Torill Born

295    1290

Ideologi. Kristendom. Martin Kolberg

Jeg skjønner godt Martin Kolberg (AP) hvis han er like varm tilhenger av partiet sitt Arbeiderpartiet - som jeg er av min tro på Jesus Kristus

Publisert: 23. mai 2012 / 468 visninger.

Men NOE viktig er forskjellig fra oss. Mens Arbeiderpartiet og deres ledere anser seg som nærmest PERFEKTE og ufeilbarlige (hvor mange ganger har jeg ikke hørt "denne glimrende regjering - eller var det glitrende...) så erkjenner jeg som konservativ kristen at jeg dessverre sliter både med fordommer blant annet til innvandrere og har massevis av andre feil dessverre må jeg si.  Men jeg PRØVER og strekker meg etter å bli et bedre menneske. Virkelig. Jeg får trøste meg med at selv Paulus som virkelig fikk smake smerten ved å leve for Jesus Kristus - anså seg så langt fra fullkommen - men han strebet og lengtet etter målet og fullkommenheten - om det ikke akkurat var tanken på dette jordelivet som han hadde i tankene. Selv Jesus Kristus Him self - pekte på Gud Fader som god. Selv dette mest perfekte og syndefrie menneske trakk ikke frem seg selv. Kun Gud.

Men se de som ikke kan erkjenne feil eller mangler. Det må jo være noe fundamentalt galt med slike. Kristent er det så langt ifra - men kristendommen har jo partiet fjernet seg fra forlengst og lever etter sin humanitære ideologi - med perfekthet og ufeilbarlighet som selvfølgelige dyder. Dette kunne kanskje være noe for en psykolog å forske i. For det ER faktisk interessant.

Det er dette - iallefall VIRKER det slik på mange av oss i befolkningen i synet på Arbeiderpartiets ledere og likesinnede at de fremstår slik. HVILKET menneske liker folk som skryter og uhemmet roser seg av sine bragder og ikke erkjenner feil og mangler. Helt ærlig tror jeg INGEN - men noen tør ikke innrømme det.

DOG må jeg si at jeg synes det er sterke virkemidler å kaste forbannelse over partiet som jeg ser hr Nessa har gjort. Jeg har stor sympati og respekt for konservative kristne - også hr Nessa og jeg kan forstå hans sinne, men ikke denne handlingen, å lyse forbannelse over noe, selvom selveste Gud ikke har vist nåde i historien når det gjelder kamp for sitt syn og sitt utvalgte folk og utvalgte land. Men jeg har bedt Guds visdom komme over Arbeiderpartiet - så de kan handle til både partiets og folkets beste. Selv mener jeg et samfunn uten Jesus Kristus kan vende seg til det negative - svært negative.

Men jeg oppfordrer både partiets ledere og tilhengere og gå litt i seg selv og prøve å se seg litt utenfra. Deres oppførsel kan ha utløst et slikt hat og sinne hos noen at det har ført til dramatiske handlinger - jeg trenger ikke nevne mer. JEG kan ikke forstå hatet og sinnet, men NOE har utløst dette sinnet hos noen - kanskje mange - men jeg ber AP og Co gå i seg selv og ikke alltid sette seg på sin høye hest og tro de er guder for DET er de så desidert ikke.

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Torry Unsgaard kommenterte på
Kampen om de kristne velgerne
5 minutter siden / 200 visninger
Siv Engebråten Bonde kommenterte på
Berøringens vendepunkt - oppstandelse og sårbarhet
6 minutter siden / 107 visninger
Kjetil Mæhle kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
35 minutter siden / 1027 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Polariseringens pris
44 minutter siden / 250 visninger
Roger Christensen kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 1 time siden / 2876 visninger
Kjersti Aspheim kommenterte på
Kampen om de kristne velgerne
rundt 1 time siden / 200 visninger
Kjersti Aspheim kommenterte på
Enslige asylbarn må ikke sendes ut av Norge
rundt 1 time siden / 632 visninger
Arild Kvangarsnes kommenterte på
Evolusjonslære, kreasjonisme og vitenskap
rundt 3 timer siden / 1706 visninger
Johan Velten kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
rundt 3 timer siden / 1027 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 3 timer siden / 2876 visninger
Roald Øye kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 3 timer siden / 2876 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Alt vi ikke vet: om Gud og kirkeretten…og om en dåres gudstro
rundt 3 timer siden / 724 visninger
Les flere