Jan Hårstad

1125    2300

Krig i Libanon

Hvordan norsk presse vil analysere det.

Publisert: 21. mai 2012 / 413 visninger.

                 

                               Natos nye verden

      Som jeg har redegjort for her på verdidebatt,ville Syriakrigen bli utvidet til Libanon og etterhvert også Jordan og Kurdistan. I helgen brøt det ut kamper i hovedstaden Beirut etter at sporadiske kamper har pågått i Tripoli i fjorten dager nå.

     Jeg kan på forhånd si at norsk presse kommer til å skrive om "borgerkrig" i Libanon også, pirke opp mange detaljer fra det indre liv i landet og gjøre så godt de kan for at norskingene ikke skal forstå hva som foregår.

     Det store prosjektet for EU helt fra 1970 var at NordAfrika skulle gradvis innlemmes som en del av det utvidete EU,bekreftet senest i dokumentet "Union for the Mediterranean" i 2008. EU-lederskapet har hele tida vært innstilt på at stormakten Tyrkia skal inn i EU og det er som kjent en hjørnestein i Natos-Asia-strategier for Svartehavet og Kaspia. Undersøkelser har vist at folket innen EU motsetter seg Tyrkia som medlem,derfor må Tyrkias listes inn uten mye støy og oppmerksomhet.

    I samme år som EU lanserte Enhet i Middelhavet,opprettet USA "The United States Africa Command"  (AFRICOM) som tok sikte på at USA/EU/NATO skulle ta ansvaret for militære forbindelser med 53 afrikanske stater. Knytte dem til EU-NATO. 

    Prosjektet går da selvfølgelig ut på å høvle vekk alle stater og strømninger som står i veien for denne nyordning av det arabisk-afrikanske rommet. Alliansen som USA/EU har inngått med det globale Muslim Brotherhood hviler på den antagelse at det skulle være mulig å bruke Jihader som et politisk våpen,men samtidig kunne kontrollere dem i Tunis,Libya,Egypt og Syria. Høyst tvilsomme ideer,spør du meg.

   Den aller første av disse nyordningskrigene i Arabia var Irak, deretter fulgte krigen mot Libya hvor Norge var flink gutt i energi-krigene. Antatt 30-40 000 mennesker antas å blitt drept under det året Gadaffi skulle vekk.

   Det som gjenstår av opprydding er da å knuse aksen Hizballah (Libanon)- Syria-Iran.

   Det nye er at Hamas har forrådt sine tidligere sponsorer og gått over til den amerikanske blokken som består av SaudiArabia-Kuwait-Qatar og Emiratene. De har altså skiftet side. Før eller senere vil dette bli besværlig på Gaza hvor Islamic Jihad er en rivaliserende kraft som sogner til Iran-blokken. Vi kan ikke se bort fra en ny palestinsk borgerkrig mellom Hamas og Islamic Jihad.

   Norsk Nato-presse har forsøkt å framstille det slik at en overveldende del av det syriske folk ville fjerne Bashar al-Assad-regimet. Arabisk-tyrkisk presse skriver at "opprørne" utgjør et klart mindretall i landet og at ulike varianter av militant islam fører terrorkrig med ubegrensete midler og logistikk fra Nato-Tyrkia og USA-fobundne Saudi-Qatar blokken.

  Det aller siste var at "opprørs" Jihadene i Syria ble sendt til Kosovo hvor militante muslimer der sørget for skolering i KLA/UCK typer terrorisme brukt i Balkankrigene.

  Det er utvilsomt om det noen gang i moderne krigshistorie har eksistert "opprørere" som har hatt en tilsvarende tilgang på våpen,penger og mediapropaganda i vestlig tv.

  I og med at Hizballah allerede medvirker i Syriakrigen ved å patruljere langs begge sider av Syria-Libanon grensa, har høyst sannsynlig krigsstrategene funnet ut at Syria-krigen kan ikke vinnes såfremt ikke Hizballah også blir brakt til knes. (Det går an å sammenligne dette med krigen i Afghanistan: USA fant ut etterhvert at den ikke kunne vinnes uten å knuse (umulig selvsagt) motstandsbevegelsen i NordPakistan)

  Det som nå skjer i Libanon vil da bli framstilt som en forvirret,kaotisk borgerkrig,men også denne krigen er planlagt for lenge siden: Hvordan knuse Hizballah har vært en hodepine helt siden Hizballah mestret Israel tålelig bra i to måneders krig i 2006.

  (Bjørn Olav Utvik og hans kollegaer på Blindern  heiet naturligvis på Hizballah.)

  Hizballah står nå overfor to sentrale fiender. Den ene er en Sunni-muslimsk blokk ledet av Saad Hariri som blir backet av SaudiArabia. Den andre er de kristne væpnete styrkene som blir backet av EU(Frankrike i særdeleshet) og Israel.

  Det som særkjenner Shia-islam er den tyngde selvofring har i religionen. Selvmordsbombing i moderne tid ble oppfunnet av Hizballah allerede på 1980-tallet da de startet krigen for å tvinge Israel ut av SørLibanon. Og med store tap ble Israel tvunget ut på slutten av 1990-tallet.

  Med profesjonalitet i militære og terroristiske saker samt offervilje, er Hizballah en formidabel makt.

  Når det nå bryter ut full "borgerkrig" i Libanon, er det den geopolitiske karakteren av Syria-Libanon krigen det handler om å forstå fordi vår presse har ingen interesse av å redegjøre for hva den egentlig handler om. Nemlig: hvordan gjøre hele Middelhavet om til en NATO-SJØ med Sunni-islamister som stattholdere i Syria og Libanon.

  Som abslutt alt Vesten tar i av krigsprosjekt,vil også dette bli mislykket.

  

   

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
6 minutter siden / 1891 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
10 minutter siden / 2313 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
11 minutter siden / 1891 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
17 minutter siden / 1807 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
18 minutter siden / 2313 visninger
Johannes Taranger kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
19 minutter siden / 1891 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
22 minutter siden / 1891 visninger
Ellen Lykke Trier kommenterte på
Eutanasi krever kloke avveininger
rundt 1 time siden / 778 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 1 time siden / 1891 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 1807 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 2 timer siden / 1891 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 2 timer siden / 305 visninger
Les flere