Verdidebatt

Hvorfor i himmelens navn............

Jeg fatter ikke hvorfor tenkende mennesker føler trang til å tilbringe livene sine i de trange religiøse rom når Gud har gitt oss en åpen himmel over livene våre......

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da jeg vokste opp fantes det ikke rom for å velge hvor høyt taket over livet mitt skulle være.

Jeg så det i alle fall ikke. Bare dette trange rom der det knapt var rom nok til å definere hva som var synd, og hvem som ikke hadde Guds nåde til å kalle seg personlig kristen.

Der så Guds strenge øye meg alltid, og skrev opp i sin store bok hvor mange rosiner, eller 50-ører jeg hadde stjålet fra mine strenge, Guds stedfortredere, i den verden jeg var født inn i.

Det fantes ikke noe alternativ. D.v.s., det ble, for min livlige fantasi, altfor skremmende å tenke seg en evighet, i brennende flammer og evige pinsler.

Det tok en del år før jeg kunne fri meg fra denne dødsangsten, for ikke å si LIVSANGSTEN!

Det å oppdage en skaper av et makrounivers, der jeg kunne finne min plass, og i frihet velge å kjenne meg verdifull akkurat sånn jeg var født til, denne verden, uten å skamme meg over det som før het, min syndige natur, det fikk gleden inni meg til å utfolde seg! Gleden ved å være til, nettopp fordi denne Gud, eller hva du velger å kalle det DU strekker deg mot,  enten inni din egen sjel eller oppover i det endeløse "taket" over våre liv, eller velger kun å leve som et anstendig og godt menneske uten behov for "en himmel" over livet ditt.

Når jeg. under mitt Egypt opphold, hadde en fortrolig samtale med en islamist, kjente jeg gufset fra oppveksten min igjen.

Alltid et stykke uti en nær prat, kunne jeg høre, både klinkende tydelig uttalt, eller mere difust, at hadde det ikke vært for angsten for å nå evig fortapelse etter dette liv, hvorfor i all verden skulle han vie 5 bønnestunder på dagen med rompa i været da?Hvis ikke overbevisningen om at Gud ble mer og mer fornøyd med det livet han, i sin tolkning, les inndoktrinering av koranen, ikke trodde så sikkert på at hans egentlige liv begynner etter dette jordiske, hvorfor skulle han da forsvare "hellig krig" og endog selvmordsbombere?

Kjære tenkende brødre og søstre, dere er skapt med en fantastisk mulighet til å ta hele deres mangfoldige og unike liv i bruk! Tenke selv, finne gleden ved nettopp deres egne liv, uten at noen skal tolke det for dere,

Det er friheten vi er skapt til!

Kristus ville ikke skape en religion! Hvorfor i all verden skulle noe MENNESKE, LITT MER FYLLT AV ET GUDDOMMELIG LYS ENN OSS ANDRE, ØNSKE DET? Det måtte jo ligge langt utenfor hans milde natur med en slik inndeling av mennesker, som siden han kunne SE, bare ville medføre kamp og fordervelse mellom smålige mennesker som ikke kommer lengre enn til å la seg dødlig provosere av krenkelse over det minste "angrep på den "sanne Gud de har lært er den eneste vei til deres virkelige liv.

Se på denne vakre våren! Hvem har gitt oss den?

Der er min himmel, så høy at ingen trangsynt debatt om de uvesentlige "hellige bøkers" tolkninger  kan forstyrre den skjønnheten som virkelig gjør meg ydmyk fordi jeg får oppleve å være en del av dette vidunderlige hele.

Ha en god  dag med en åpen, høy himmel over ditt liv!

M.V.H. ELISE.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt