Jan Harsem

82    203

Når pinsebevegelsen eier avsenderen av budskapet om homoekteskap

KrF kom i turbulens da programkomiteen ville åpne for likekjønnet ekteskap. Vi må erkjenne at grensene er utydelige. Dagsavisen, som gjennom Mentor Medier har tett kontakt til kristne organisasjoner, støtter likekjønnet ekteskap.

Publisert: 13. mai 2012 / 1227 visninger.

Det er fokus i Norge på etikken i hvilke investeringer vi gjør gjennom pensjonsfond utland. For noen dager siden ble det meldt at oljefondet går glipp av betydelig avkastning fordi vi ikke investerer i tobakksaksjer.

Hvilke vurderinger gjør kristne eiere av sine investeringer? Mentor Medier er et konsern som omsetter for snart en halv milliard kroner i året. I konsernet inngår avisen Vårt Land, den debattsiden vi nå leser, merkevaren TV-Inter, Dagsavisen og betydelig eierskap i ukeavisen Korsets Seier.

Det fremgår av aksjonæropplysninger at Pingst Förvaltning AB, altså investeringer på vegne av svensk pinsebevegelse, er en av hovedaksjonærene i Mentor Medier.

Dagsavisen har heist tydelig flagg når det gjelder felles ekteskapslov. Ingen kritisk refleksjon der i gården vedr den bioteknologi og kapitaldrevne utviklingen som opphever den tradisjonelle familiedannelsen - og frakobler den menneskelige forplantningen fra samlivet mellom mann og kvinne. Teknologi og penger på konto gjør det unødvendig å etablere samliv mellom mann og kvinne for å få barn. Dette enkle faktum formaterer nå den vestlige verdens kulturelle fundament for familieforståelsen.

Venstresiden og høyresiden står sammen om å legge tilrette for teknologi og kapitalkreftene. Revolusjonære, progressive og markedsliberalister går i sammen i takt for den vidunderlige nye verden. Motkraften svekkes dag for dag - og krever betydelig integritet og kunnskap for ikke å bli overkjørt.

Når skal vi få en debatt - ikke bare om KrF - men om hvordan vi alle på forskjellige måter er vevet inn i denne utviklingen?

Dagsavisen skriver kunnskapsløst på lederplass om Barack Obama som har historien på sin side fordi han har flagget støtte til likekjønnet ekteskap - mens KrF ikke har historien på sin side.

Hvor er det kritiske søkelyset på at svensk pinsebevegelse eier avsenderen av dette budskapet til norsk opinion?

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1018/thread246040/#post_246040

http://www.purehelp.no/company/details/mentormedieras/980111741

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Arne D. Danielsen

295 innlegg  5446 kommentarer

Rupert Murdoch

Publisert over 5 år siden

Den kjente mediemogulen ville likt Harsems innlegg. Det er etter hans hjerte. Som eier er han kjent for også å ville ha en hånd på rattet når det gjelder det redaksjonelle. Selv om saken,  som han nå sitter på tiltalebenken for, har en litt annen innfallsvinkle, så kan vi slå fast at for dette, for hans inngripen redaksjonelt, har han kommet i "heisen". Noe annet ville vært urovekkende.

Det er, som kjent, et grunnleggende prinsipp i den frie demokratiske verden at den frie presse skal være nettopp det, fri, og da spesielt fra eierpåvirkning. Eieren har, slik jeg forstår det, to muligheter. Det ene er, hvis han har flertall i generalforsamlingen, å bytte ut styret som i sin tur (det nye styret) bytter ut redaktøren. Alternativt kan han selge seg ut, kvitte seg med svineriet som han ikke liker.

Ut over dette strider det mot alle demokratiske prinsipper å blande eiermakt med redaksjonell styring. 

Svar
Kommentar #2

Are Karlsen

9 innlegg  3891 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Arne D. Danielsen. Gå til den siterte teksten.

Ut over dette strider det mot alle demokratiske prinsipper å blande eiermakt med redaksjonell styring

Jeg har vanskelig for å lese Harsem slik at det dreier seg om reguleringen av forholdet eier-redaksjon. Det dreier seg vel heller om en kristen organisasjon kan se bort fra sitt teologiske ståsted i sitt eierskap. Altså: Kan man forsvare å være eier av en avis som fremmer en lære som strider i mot organisasjonens klare standpunkt i etiske spørsmål.

For meg aktualiserer det spørsmålet om kristne institusjoners verdslighet. Man ikke bare er i verden, men det viser seg at man også er av verden. Og således undergraver det budskap man påberoper seg å ha fått i oppdrag å formidle.

Svar
Kommentar #3

Kurt Urholt

3 innlegg  48 kommentarer

Gud og Mammon.

Publisert over 5 år siden
Arne D. Danielsen. Gå til den siterte teksten.

Eieren har, slik jeg forstår det, to muligheter. Det ene er, hvis han har flertall i generalforsamlingen, å bytte ut styret som i sin tur (det nye styret) bytter ut redaktøren. Alternativt kan han selge seg ut, kvitte seg med svineriet som han ikke liker.

Du sier det selv, Danielsen. Det bør vel bli alternativ nr. 2 i denne sammenheng. Man kan ikke tjene både Gud og Mammon.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
13 minutter siden / 343 visninger
Christian Jebsen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
37 minutter siden / 343 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
43 minutter siden / 343 visninger
Rune Holt kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1615 visninger
Ragnhild Kimo kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 343 visninger
Robin Tande kommenterte på
Straff som fortjent
rundt 2 timer siden / 987 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 2 timer siden / 387 visninger
Per Søetorp kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 343 visninger
Torgeir H. Persett kommenterte på
Ernas lukkede kultur
rundt 3 timer siden / 2062 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 3 timer siden / 343 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 3 timer siden / 387 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 3 timer siden / 343 visninger
Les flere