Verdidebatt

17. mai og muslimer?

Jepp, Islam Net's medlemmer slår til igjen, og denne gang er det vår grunnlovsdag som er roten til alt ondt.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fra før har vi lært at jul er forbudt. Nyttårsfeiring likeså (dvs. etter ikke-islamsk tidsberegning). Bursdager. Valentine's Day. Morsdag. Farsdag. Påske. Det er egentlig veldig lite som ikke er forbudt ifølge Islam Net, og nå er det altså det å feire at vi fikk vår egen grunnlov som skaper problemer for norske muslimer. Vel og merke om vi skal tro hva som kommer fra Islam Net's Facebook-side...

De aller fleste av norges befolkning vet faktisk bedre - og takk gud for det, pun intended - men forbløffende nok så finnes det altså noen som tviholder på slike forskrudde ideer. Lederen av Islam Net, Fahad Qureshi, er derimot fremdeles opptatt med å fortelle alle - som vil høre - om hvordan hans organisasjon er med på å skape samhold og integrering. Finnes det ingen begrensning på den mannens arroganse?

-Bahman sier (og dette er en kommentar som tro det eller ei har fått 52 likes): "Den 17. mai er norges nasjonaldag, denne dagen (1814) ble landets grunnlov stiftet. En grunnlov som går mot Allahs grunnlov og likevel finner man mange muslimer som deltar i sen slik feiring. Eg som deres bror gir meg selv og deretter nasiha (rådgivning) og ikkje feire denne dagen. Dersom du kler deg pent eller pynter pågrunn av 17. mai så er det i seg selv en feiring. Avsluttings vis så vil eg minne dere om den 17. mai er en torsdag og det er sunne og faste"

-Elyes sier: "Nasjonalisme i seg selv er en del av jahilyya, og roten til de fleste av våre problemer i ummah, å holde sammen på tross av klan, land og etnisitet er en viktig del av islam, og hvis man bare funderer og tenker litt over hva nasjonalisme innebærer, vil man ta avstand i fra det inchAllah. I tillegg: Blanding av kjønn, musikk, pølsespising og vifting med kristne kors (norske flagget) for å feire kufr (norges grunnlov) er virkelig ikke noe en muslim med selvrespekten i behold burde bedrive tiden sin med ;-) Og Allah wa 3lam"

Det er ikke alle som er enige, men de blir som alltid trykket ned. Hibo spør: "Jeg ser at det er en del som mener at det er feil å feire 17. mai, men hvilken del av Norges grunnlov strider mot Islam? Er nasjonalisme og solidaritet forbudt?"

-Khadija svarer: "Den 17.mai er norges nasjonaldag og ikke islams.. Hvorfor skal du som en muslim feire det da? Står det i koranen at vi muslimer skal feire andre dager enn Eid-Ul-Fitr og Eid-Ul-Adha? Slike feiringer som nasjonaldager også, det har ingenting med islam å gjøre.. Så lenge det ikke har noe med islam å gjøre, så hvorfor feire det?"
-Rukiya svarer: "Hibo, du må også tenke at profeten fvmh ikke markerte vunnet av mekka f eks. så vis profeten fvmh ikke markerte noen slike dager hvorfor skal vi? det er ikke bare snakk om hva norske loven om islam, men det er vi som må prøve forholde oss til quranen og sunnah på den beste måten. og det indikerer at vi ikke feirer høytider som: nasjonaldag, bursdager osv"

Nok en gang så linkes det til det horrible nettstedet Islam QA, og folk virker oppriktig overbevist om at Allah er imot enhver nasjons grunnlovsfeiring dersom den nasjonens grunnlov ikke er lik islamsk lovgivning.

Unnskyld meg, men hva slags mennesker er egentlig dette?? Hva er det som får folk til å være så - i mangel på bedre ordvalg - blåst i hodet? Er dette snakk om mindreårige burde virkelig barnevernet kontaktes, og er det ingen lærde/imamer som kan irettesette disse og forklare dem at Allah IKKE er så intolerant? For Allah ER vel ikke så intolerant som det Islam Net og deres lakeier mener, ikke sant?

Jo mer jeg lærer om den organisasjonen, jo mer oppgitt blir jeg. Det får meg også til å lure på hva det er som må til for at både norges muslimer og resten av befolkningen tar kollektivt - og offentlig - avstand fra Islam Net's vranglære.

PS: Ledelsen i Islam Net er så langt fraværende mtp. kommentarer omkring denne 17. mai-problematikken som fremmes.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt