Verdidebatt

Den Hellige Ånds utrustning

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Idag feirer vi Pinse;En spesiell dag for oss som tror på Jesus Kristus, og en dag hvor vi har all grunn til å gi Gud all takk og ære! For uten den Hellige Ånds kraft i våre liv, ville vi ikke vært istand til å være jordens salt og verdens lys.

Det var ,derfor, ikke uten grunn at Jesus gav, de som fulgte han, klar beskjed om å bli i byen til de skulle bli gitt denne kraften fra det høye. Dette var også det siste Jesus sa før han ble opptatt til himmelen, og vi kan lese om det i Lukas 24 v 45-49;

Da åpnet han deres forstand så de kunne forstå skriftene, 46 og han sa til dem: «Slik står det skrevet: Messias skal lide og stå opp fra de døde tredje dag, 47 og i hans navn skal omvendelse og tilgivelse for syndene forkynnes for alle folkeslag; dere skal begynne i Jerusalem. 48 Dere er vitner om dette. 49 Og se, jeg sender over dere det som min Far har lovet. Men dere skal bli i byen til dere blir utrustet med kraft fra det høye.»

På selveste pinsedag skjedde det. Dette var ingen vanlig dag i Jerusalem. Byen var, i forbindelse med feiringen,overfylt med besøkende fra hele Romerriket. Dette var ikke noe rent lite område, og det dekket flere land med mange forskjellige språk. Misjonsmarken ble praktisk talt bragt til Jerusalem. Hva kunne vel vært et mer ideelt tidspunkt for denne Hellige Ånds utrustning!

Alt skjedde plutselig, mens de troende var samlet, tidlig om morgenen.Det skjedde med overnaturlige tegn slik at ingen skulle være i tvil om at det nå var Jesu løfte som skulle gå i oppfyllelse. Det var slik en voldsom lyd som fylte huset der de var samlet. Det var ikke til å overhøre, og de utenlandske gjestene ble nyskjerrige og strømmet til for å se etter hva som foregikk. Da de plutselig fikk høre tale om Guds store gjerning hver på sitt eget språk, var det ikke så rart at de ble nokså forvirret, forferdet og spørrende.

Det var da Peter, fylt med den Hellige Ånd, stod fram med stor frimodighet og forkynte hele Evangeliet! Ja, så stor var den Hellige Ånds kraft, og så sterkt var budskapet, at det stakk tilhørerne i hjertet (Apost, gjern. 2 v 37). Det eneste spørsmålet de stod igjen med etter å ha hørt budskapet var; "Hva skal vi gjøre?" Peter svarte, med like stor frimodighet;

"Omvend dere, og la dere alle døpe på Jesu Kristi navn til syndenes forlatelse, så skal dere få Den Hellige Ånds gave. For løftet tilhører dere og deres barn, og alle dem som er langt borte, så mange som Herren vår Gud kaller til seg". (Apost.gjern.2 v 38-39)

Peter fortatte å vitne, og det var ikke så rent få som omvendte seg den dagen. Omkring tre tusen tok imot Peter sitt budskap og ble døpt! Man kan jo tenke seg hvordan  Evangeliet deretter begynte å spre seg som en flamme, overalt i verden, etter at disse som nå var blitt troende også hadde mottatt den Hellige Ånds kraft!

Denne flammen har nå, nesten 2000 år senere, fortsatt å spre seg. Ikke engang i land hvor det kjempes mot Evangeliet, har denne flammen slukknet. Ja, "mot alle odds" er det nettopp i slike land hvor Evangeliet har fått spre seg med en voldsom kraft!

Etter denne pinsedagen, har Gud kalt mangt et svakt menneske til å gå ut å forkynne Evangeliet til alle folkeslag  i de fjerneste land. Uten den Hellige Ånds utrustning, hadde alt vært forgjeves.

