Morten Gabrielsen

7    121

Antikrist?

Bibelen forteller om at antikrist skal komme. Er tiden for da antikrist kommer til makten nær forestående, og hvem er han?

Publisert: 7. jun 2012 / 1860 visninger.

Jeg skal ikke si jeg med sikkerhet har svarene på de spørsmålene. Men jeg tror vi kan stå nær overfor antikrists komme. Jeg tror endog at han har kommet, men han har ennå ikke fått verdensmakt. Jeg skal her begrunne hvorfor jeg ser slik på det, selv om jeg kan ta feil. Det er ikke min hensikt å skremme.

Johannes Åpenbaring forteller om at et dyr skal stige opp av havet. Dette dyret skal bl.a. spotte Gud og få makt over hele jorden. Og det vil bli pålagt folk å ta dyrets merke, 666, for å kunne kjøpe eller selge. Dette er antikrist med sin globale verdensregjering.

For noen år siden, på internett, kom jeg over Jose Luis De Jesus Miranda. Han er leder for organisasjonen Growing in Grace International. Han ser på seg selv som Jesus som har kommet tilbake, og hans tilhengere tilber ham som det (han kaller seg "The Man Christ Jesus"). Ikke bare det, men han tolker også Johannes Åpenbaring annerledes, og hevder at Johannes misforsto åpenbarelsen han fikk når det gjelder dyret. Han mener dyret i virkeligheten er Kristus. Så Miranda hevder han samtidig er dyret, fordi han mener det er Kristus. Han mener også at folk skal merke seg med dyrets tegn, 666, fordi det er hans tegn, og mange har allerede merket seg med 666, enda Gud så klart i Bibelen har advart mot dyrets merke og mot det å tilbe noen andre enn Gud. I tillegg har han en annen tolkning av Bibelen der han bl.a. mener at djevelen ikke lenger eksisterer (etter korset). Dette er også en vranglære.

Ifølge Wikipedia rapporterte Dallas Morning News i 2007 at Jose Miranda hadde etterfølgere i 35 nasjoner, for det meste Latin-Amerika, og hadde 287 radioprogrammer og et 24-timers spansktalende TV-nettverk.

For en stund tilbake, da jeg ville undersøke på internett hvordan det "lå an" med Miranda og Growing in Grace, så jeg til min forbauselse at de hadde satt i gang en nedtelling til en bestemt dato. På denne datoen skal Mr. Miranda og hans etterfølgere (de som er merket), ifølge ham selv, bli transformert og få et udødelig legeme. Deretter skal han bli leder for en verdensregjering. Datoen de har satt til dette er 1.7.2012. Dette har han holdt fast på. Og i år er Jose Luis 66 (!) år gammel.

Jeg tror Miranda er antikrist, selv om jeg skal være forsiktig med å anklage noen for å være det. Derfor sier jeg også at jeg ikke er helt sikker. Han er ihvertfall en vranglærer som fører folk vill. For han, som ikke er Jesus, gjør seg selv til Jesus og Gud, og fører en lære som fører folk bort fra Kristus. Jeg vet ikke alt om ham, og hva de gjør i denne organisasjonen, og kan derfor ikke vurdere eller si at alt de gjør er galt, men den som kjenner Bibelen og Gud, vet at de tingene jeg har påpekt her, er galt. Jeg håper likevel at både han og hans tilhengere kommer fram til den virkelige forståelsen av hvem Gud er.

Om det vil skje noe på den datoen, kan jeg ikke kommentere. Jeg hevder heller ikke at noe vil skje på den og den datoen, bare at jeg tror at tiden for antikrist er veldig nær. Tilbe den sanne Gud i himmelen, og vær beredt! Jeg tror den beste måten å være trygg på er å være nær Jesus Kristus, ikke i en innbilt nærhet, men at man sørger for å grave dypt og undersøke om man er på sikker grunn.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Dersom du ikkje har lest det før så har eg skrive to artiklar om Antikrist og teke med alle kjenneteikna.

