Jan Hårstad

1125    2300

Militærkuppet i Egypt

Hva Generalmajoren mener

Publisert: 21. mai 2012 / 568 visninger.

             

                                            Samizdat i Norge

       Alt det som våre Midtøsten-eksperter har lirt av seg på tv,i radio og på kronikkplass om utviklingen i Egypt, har allerede nå vist seg å være sjette-divisjons intellektuelle produkter,egentlig en nasjonal skam. Men i Norge er det system i middelmådigheten: Midtøstenekspertene bør ikke være  mere begavet enn de ansvarlige for transport eller helsevesen. Vi er da i et demokrati hvor man må passe seg for den korrekte  elitens tankeprodukter,eller fravær av dem.

     Den mannen i verden som høyst sannsynlig vet mest om Egypt er den pensjonerte etterretningssjefen til Mubarak,generalmajor Omar Suleiman. Han er intervjuet i arabiske Al-Hayat 19 og 20 mai og jeg kan si på forhånd at dette intervjuet ikke vil bli oversatt til norsk og trykket i norske offentlige aviser. Det jeg nå bringer på bane er da nærmest å betrakte som undergrunns-lesestoff,Samizdat, i Norge.

   Den vanlige oppfatning i Norge er jo at Muslim Brotherhood jobber fælt med å vestliggjøre seg på europeisk-demokratisk vis. Det er det motsatte av hvordan etterretningssjefen ser det:

   "Et militærkupp er mulig,meget mulig. Dog, MuslimBrødrene er ikke idioter og de forbereder seg militært. I løpet av to eller tre år vil de ha en Revolusjonsgarde som de kan sette inn mot Armeen,og Egypt kan risikere å stå overfor en borgerkrig som den i Irak."

   Men dette er heller ikke bare nytt. Hassan al-Banna,som stiftet MB i 1928, var opptatt av den tyske nasjonalsosialistiske modellen med Hitlers brunskjorter og svartskjorter og laget sin egen sturmabteilung på slutten av 1930-årene:

                                   NIZAM AL-KHASS

   Denne spesielle seksjonen drev med etterretning og vold,likvideringer om nødvendig. Helt fram til Rommels nederlag i Arabia,hadde MB satset sine ressurser på en tysk nyordning av Arabia med Holocaust for jødene der også. Dype relasjoner med nazistene som senere skulle flokke seg rundt Nasser i titusentall og trene FLN i Algerie og PLO.

   I 1952 var Muslim Brotherhood godt involvert i Nassers militærkupp og trodde deres tid var kommet. Men Nasser slaktet dem ned og Sayyed Qutb ble hengt i 1966.

   Suleiman ser nå mange likhetspunkter med situasjonen i 1952. Han tror at MB kommer til statsmakten, men da de ikke har nok kvalifiserte kadre til å drive en stat med 90 millioner hvorav 40% er lutfattige,vil det komme til millionmarsjer mot forverrete leveforhold, noe som igjen vil bringe fram Militærkuppets aktualitet. Intervjueren,Jihad al-Khazen, på befaring i Egypt finner ut at hans samtalepartnere i Cairo tror på militærkupp i nær framtid - noen tror på 2-3 måneder,andre på år.

   De mest fanatiske folkene i MB holdt seg i og rundt Nizam al-Khass og betraktet seg selv som dens elitejihadister. På 1970-tallet ble disse kadrene så misfornøyde med MBs offisielle politikk at de brøt ut og dannet disse skrekkinngydende terroristgruppene som igjen dannet kimen til stiftelsen av Al-Qaida rundt 1987-8.

  Det er viktig å ha klart for seg at det var de egyptiske gruppene ledet av Zayman Zawahari som utgjorde lederskapet av Qaidas første fase og en kan nå lese at bror av Zayman,Muhammed, leder demonstrasjoner i Cairo.

  I løpet av det siste året har da kadrene fra de egyptiske salafi-terrorgruppene Jihad,Jamaa al Islamiya og Al-Takfir wal Hijra dukket opp fra eksil og underground og driver nå åpen,offisielle butikk i Egypt. Og alle vet at disse sto for Luxor-massakren på utenlandske turister og drapet på Anwar Sadat i 1981.

  Det Suleiman frykter er at alle disse gammel-nye terrorgruppene skaffer seg våpen fra Libya og Sudan og forbereder seg på å vende tilbake til terrorisme såfremt politikken for Egypt tar en annen retning enn de ønsker.

  Etterretningssjefen frykter også at MB ved makten kan ødelegge relasjonene med USA,noe som etter hans skjønn vil bli en katastrofe for da kan Qaida-sjef,egypteren Ayman al-Zawahiri,starte å rekruttere egyptiske muslimer for terror-eksport.

  "Then we will become worse than Pakistan and Afghanistan,and w will be seen as a country that exports terrorism."

   Dette kan du finstudere via linken under. Omar Suleiman sier konsekvent det motsatte av Støre og "Midtøstenekspertene" i provinsen her. Og selvfølgelig er vi nå på virkelighetens terreng.

  http://daralhayat.com/

  

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Åse Bendiksen

0 innlegg  84 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
12 minutter siden / 341 visninger
Christian Jebsen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
36 minutter siden / 341 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
42 minutter siden / 341 visninger
Rune Holt kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1615 visninger
Ragnhild Kimo kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 341 visninger
Robin Tande kommenterte på
Straff som fortjent
rundt 2 timer siden / 987 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 2 timer siden / 387 visninger
Per Søetorp kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 341 visninger
Torgeir H. Persett kommenterte på
Ernas lukkede kultur
rundt 2 timer siden / 2062 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 3 timer siden / 341 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 3 timer siden / 387 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 3 timer siden / 341 visninger
Les flere