Rudi Wara

91    3817

Den moderne slaven

Publisert: 24. mai 2012 / 985 visninger.

Vi er iferd med å gå inn i et system - som blir kalt for globaisering. drivkraften bak denne globaliseringen sitter på noen få hender Det er 6 banker som styrer hele bøttebaletten.

Hvist vi alle skulle at ut pengene som vi hadde i banken – så vil det ikke være penger nok til alle – kanskje halvparten i Norge ville få pengene sine. I USA er det slik at kun 10 % av befolkningen kan ta ut penger – altså kontanter - fordi det finne sikke mere penger - alt er elektronisk.

Hva har skjedd? Hvist gjelden blir borte i samfunnet – dvs. at alle har betalt sine forpliktelser – da bryter systemet totalt i hop. Men det vil bryte ihop uansett. I  USA forbereder de seg på Marshal  lover - ja nå i dag skjer det

Se denne historien.

Det var en gang en rik mann som hadde en del gull. Han kunne dokumentere at Han hadde gullet og fikk da tillatelse til å sette dette gullet i sikkerhet for å låne utpenger til mennesker som trengte å låne penger. Men etterspørselen etter lån var så stor – han kunne ikke låne ut mer penger. Så Han tenkte smart – hva hvist jeg får kontroll over dem som trykker pengene – han fikk kontroll.

Så nå så trykket han bare opp mer penger til folket som trengte penger – han hadde ikke garanti – altså ikke sikkerhet for det Han lånte ut. Men han bare fortsatte å trykke penger. (i dag trykker du ikke penger, du trykker på tastaturet, og vips der har du penger). Men en dag så måtte Han stoppe og låne ut penger – men da stoppet også veksten i økonomien.

Men denne karen han tenkte smart – for han hadde nå opparbeidet seg stor rikdom. Han sa til seg selv – hva skjer hvist jeg ikke låner ut mer penger – altså penger som han ikke har – Ja riktig han har lånt ut penger han ikke har. Da får vi en finans krise – da går økonomien ned. Grunne for at han vil ha denne krisen er at han må få tak i de virkelige verdiene – han hadde ikke de virkelige verdiene – da var bare ”luft penger” han hadde lånt ut.

Men hvist jeg nå stopper opp med å låne ut penger – da blir det krise – da må folk gi fra seg verdiene sine som hus og eiendom – fordi klarer ikke å betale for seg. Markende for eiendom raser og prisene når nå en bunn nivå – så tenker denne karen, jeg kan nå kjøpe mange eiendommene billig. Noen han også gjør, vips så har han nå fått de virkelige verdiene hos seg. Han setter nå igang seddel pressa igjen og begynner å låne ut penger - Nå får økonomien fart på seg igjen – det går som det griner – men han tenker – jeg må vente med å selge eiendommene – jeg må få press på boligmarkede  - slik at prisene stiger og stiger – så selger han og får enda mer penger.

Han fortsetter som før å produsere altså trykke opp penger som han ikke har – men nå har dette spredt seg til verdensdeler – han mater banker rundt om i verden med ”sine” verdier og gir storbankene rundt om i verden lånegarantier – på verdier som det ikke er dekning for.

Men han har noen banker som Han ennå ikke har kontroll over – så han må gjøre noe slik at han får kontroll over disse bankene – så han begynner å vri på noen brytere slik at verden skjelver – han sier til seg slev – jeg skal ha kontroll på alt – og setter i gang en krise – en krise som tvinger bankene til å sette alle i et og samme økonomiske kontroll. Ikke bare det han overtar kontrollen over land i verden – uten å løsne et eneste skudd. Han har robbet landene for deres verdier ut at de har merket det.

Denne karen har nå så mye penger at Han tenker som så – jeg kan begynne å kjøpe opp sentrale funksjoner i verden – Han tenker jeg kan kjøpe opp massemedia – slik at Han kan styre hva som skal bli sagt og ikke sagt.

Men han har et problem med Internett – han har problemer med å styre hva som blir sekvet og sagt. Men han har løsningen på det også – vi må få terror – få folk inn i frykt. Så han får noen som etgir Hans tanker til å begå grusomme handlinger – veden sier vi må forsvare oss mot slike – de sier – vi må overvåke internett trafikken – slik at vi kan luke ut slike terrorister – han har funnet ut hvordan han skal begynne å få kontroll over denne trafikken også.

Men han har ikke full kontroll ennå – han må få alle land til å vekk fra papir penger – altså alt må være elektronisk. Han sier til de som ikke ser – vi må jo få bukt med hvit vasking av penger – det blir lettere og kontrollere. Og vips så er verden over på et pengeløst samfunn. Så får han de som er kriminelle til å utnytte teknologien – elektronikken (ID tyveri) – slik at de kan begå forbrytelse. Dette tvinger fram et system som skal være idiotsikkert – vi snakker nå om et biometrisk identifikasjons system. Den baserer seg på din høyde, hvordan dine attributter på kroppen her sammensatt etc. Dette skal da gjøre det slik at det blir svært vanskelig å stjele din identifikasjon – men betingelsene er at du har denne informasjonen i deg – altså på kroppen din.

Nå har han fått kontrollen også over individene – ikke bare landet.  Du kan ikke kjøpe eller selge noe som helst uten denne brikken – du er nå låst til et system – som med enkle tastetrykk kan sette deg totalt ut.

De mørkhudede var slaver under apartheid – egypterne hadde slaver – verden i dag har en ny type slaver – slaver til et økonomisk system – som setter menneske i angst – og de som er under frykt lar seg lede – ja til det som en ikke kunne tenke var mulig.

Ja du har kanskje sett hvem denne ”han” er..

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Frode Meland

82 innlegg  4856 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Svar
Kommentar #2

Rudi Wara

91 innlegg  3817 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Frode Meland. Gå til den siterte teksten.

http://www.nrk.no/programmer/sider/berulfsens_konspirasjoner/

Ja jeg skulle ønske det var konspirsasjons teorier - og du kan jo kalle det for det - problemet er bare  - det er det som skjer. Du behøver ikke å være rakettforsker for å skjønne følgende. Når en bare trykker opp penger og spyr det ut på markede som om at det er reelle verdier - da må det gå slutt Det var det som skjedde i lite målestokk på 80 tallet i Norge med Høyre regjeringen. Denne modellen har nå skjøvet seg til hele verden - faller bankebnei i europa (EU)- da faller bankene i USA.

Jae anbefaler deg å følge denne karen i EU parlamenet Nigel Farage. Hør hva han sier - hva han advarer. Hvist du bruker litt tid på dette Frode - så ser du hva som skjer. Bruk Inernett som kilde - massemediene gir ikke det riktige bilde.

USA forbereder seg på at dette kan skje nå i år - men enn kan jo fortsatt stikke hode ned i sannen og late som ingenting skjer.

Svar
Kommentar #3

Oddbjørn Johannessen

155 innlegg  12805 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Rudi Wara. Gå til den siterte teksten.

Du behøver ikke å være rakettforsker for å skjønne følgende.

Nei, nå har vel heller ikke rakettforskere flest spesialkompetanse på bankdrift...

Svar
Kommentar #4

Robin Haug

127 innlegg  11018 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Nei, nå har vel heller ikke rakettforskere flest spesialkompetanse på bankdrift...

Nei, og ikke bankdirektørene heller... :)))

Svar
Kommentar #5

Rudi Wara

91 innlegg  3817 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Nei, nå har vel heller ikke rakettforskere flest spesialkompetanse på bankdrift...

La meg forklare dette enda enklere.

La oss si at dette var den gange du fikk lønningen din i en lønnings pose. Da fikk du kontantene direkte i dine hender. Det betyr at Du har full råderett over de pengene - de var dine.

Med du ønsker ikke å ha disse pengene hjemme - du vil plassere dem på en slik plass at de er "sikrere" enn hjemme hos enn selv. Du finner en "venn" som har en safe hjemme hos seg og denne vennen din er å stole på. Så du sier til ham - kan du oppbevare disse pengene i safen din. Ja sier han det kan jeg - og at er ok. Du vet at mange andre også oppbevarer penger hos denne karen.

Men en dag vil du har alle de pengene tilbake - da sier han hmm - kan du vente et par dager - hva sier du - har du ikke pengene mine - jo du får dem - det er ikke noe problem. Problemet er at denne karen har nå lånt ut dine penger til andre som igjen betaler tilbake til Ham i avdrag med rente. Han har kalkulert med at ikke alle tar ut pengene sine på en gang - så da kan han kjenne penger på å låne ut DINE penger til andre - han gambler med andre ord på at ikke alle tar ut alle sine penger samtidig.

Men du ba ham å oppbevare det som er DINE penger - ikke bruke dine penger. 

Det er dette bankene gjør - de gambler med pengene som er dine - de tar en risiko analyse - at så my kan jeg "ta" av kundenes penger å låne ut til andre kunder - slik at jeg kan kjenne penger på kundene mine sine penger.

Toppen av dette er - etter en stund så når du skal ta ut det som er dine penger - så må du betale for å ta ut dine egne penger. Først så tjener banken penger på å bruke dine penger - så tar de betalt for at du skal få ut dine egne penger. Det verste i dag er at folk tror det skal være slik - at dette er rettferdig.

Men så har bankene funnet ut mere - de ikke bare låner ut pengene dine til andre - de begynner å spekulere med pengene dine som er i banken - de sier hvist du investerer disse pengene i dette fondet så kan du få en stor avkastning - mange gikk i den fella. Mange tapte flere hundre tusen.

Du ser - slik spekulerer den banken - men hva skjer når sentral bankene spekulerer på samme måte som en gjør med lokal bankene. Vi snakker da om hundrede vis av milliarder. 

Hvorfor tror du det er så viktig for bankene at du skal bruke elektroniske betaling - fordi de da kan sjonglere med dine penger rask - om de ikke har dekning for penger som du ønsker å bruke - så kan de få det overført fra en annen bank på sekunder. De samarbeider.

Poenget er de spekuler med dine og mine verdier - det som du har opparbeidet deg gjennom hardt arbeid - og du har ingen kontroll med dette.

Du skjønner - når folk lukter krise - da løper folk til bankene for å ta UT fysiske penger - de vil ha det som de eier. Men bankene kan ikke gi deg disse fysiske pengene - fordi de ikke har dem - det er bare "luft penger" alt sammen. De første får penger ut - mens 80 - 90 prosent får dem ikke.

Pengevekslerne

Jesus var sikkelig sint på pengevekslerne - Han veltet bordene i templet. 

Hvem var disse pengevekslerne - hva gjorde de. Det var slik at i høytiden så kom det folk som fra alle regioner omkring. Men det var slik at du måtte betale med samme myntenheter som var i templet. Så mange måtte veksle om til denne myntenheten. Pengevekslerne gjorde seg søkkrik på dette - øverste prestene og fariseerne var med på dette

De satt og styrte og sa - du må betale for og veksle dine penger. Det var forskjellige pengevekslere - de oppdaget hvist de samarbeidet seg imellom så kunne de tjene mere penger. De robbet folket for penger, de utnyttet at folk kom til høytiden for tilbedelse etc.

Det er bankene som er pengeveksleren i dag - de robber deg og meg for penger. I EU så bryr de seg ikke om Hellas og Spania går dukken - bare de kan holde systemet oppe - til penge vekslerne

Jesus så dette - Jesus så den ånden som ligger bak - Han ble sint - når Jesus rørte pengene deres og jagde dem ut av templet - det var da de øverste prestene bestemte seg for å drepe Jesus.