På engelsk:

http://bki.no/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3642

På norsk:

http://bki.no/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3796

Antikrist er sjefen for endetidas Babylon.

I GT var det neBUSHadnezzar.

Han sette opp biletstøtta som alle måtte tilbe.

Han inntok jødane sitt land og førte dei i fangeskap.

Han øydelagde tempelet og påførte mykje liding.

Nebukadnesar var Guds tukestav mot nasjonen Israel i GT.

Endetidas Antikrist gjer akkurat det same.

Endetidas GeOrGe eller GOG tek seg til rette i Guds land og set seg i Guds tempel på templehøgda.(tingefjellet i nord,der Edens hage låg)

Han hjelper fyrst jødane å få templet på plass.

I Åp 17 vert det forklara korleis dyret står fram i endetidas Babylon.

"Dei er òg sju kongar: (presidentar) Fem av dei er falne , Gerald Ford , Ronald Reagan , Jimmy Carter , George H.W. Bush, og Bill Clinton éin er no, (George Walker Bush jr)

og éin er enno ikkje komen, (Barak Obama)

og når han kjem, skal han bli verande berre ei lita stund.

Dyret (George Walker Bush) som var , men ikkje er , det er sjølv den åttande, men like fullt ein av dei sju og går sin undergang i møte.” Op 17

Antikrist er den åttande i rekkja , men samtidig ein av dei 7.

Dyret frtå havet er spesielt nemnd i Jeremias 51,34.

"Kong Nebukadnesar av Babel
har ete meg, gjort ende på meg
og sett meg bort lik eit tomt kar.
Som eit sjøuhyre slukte han meg,
fylte magen med mitt beste kjøt
og spytta meg ut"

Svar
Kommentar #2

Terje Johs. Johansen

25 innlegg  1905 kommentarer

Huff!

Publisert over 5 år siden
Torstein Langesæter. Gå til den siterte teksten.

Dyret (George Walker Bush) som var , men ikkje er , det er sjølv den åttande, men like fullt ein av dei sju og går sin undergang i møte.” Op 17

Dette blir regne tullballet. Hvor får du alt dette tullet i fra?

Svar
Kommentar #3

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.

Dette blir regne tullballet. Hvor får du alt dette tullet i fra?

Når enkelte kristne skal sitera bibelen om Antikrist så er dei ikke klar over all GT er full av skildringar av han.

I Esaias 14 vert han skildra som Babylons Konge.


” Den dagen Herren lèt deg kvila frå strevet ditt og uroa di og frå det harde slavearbeidet som vart lagt på deg,4 skal du syngja denne spottevisa om kongen av Babel.”

I GT vart desse profetiene delvis oppfyllt med Nebukadnesar.

Han inntok Guds Land og knebla jødene - Guds utvalgte folk.

Antikrist kjem til å gjera det same no på slutten.

”slo folkeslag i harme,
slo utan stans,
som herska over folk i vreide,
forfølgde utan nåde.”

Han vert ei ny Hitler.

Når han til slutt vert knust vil dei same gledesscenene utspela seg som då Hitler vart knust.

”Heile jorda kviler i ro,
folk bryt ut i jubel.”

Korleis kunne det skje?

”Dei som ser deg, stirer på deg,
ser grundig på deg:
«Er dette DEN MANNEN som fekk jorda til å rista
og kongerika til å skjelva,”

Det er viktig å identifisera endetidas Babylon som er skildra i Åp 18 , i Jeremias 50/51, i Habakkuk , Nahum osv.

http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/america_babylon2.htm

Teksten i Åp 17 beskriv dei siste styrande i endetidas Babylon.

Eg er sikker på at GeOrGe - GOG

neBUSHadnezzar vil oppfylla desse orda i Åp 17- endetidas sjøuhyre.

Svar
Kommentar #4

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Hei Morten

 

 

Dette er jo alltid et spendende evne. antikrist, hvem er han som kommer som en frelser på denne jord. Den falske fresler vel og merke. Slik skal han opptre i begynnelsen med tegn og under, og til og med sette seg i tempelet, selv de utvalgte skal bli lurt. Jesus sier jo at det er mange falske mesiaser som skal komme. Men Det skal ikke vere tvil når jeg kommer som lyn dra øst til vest sier Jesus. Men kopien skal vere han som lurer mange troende til å tro han er verdens frelse. så jeg tro ikke det er Jose luis, eller bush,paven , putin obama. Jeg tror siden også jødene skal bli lurt at det blir en av deres egne. som skal komme. Det kan godt hende at vi har sett han men jeg tror han komme som ut av mørket inni lyset. vi vil bli blendet av hans kunnskap og lære og med tegn og under vil han forføre mange. for verden vil trenge en rednings mann og mange bryr seg ikkke hvor han kommer fra bare man blir reddet i fra den dårlige situvasjonen man er i økonomisk.  det handler om penger og makt. vi er så opptatt av det matrialiske og det glamore, at vi glemmer å se etter de tegn jesus advarte oss med. trist å se at en person som jose loise, lurer så mange mennesker , man vet hva som står når man vileder mennesker på denne måten så blir det en hard straff på lois. men det blir en spendende tid framover og innen noen år så vil man se bevegelser i samfunnet som står i forhold til skriftene. men dette er jo mine tanker .

 

 

MVH

Rune

 

 

 

 

 

 

 

 

Svar
Kommentar #5

Erik Berg

0 innlegg  210 kommentarer

Nothing new

Publisert over 5 år siden

Kristne har i 2000 år trodd endetiden ville komme i løpet av deres levetid. De har tolket ting og hendelser i sin samtid og alltid fått det til å passe med bibelens endetidsprofetier.

Men de har alltid tatt feil. Vi alle husker jo på den latterlige Harold Camping, som ikke lærte av første gang han dummet seg ut men måtte gjøre det 2 ganger. Vakttårnet har jo også gjort seg til latter ganske mange ganger, sist i 1975 (tror jeg det var) og etter det lærte de ett eller annet så de unngår å tidfeste nøyaktig når verdens undergang skal skje.

Dette er altså ingenting nytt - det er heller normalen at kristne tror endetiden er "nær forestående". Det har de trodd i 2000 år. Dagens dommedagsprofeter skiller seg således ikke ut fra tidligere tiders, og de vil oppleve å ta like grundig feil som sine forgjengere.

Svar
Kommentar #6

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Erik Berg. Gå til den siterte teksten.

Dette er altså ingenting nytt - det er heller normalen at kristne tror endetiden er "nær forestående". Det har de trodd i 2000 år. Dagens dommedagsprofeter skiller seg således ikke ut fra tidligere tiders, og de vil oppleve å ta like grundig feil som sine forgjengere.

Hei Erik

 

 

Ingen vet når Herrens komme er, men vi skal kjenne igjen når tiden nermer seg.og ser man på denne tiden så er det slik bibelen beskriver dette. og flere tegn på himmelen har vist seg der det har ståt skrevet omvend eder for Jesus kommer snart. De som ikke er rede og ikke har sitt navn skrevet i livets bok. vil ikke komme med, men enno er det tid til å vende om i fra synden. mange profeter har sagt at no kommer Herren men det kan ingen se, det er ikke rart at det er så mange som hører på dette til sluttt ikke tror, det er som å rope ulv ulv . men når tiden er inne så er det for sent. da er porten stengt.

 

 

MVH'

Rune

Svar
Kommentar #7

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Erik Berg. Gå til den siterte teksten.

Dette er altså ingenting nytt - det er heller normalen at kristne tror endetiden er "nær forestående". Det har de trodd i 2000 år.

Guds frelsesplan er heilt strukturert.

Du nemner desse 2000 åra .

Dei er enno ikkje til ende . Dei sluttar år 2028.

Då er det gått nøyaktig 2000 år sidan Yeshua las frå jubileumsprofetien i Esaias 61 .

http://bki.net/6000/clip_image014.jpg

Årene 1- 2000 (etter syndefallet), ble kalt TOHU eller adskillelsen.


Årene 2000 - 4000 ble kalt TORAH eller opplysning (etter at loven ble gitt)


Årene 4000 - 6000 ble kalt Y'MOT MASHIACH, Messias' dager (begynte ved Jesu DÅPl i det 4000. år).
Vi er fremdeles i denne tidsperiode.
I det 6000. år er det forventet at det Messianske riket skal komme, og det skal vare inntil år 7000. Da begynner OLAM HABA eller evigheten.
Oldtidens rabbinere så 7 dagers uken som et mønster for 7000 års planen fra Gud. De trodde at sabbaten var et bilde på det Messianske riket, som vi kaller for tusenårsriket.

http://alef.no/shabbat.htm

Antikrist vil stå fram no på slutten av desse 6000 åra.

http://www.earlychristianwritings.com/text/barnabas-lightfoot.html

"Barnabas 15:3
Of the Sabbath He speaketh in the beginning of the creation; And God made the works of His hands in six days, and He ended on the seventh day, and rested on it, and He hallowed it.

Barnabas 15:4
Give heed, children, what this meaneth; He ended in six days. He
meaneth this, that in six thousand years the Lord shall bring all
things to an end; for the day with Him signifyeth a thousand years;
and this He himself beareth me witness, saying; Behold, the day of the Lord shall be as a thousand years. Therefore, children, in six
days, that is in six thousand years, everything shall come to an end.


Barnabas 15:5
And He rested on the seventh day. this He meaneth; when His Son
shall come, and shall abolish the time of the LAWLESS ONE (ANTIKRIST), and shall
judge the ungodly, and shall change the sun and the moon and the
stars, then shall he truly rest on the seventh day."

Nesten alle kjem til å la seg bedra når no Antikrist returnerer og fylgja dyret.

..." Eitt av hovuda på dyret såg ut som om det hadde fått banesår, men det dødelege såret vart lækt.
Heile verda undra seg over dyret og følgde det. 4 Folk tilbad draken fordi han hadde gjeve dyret makt, og dei tilbad dyret og sa: «Kven er som dyret, og kven kan strida mot det?»
5Det vart gjeve dyret ein munn som kunne tala store og spottande ord, og det fekk makt til å halda på i 42 månader.6Då opna det munnen for å spotta Gud,..." Åp 13

I Daniels bok  11 kpt vert det detaljert beskrive kva dyret kjem til å gjera.

 "Han dreg inn i land etter land og fer fram som ei stormflod.41 Så dreg han inn i det herlege landet (ISRAEL), og titusental skal falla. Men desse skal sleppa unna hans hand: Edom og Moab og dei fremste av ammonittane.42 Han retter handa ut mot land etter land, heller ikkje Egypt slepp unna.43Han skal rå over skattar av gull og sølv og alle dyre eigneluter i Egypt. Sjølv libyarar og kusjittar må følgja han.44Då skal rykte frå aust og frå nord skremma han, og han tek ut i stor vreide for å slå mange med bann og utrydda dei.45Han set opp kongsteltet sitt mellom havet og det herlege, heilage fjellet.(TEMPELHØGDA) Men han går mot undergangen, og ingen hjelper han."

Svar
Kommentar #8

Morten Gabrielsen

7 innlegg  121 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Torstein Langesæter. Gå til den siterte teksten.

Dersom du ikkje har lest det før så har eg skrive to artiklar om Antikrist og teke med alle kjenneteikna.

Torstein,

Har såvidt vært innom den sida og sett hva du skrev. Bare lest litt sporadisk her og der. Jeg må gjøre meg opp min egen mening, slik jeg ser det. Har lest Johannes Åpenbaring, såvel som Daniel bok, men jeg har ikke gjort noe dyptgående studie av f.eks. Daniels bok. Så jeg forholder meg til teksten slik jeg forstår den.

Kan f.eks. ikke se at jeg finner at Antikrist er sjef for endetidas Babylon, hvis du mener Babylon som omtalt i Joh. Åp. Forholder meg til det jeg leser der, og Joh. 17; 16 sier jo at dyret og de ti hornene (kongene) skal legge Babylon øde, og brenne det opp med ild.

