Verdidebatt

står du inennfor eller utenfor når døren lukkes ? ditt valg

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Står man innenforeller utenfor når basunen lyder? på nohas tid var det sånn.Når døren ble lukket var det for sent å komme om bord. Menneskene som hånlo og ikke viste sin intresse for nohas budskap ble ståendes utenfor når det var for sent. Du kan tenke deg hvordan Noha måtte kjempe en kamp mot de menneskene som ikke trodde på Hans budskap. Han talte om flommen som skulle komme, og han talte og tale i mange år. Men menneskene var ikke til å rikke, slik føler jeg det også i dag. Hjertene har blitt forherdet, man når ikke inn til mange mennesker i dag med evangeliet om Jesu komme. Igjennom tider har det vert advarsler, og igjen og igjen så viser det seg at meneskene sitter som hyptonotisert eller lammet av  denne kulturelle slaveriet. en greier ikke å ta advarslene på alvor. For man er for dypt engasjert i denne verdens skatter at vår hunger etter Hans komme gjerne har stilnet i vårt hjerte, vi må ha en hunger og en Guds frykt i våre hjerter, slik at vi blir brendende i den siste tiden vi kan ikke sitte stille lengere vi kan ikke holde munnen lengere vi må bruke vår iver og røst til å formidle det sanne og rene evangeliet. intet annet vi fungere for noen. vi må ikke stå fast i ei synk myr, der man strever for mye for denne verden at man bare synker videre. overgivelse er et stikkord, beskjennesle er en annen, og rope høyt på Gud om frelse og nåde. ja hjertet vårt og øyet vårt må vere vendt mot øst der skal Han komme på skyen. for der vårt hjerte er når basunen lyder er vår tro som binder oss til Kristus. vår mat må kommer fra himmelen. vårt håp kommer fra Himmelen Jesus på skyen vil man se. trensels tider er vi i no for det ser man på den åndelige tempraturen blant kristne i dag.  trist men sant.

Sitat hentet et viktig emne fra evangilisten.

Du kjenner også historien om Noahs ark. En misjonær talte så gripende om den, at det ble både til ransakelse og ettertanke for tilhørerne. Han tegnet først en stor sirkel på tavla. Han la særlig vekt på "innenfor eller utenfor". Så tegnet han mange mennesker på kne, både utenfor og innenfor. Han sa bl.a.: - Det er ingen forbud mot å bøye kne utenfor. Innenfor er det mer en naturlig sak. Nei, djevelen har ikke noe imot at folk bøyer kne. Han godtar alle slags religiøse øvelser. Du kan til og med lese din egen bibel og be lange bønner. Du kan leve som en "engel" til du dør. Du kan være både prest og predikant, bare du ikke kommer innenfor. For da er du kommet til et sted hvor djevelen ikke har adgang. Han må nøye seg med bare å gå omkring som en brølende løve. Men du er i sikkerhet. Nå vet vi at han frister, lokker og drar folk til å synde. Men hans sikreste bytte er de som bedrar seg selv. Det er de som er fornøyd med seg selv og har slått seg til ro med sin selvgjorte kristendom. Som blodet var redningen for Israel, var arken redningen for Noah og hans hus. For å komme inn i arken måtte han naturligvis gå inn gjennom døren. I seg selv var han samme gutten, enten han var utenfor eller innenfor.

Likevel var det himmelvid stor forskjell. Utenfor var han fortapt, innenfor var han frelst. Vi må ikke glemme at "det som er født av kjødet, er kjød." Kjødet blir ikke ånd om det kommer innenfor. For å komme inn må jeg naturligvis finne inngangsdøren. Den behøver du ikke å lete etter. Guds Ord sier: "Se, jeg har satt foran deg en åpnet dør." Åp 3,8. Selv sier Jesus: "Jeg er døren. Om noen går inn gjennom meg, skal han bli frelst." Joh 10,9. Dette er ikke å ta feil av. Nei, sier noen, men hvordan gjør man det? Jo, du går på dine ben. Jeg tenker ikke på de ben som bærer din kropp, men på de som bærer din tro.

Du tror på Bibelens ord om Jesus. "Og den som kommer til meg, vil jeg slett ikke støte ut." Joh 6,37. Merk uttrykket "støte ut". For å bli støtt ut, må du først være kommet inn. Dette er altså å forstå slik at det å komme til Jesus er ensbetydende med å komme inn. Og "ingen av dem som tar sin tilflukt til ham, dømmes skyldig." Sal 34,23. Rom 8,1 kjenner du: "Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus."

"Og Herren lukket etter dem." 1Mos 7,16. Men da våknet folket. Aldri har det vært en større vekkelse enn på Noahs dager. Aldri har det vært så mange frelsessøkende mennesker som da. De søkte av hele sitt hjerte, men for sent. De kom til en lukket dør. "Og som Noahs dager var, slik skal Menneskesønnens komme være." Mat 24,37. Jesus kommer snart!

"Søk Herren mens han er å finne, kall på ham den stund han er nær!" Jes 55,6.

Vent ikke med å ta i mot Jesus som din frelser, Han er ditt eneste håp, Han er din eneste vei til livet. det evige. hvorfor vente. til i morgen da det kan være for sent. da kan hjerte døren være lukket, enten i en brå død, eller i Hans komme. Vi har alle valg, og hva vi velger vil være avgjørende for ditt liv etter på. Husk det.

Er man frafallen er det heller ikke for sent.

MVH

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt