Helge Simonnes

924    59

Babels tårn?

Hysteriet rundt Justin Bieber er skapt av sosiale medier. Her skjer utviklingen så raskt at verken politi eller foreldre makter å henge med i svingene.

Publisert: 31. mai 2012 / 1071 visninger.

 Hadde voksne nordmenn for et par dager siden fått spørsmål om de kjente til Justin Bieber, ville mange ha ristet på hodet. Men blant unge jenter er canadieren en superstjerne. En av hans musikkvideoer er den aller mest sette på nettstedet You Tube. Konserten på operataket onsdag kveld var en stor begivenhet.

Men både arrangør og politi undervurderte den stemningen som hadde bygget seg opp over mange uker. De forutså ikke at småjenter skulle skulke skolen og samle seg foran hotellet der Bieber bodde. Ut over onsdagen ble det verre og verre. Situasjonen kom ut av kontroll på grunn av ansamlingen av unge. 49 ble skadet it tumultene. Av disse måtte 14 til Legevakten.

Tilstandene før konserten var så ille at det gått kunne gått langt verre. Småjentene, som var fullstendig oppsatt på å få et glimt av superstjernen, brydde seg ikke om beskjeder verken fra sikkerhetsvakter eller politi. Det kunne endt med forferdelse.

Byrådsleder og ordfører varsler etterspill. Politiet og arrangør er enige om at de undervurderte hva som kunne komme til å skje.

Det er gjerne godt voksne som sitter i ansvarlige posisjoner. De makter rett og slett ikke å følge med i hva som skjer i ulike subkulturer. Stemninger sprer seg med lynets hastighet via sosiale medier. Bruken av smarttelefonene setter i gang bevegelser som kan være umulig å kontrollere. Kommunikasjonsrevolusjonen skaper paradoksalt nok store kommunikasjonskløfter. Tankene går til Bibelens fortelling om Babels tårn.

Mer jordnært kan man virkelig spørre seg hva foreldre tenker på som sender tiåringer uten voksenfølge til Oslo sentrum. I går var det et farlig sted. Vi får prise oss lykkelig over at det tross alt endte så bra.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Daniel Krussand kommenterte på
Nå har vi det gående...
2 minutter siden / 34 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Polariseringens pris
3 minutter siden / 391 visninger
Hermod Herstad kommenterte på
Polariseringens pris
3 minutter siden / 391 visninger
Sigmund Voll Ådnøy kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
8 minutter siden / 1057 visninger
Øivind Bergh kommenterte på
Å praktisere egne formaninger
10 minutter siden / 409 visninger
Johan Velten kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
32 minutter siden / 1057 visninger
Oddvar Moi kommenterte på
Hvetekornets lov
40 minutter siden / 475 visninger
Arne Kristiansen kommenterte på
Hvetekornets lov
rundt 1 time siden / 475 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 1 time siden / 391 visninger
Knut Nygaard kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 2 timer siden / 391 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Enslige asylbarn må ikke sendes ut av Norge
rundt 3 timer siden / 670 visninger
Les flere