Jeg tror ikke at Babylon er USA, jeg tror det kan være Den Katolske Kirke, eller frafalne kirker, uten at det er min endelige konklusjon. Forresten så ser Jose Luis seg i opposisjon til det rådende religiøse systemet som han kaller det, spesielt Den Romersk Katolske Kirke.

Svar
Kommentar #9

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Morten Gabrielsen. Gå til den siterte teksten.

ikke se at jeg finner at Antikrist er sjef for endetidas Babylon

Hei Morten.

I GT er det veldig mange tekstar som fortel om endetidas babylons konge (Antikrist) som vil verta straffa av Gud heilt på slutten.

Han vert og kalla assyraren.

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat14/thread108074/

I Esaias 13 vert endetida beskrive

Babel og Herrens dag............Sjå, Herrens dag kjem
med gru og harme og brennande vreide
for å leggja jorda aud
og utrydda syndarane der.

10 For stjernene på himmelen og stjernebileta
lèt ikkje lyset skina,
mørk er sola når ho står opp,
og månen gjev ikkje lys.

11 Eg krev jorda til rekneskap for vondskapen
og dei lovlause for deira synd.
Eg gjer ende på dei stolte og frekke
og slår ned hovmodige valdsmenn......Med Babel, det herlegaste kongeriket,
kaldearens stolte pryd,
skal det gå som då Gud
øydela Sodoma og Gomorra.

20 Aldri meir skal nokon slå seg ned der,
frå slekt til slekt skal ingen bu der.
Ingen ørkenbuar skal slå opp telt der
og ingen gjetar la dyra kvila der

Endetidas Babylon vert øydelagt av eld slik du kan lesa i Åp 18.

I Esais 14 les du vidare om endetidas Babylons konge.

Spottevise om kongen av Babel
3 Den dagen Herren lèt deg kvila frå strevet ditt og uroa di og frå det harde slavearbeidet som vart lagt på deg, 4skal du syngja denne spottevisa om kongen av Babel:

 Du som var så stolt,
er støytt ned til dødsriket
med klangen av dine harper.
Ei seng av ormar er reidd opp for deg,
og makk skal vera ditt teppe.

12 Du har falle frå himmelen,
du morgonstjerne,
son til morgonròden!
Du er slengd til jorda,
du som sigra over folkeslag.

13 Det var du som sa i ditt hjarte:
«Til himmelen vil eg stiga opp,
høgare enn Guds stjerner reiser eg mi trone.
Eg tek plass der gudar samlast,
på fjellet lengst i nord (TEMPELHØGDA).

14 Eg vil stiga opp på haugen av skyer
og gjera meg lik Den høgste.»

15 Men til dødsriket er du støytt ned,
lengst ned i den djupaste hòla.

16 Dei som ser deg, stirer på deg,
ser grundig på deg:
«ER DETTE DEN MANNEN  som fekk jorda til å rista
og kongerika til å skjelva,...."

ANTIKRIST er den desiderte verdsleiaren som nasjonane må lyda.

Kjenneteikna på Babylon er mange og oppramsa her.

http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/america_babylon4.htm

Svar
Kommentar #10

Morten Gabrielsen

7 innlegg  121 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Rune,

Det er riktig at Jesus sier at falske messiaser skal stå fram og si at de er Han. Jose Luis faller jo inn under dette. Han skal også transformeres ifølge ham selv. Han har også en lære (en slags lovløs forkynnelse) som tiltaler mange som ikke har forankret seg selv nok i Guds Ord.

Poster en liten "propagandavideo" fra den organisasjonen bare for å vise at de tror på transformasjonen. Jeg vet at denne transformasjonen høres utrolig ut, men jeg har kommet til å tro at dette (eller noe lignende) kan skje, men man skal ikke ta dyrets merke eller gå bort fra den sanne troen.

http://youtu.be/BKjXMbWT6bY

Et annet aspekt er at mange, muligens spesielt i Latin-Amerika, misliker Den Romersk Katolske Kirke pga. hvordan de har oppført seg (Growing in Grace har noen artikler om overgrepsskandaler og lignende i den katolske kirken), og det faktum at han taler i mot dette kan være en av årsakene til hans suksess.

Svar
Kommentar #11

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Morten Gabrielsen. Gå til den siterte teksten.

Det er riktig at Jesus sier at falske messiaser skal stå fram og si at de er Han. Jose Luis faller jo inn under dette. Han skal også transformeres ifølge ham selv. Han har også en lære (en slags lovløs forkynnelse) som tiltaler mange som ikke har forankret seg selv nok i Guds Ord.

Hei Morten

 

 

Jeg kom meg ikke inn på den siden du refererte til kan du sende meg en annen link:) mange har fått det for seg, antikrist ville aldri markedsført sitt komme slik denne jose gjør. han er en falsk profet som vet at hans tid er snart ute.

 

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #12

Morten Gabrielsen

7 innlegg  121 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Jeg kom meg ikke inn på den siden du refererte til kan du sende meg en annen link:) mange har fått det for seg, antikrist ville aldri markedsført sitt komme slik denne jose gjør. han er en falsk profet som vet at hans tid er snart ute.

Ok. Jeg får til å trykke på den, men sender deg linken igjen. Du må vel ha Adobe Flash player installert i tillegg for å se videoen.

http://youtu.be/BKjXMbWT6bY

eller

http://www.youtube.com/watch?v=BKjXMbWT6bY&feature=youtu.be

 

--

Generelt til tråden:

Poster ikke denne eller andre videoer for å drive propaganda for ham naturligvis, men for å belyse sider av temaet. :) Det er bare å se på sammenhengen av det jeg skriver.

Her er et utdrag fra en tidligere tale om transformasjonen, som summerer litt opp hva Jose mener rundt det.

http://youtu.be/6Y4nOWsKbic

Svar
Kommentar #13

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Morten Gabrielsen. Gå til den siterte teksten.

Generelt til tråden:

Poster ikke denne eller andre videoer for å drive propaganda for ham naturligvis, men for å belyse sider av temaet. :) Det er bare å se på sammenhengen av det jeg skriver.

Her er et utdrag fra en tidligere tale om transformasjonen, som summerer litt opp hva Jose mener rundt det.

http://youtu.be/6Y4nOWsKbic

Hei

 

Lett å se at dette er en falsk profet, som taler om datoen for transpalasjonen, som skal komme, mage blir skuffet den dagen da avsløre hans løgner for mange. Dette er ikke antikrist. Det er min mening. satan sender  sender ut menn i forveien for å forvirre slik som gjeteren roper ulv ulv, og det er flere som har ropt ulv ulv, men tiden er snart her at antikrist skal vise sitt sanne jeg og da er det mange som blir lurt.  til og med de utvalgte skal ta feil.

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #14

Morten Gabrielsen

7 innlegg  121 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Hei

Lett å se at dette er en falsk profet, som taler om datoen for transpalasjonen, som skal komme, mage blir skuffet den dagen da avsløre hans løgner for mange. Dette er ikke antikrist. Det er min mening.

At han taler om en dato for transformasjonen, trenger ikke bety at det ikke stemmer (eller at tidsrommet ikke stemmer). Denne datoen har med Antikrist å gjøre, så sant det er noe i det (jeg påstår ikke selv at noe må skje på den dagen men jeg tror tidsrommet er her snart). Det er ikke en påstand om Jesu gjenkomst i seg selv.

Hvorfor skal antikrist skjule seg selv? Han har sine egne planer for den tiden han vil ha makten, og det vil ikke være som Jesu styre. Han vil forføre, og han opptrer med stor makt og har sin kraft fra Satan.

Du skriver: "til og med de utvalgte skal ta feil."

Etter min mening handler det ikke om "å ta feil" som du sier. Det handler om å bli forført til å gå bort fra troen, å bli forført av urett, og det er det som er faren. Å tilbe dyret eller ta dyrets merke er klart galt. Og antikrist skal forføre folkene til nettopp dette.

 

Svar
Kommentar #15

Morten Gabrielsen

7 innlegg  121 kommentarer

Den Lovløse

Publisert over 5 år siden

Antikrist blir også betegnet som Den Lovløse, eller syndens menneske. Jeg har hørt endel taler av Jose Luis så jeg vet litt hva han forkynner. Heldigvis har Gud gitt meg en forståelse av Guds Ord som gjør at jeg kan forstå mye av hva som ikke stemmer med Guds Ord. Dette er viktig så man ikke står i fare for selv å bli lurt. Man må likevel passe seg så man ikke faller.

Jose Luis forkynner at synd ikke eksisterer, heller ikke djevelen. Det blir forklart med at det ble fjernet på korset. Men Gud sier at synd eksisterer og at det er mot Guds vilje (såvel som at djevelen eksisterer), og at man ikke skal synde. Growing in Grace er opptatt av at det er kun Paulus av apostlene som forsto det de kaller "evangeliet for de uomskårne". Det som ble forkynt før korset, kaller de "evangeliet for de omskårne", der Moseloven var rådende. De mener at "evangeliet for de omskårne" ikke gir frelse, kun "evangeliet for de uomskårne", som Paulus forkynte. De mener at alle andre kirker enn Growing in Grace i 2000 år har vært opptatt eller bundet av "evangeliet for de omskårne", at de fremdeles forsøker å leve etter loven i større eller mindre grad, og lignende, med f.eks. å legge vekt på omvendelse.

Min kommentar til dette er at riktignok gir ikke bokstaven (som i Moseloven) frelse i seg selv, men loven fullendes og fullbyrdes i Jesus Kristus. Så den som tror og vil bli frelst, er bundet til Kristi lov, som taler mot synd og det onde, og gir nåde til den som omvender seg. Så Guds lov står fast. Når noen forkynner en slags nåde som er uten lov og forbud mot det onde, da bryr man seg ikke om Guds lov. Derfor fremstår Jose Luis sin lære (og andre forkynneres lære som forkynner noe tilsvarende) som lovløs. På den måten, hvis han er antikrist, kan tittelen Den Lovløse passe på ham. Den Lovløse kan også mene en som utmerker seg med å ikke følge Guds lov. Det betyr ikke at han ikke sier noe som er sant. Noe kan være sant, men helheten blir usann.

Svar
Kommentar #16

Morten Gabrielsen

7 innlegg  121 kommentarer

Et merkverdig sammentreff

Publisert rundt 5 år siden

I 2011 ville jeg bare undersøke når Jose Luis ville passere 66,666666666666... år gammel. Det kan regnes ut slik:

Hans 66. bursdag var 22. april 2012. Legg til 2/3 av et år, som er litt over 243 dager. Teller man litt over 243 dager fra 22. april 2012, kommer man til.... 21. desember 2012 (eventuelt 22. desember hvis han er født sent på døgnet)!

Svar

Siste innlegg

Modige politikere, fins de?
av
Roald Øye
rundt 13 timer siden / 93 visninger
0 kommentarer
Her inne
av
Lise Knudsen
rundt 14 timer siden / 162 visninger
0 kommentarer
Tilbake til skolebenken
av
Hilde Mjøs
1 dag siden / 1759 visninger
0 kommentarer
Fornuftig mobilbruk
av
Vårt Land
2 dager siden / 105 visninger
0 kommentarer
Forglem meg ei
av
Håvard Nyhus
2 dager siden / 711 visninger
2 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Sigurd Eikaas kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 5 timer siden / 223 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 6 timer siden / 223 visninger
Stefan Hallman kommenterte på
Hit, men ikke lengre
rundt 6 timer siden / 868 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 6 timer siden / 1614 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 6 timer siden / 1614 visninger
Jostein Sandsmark kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 6 timer siden / 1614 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Kirken, menneskerettigheter og dogmer
rundt 7 timer siden / 3351 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 7 timer siden / 1614 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 7 timer siden / 1583 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 7 timer siden / 2135 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 7 timer siden / 1614 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 7 timer siden / 1614 visninger
Les flere