige rom

Publisert: 7. jun 2012 / 781 visninger.

Sommerferien nærmer seg med stormskritt. De fleste, av dere som har tenkt dere bort, har sikkert allerede ordnet med overnatting. Hoteller, hytter og herberger fyller seg raskt, og det begynner allerede å bli vanskelig å få tak i noe.

Det kan bli nokså bekymringsfullt når man får det samme svaret hvorenn man henvender seg om at alt er fullt. Hvor lettet og lykkelig blir man vel ikke da når man etter lang tids leting endelig støter på et sted hvor det fortsatt er ledige rom. Da er man ikke sen med å reservere.

Disipplene til Jesus var også bekymret. Mens de feiret påske sammen, fortalte Jesus dem at han skulle forlate denne verden og at de ikke kunne komme med han;

Mine barn! Ennå en liten stund er jeg hos dere. Dere skal søke meg, men det jeg sa til jødene, sier jeg nå til dere også: Dit jeg går, kan dere ikke komme.(Joh. 13 v 33)

Særlig Simon Peter, som litt senere skulle fornekte Jesus, var fyllt med en stor uro;

Simon Peter sier til ham: «Herre, hvor går du hen?» Jesus svarte: «Dit jeg går, kan du ikke følge meg nå. Senere skal du følge meg.» 37 «Hvorfor kan jeg ikke følge deg nå?» sier Peter. «Jeg vil gi livet mitt for deg.» 38 Jesus svarte: «Du vil gi livet for meg? Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Hanen skal ikke gale før du har fornektet meg tre ganger. (Joh.13 v 36-38)

Jesus såg disipplenes uro. Han elsket dem, og han visste at de trengte både trøst og klare svar. Derfor sa Jesus til dem;

La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!  2 I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere?  3 Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er.  4 Og dit jeg går, vet dere veien.»(Joh.14 v 1-4)

Disippelen Tomas var fortsatt urolig og sa til Jesus;

«Herre, vi vet ikke hvor du går. Hvordan kan vi da vite veien?»

Hvorpå Jesus svarte klart og tydelig; 

 «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.  7 Har dere kjent meg, skal dere også kjenne min Far. Fra nå av kjenner dere ham og har sett ham.»(Joh.14 v5-7)

Disse ordene, som Jesus talte til sine disippler, er svært viktige, og gjelder også oss. Jesus ble, ikke lang tide etter dette , tatt opp til Faderen i himmelen. Der forbereder han et sted for alle som tror på han. En dag skal Jesus komme tilbake og hente alle sine;

Denne Jesus som ble tatt bort fra dere opp til himmelen, han skal komme igjen på samme måte som dere har sett ham fare opp til himmelen.»(Apost.gjern.1 v 11)

Nå er det fortsatt ledige rom i dette store huset. Men en dag er det for sent.

Det er, som kjent, mange veier som fører til Rom. Men det er bare en vei som fører til himmelen! Mange hevder å ha funnet en annen vei. Men Jesus sier klart og tydelig at han ikke bare er "en vei" av de mange, men at han er selveste veien. Og ikke bare er han "veien", men han er også sannheten og livet.

Det er umulig å komme til himmelen ved gå en eller annen vei og å gjøre så godt en kan. Alle mennesker svømmer rundt i et hav av synd. Synden skiller oss ifra Gud, som er hellig og ikke tåler synd.

Like umulig som det er å greie å redde seg selv opp ifra det store stormfulle hav, er det å greie å komme seg til Faderens hus på eget vis. Gud elsker oss så høyt at han gav sin sønn, Jesus Kristus, ned til oss for å ta på seg den straffen vi hadde fortjent.

Det finnes mange båter på det store hav. Men det er bare en redningsbåt. Redningsmannen og kapteinen på denne båten er Jesus Kristus. Han holder ut sin hånd klar til å redde oss. Men enhver må bestemme seg om han eller hun vil gripe hans hånd eller ikke.