Da min mor var 12 år gammel, fikk hun høre Guds klare stemme inne på rommet sitt som sa at hun skulle reise ut som misjonær da hun ble voksen. Hun var like forskrekket som disiplene og apostlene den gang i Jerusalem. Hvordan kunne vel Gud bruke henne? Hun var da vel ikke god nok til det. Men kallet fikk vokse, og da jeg var 5 år, reiste jeg sammen med mine foreldre og min eldre bror ut som misjonærer til Hong Kong. Der skulle min mor nokså raskt få merke Den Hellige Ånds kraft.

I den lille nye menigheten ute på landsbygda, hvor vi var tilknyttet og hvor min far pleide å preke, hadde vi fått tak i et kors, som lyste om natta, som kineserne  i menigheten satte opp på taket. Nå kunne hele landsbygda se korset. Det gikk ikke lang tid før korset var kjent for alle som bodde der. Samme kvelden som korset hadde blitt hengt opp, var det kveldsmøte. Hele familien var samlet med våre kjære kinesiske søsken inni det lille møterommet.Det som skjer er følgende;

Plutselig hører vi et svært leven utenfor og aner hva som skjer. Den kinesiske pastoren og min far bestemmer seg for å gå utenfor, mens alle vi innenfor faller ned på kne og begynner å be. Utenfor blir min far og pastoren konfrontert av sinte landsbeboere som befaler dem å ta ned korset med en gang. De er redde for at åndene til de avdøde forfedrene kommer til å bli så sinte at de tar hevn. Det vil bety ulykke for hele landsbyen. Mens de blir stående å samtale, får min mor inntrykk av at hun skal gå utenfor og tale om korset, det vil si, å tale Evangeliet. Hun kan fortsatt veldig lite kantonesisk( det kinesiske språket i Hong Kong) for vi har ikke vært i HK så lenge. Men hun er lydig og går ut. Det er bare Den Hellige Ånds kraft som gjør at hun der og da, for full og lyttende forsamling kan tale forståelig, hele Evangeliet. Korset må ned, men hele landsbyen har fått høre Evangeliet! Hva er bedre enn det! 

Ja, dette er kraften i korset. Ikke i selveste korset, men i Evangeliet om Jesu død og oppstandelse!  Ja, Evangeliet er en Guds kraft til frelse for hver den som tror! (Rom.1 v 16)

Det er denne samme Hellige Ånds kraft, som min mor opplevde, som jeg også opplever når jeg vitner om Jesus. Og det er akkurat denne samme Hellige Ånds kraft som alle troende blir utrustet med.

Jeg fikk også et kall fra Gud, for noen år tilbake, til å undervise i Søndagsskolen. Gud talte veldig klart til meg gjennom to drømmer og like etter det forespørsel fra den gangs Søndagsskoleleder. Jeg sa til Gud at jeg nok ikke kunne det, fordi jeg kunne ikke språket(Sveitsertysk) godt nok. Dessuten var jeg livredd for å stå foran en forsamling og tale....Ja, i menneskelig forstand var jeg nok ukvalifisert.... Men takk og pris til vår store Gud; Han utruster de ukvalifiserte med den Hellige Ånds kraft!! Med det samme jeg tok skrittet og lydde Guds kall, fikk jeg merke hvordan språket kom flytende og ungene forstod og ble grepet av Evangeliet! Og ennå, etter ca. 10 år i Søndagsskolen, må jeg takke Gud etter hver gang Han har vært med meg med Den Hellige Ånd!! Og ikke bare i Søndagsskolen merker jeg denne kraften, men i enhver situasjon hvor jeg vitner om min Herre og Frelser!

Det er så godt å vite at Jesus ikke har latt oss være igjen her alene. Vi som tror på Jesus, har blitt utrustet med Den Hellige Ånd,Selv om det lir mot kvelden nå, og pinsesøndag er snart over for i år, kan vi glede oss og gå ut med Evangeliet med stor frimodighet, for  Jesus har lovet å være med oss alle dager inntil verdens ende! (Mark.28 v 20). Pris Herren for det!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt