Verdidebatt

Et løp å vinne, salig er de som holder ut.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Et løp å vinne, Mange trener for å vinne, ikke alle vinner, men de som er iherdig og har kun et mål for øye å vinne. De trener mange timer hver dag i sin idrett. i håp om å vinne den store gullmedaljen. heder og ære, og en del penger. En idrets stjerne bruker alle mulige metoder og teknikker for å vinne. noen jukser for å bli bedre, men de fleste blir avslørt til slutt. så vi alle har noe vi kjemper for. i en utdaning må man gå på skoler og ta en utdanning slik at man når det målet man har satt seg. ja de fleste ser fram til det måler og drømmen man har satt seg man strever hardt og når man har nådt fram til det målet så er det seier, og ,man får belønning for sitt mål det samme gjelder med en fjell klatrer som må til toppen om det så koster de livet. så har de et mål å komme til toppen det handler om utholdenhe for alle som prøver å nå sine mål som blir til seier. men hvilken seier og til hvilke pris, det er ikke en seier som gir dem noe evigt. Det er kun metall og ære som ikke varer evigt.  Hva  varer evigt ? jo det løpet som vi gjør i Kristus den seier vi vinner i det løpet gir oss evigt liv, salige er de som holder ut helt til målstreken.

Hvorfor står det at salige er de som holder,ut. er det noen som ikke greier å holde ut. ja jeg tenker litt på Judas om var med jesus i over tre år. Jesus viste Han kjærlighet underviste Han i sannheten, vasket hans føtter. men allikavel greide ikke Judas å holde løpet ut. Hvor mange av oss holder løpet ut. hvordan kan vi greie det ?

Noen ord fra basunen


Å holde ut kan kanskje best forståes ved først å tenke over motsetningen: Å gi opp Kristus-livet. Det er nemlig et evig tap, det verste vi kan gjøre. Det er frafall fra Gud.

Å gi opp tilhører tidsånden. Foreldre kan gi opp barneoppdragelsen allerede før barna er blitt tenåringer. Forsamlinger gir opp overfor verdslig musikk og underholdning. Ungdommer gir opp å skille seg ut fra verden. Man gir opp å komme sammen til oppbyggelse. Ektefeller gir opp hverandre.

Å gi opp er retningen for alle lunkne, vantro, ulydige og ubesluttsomme. Løgn i alle varianter utelukker fullstendig fra å kunne stå fast. Les Ef. 6, 14.

Å gi opp er det samme som å elske verden og de ting som er i verden. Det er å tro på mennesker, "teologi", visjoner, "vitenskap" og penger (alt det skapte) – og ikke på Skaperen. "Hvis noen elsker verden, er Faderens kjærlighet ikke i ham." 1. Joh. 2, 15.

Å gi opp er derfor å komme ut av Guds kjærlighet.

Å gi opp er menneskelig. 1. Joh. 2, 17a.

Å holde ut er guddommelig. 1. Joh. 2, 17b. Det er derfor kun mulig i Guds kjærlighet – i Kristus Jesus.

Å gi opp er sjelden noe man bestemmer seg for plutselig. Både å holde ut og å gi opp er en prosess.

Men du må bestemme deg for å holde ut!!! La det skje plutselig, ja la det skje nå, om du ikke allerede er i gang!

Å holde ut er for alle! "Det gjelder at vi, så langt vi har nådd, fortsetter etter den samme rettesnor og har det samme sinnelag." Fil. 3, 16. Ingen er for liten og ingen er for from!

Å holde ut er krig. Å holde ut til enden er krig på livstid. "Krigstjenestemedaljen" er Livets krone! Jak. 1, 12.

Å holde ut er å akte seg død for alle fristelser til å gi opp. Slike tanker dukker opp. Trodde du det var krig uten fiender?

Å holde ut er å gå i Jesu fotspor. Han holdt ut hån og lidelse inntil døden – for at vi skulle leve for rettferdigheten. 1. Pet. 2, 24. Kristi rettferdighet er å gi sitt liv for sine brødre.

Å holde ut er for de ivrige, for dem som med iver gjør sitt kall og sin utvelgelse fast. For dem som har Guds fulle rustning i daglig bruk.

Og løftene? De er: – Aldri noen sinne snuble! Og: – Stående etter å ha vunnet seier i alle ting! 2. Pet. 1, 10 og Ef. 6, 13.

Fra nå av burde det være slutt med ALL tvil! Vil du ikke bli en vinner?! Aldri avveininger og beregninger! Alltid HELT bestemt på å holde ut!
Det er min fornyede krigserklæring.Se, dem som holder ut priser vi salige. Dere har hørt om Jobs utholdenhet og sett avslutningen som Herren gav (les Job 1 og 42!), for Herren er overveldende rik på medlidenhet og barmhjertighet

Noen sluttord

vi er i en krigsone en usynelig hær som ønsker at vi skal miste vårt fokus på Jesus. vi skal stride den godes strid vi skal arbeide på vår frelse.  stå i mot ondskapens piler  med Guds fulle rustning. et evig liv vi vinner.

Hva hinder oss i å vinne et evigt liv. jo denne verden vil gjøre alt for å hindre oss til å vinne dette løpet som gjelder ditt liv, mitt liv. det viktigste løpet du løper i hele ditt liv. ingen seier er viktigere en denne sieren. du må ta valget å bestemme deg for å løpe ditt livs løp. det vil koste deg alt på mange måter. elsker du verden så sier jesus så er du meg ikke verdig. elsker du dine foreldre mer en meg så er man ikke Jesus verdig.  mister man sitt liv så vinner man livet. Er du klar til å vinne. For å vinne ditt livs løp. DA MÅ MAN SATSE ALT.

I FELLESKAP ER MAN STERKE. LA OSS LØPE DET LØPET SAMMEN I OPPMUNTRING TRO OG HÅP.

mvh

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt