Rune Staven

401    12014

Lammet av det vanlige

Publisert: 12. mai 2012 / 406 visninger.

Hei

 

 

Lammet av det vanlige , det er noe med oss mennesker,vi liker det som er vanlig for , vi liker ikke å gå utenfor comford sonen. Vi liker ikke å gjøre ting som har vert en del av vår livstil. Vi har liksom en dvd som surrer bak i hjerne vår,Det er et bilde på hvordan et vanlig liv ser ut, Det er de vanlige kampene, det er de vanlige vanene, Det er musikken vi høre på, filmene vi ser på, Det er vår livstil der vi går på jobb, så denne dvd spilles om igjen og omgjen, og så fort vi går på utsiden av det indre bilde vi har, så føler vi det gjerne svært uforkomfortabelt, Vi er er gjerne programert utifra det vi har sett, på hvordan vi har levd, og jeg vil gå så langt å si at man faktiske kan være lammet, Det er som om en sterk mangnet trekker oss tilbake til vår comford sone til å være vanlig, Vær gang vi prøver å gå ut av denne sonen , og gjøre noe ekstra ordinært, så er det denne kraften i fortiden som trekker oss tilbake til det vanlige, og det kommer selvsagt på hva som er vanlig for hver enkelt av oss. så er det kansje ikke så bra, Den vanlige synden man kansje har kjempet med i mange år,den vanlige karrijeren man har hatt, men godt videre i jobben, de vanlige vennen man har hengt sammen med eller andre troende som gjør de vanlige tingen som kansje holder oss tilbake. alt blir gjerne en rutine.

så det som er vanlig i denne kulturen som vi bor i har en sterk påvirkning på oss, den trekker oss mot det som virker normalt. trist nok men sant, det som er valig i dag, er annderledes enn det var som var vanlig før, er farligere i dag. Det å være lammet av det vanlige. man kan bli hypnotiserte av det vanlige, du vet når hypnotisører prøver å få oss til å falle i transe. vi blir påvirket av den vanlige dvd i hodet vårt, og blir veldig søvnige.og vi kommer inn i en transe. slik en hypnotisør kan gjøre, vi gjør det vi har sett som er normalt, det sies at 98 % følger kulturen og 2 % som former kulturen, skremmende ikke sant. 98% Følger med i kulturen.ta eks du må se den tøffe filmen,eller favoritt programmet eller den resturanten må du spise på. Eller dit må man reise. Man gjør det kulturen ber oss om. man følger det vanlige vi er som zombier på mange områder. Mange er slaver av kulturen, de gjør alt det kulturen ber de om å gjøre. Man ønsker å være en del av de som er vanlig, noen er stolte over at man er en kultur slave. for man gjør seg avhenige av kulturen når de følger kulturen slavis. hypnotisert av det vanlige.

 

Peter og disiplene som hadde vert med Jesus i over tre år gikk tilbake til de vanlige livet sitt, de hadde opplevd under få mennesker før hadde sett, de hadde delt av livets ord, De ble venner med Jesus. men alikavel sluknet lyset i deres liv, de gikk tilbake til sitt vanlige liv, det de viste de kunne. det var å være fiskere. de falt tilbake til det vanlige fra det uvanlige på et øyeblikk. Hva vil Jesus vise oss med denne historien. at man kan falle i søvn. at blikket vårt faller til det vanlige. og ikke på Jesus. vi gå tilbake til det normale kan jeg tenke meg at Pete sa. fra å gå på vannet som er fysisk umulig til å bli fisker igjen. hvordan i alle dager er det mulig at det skjer. hvis det kunne skje med disse disiplene så vil det skje med oss også Jesus sier våk ver en stund. Det å gå mot strømmen vere de 2 % som skper noe nytt og positivt for andre igjennom din tro. være lyset og saltet være til oppmuntring i kjærlighet og tro, være anderledes å skille seg ut.De troende har den Hellige Ånd i seg. det er den store forskjellen. er vi vanlige når vi Har den ellige Ånd inni oss. Nei vi har noe overnaturligt inni oss. hvorfor skal man da være vanlig.?

 

I johannes k 21 så ser du hele historien

21Siden åpenbarte Jesus seg enda en gang for disiplene ved Tiberiassjøen. Det gikk slik til:2Simon Peter, Tomas, som ble kalt Tvillingen, Natanael fra Kana i Galilea, Sebedeus-sønnene og to andre av disiplene hans var sammen der.3Simon Peter sier til de andre: «Jeg drar ut og fisker.» «Vi blir også med», sa de. De gikk av sted og steg i båten. Men den natten fikk de ingenting.
4 Da morgenen kom, sto Jesus på stranden, men disiplene visste ikke at det var han. 5 «Har dere ikke noe å spise, barna mine?» sa Jesus til dem. «Nei», svarte de. 6 «Kast garnet ut på høyre side av båten, så skal dere få», sa Jesus. De kastet garnet ut, og nå klarte de ikke å dra det opp, så mye fisk hadde de fått. 7 Disippelen som Jesus hadde kjær, sa da til Peter: «Det er Herren.» Da Simon Peter hørte at det var Herren, bandt han kappen om seg – den hadde han tatt av – og kastet seg i sjøen. 8 De andre disiplene kom etter i båten og dro garnet med fisken etter seg. De var ikke langt fra land, bare omkring to hundre alen.
9 Da de var kommet i land, så de et bål der, og det lå fisk og brød på glørne.10 «Kom hit med noen av de fiskene dere nettopp fikk», sa Jesus til dem.11 Simon Peter gikk da om bord i båten og trakk garnet i land. Det var fullt av stor fisk, ett hundre og femtitre i alt. Men enda det var så mange, revnet ikke garnet.12 Jesus sa til dem: «Kom og få mat!» Ingen av disiplene våget å spørre ham: «Hvem er du?» De visste at det var Herren.13 Så gikk Jesus fram, tok brødet og ga dem, det samme gjorde han med fisken.
14 Dette var tredje gang Jesus åpenbarte seg for disiplene etter at han var stått opp fra de døde.
Jesus og Peter
15 Da de var ferdige med måltidet, sier Jesus til Simon Peter: «Simon, sønn av Johannes, elsker du meg mer enn disse?» Han svarte: «Ja, Herre, du vet at jeg har deg kjær.» Jesus sier til ham: «Fø lammene mine!»16 Igjen, for annen gang, sier han: «Simon, sønn av Johannes, elsker du meg?» «Ja, Herre, du vet at jeg har deg kjær», svarte Peter. Jesus sier: «Vær gjeter for sauene mine!»17 Så sier han for tredje gang: «Simon, sønn av Johannes, har du meg kjær?» Peter ble bedrøvet over at Jesus for tredje gang spurte om han hadde ham kjær, og han sa: «Herre, du vet alt. Du vet at jeg har deg kjær.» Jesus sier til ham: «Fø sauene mine!18 Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Da du var ung, bandt du beltet om deg og gikk dit du selv ville. Men når du blir gammel, skal du strekke ut hendene dine, og en annen skal binde beltet om deg og føre deg dit du ikke vil.»19 Dette sa han for å gi til kjenne hva slags død han skulle ære Gud med. Da han hadde sagt dette, sa han til Peter: «Følg meg!»

Jesus spør Peter elsker du meg er en disse fiskene. Jesus spør om Peter elsker Han mer enn fiskene. Det vil si verden det vanlige vi gjør, jobben vår, filmene tv seriene, ja tre ganger spør Han Peter om dette. Elsker du meg høyere en det vanlige i ditt liv.

 

Jeg sender spørsmålet videre.

 

Vi må løpe og avlevere en staffet pinne der det står jeg vill ikke være en del av det vanlige.

 

 

MVH

RUNE

 

 

 

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Hei

 

 

 

 Er Det  ingen som lever slik kulturen sier den skal gjøre ? Hvilke erfaringer har dere selv på det livet dere selv lever. Er det slik at Kulturen dominerr i vårt dagelige liv, elle er det sånn at man ikke merker dette fordi man gjerne er hyponisert av denne kulturen ?  Det å leve anderledes koster kansje litt mer, det å være den som skaper kulturen er vel den som skiller seg ut. Er du med å skape kulturen eller er du en som slavisk følger kulturen. Du blir en slave, mange tenker gjerne at man ikke er slave. men faktisk spol tilbake i livet å se om du også følger strømmen med ditt vanlige liv Jesus Hadde ikke et vanlig liv. Jesus utfordret oss til å gå ut av det vanlige livet. Jesus sto i båten og gikk ut av sin comford sone og begynte å gå på vannet. det er uvanligt. peter gikk mot strømmen han skapte historie en ny kultur der og da i tro. har vi det samme fokus.? men det som er så rart er at når Jesus forlot disiplene. over tre år sammen med displene, tegn og under, vekte opp de døde, matet over 5000 med noen fisker og brødstykker. sto opp i fra graven etter å ha vert korsfestet. Fikk se Han, men allikavel gikk de tilbake til sitt gamle jeg. Så lett var det å gå tilbake til sitt gamle jeg. Er det egentlig så lett å falle tilbake til sitt gamle jeg. Jeg sier Ja og det er det mange som allerede har gjort. uten selv å tenke over at man har gjort dette. man tenker jeg går i kirken jeg leser litt i bibelen jeg er et godt menneske, selvfølgeligt er jeg inne på frelsens vei. men jeg sier våk det er hva du gjør i hverdagen som er det viktige. De dagelige stundene med Jesus. søk alltid først Guds rike og Hans rettferdighet så vil man få alt det andre i tilegg. Det er en lovnad, benytter vi oss av dette tilbudet,? jeg sier nei. for vi er for opptatt av hva denne kulturen kan gi oss. Peter var opptatt av å tjene til livets opphold mer opptatt av fisken, og båten sin.  det kom i første rekke. hva gjør vi , og hvordan tenker man om dette?

 

 

 

MVH

Rune

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Åge Kvangarsnes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
27 minutter siden / 668 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 1 time siden / 668 visninger
Øyvind Holmstad kommenterte på
Plast, et miljøproblem
rundt 1 time siden / 4832 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 1064 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 9 timer siden / 668 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 668 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 668 visninger
Ingebjørg Kesseboom kommenterte på
Jeg vokste opp med «Død over Israel!»
rundt 10 timer siden / 10229 visninger
Pål Georg Nyhagen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 10 timer siden / 1064 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 11 timer siden / 1290 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Drømmen om evig liv forsurer tilværelsen
rundt 11 timer siden / 611 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 11 timer siden / 668 visninger
Les flere