De fleste av oss har vel sunget barnesangen; "Min båt er så liten"Dere kan sikkert første vers utenatt;

Min båt er så liten og havet så stort
men Jesus har grepet min hånd.
Når han styrer båten så går det så bra
på veien til himmelens land.

Evangeliet er så enkelt at selv et lite barn forstår det.Det eneste man trenger å forstå er at man er en synder og at Jesus er den eneste som kan ta bort synd. Man trenger bare strekke  ut hånden slik at Jesus kan gripe den og løfte en opp i båten sin som seiler trygt til himmelens land.

De som nå er på vei i denne båten, som nok ikke er så liten, men kanskje liten i forhold til det store hav, er trygge, selv om det stormer iblant. Arbeidsledighet kjenner de ikke til. Kapteinen ber dem om å både arbeide og å fiske mennesker mens de er på vei til sine evige boliger.

Alle disse, som Jesus har reddet, gleder seg til den dagen de endelig kommer fram til endemålet. Særlig når det, mot slutten av reisa, stormer på det verste, gleder de seg , for Jesus har sagt;

Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For da skal dere snart bli satt fri.»(Lukas 21 v 28)

Det må være noen fantastiske boliger som Jesus nå har brukt nesten 2000 år på å forberede. Men vi skal nok ikke bare sitte stille på hvert vårt rom der i himmelen. I bibelen står det at vi blant annet skal synge lovsanger, ha fellesskap med hverandre og til og med spise. Så det blir litt av en herlig fest der! Og best av alt skal vi se Jesus og Gud!

Kanskje du som leser dette ikke har bestemt deg ennå for Jesus. Du tenker kanskje at du vil vente litt til med å ta avgjørelsen. Men det er nå redningsbåten er ute på havet. En dag vil den ha seilet bort. Du må akte på denne frelse så stor og ikke la båten drive vekk ifra deg!

Derfor må vi desto mer gi akt på det vi har hørt, så vi ikke driver bort fra det.  2 For når det ordet som var talt gjennom engler, var gyldig, så hvert lovbrudd og all ulydighet fikk sin fortjente straff,  3 hvordan skal da vi slippe unna hvis vi ikke bryr oss om en frelse som er så mye større? Den ble først forkynt av Herren og siden stadfestet for oss av dem som hadde hørt ham.  4 Også Gud har gitt sitt vitnesbyrd, gjennom tegn og under og mange slags mektige gjerninger og ved å dele ut Den hellige ånds gaver etter sin vilje.(Hebr. 2 v 1-4)

Før Jesus for opp til himmelen, lovde han, oss som tror,  hans stedfortreder, Den Hellige Ånd, til enhver som tror på han. Det er Den Hellige Ånd som er vår hjelper, lærer og trøster. Vi som er troende merker hans nærvær, og det er så godt!

Det er bare en grunn til at Jesus ikke har kommet igjen ennå og det er at det ennå er flere som må bli frelst;

Og Herrens tålmod skal dere se som en mulighet til frelse.  (2 Pet.3 v 15)

Hvis Jesus kaller på deg idag, vær da ikke sen med å gripe hans hånd!

Derfor, som Den hellige ånd sier:
           I dag, om dere hører hans røst,
          
     8  så gjør ikke hjertene harde (Hebr. 3 v 7-8)

Det kan være ergelig å ikke få seg et rom for noen dager eller uker i ferien. Men hvor mye alvorligere er det ikke å ikke ha sikret seg en evig bolig!

