Petter Kvinlaug

188    5286

Hvor går vi nå?

Jeg leser på nyhetene i dag at Hanne Nabintu Herland vil nekte å Vitne i en rettsak mot Breivik. Herland skriver også om det hun oppfatter som en ren heksejakt på henne og andre som ikke har meninger som er tilstrekkelig sosialistiske.

Publisert: 22. mai 2012 / 429 visninger.

Hvor går vi? Arbeiderpartiet har en lang historie. Forholdene var litt anderledes på 30-tallet. Arbeidere var mange å fattige. Industrilederer var få og rike. Arbeiderne sto sammen og klarte å kjempe for sine rettigheter. Slik fikk vi er bedre fordeling i samfunnet vårt. Arbeiderpartiet har gjort mye bra men hvor er vi i dag?

Hvor mange arbeidere er det i ledelsen i Arbeiderpartiet i dag? Den siste jeg husker er Gunnar Berge. Han var sveiser ved Rosenberg. Det er ikke mange andre nå. Jens er akademiker, sosialøkonom.

Tidene har forandret seg. Det er ikke så mange "arbeidere" lenger. Mye av industrien er nedlagt i Norge. Vi husker hvor mange skiptsverft vi hadde for noen år siden. Det er ikke mange igjen.

Tiden har gått forbi Arbeiderpartiet men de skjønner det ikke. Når det går dårlig på noen meningsmålinger sier de at "Vi må bli mer tydelige på vår politikk" akkurat som om den samme medisinen skulle virke i dag!

Da jeg var ung og prøvde å røyke for første gang føltes det første draget herlig. Jeg svevde og fuglene sang. Da jeg, etter noen minutter, skulle prøve å gjenta suksessen ble jeg grønn i trynet og kastet opp. Jeg fikk for mye

Det er det jeg føler nå. Arbeiderpartiet bruker sin samme medisin men folk blir grønne i trynet. Vi har fått nok. På samme måte utnytte Utøya-saken med mer medisin. Vi blir enda sykere.

Før hadde Arbeiderpartiet gode gamle kristne grunnverdier. Det var mange der som kjempet for dem. Nå er det helt borte. De lever i et vakum og skjønner ikke helt hva som har skjedd. De klamrer seg til menneskerettigheter og solidaritet og forstår overhodet ikke hvorfor det ikke virker. De famler retningsløst tilbake til sine gamle faner, til en tid som ikke er der lenger og til verdier de har mistet. Alle ser ut til å skjønne like lite.

Nå synger de og traller de om sin mektige historie uten å vite at de har mistet sin første kjærlighet. De har erstattet det med solidaritet. De vet ikke hva ordet betyr. Derfor går det nedenom og hjem på første klasse.

Ingen kan overleve på solidaritet og velferdssamfunn. Det er ikke bærekraftig, for å bruke deres egen terminologi.

Løsningen er derfor å bruke meningstyrrani. Når kartet ikke lenger stemmer med terrenget er det terrenget det er noe galt med.

Det er keiserens nye klær. Det er bare barn som er åpne nok til å forstå det.

Mvh Petter

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Morten Christiansen

17 innlegg  10265 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.

Herland skriver også om det hun oppfatter som en ren heksejakt på henne og andre som ikke har meninger som er tilstrekkelig sosialistiske.

Hennes offertanker er vel kjent fra tidligere.

Svar
Kommentar #2

Torill Born

295 innlegg  1290 kommentarer

TILTREDES FULLT OG HELT

Publisert rundt 5 år siden

Når kristendommen går ut - kommer verdens ånd inn - og den er ikke god. Som det står i Fedrelandssalmen. "Vil Gud ikkje vera bygningsmann - då fåfengt det er å byggja". Med Jesus Kristus - kan vi så sannt så sannt "Heimen tryggja".  Så det er noe AP ikke har forstått eller forstår. De slår barnet ut med badevannet.

Jeg er iallefall glad for de unge som leser mer på nettet så de kan få et mer riktig bilde av hva som skjer i verden. Ikke bare ensidig og styrt informasjon. Gud takk og lov for det.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Jarl Henning Ulrichsen kommenterte på
Enslige asylbarn må ikke sendes ut av Norge
3 minutter siden / 634 visninger
Torry Unsgaard kommenterte på
Kampen om de kristne velgerne
11 minutter siden / 202 visninger
Siv Engebråten Bonde kommenterte på
Berøringens vendepunkt - oppstandelse og sårbarhet
12 minutter siden / 107 visninger
Kjetil Mæhle kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
41 minutter siden / 1027 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 1 time siden / 251 visninger
Roger Christensen kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 1 time siden / 2878 visninger
Kjersti Aspheim kommenterte på
Kampen om de kristne velgerne
rundt 1 time siden / 202 visninger
Kjersti Aspheim kommenterte på
Enslige asylbarn må ikke sendes ut av Norge
rundt 1 time siden / 634 visninger
Arild Kvangarsnes kommenterte på
Evolusjonslære, kreasjonisme og vitenskap
rundt 3 timer siden / 1707 visninger
Johan Velten kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
rundt 3 timer siden / 1027 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 3 timer siden / 2878 visninger
Roald Øye kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 3 timer siden / 2878 visninger
Les flere