Hva skjer når noen rører pengen til folket i dag - hva skjer når folk ikkefår penger fra sin bank - da har vi den komplette galskapen.

 

 

Svar
Kommentar #6

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5346 kommentarer

Jeg Likte innlegget ditt Rudi

Publisert over 5 år siden

Bra-knappen er aktivert.

Adam Smith kom med sin berømte bok "Nasjonenes velstand" Den foklarer veldig mye av sammenhengene etter datidens forhold. Mange av dem gjelder også i dag. Utviklingen har gått sin gang og nye fenomener oppstår.

Jeg har lyst til å komme med en historie:

En potetbonde dyrker sine poteter og gjør det bra. En gang er det en fattig bonde som spør han om å låne noen poteer for å sette. Han vil betale tilbake over 5 år, pluss litt til (rente).

Storbonden har masse poteter og bestemmer seg for å gjøre det. Det viser seg å fungere bra, så storbonden låner ut til flere. Etterhvert skjønner han at han ikke trenger å dyrke poteter selv. Han bare låner ut, mot rente, og tjener etterhvert mye mer på det, enn å dyrke dem selv. Da er han straks blitt uproduktiv. Han gjør ikke noe lenger.

Så gjør, etterhvert, de som han lånte poteter av storbonden. Det gjør det samme. Låner ut poteter, med rente, og blir selv uproduktive.

Slik fortsetter rekken helt til det kommer ut til de som ikke lenger klarer å produsere. Da faller hele korthuset sammen.

Storbonden vil da kanskje prøve å produsere poteter igjen, men han har ingen å sette. Han har lånt ut alt! Til og med settepoteten sin.

Dette var en enkel historie, men den beskriver et viktig poeng.

Jeg ser det samme poenget i historien etter WW2.

Vi fant billige produsenter i Asia. Først Japan. Så kom de seg opp og andre kom.

Nå er vi kommet til Kina. Det er mange folk, så det tar litt tid før de er "oppbrukt". Hvor skal Kina da gå for å produsere billig for dem. Da kommer det virkelige problemet. Det finnes ikke. Da er vi ved verdensøkonomiens kollaps.

Jeg legger ved en link til verdens største selskaper:

http://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_verdens_st%C3%B8rste_selskaper

Er dette noen som produserer noe, eller er de fleste storbønder? Som låner ut?

Dette fikk meg til å tenke litt....

Mvh Petter

Svar
Kommentar #7

Rudi Wara

91 innlegg  3817 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.

Jeg har lyst til å komme med en historie:

Denn historien utfyller det som jeg prøver å vise hva som er i ferd med å skje - glimmernde.

Svar
Kommentar #8

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5346 kommentarer

Du har nok rett

Publisert over 5 år siden

Det er det som skjer, før eller siden.

Jeg har ikke hørt noen gode argumenter mot dette.

Mvh Petter

Svar

Siste innlegg

På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 10 timer siden / 931 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 10 timer siden / 154 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 20 timer siden / 131 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 20 timer siden / 134 visninger
3 kommentarer
Frans blant ulvene
av
Njål Kristiansen
rundt 22 timer siden / 172 visninger
1 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 10 timer siden / 931 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 10 timer siden / 154 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 20 timer siden / 131 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 20 timer siden / 134 visninger
3 kommentarer
Frans blant ulvene
av
Njål Kristiansen
rundt 22 timer siden / 172 visninger
1 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Geir Wigdel kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
36 minutter siden / 138 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
38 minutter siden / 1274 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1274 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1274 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1274 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1274 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1274 visninger
Rune Holt kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1274 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1274 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 3 timer siden / 1274 visninger
Marianne Solli kommenterte på
Livssyn - ikke en privatsak, men en personlig sak.
rundt 3 timer siden / 91 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 3 timer siden / 1274 visninger
Les flere