 

 


 


 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Hei Hildegunn

Det er så godt å lese dette du skriver, jeg blir med ditt innlegg igjen minnet på hvor lyst jeg har til å slippe alt av det verdslige vi omgir oss til daglig, og rette større fokus på Han som er vår Frelser, Jesus. Det er så sant som du skriver, Gud prøver nå oss igjen, og jeg er derfor veldig glad for at Han drøyer litt med sitt komme. Himmelen skal jo være full av diamanter og mange mennesker går rundt fortapte i seg seg selv, strekker ikke til, og jeg vet at Gud har kjærlighet til nettopp det fortapte. Å få lov til å takke Han i det Himmelske lovsangskoret for dette i all Evighet blir godt, vi må huske på at livet ikke er noe selvfølgelighet, men at Han utvalgte oss først i kjærlighet, det forteller om en underfull Gud. Vi ser Guds inngripen i naturen, det som mennesker fortsatt ikke har ødelagt, storheten og samspillet hvor alt utfyller hverandre ned i minste detalj. 

Forleden jeg var ute en kveld så jeg en fantastisk regnbue på himmelen. Den var så klar og tydelig og jeg ble minnet den pakt Gud gjorde med Noah og kommende slekter i etterkant av vannflommen som rammet jorda, kun Noah og Hans husstand fant nåde hos Gud.

Første Mosebok 9.13- min bue har jeg satt i skyen, den skal være tegn på en pakt mellom meg og jorden. Hele dette kapitell 9 forteller oss om Guds inngripen i sitt Skaperverk.

Vi venter på en ny stor inngripen over vår jord. De troende forbereder seg til Herrens komme, tenk at vi skal spise i himmelen, så jordnært og godt.

Ha det godt, og takk for at du minner oss alle på det beste ved livet.

lise

Svar
Kommentar #2

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Hildegunn Tangeraas Doelitzsch. Gå til den siterte teksten.

Kanskje du som leser dette ikke har bestemt deg ennå for Jesus. Du tenker kanskje at du vil vente litt til med å ta avgjørelsen. Men det er nå redningsbåten er ute på havet. En dag vil den ha seilet bort. Du må akte på denne frelse så stor og ikke la båten drive vekk ifra deg!

Derfor må vi desto mer gi akt på det vi har hørt, så vi ikke driver bort fra det.

Hei Hildegunn

 

Der det er hjerteterom er det husrom. Alle blir kalt ja opp til flere ganger men jo lengere tid det går vanskeigere kan det bli å høre kallet. Gud vil att alle skal føres trygt hjem til sine boliger i himmelen. men røsten som roper på sine barn forsvinner fort i larmen av tidens støy. Det er viktig som du påpeker i ditt innlegg at man må ta et valg før det er for sent. man kan faktisk dø i natt uten å ha tatt i mot Jesus som sin frelser. Tenk  at da er det for sent , men i dag lever man som om det var deT siste vi gjorde, men alikavel så tar   mange seg ikke tid til å tenke tanken på et liv etter døden, om det ender i fortapelsen eller i himmelen. Men det er opp til oss om vi  ønsker å ta i mot kallet  Heller ikke . kom mens det enno er tid. Tør man ta sjansen på å la være ? ja til Himmelen lengter vi. I dag mens jeg kjørte bil og så opp mot himmelen tenkte jeg om du kom no herre var jeg klar til å dra, uten å se meg tilbake på noe, og slippe alt man har for så å bli løftet opp i skyen :) tenk for en dag det skal bli. For eier man livet I kRISTUS så eier man alt. eier man ikke livet I KRISTUS så skal man selv bli fratatt alt  man har. Har man Jesus har man alt. Takk søster for et fint innlegg. solen varmer og jeg gleder meg til mer tid med familien.

 

 

Gud velsigne deg søster

 

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #3

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Du vil inn i himmelen altså??

Publisert over 5 år siden
Hildegunn Tangeraas Doelitzsch. Gå til den siterte teksten.

Men hvor mye alvorligere er det ikke å ikke ha sikret seg en evig bolig!

Ved flere anledninger har du benektet du ønsker deg inn i Himmelen, bra du har snudd.

Svar
Kommentar #4

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12626 kommentarer

Det teologiske

Publisert over 5 år siden

i dette budskapet ligger vel ikke i at båten var liten, og havet så stort, men at havet gir fra seg sine døde (Åp.21.13) og at verken døden eller havet skal være mere, og at denne jammerdal er blitt borte, alt er blitt nytt. Til og med natten er blitt borte etter at alle folkeslag har gått inn gjennom stadens tolv porter, her er det ikke lengre en smal sti, men en gate av gull. (Åp.21) Det står visstnok at det bare er de som er skrevet opp i livets bok som får komme inn, og at det gjelder bare for de som er født i Sion, men etter hva jeg kan se, så er alle født i Sion, og alle er skrevet opp, og tellet opp av Herren selv, så det ikke skal bli noen menneskelige misforståelser. (Salme 87.5) Her er det slutt på ferieturer uten overnattingsplass - dessuten har jeg gardert meg, og tar alltid med meg i håndbagasjen en seng til å sove i ;-) Jeg har lært at det ikke alltid er rom i herbergene rundt omkring, selv ikke for en Herrens utvalgt.

Svar
Kommentar #5

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Lise Helgesen. Gå til den siterte teksten.

Forleden jeg var ute en kveld så jeg en fantastisk regnbue på himmelen.

Hei Lise!

Hjertet mitt fryder seg over det du skriver:-)!

Da jeg skrev dette innlegget pøsregnet det ute og det var et voldsomt torevær. Så jeg var glad at strømmen ikke gikk og jeg fikk sendt inn innlegget. Ikke før etter at jeg hadde skrevet, kom jeg på Noah og vannflommen og hvordan det passet med det jeg skrev. Det jeg skrev er jo en slags lignelse som jeg kom på. Men fortellingen om Noah er sann. Jesus bruker det som skjedde med Noah for å sammenligne med hvordan det blir når han kommer tilbake;

Som i Noahs dager, slik skal det være når Menneskesønnen kommer. 38 For i tiden før storflommen spiste og drakk de, giftet seg og giftet bort, helt til den dagen Noah gikk inn i arken, 39 og de skjønte ingenting før flommen kom og tok dem alle. Slik skal det være når Menneskesønnen kommer.(Matt.24 v 37-39)

Jeg leste idag også Hebreerne 11, som handler om hva troen er og lister opp noen av troens menn og kvinner. Noah er en av dem;

I tro fikk Noah varsel om det som ennå ikke var synlig. I gudsfrykt bygde han en ark og berget sin familie. Hans tro ble en dom over verden, og selv ble han arving til den rettferdighet som troen gir. (Hebr.11 v 7)

Jeg la særlig merke til v 13-16 i dette kapittelet som var så godt å lese;

I denne troen døde alle disse uten å ha fått det som var lovet. De bare så det langt borte og hilste det, og de bekjente at de var fremmede og hjemløse på jorden. 14 Når de taler slik, viser de klart at de lengter etter et fedreland. 15 Hvis de hadde tenkt på det landet de dro ut fra, hadde de hatt tid til å vende tilbake. 16 Men nå er det et bedre land de lengter etter: det himmelske. Derfor skammer ikke Gud seg over dem, men vil kalles deres Gud, for han har gjort i stand en by til dem. 

Jeg tror at jo vanskeligere tidene vil bli og jo nærmere vi er til Jesu gjenkomst, desto mer vil vi føle oss som utlendinger her på jord og lengte etter vårt fedreland som er det himmelske.Tenk hvor herlig det blir å treffe alle disse som har gått bort før oss!

Jeg ønsker deg Guds fred, Lise, som overgår all forstand!


 

Svar
Kommentar #6

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

I dag mens jeg kjørte bil og så opp mot himmelen tenkte jeg om du kom no herre var jeg klar til å dra, uten å se meg tilbake på noe, og slippe alt man har

Ja, det er så godt å ha saken sin i orden med Gud; Alltid være beredt!:-) 

Jeg ber veldig ofte for alle mine søsken her på VD at vi alltid må holde oss på veien og ikke gi opp selv når det blir vanskelig.

Leste et sted på nettet etter at jeg hadde skrevet innlegget, en som hadde brukt samme sammenligning med redningsbåten som meg. Han skrev også noe mer interresant med havet full av synd. Hvis vi er oppi redningsbåten må vi ikke begynne å leke med synden igjen. Vi må holde oss i båten. Hvis vi begynner med å dyppe hånden litt uti tar vi gjerne føttene inni også..... Plutselig detter vi med hele oss ut av båten og inn i havet. Da må vi full fart vende oss til redningsmannen igjen og la han dra oss opp igjen i båten!Best er det aldri å leke med synd. Det kan bli veldig farlig!

Her regner det nå i bøtter ute.... Kanskje jeg får se en regnbue på himmelen snart:-)
Vet ikke om det regner eller om sola skinner fortsatt hos dere.. Men i hvert fall så ønsker jeg at sola må fortsette å skinne i deres hjerter!;-) Og så ønsker jeg deg og din familie, Rune, Guds fred og at Han må bevare dere og at dere kan kose dere sammen! 

Svar

Siste innlegg

TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 3 timer siden / 71 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
rundt 5 timer siden / 91 visninger
1 kommentarer
KIRKENS UNGE
av
Øystein Magelssen
rundt 6 timer siden / 74 visninger
1 kommentarer
Hvorfor Kvekerne?
av
Hans Morten Haugen
rundt 7 timer siden / 80 visninger
0 kommentarer
Konfliktsky fredsbyggere
av
Ingrid Vik
rundt 10 timer siden / 265 visninger
0 kommentarer
Blågrønn trospolitikk
av
Vårt Land
rundt 10 timer siden / 112 visninger
0 kommentarer
Drikkeukulturen
av
Erling Rimehaug
rundt 19 timer siden / 334 visninger
3 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 3 timer siden / 71 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
rundt 5 timer siden / 91 visninger
1 kommentarer
KIRKENS UNGE
av
Øystein Magelssen
rundt 6 timer siden / 74 visninger
1 kommentarer
Hvorfor Kvekerne?
av
Hans Morten Haugen
rundt 7 timer siden / 80 visninger
0 kommentarer
Konfliktsky fredsbyggere
av
Ingrid Vik
rundt 10 timer siden / 265 visninger
0 kommentarer
Blågrønn trospolitikk
av
Vårt Land
rundt 10 timer siden / 112 visninger
0 kommentarer
Drikkeukulturen
av
Erling Rimehaug
rundt 19 timer siden / 334 visninger
3 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Jostein Sandsmark kommenterte på
MØRKRET, DØDEN OG DET VONDE - GUD, LJOSET OG LIVET
10 minutter siden / 2171 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Viktige Venstre-gjennomslag i ruspolitikken
rundt 1 time siden / 209 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
MØRKRET, DØDEN OG DET VONDE - GUD, LJOSET OG LIVET
rundt 1 time siden / 2171 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 1 time siden / 390 visninger
Tor Albertsen kommenterte på
Aulen, Augustin og forsoningslæren
rundt 1 time siden / 324 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 2 timer siden / 1079 visninger
Kåre Kvangarsnes kommenterte på
Vantro.
rundt 2 timer siden / 1215 visninger
Carl Wilhelm Leo kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 3 timer siden / 1079 visninger
Hege Anita Aarvold Flottorp kommenterte på
Dere kastet meg til nett-trollene, Vårt Land!
rundt 3 timer siden / 1996 visninger
Hege Anita Aarvold Flottorp kommenterte på
"Rett" til å dø?
rundt 3 timer siden / 515 visninger
Oddvar Tveito kommenterte på
Dere kastet meg til nett-trollene, Vårt Land!
rundt 3 timer siden / 1996 visninger
Hege Anita Aarvold Flottorp kommenterte på
Drikkeukulturen
rundt 3 timer siden / 334 visninger
Les flere