Verdidebatt

Vedvarende oljebløff

Selv om oljeindustrien og en rekke norske politikkere forsøker å skyve det under teppe, så er det et faktum at oljen er den største enkeltkilden til norske CO2-utslipp!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En noe forkortet variant ble publisert i Vårt Land 14.05.2012

I Vårt Land 07.05. peker jeg på det største bedraget i den norske miljødebatten – oljebløffen. Jeg viser til Miljørapporten til Oljeindustriens Landsforbund, der det kommer frem at utslippene på norsk sokkel gjennomsnittlig er 25% høyere enn utslippene fra oljeindustrien i Midtøsten.

I Vårt Land 09.05. skriver Tom Gederø, informasjonssjef i Oljeindustriens Landsforening, kort fortalt, at jeg er på bærtur. Personlig synes jeg det er morsomt at informasjonssjefen i Oljeindustriens Landsforening kritiserer meg for å vise til tall i Miljørapporten til nettopp Oljeindustriens Landsforening.

Gederø har rett i at kun utslippdata fra 22 prosent av oljeproduksjonen i Midtøsten rapporteres. Poenget mitt blir uansett stående; det finnes land som produserer renere olje enn Norge – i motsetning til hva statsråd Ola Borten Moe (Sp) og oljeindustrien vil at vil skal tro.

Videre skriver Gederø at norsk gass vil være viktig for å løse klimaproblemene ettersom den er renere enn en rekke andre fossile energikilder. Vi vet at bruken av fossile energikilder er årsaken til de menneskeskapte klimaendringene. Å si at vi skal løse miljøproblemene ved å slippe ut mer CO2 fra norsk olje og gass, blir som å si at det er greit å banne i kirken, så lenge man ikke banner for høyt!

Axel Storebø, leder i Oslo KrFU

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt